Kolosej

Matrica Reloaded, Heineken in Avtera nagrajujejo

23. 5. 2003
Film, ki je sprožil neznansko zanimanje, poleg vznemirjenja prinaša tudi nagrade! Dodali smo nove nagrade: računalnik in računalniški monitor!
Februarja 2001 so v starem mornariškem oporišču v Alamedi v Kaliforniji začeli graditi tri kilometre dolgo avtocesto z vsemi cestnimi priključki, oznakami za odcepe in nadvozom. Na tem mestu so bile postavljene nove meje akcijskega žanra in vizualnih učinkov. Divja dirka, na desetine razbitih avtomobilov, nevaren kung-fu v drvečih vozilih, negativci, ki lahko upravljajo katerikoli avtomobil na cesti - česa podobnega na filmu še nismo videli. Toda vse to je šele košček sveta, ki nam ga ponujata Larry in Andy Wachowski, scenarista in režiserja trilogije, s katero sta ponovno postavila nove temelje akcijskemu žanru in poskrbela za svež adrenalin v svetu filma in videoiger. In leto 2003 lahko mirno razglasimo za leto Matrice, saj je Matrica spet tu. Najprej Matrica Reloaded, prvo nadaljevanje, ki prihaja v Kolosej 22. maja (samo teden dni po ameriški premieri). Istega dne izzide tudi videoigra Enter The Matrix. Junija lahko pričakujejo DVD z naslovom Animatrix, zbirko izvirnih animiranih kratkih filmov, ki prinašajo nove razsežnosti sveta, ki sta ga ustvarila brata Wachowski. Trilogijo bo novembra zaključila Matrica Revolutions, ki bo prinesla odgovore na mnoga od neštetih vprašanj, ki ostajajo odprta po prvih dveh delih.

Drugi in tretji del Matrice so podobno kot trilogijo Gospodar prstanov posneli skupaj. Matrica Reloaded se začne tam, kjer se je Matrica končala. Strojem je uspelo nekaj strašnega: odkrili so, kje se nahaja zadnje človeško mesto, skrito blizu Zemljinega jedra. Čez 72 ur bo na tisoče čuvajev - lovkastih sond iz prvega dela - prodrlo do njega in ga uničilo. Edino upanje ljudi je, da izsledijo skrivnostnega Ključarja, ki ga stražita nevarna morilca Dvojčka (Neil in Adrien Rayment), ki lahko izginjata in se spet pojavljata kot duhova. Starim znancem - Neu (Keanu Reeves), Morfeju (Lawrence Fishburne), Trojici (Carrie-Anne Moss), agentu Smithu (Hugo Weaving) in Oraklju (pokojna Gloria Foster) - se v Reloaded pridružujejo novi liki: Seraf (Lung Yun Chou), ki spominja na Budo, Morfejeva nekdanja ljubica Niobe (Jada Pinkett Smith) in usodna zapeljivka Persefona (Monica Bellucci).


Matrica je dosedaj prinesla v blagajne več kot 456 milijonov dolarjev, kar je bil rekord v zgodovini studia Warner Bros. Še en rekord je Matrica dosegla ob izidu na DVD-ju, ki je bil takrat relativno nov format: prvič je bilo prodanih milijon izvodov. V letih, ki so sledila, so oboževalci oblegali spletno stran whatisthematrix.com, iskali pomene najbolj skrivnostnih podrobnosti filma in nestrpno čakali na čas, ko bodo lahko spet vstopili v Matrico. Končno so ga dočakali. V Matrix Reloaded bodo srečali vse junake, ki so v prvem filmu preživeli. Šest mesecev pozneje pa jih čaka Matrica Revolucija.


In zdaj k nagradni igri. Vprašanje, na katerega morate odgovoriti, je silno preprosto, če Matrico poznate vsaj od daleč. Kako se v filmu Matrica Reloaded imenuje zadnje človeško mesto?
  • Valhala
  • Nirvana
  • Elizij
  • Sion
Izberite pravilni odgovor in nam ga pošljite do vključno 24. junija. Med izžrebance bomo razdelili super nagrade, ki jih izključno za obiskovalce naše spletne strani podarja uradni sponzor Heineken: 3 univerzalni polnilci za GSM, 6 obeskov z utripajočo lučko, ki utripa ob zvonenju mobilnika, in 10 šesterčkov Heieneken piva. Poleg teh nagrad pa bomo med vsemi poslanimi e-maili s pravilnim odgovorom izžrebali še dva srečneža, ki bosta dobila ali osebni računalnik (PCX Computers BASIS) ali 17-palčni Samsungov monitor. Nagradi prispeva podjetje Avtera. Matrica Reloaded pa nagrajuje tudi na letakih, ki jih dobite v vseh naših dvoranah - naloga je ista, le da morate letak pustiti v nabiralnikih ali poslati po pošti na naslov: Ljubljanski kinematografi (za Matrix Reloaded), Šmartinska 152, 1000 Ljubljana. Tudi v tej igri vas čakajo vabljive nagrade: 12 filmskih majic, 5 čepic, CD s filmsko glasbo in 50 nagrad presenečenja. O Matrici preberite tudi: Vstopnice za Matrico Reloaded v prodaji,
Ste v Matrici?,
Spet na sporedu: Matrica,
Matrica Reloaded v slikah,
Revolucija Matrice,
Animatrica - Poslednji let Osirisa,
Nadaljevanji Matrice hita pred izdajo,
Matrica Reloaded in
Matrica.