Kolosej

Tajni agent English. Johnny English.

11. 4. 2003
Ne ve za strah. Ne ve za nevarnost. Ničesar ne ve. Ima pa za vas tri lepe nagrade. Dame in gospoda: Johnny English.
Vloga najslavnejšega vohuna njenega veličanstva je bila doslej rezervirana zgolj za Jamesa Bonda, ki je vedno poskrbel za to, da lahko mirno spimo in se nam ni bati raznoraznih zlikovcev. Toda ali lahko mirno sanjamo tudi, če ga zamenja agent MI7, Johnny English (Rowan Atkinson), čigar pojava sama kliče po težavah in smešnih situacijah? Odličen situacijski komik, ki ga je njegov subverziven in nedolžen humor naredil za svetovno zvezdo, dobi strogo zaupno nalogo, da poišče in vrne ukradene kronske dragulje, ter Anglijo s tem obvaruje pred francoskim magnatom Pascalom Sauvageom (John Malkovich). Pascalov načrt je namreč, poleg kronskih draguljev, polastiti se angleškega krone in s tem prestola. Kot se za Bonda, pardon Englisha, spodobi, mu pri tem pomagajo lepa dekleta. V prvem planu je to zagotovo, sicer slavna pevka, Natalie Imbruglia v vlogi Interpolove agentke Lorne v katero se Johnny seveda noro zaljubi. Skupaj vdreta v močno zastraženi Pascalov grad, vse v nameni, da rešita Anglijo pred velikim propadom.

Rowan Atkinson nas je na velikem platnu spravljal v histerične napade smeha že v Štirih porokah in pogrebu, Divji dirki, Scooby Dooju in filmu o gospodu Beanu. Trenutno že snema nov film - romantično komedija Love Actually, kjer poleg njega nastopa še Hugh Grant, pod režijo in scenarij pa se je podpisal Richard Curtis (scenarist Štirih porok in pogreba, Dnevnika Bridget Jones, Mr. Beana, Notting Hilla...).

Morda ni naključje, da sta med ustvarjalci Johnnyja Englisha tudi Robert Wade in Neal Purvis, ki sta napisala scenarij tudi za zadnja Bondova filma Umri kdaj drugič in Vse in še svet. Zato ne bodite presenečeni, če se po novem angleški tajni agent ne predstavi z besedami: "Ime mi je Bond, James Bond," temveč: "Ime mi je English, Johnny English."

Pri Universal Pictures so tokrat združili svoje moči z vodilno angleško producentsko hišo Working Title, katere producenta Eric Fellner in Tim Bevan sta odgovorna za štiri angleške svetovne uspešnice: Notting Hill (po svetu je film prislužil 363 milijonov dolarjev), Štiri poroke in pogreb (257 milijonov dolarjev), Dnevnik Bridget Jones (275 milijonov dolarjev) in Mr. Bean (234 milijonov dolarjev). Zagotovo bo njihov najnovejši film velik uspeh doživel tudi v Sloveniji saj si je recimo samo gospoda Fižolčka v Sloveniji ogledalo preko 155 tisoč gledalcev.

Delež teh pričakujemo tudi takrat, ko bo svoje dogodivščine po naših platnih razkazoval Johnny. Za najbolj zagrete pa imamo tudi tri nagrade, ki jih bomo razdelili prek žreba: t-shirt z JE logotipom in dolgimi rokavi, fotoaparat za enkratno uporabo s 25 slikami in JE daljnogled. Če želite biti v bobnu, nam morate do 11. maja napisati, ime še enega televizijskega lika, ki je prinesel Rowanu Atkinsonu svetovno slavo! Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega domačega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.