Kolosej

Dekleta s koledarja

18. 11. 2003
Od četrtka dalje vam predpremierno predstavljamo nadvse simpatično zgodbo o damah, ki so pokazale več kot si upajo druge! Paketa dobrot Kolinske in kompletek predpasnika in skodelice pa čakajo najbolj pozorne tri...
Dekleta s koledarja je topla zgodba, posneta po resničnih dogodkih. Govori o običajnih ženskah srednjih let iz Rylstona, ki se pred koncem leta v lokalni podružnici Ženskega inštituta (Women's Institute) kot vsako leto srečajo z vprašanjem, kakšne motive naj izberejo za koledar, ki ga pripravljajo vsako leto. Naj bo to cvetje, posnetki narave ali bi morda prosile Georgea Clooneya, da bi jim poziral?

Skupinica nekoliko naprednejših žensk v okviru društva, ki se večinoma ukvarja s tradicionalnimi ženskimi opravili, kot so kuhanje, vrtnarjenje in šivanje, se domisli, da bi zbrale denar, s katerim bi pomagale lokalni bolnišnici. Kako do denarja? Preprosto: naredile bodo koledar, na katerem bodo čisto posebni motivi: njihove izvrstne slaščice, v ozadju pa one same... gole! Od ideje do koledarja sicer ni tako enostavna pot, a na koncu projekt izpeljejo, vse skupaj pa se konča nikjer drugje kot v Hollywoodu!

Enajstim ženskam, ki so se lotile dobrodelnega projekta, je uspelo: v enem letu so prodale 90 000 izvodov koledarja in 50 000 novoletnih čestitk ter tako zbrale 340 000 angleških funtov, ki so jih namenile za raziskave levkemije in drugih bolezni krvi.

Leta 1997 je iz Velike Britanije prišla nepričakovana uspešnica Do nazga. Majhen film, ki je navdušil občinstvo po vsem svetu, je sprožil cel val filmov, ki so ga skušali posnemati in doseči podoben uspeh - a žal Do nazga še do dandanes ni dobil ustreznega naslednika. Edini, ki se je z razgaljanjem intimnih težav vsaj približal duhu Do nazga, je bil od marihuane zadeti Reševanje vdove Grace, ki smo ga videli tudi pri nas. Režiser Nigel Cole se je podviga lotil znova in se odločil do nazga (ali skoraj) pripeljati skupino dam v zrelih letih.

Nagradna igra

Tokrat vas bomo malce namučili z detajlom iz filma. Zanima nas, za katero ustanovo dekleta v filmu začnejo zbirati denar in pri tem pridejo na idejo o koledarju z lastnimi fotografijami? Izmed sodelujočih, ki nam bodo do vključno 14. decembra poslali pravilne odgovore, bomo izžrebali tri nagrajence, med katere bomo razdelili dva darilna paketa, ki ju poklanja Kolinska, in komplet predpasnika in skodelice Dekleta s koledarja. Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega domačega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.