Kolosej

Daredevil vas izziva

17. 3. 2003
Vsak izmed nas ima svojega super junaka. Nekateri med nami celo več. Predstavljamo vam Daredevila, ki prihaja na obisk k tistim, čigar strari stripovski znanec je. Da ga spoznate, pa vabi tudi ostale. Preverite svoje stripovsko znanje in si priigrajte Daredevilov t-shirt.
Dočakali smo namreč prvo filmsko priredbo enega najbolj legendarnih stripovskih junakov, ki je nastal pod okriljem stripovske založbe Marvel. Ameriški stripovski junaki pa so - kot kažejo rezultati obiska v zadnjih letih - vse bolj priljubljeni tudi v Sloveniji. Samo v lanskem leto smo se v drugo mečevali z bojevnikom teme z imenom Blade, z Možmi v črnem ponovno reševali naš planet pred nezemeljsko nesnago in se dobesedno prilepili na Spider-Mana. In preostanek leta? Poleg Daredevila si lahko ljubitelji stripov obetamo še neverjetnega Hulka in nadaljevanje uspešnice Možje X. Če morda veste, katerega leta je začel izhajati strip Daredevil, nam odgovor pošljite do vključno 21. aprila. Med pošiljatelji pravilnih odgovorov bomo žrebali nagrajence, med katere bomo razdelili dva Daredevilova t-shirta in Daredevilovo dekliško majico.

Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.

Usoda Mattu Murdocku ni bila naklonjena, saj je kot osiroteli boksarjev sin postal žrtev neobičajne nesreče, ko je nekoč pred trkom s kamionom rešil moškega ter nato prestregel usodni udarec z radioaktivnimi izotopi. Mladi Matt je takrat popolnoma oslepel, spremembo pa so doživeli tudi njegovi ostali štirje čuti, ki so se mu izostrili do skrajnih nadčloveških zmožnosti.

Danes je Matt kot odrasel moški ugleden kriminalni odvetnik, ki pa si pravico nemalokrat skrivoma vzame v svoje roke. Če se zgodi, da po krivici izgubi kakšen primer se polasti unikatnih izvensodnih poravnav, ki jih brez večjih težav uspešno iztirja ponoči. Takrat se namreč postavni Murdock otrese šivov utesnjujočega suknjiča iz dnevne službe in se prelevi v skrivnostnega zamaskiranega moža brez strahu, poznanega pod vzdevkom Daredevil, ki tajno patruljira po newyorški soseščini Hell's Kitchen in ki s svojimi izostrenimi čuti in izjemnimi fizičnimi ter akrobatskimi sposobnostmi kuje pravičnejše sodbe.

Temačnega zakrinkanega maščevalca igra Ben Affleck, ki nas je že navdušil v nekaj akcijskih superspektaklih, kot sta Pearl Harbor in Armageddon, glavnega negativca Kingpina upodablja orjaški Michael Clarke Duncan, Jennifer Garner je Mattova usodna simpatija Elektra, izurjenega morilca pa igra obetavni kameleonski igralec Colin Farrell, ki si je vlogo Bullseye-a priboril med zares elitno hollywoodsko konkurenco. Za vlogo so bili namreč v takšni ali drugačni fazi predpriprav že izbrani Vin Diesel, Matt Damon, Edward Norton in Guy Pearce. Gigantsko produkcijo več kot 75 milijonov dolarjev dragega projekta je usmerjal Mark Steven Johnson. Ta si je režiserski stolček priboril z izvirnim scenarijem, ki so ga z navdušenjem sprejeli tudi največji (in glede filma tudi najbolj skeptični) oboževalci stripa.

Za konec pa samo še pomemben namig - ostanite na sedežih do zaključka filma, saj se vam po zaključnih napisih obeta krajši prizor, ki vam bo odgovoril na pomembno vsebinsko vprašanje!