Kolosej

Na Kitajskem jedo pse - dva v enem

8. 1. 2003
Ob prihodu pred-dela danske uspešnice Na Kitajskem jedo pse smo vam pripravili posebej ugoden ogled premiere filma Na Kitajskem jedo pse 2 in prvega dela.
Ko kriminalca Harolda (Kim Bodnia) izpustijo iz zapora, se vrne k svoji nekdanji klapi, ki pa se je med šefovo odsotnostjo nekoliko pomehkužila in se raje ukvarjala z brezhibnim poslovanjem njegove restavracije. Namesto da bi udarili po rivalski bandi, ki je v tem času postala strah in trepet okolice, so namreč svojo pozornost raje usmerili k temu, kako bi se udeležili slaščičarskega tekmovanja. Harold pa med prestajanjem kazni ni počival in že pripravlja načrt, kako si bo ponovno izboril glavno besedo. A usoda ima tudi tokrat zadnjo besedo...

Haroldov krušni oče Munken (Jens Okking) namreč umira in Harold se odloči, da mu bo izpolnil še zadnjo željo. Munken namreč upa, da bi lahko še poslednjič videl svojega biološkega sina Ludviga (Torkel Petersson), ki pa je zaprt na Švedskem. Kljub neslavni preteklosti se mora tako Harold s svojo klapo nepridipravov podati na reševalno akcijo.

Imena glavnih junakov so vam morda že znana, saj je film pred-del danske uspešnice Na Kitajskem jedo pse, ki smo jo v naših kino dvoranah lahko občudovali pred dvema letoma. Tudi tokrat je režiserju Lasseju Spangu Olsenu uspela bombastična šundovska mešanica naključnega nasilja, barvitih likov, ekscentričnosti in krvave komedije, končni rezultat pa je po mnenju kritikov eden najboljših in tudi najbolj zabavnih evropskih akcijskih filmov doslej. Premiera novega dela uspešnice, ki je v slovenščini dobila kar isti naslov (seveda z oznako nadaljevanja), bo v četrtek, 9. januarja, ob 21.00 v Koloseju. Slabi dve uri kasneje, ob 22.50, vam bomo zavrteli še prvi del. Obe predstavi skupaj si lahko ogledate za skromnih 1300 tolarjev (vstopnic za vsako predstavo posebej žal ne bo na voljo). Priredite si torej kitajsko-danski kulinarično komični večer na poseben način! Film Na Kitajskem jedo pse 2 si lahko od 9. januarja ogledate v Koloseju in v kinu Vič.