Kolosej

Čudežni popust

10. 2. 2003
Na naša platna prihaja nova anime mojstrovina Hayaa Miyazakija Čudežno potovanje. Najmlajše bo razveselila novica o tem, da je film sinhroniziran v slovenščino, starše pa družinski popust!
Nejevoljna 10-letna deklica Chihiro se skupaj s starši seli v novo predmestno hišico, a se med potjo oče odloči za bližnjico in družinica prikoraka v zapuščen zabaviščni park. Chiririna oče in mati se tam navdušita nad okrepčevalnico, ki nima zaposlenih in drugih gostov. Brez odlašanja se spravita nad neomejene količine hrane, njuna kljubovalna hčerka pa v takšnem čudežu začuti nevarnost. In prav ima: njena starša se kmalu spremenita v čisto prava prašička!

Samotarsko deklico pa v svetu, ki mu vladajo čarovnice in pošasti in kjer se ljudje spremenijo v živali, najde skrivnosten deček Haku, ki ji želi pomagati. V bližnjem visokem hotelu, ki je zdraviliški dom za tisočero japonskih bogov in duhov, ji priskrbi zaposlitev in Chihiro se težkega dela loti po svojih najboljših močeh. Bo deklici uspelo najti protiurok, še preden bosta oče in mati, ki morata medtem živeti v hotelski ogradi za živino, končala na jedilniku?

Hayao Miyazaki, ki je napisal in režiral že sijajni anime Princesa Mononoke, je s tokratno mojstrovino, ki bo za naše kino obiskovalce sinhronizirana v slovenščino, poskrbel za največje japonsko filmsko presenečenje doslej! Fantastična risanka o deklici, ujeti v svetu nenavadnih bitij in nelogičnih pravil, je na Japonskem presegla obisk Titanika, v Berlinu postala so-dobitnik zlatega medveda in od kritikov prejela izključno najboljše ocene. Preverite zakaj!

Družine si bodo film lahko ogledale ceneje, in sicer tako, kot je to zdaj že običajna praksa: pripravili smo letak (kakršen je na spodnji sličici), ki vam ob predložitvi na blagajni omogoča, da si štiri vstopnice po redni ceni 950 tolarjev kupite za 400 tolarjev manj - skupaj torej le 3400 tolarjev.