Kolosej

Nagradna igra pretepačine Do groba

18. 6. 2003
Vsake toliko je prav fino, če človek v kinodvorani malce sprosti svoje vroče strasti (ki te dni dosega vrelišče tudi zaradi zunanjih temperatur) - in tokrat bomo šli čisto Do groba.

Producent naspidirane hiperadrenalinske pretepačine je Joel Silver, ki nam je v svoji karieri že postregel s klasikami akcijskega žanra, kot so 48 ur, Commando in Predator, ter poskrbel tudi za serijo Smrtonosno orožje ter trilogiji Umri pokončno in Matrica. Tudi s tokratnim filmom je Joel presegel tradicionalne temelje priljubljenega žanra, ob svoji okrogli 50-letnici pa je postavni bradač med zaključne napise uvrstil tudi nekaj šal iz akcijske zgodovine, ki jih nikar ne spreglejte. Prvič boste imeli priložnost film videti nocoj ob 21.30 uri v Koloseju: pred filmom se bo s filmsko koreografijo predstavil karate klub Shotokan Grospulje. Vendar bo to zgolj ogrevanje v film, ki prinaša dve superzvezdi: Jeta Lija in rapperja DMXa, ki je seveda poskrbel tudi za to, da je kaj slišati na glasbenem ploščku, ki spremlja film Do groba. Mi pa smo vam pripravili nagradno igro, v katerem se je za zelo radodarnega izkazal karate klub Shotokan Grosuplje, saj bo štirim izžrebancem poklonil dvomesečni brezplačni trening karateja!!! Da bi se uvrstili v žreb, nam morate povedati, v katerem filmu sta DMX in JET LI prvič igrala skupaj? Časa imate do vključno 13. julija!

Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.

Podrobnosti o filmu

Pretepaški kriminalec Tony Fait (DMX) in njegova temnopolta klapa, ki jo sestavljajo Miles (Drag-On), Daria (Gabrielle Union) in Tommy (Anthony Anderson), v drznem ropu ukradejo dragulje, med katerimi so tudi redki črni diamanti, ki jih želijo prodati Christopheu (Paolo Seganti). Žal pa je njihov kupec že mrtev, načrte pa nadvse izurjenim tatovom pokvari še tajvanski vojni obveščevalec Su (Jet Li).

Ko Tonyu ukradejo še neprecenljiv plen, mednarodni kriminalec Ling (Mark Dacascos) pa mu zaradi diamantov ugrabi osemletno hči Vanesso (Paige Hurd), je karizmatični vodja tolpe prisiljen v zavezništvo z molčečim, a žilavim Sujem. S skupnimi mišicami kljub različnim nakanam kmalu ugotovita, da je v nevarnosti več kot le njuno življenje. Mali črni diamanti so namreč ključ do novega smrtonosnega orožja, ki bi lahko dodobra ogrozilo prav vse svetovne velesile.