Kolosej

Glasbena Frida!

3. 4. 2003
Izjemna ustvarjalska ekipa bo od danes dalje na naših platnih slikala zgodbo o slavni mehiški slikarki Fridi Kahlo. Film navdušuje tudi z glasbo - dva izvoda soundtracka pa imamo tudi za vas!
Ob razkošni kostumograsko-scenografski filmski biografiji s fantastično glasbo se nam bodo v nepozabnih vlogah predstavili številni znani igralci in igralke. V vlogah Fride in Diega blestita še nikoli boljša Salma Hayek in Alfred Molina, Geoffrey Rush je izgnani ruski voditelj Leon Trotsky, fotografinjo Tino Modotti igra Ashley Judd, Antonio Banderas je slikar David Alfaro Siqueiros, v vlogo Nelsona Rockefellerja pa se je vživel Edward Norton, ki je svoje talente posodil tudi scenaristom filma, čeprav med njimi uradno ni naveden!

Leto 1922 je bilo za eno izmed zaljubljenih študentk mehiškega glavnega mesta prelomno. Po nesreči s tramvajem je namreč skupaj s starši trepetala ob tem, da morebiti ne bo več hodila, njen fant Alejandro pa je odšel študirat. Da bi lažje prebolela fizično in duševno stisko, ji je oče prinesel prirejeno slikarsko stojalo s platnom in njeno okolje so tako kmalu prevzele svetlejše barve.

Film Frida prikazuje pisano paleto pripetljajev iz življenja slavne in odločne mehiške slikarke, ki je v svoje surrealistične umetnine uspela izlivati bolečino, si s poroko z legendarnim lokalnim umetnikom in mentorjem Diegom Rivero začrtala ognjevito kompleksno in dolgotrajno barvo, se s priključitvijo komunistični stranki ovila v rdečo in zaton življenja pomešala s črnino alkohola, kajenja in obupa. Bila je božanska lepotica, upornica v svetu umetnosti, provokativna seksualna revolucionarka in brezkompromisna politična aktivistka. Bila je Frida Kahlo.

Frida pa ni samo to - ponaša se tudi z izvrstno glasbo, ki jo boste - če boste imeli srečo pri žrebu in če boste poslali pravilen odgovor na nagradno vprašanje - lahko poslušali tudi v lastnem CD predvajalniku. Dva Cdja, ki ju poklanja Multimedia Records, bomo razdelili med tiste, ki veste, v katerih kategorijah je Frida letos dobila oskarja! V igri lahko sodelujete do vključno 4. maja.

Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.