Kolosej

Še vedno pestro v mestnih dvoranah

18. 3. 2003
Do vključno sobote, 22. marca, v Komuni še vedno lahko prisluškujete oskarjevemu šepetu, v kinu Vič pa ta teden ekskluzivna filmska novost, Božje mesto.
V nedeljo, 23. marca oziroma zgodaj zjutraj v ponedeljek, 24. marca po našem času, bo predoskarjevske vročice konec - nastopila bo kvečjemu mrzlica za morebitne poražence, ki bodo ostali za v nedeljo razglašenimi zmagovalci. Dotlej lahko svoje upe še vedno polagate v Komuni, kjer do sobote še vedno predpremierno predstavljamo nekatere od preostalih nominirancev, ki pri nas zaenkrat še niso prišli na redni kinematografski spored (pa bodo). Pred podelitvijo nagrad lahko svoj seznam "vse-sem-videl(a)" dopolnite z ogledom še naslednjih naslovov: - Mirni Američan (The Quiet American): v četrtek, 20. marca, nominacija za oskarja za najboljšega igralca,
- Daleč od nebes (Far From Heaven): v petek, 21. marca (redni štart filma 17. aprila) in
- Prilagajanje (Adaptation): v soboto, 22. marca, 4 nominacije za oskarja (redni štart filma 1. maja) in Vse filme si lahko ogledate ob 22:45. Prav tako lahko samo še do sobote sodelujete v nagradni igri Napovej svojega oskarja. V kinu Vič pa tokrat predstavljamo eno od treh filmskih novosti tedna. Film Božje mesto je lani med ljubitelji neodvisnega filma požel izjemno navdušenje, prav tako so ga dobro sprejeli obiskovalci lanskega ljubljanskega filmskega festivala. Od četrtka dalje lahko samo v kinu Vič preverite, kaj je na tem izjemnem filmu takšnega, da ga mnogi omenjajo v družbi samih superlativov.