Kolosej

Skrivnostne nagrade

20. 11. 2003
Z današnjim dnem se začenja tudi uradna kinematografska pot novega filma Clinta Eastwooda, Skrivnostna reka, ki ga imajo kritiki za vrh letošnje produkcije...
Izjemen film. Silno čustven. -- Kenneth Turan, Los Angeles Times

Film "Skrivnostna reka" je mojstrovina, ki se lahko kosa s filmom "Neoproščeno". Močno vznemirljiv in intimen. -- Peter Travers, Rolling Stone

Najboljši film leta. Vreden oskarjevskih nominacij. -- Pat Collins, WWOR Radio Čeprav je zagotovo bolj znan po delu pred kamero, je Clint Eastwood predvsem izjemno ploden režiser - Skrivnostna reka je že njegov 24. celovečerec. V zadnjih letih je, razen Vesoljskih kavbojev, šest filmov posnel po literarni predlogi, Skrivnostna reka pa je poleg filma Polnoč v vrtu dobrega in zla drugi, v katerem ni zaigral. Tako kot pri prejšnjem filmu Blood Work se je tudi tokrat lotil dela s scenaristom Brianom Helgelandom, s katerim sta predelala istoimenski roman Dennisa Lehanea, tako kot že nekajkrat pa je Eastwood tudi soavtor glasbene spremljave filma.

Razlog, da si je Skrivnostno reko vredno ogledati, pa ni samo odlična Eastwoodova režija, ampak tudi izjemna igra predvsem Seana Pena, pa tudi Tima Robbinsa in Kevina Bacona. Če imate radi trilerje, ki raziskujejo temačne kote človeške duše, je film kot naročen.

Nagradna igra

Ljubljanski kinematografi vam tokrat poklanjajo tri pare brezplačnih vstopnic in dve knjigi. Vprašanje bo enostavno za tiste, ki ste si film že ogledali na predpremiernih projekcijah - če pa odgovora ne boste vedeli, ga zagotovo najdete v filmu. Zanima nas, kaj natančno (splošnih odgovorov ne bomo upoštevali) trije fantje zabeležijo na sveže zabetonirano ploščo na pločniku v svoji ulici? Odgovore pošljite do vključno 14. decembra. Nagrajence bomo izžrebali. Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega domačega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.