Kolosej

Ste kaj podli? Podlejši? Najbolj podli?

16. 10. 2003
Nagradna igra ob povratku Podlih fantov v naše kinodvorane bo nekaj za tiste, ki se ne bojite priznati, da imate v sebi tudi kaj podlega...
Leta 1995 je bil prvi del Podlih fantov najuspešnejši film Columbie Pictuires in je oba glavna igralca izstrelil med zvezde. Pred tem smo ju bolj ali manj videvali samo na televiziji, Willa Smitha kot princa iz Bel-Aira, Martina Lawrencea pa npr. v filmih House Party in Boomerang. Will se je ukvarjal še s petjem rap glasbe, Martin pa je nastopal v stand-up komedijah. Da sta oba igralca z omenjenim filmom resnično postala zvezdi, dokazuje tudi podatek, da sta honorarju 2 milijonov dolarjev za prvi del pri drugem dodala še eno ničlo.

Podli fantje 2 po osmih letih ponovno združijo Willa Smitha v vlogi detektiva Mika Lowreyja in Martina Lawrencea v vlogi njegovega partnerja Marcusa Burnetta z režiserjem Michaelom Bayem. Rezultat je odlična akcija, kjer ne manjka norih zasledovanj z avtomobili, streljanja vsevprek in humorja, ki v ničemer ne zaostaja za prvim delom. Will in Mike se ponovno odlično najdeta in kemija med njima, ki ponovno rezultira številne komične zaplete in ju je izstrelila med zvezde, je zopet tu. Resnično se je težko odločiti, zaradi česar je film bolj zabaven: zaradi neprestanega zafrkavanja glavnih junakov, ki na trenutke spominja na odnos že zeloooo dolgo poročenih zakoncev, ali z adrenalinom nabitih akcijskih prizorov, ki dobesedno brez predaha sledijo drug drugemu.

Okvir zgodbe je enostaven in kot se za tovrsten film spodobi, podrejen akciji in zabavi. Ulice Miamija so preplavljene s tonami močnega ecstasyja, ki ga dobavlja kubanski mafijski lord ruskega rodu Hector Juan Carlos (Jordi Mollà). Mike in Marcus mu morata stopiti na prste, še preden mu uspe zakljuèiti posel in z denarjem pobegniti na Kubo. Pri tem ne vesta, da je kriminalcu na sledi že DEA in ji je v njegove vrste uspelo pritihotapiti svojega agenta, ki pa ni nihče drug kot Marcusova sestra Syd (Gabrielle Union). Syd, na katero Marcus, kot se za starejšega brata spodobi, gleda zelo pokroviteljsko, se ne more upreti Mikovemu zapeljivemu šarmu, ta pa tudi ne ostaja ravnodušen ob njenih čarih. Marcus mora tako ob službenih reševati še družinske zadeve. Vsi trije pa ponovno povzročajo sive lase policijskemu šefu Howardu (ki ga je ponovno odlično odigral Joe Pantoliano), ki mora zaradi njih uporabljati alternativne metode relaksacije.

In če se vam bo po ogledu filma zgodilo, da si boste mrmrali: "Bad boys, bad boys what ya gonna do? What ya gonna do when we come for you?", nič hudega. Zagotovo ne boste edini.

Nagradna igra

Nagrade te nagradne igre (gre za t-shirt in dve čepici Bad Boys 2) bomo prek žreba podelili tistim, ki si upate napisati, kaj je najbolj podla stvar, ki ste jo zagrešili v življenju. Časa imate do 9. novembra! Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega domačega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.