Kolosej

Mali svet in nekaj nagrad

16. 12. 2003
Srbski film, katerega delovni naslov je bil "Pravica, smrt in upanje", je moderna črna komedija v slogu Tarantinovega Šunda. Prinaša nekaj simpatičnih nagrad.
Zgodba filma se vrti okrog usode šestih ljudi, ki se v 85 minutah, kolikor traja film, srečajo in usodno povežejo na neki avtocesti. Tako v petek, 16. septembra, na njihovi poti do mesta, kjer se bodo vsi skupaj srečali, spremljamo zdravnika, ki se želi ubiti, osumljenca, ki misli, da ga nikoli ne bodo prijeli, njegovo ženo, ki je obsedena z ljubeznijo, policista, ki sta se izgubila, vendar slepo verjameta v usodo, in dečka, ki se pravzaprav še niti ni rodil. V tej komediji o Usodi nihče od glavnih junakov ne ve, kaj se bo v resnici zgodilo, čeprav vsak od njih upa na srečni konec. Srečen konec tudi v resnici obstaja - vprašanje je le, če za vse junake tega filma. Film je bil premierno prikazan na sarajevskem filmskem festivalu. Režiser si je pred snemanjem filma zadal 10 zapovedi, ki jim je skušal slediti. "Film mora biti realen. Samo na ta način se lahko poda žalostno-smešno sporočilo. Film mora biti smešen. O najbolj resnih zadevah mora govoriti na zabaven način. Film mora imeti enostavno zgodbo, vendar zanimivo strukturo. Film mora biti hiter. 90 min filma mora dajati vtis, kot da smo jih videli šele 60. Film mora biti inteligenten. Film mora govoriti o navadnih ljudeh. Film mora biti moderen. Film mora biti posnet v šestih tednih. Film mora biti poceni. Film mora biti samo ta film. Brez velikih vzornikov, brez citatov." Poglejte, če je tudi v resnici tako.

Nagradna igra

V nagradni igri tokrat poklanjamo nekaj Motorolinih nagrad (gl. sliko), in sicer: - pet trakov za ključe,
- dva kompleta stojal za papir oz. zvezke in
- etui za vizitke z beležko. Če se želite potegovati za nagrade, nam do vključno 11. januarja pošljite režiserjevo razlago, zakaj mora biti film smešen!

Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega domačega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.