Kolosej

Kolosejev Kava bar ni kar tako

24. 10. 2003
Prejšnji teden je naš sodelavec Matej Ferk, ki ga srečujete redni gostje Kava bara, prejel bronasto priznanje v tekmovanju v pripravi in postrežbi kave.
Prestižno tekmovanje v pripravi kave Emonec je potekalo na Bledu v okviru 50. gostinsko turističnega zbora, ki ga organizira Gospodarska zbornica Slovenije. Štiričlanska strokovna komisija je ocenjevala tri sklope tekmovanja:
- 15-minutno pripravo,
- 15-minutni tekmovalni del, v katerem je moral vsak sodelujoči pripravil po štiri expresse, kapučine in kave po lastni zamisli, in
- strokovnost pri delu, slog priprave z dekoracijo in obrazložitev priprave lastne kreacije. Matej Ferk je za to priložnost pripravil čokoladni kapučino z dodatkom mete, s katerim je popolnoma navdušil strokovno žirijo, preizkuševalce in ostale obiskovalce in si prislužil bronasto medaljo ter priznanje za 3. mesto, kar je priznanje tudi za Kolosej, za obiskovalce pa dodaten razlog, da se oglasijo v Kava baru in povprašajo po našem kavnem šampijonu. Morda vam bo celo zaupal skrivnost svojega čokoladno-metinega kapučina - nam je namreč ni. Potem to seveda ne bi bila več skrivnost.