Kolosej

Ujemite se v Rekrutove spletke

28. 3. 2003
Lani ob takem času smo padli v vohunsko mrežo Roberta Redforda in Brada Pitta, zdaj pa nas k ponovitvi akcije vabita Al Pacino in Colin Farrell - v filmu Rekrut, ki vas tudi nagrajuje.
Scenarij za akcijski triler je nastal na podlagi resnične zgodbe Harolda Nicholsona, ki so ga obtožili vohunjenja za rusko vlado. Po pričevanju naj bi nekdanji agent CIAe prodajal državne skrivnosti Moskvi zato, da je lahko po ločitvi preskrboval svoje otroke. Najvišje rangirani uslužbenec agencije, kar so jih kdaj ujeli pri kraji, naj bi v dveh letih in pol na ta način zaslužil približno tristo tisoč dolarjev. Harold je danes v ječi že 23 let in dobička od prodaje knjig in filma ne bo videl nikoli. Del obsodbe pač! V eni od glavnih vlog v filmu Rekrut igra tudi Colin Farrell, ki ga pri nas trenutno še gledamo v Daredevilu. Pred kratkim je nastopil na podelitvi oskarjev, kjer je predstavil nominirance v kategoriji za najboljšo filmsko skladbo - U2 in njihovo The Hands That Built America. V nagradni igri vas sprašujemo, kaj imajo skupnega fantje iz skupine U2 in Colin? Odgovor nam pošljite do vključno 21. aprila. Med izžrebane pošiljatelje pravilnih odgovorov bomo razdelili tri t-shirte, tri čepice, priročen daljnogled in termo posodo.

Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.

V državi, kjer je državna varnost glavna prioriteta, se s tokratnim akcijskim trilerjem odpirajo vrata v poslednjo vladno skrivnost. Vstopite v svet CIA-e in njenega delovanja, kjer bomo spoznali trening rekrutov, njihove priprave za vohunske spletke in napotke za preživetje. Naš vodič po takoimenovani "farmi" je neizprosni iskalec in trener rekrutov Walter Burke (Al Pacino), ki med svojimi novimi varovanci že vidi primernega kandidata, ki bi ga želel imeti v agenciji. To je James Clayton (Colin Farrell), eden najpametnejših študentov v državi, ki svojega mentorja navduši z nekonvencionalnim odnosom in inteligenco. James v vohunstvu vidi mikavno alternativo običajnega življenja in je zavoljo vohunskega adrenalina pripravljen pozabiti tudi na svoje zasebno življenje, v katerega se nehote prikrade rekrutka Layla Moore (Bridget Moynahan). Razcepljen med ljubeznijo in kariero, ki pod Burkovo zaščito skokovito napreduje, dobi mladi James posebno nalogo. Razkrinkati mora osumljenca, ki izdaja v vrstah agencije, to pa ga kmalu pripelje do ugotovitve, da ni nič tako, kot je videti... Temnolasi žrebec ostrih potez, hladen in oprezen karakter, izjemen igralski talent in nepredvidljiva eksplozivnost. Govora je seveda o legendarnem igralcu Alu Pacinu, ki je s tokratnim filmom mentoriral svojega enako temperamentnega naslednika. To je komaj 26-letni Colin James Farrell, ki ga v Hollywoodu že uvrščajo med najboljše igralce svoje generacije. Pri nas smo lahko karizmatičnega Irca občudovali v Hartovi vojni in Posebnem poročilu, kjer je pod režijo Stevena Spielberga lovil Toma Cruisa, v Daredevilu pa se nam postavni šarmer prvič predstavlja tudi kot negativec. In kaj si Colin misli o Alu: "Njegova predanost po štiridesetih letih igranja odličnih vlog je neverjetna. Ničesar več ne potrebuje dokazovati drugim, a Al se še vedno žene kot poprej. Obsedeno ljubi svoje delo in rad pripoveduje dobre zgodbe. Al je zares odlična inspiracija!"