Kolosej

Čudežno potovanje - napovednik v slovenščini

6. 1. 2003
Februarja prihodnje leto k nam prihaja po Mišku Stuartu Littlu 2 spet nova, v slovenščino sinhronizirana risanka. Tokrat je to japonski anime Čudežno potovanje. V ogled vam že ponujamo sinhronizirani napovednik.
Hayao Miyazaki, ki je napisal in režiral že sijajni anime Princesa Mononoke, je s tokratno mojstrovino, ki bo za naše kino obiskovalce sinhronizirana v slovenščino, poskrbel za največje japonsko filmsko presenečenje doslej! Fantastična risanka o deklici ujeti v svetu nenavadnih bitij in nelogičnih pravil je na Japonskem presegla obisk Titanika, v Berlinu postala so-dobitnik zlatega medveda in od kritikov prejela izključno najboljše ocene.

Nejevoljna 10-letna deklica Chihiro se skupaj s starši seli v novo predmestno hišico, a se med potjo oče odloči za bližnjico in družinica prikoraka v zapuščen zabaviščni park. Chiririna oče in mati se tam navdušita nad okrepčevalnico, ki nima zaposlenih in drugih gostov. Brez odlašanja se spravita nad neomejene količine hrane, njuna kljubovalna hčerka pa v takšnem čudežu začuti nevarnost. In prav ima: njena starša se kmalu spremenita v čisto prava prašička!

Samotarsko deklico pa v svetu, ki mu vladajo čarovnice in pošasti in kjer se ljudje spremenijo v živali, najde skrivnosten deček Haku, ki ji želi pomagati. V bližnjem visokem hotelu, ki je zdraviliški dom za tisočero japonskih bogov in duhov, ji priskrbi zaposlitev in Chihiro se težkega dela loti po svojih najboljših močeh. Bo deklici uspelo najti protiurok, še preden bosta oče in mati, ki morata medtem živeti v hotelski ogradi za živino, končala na jedilniku?

Pretočite si v slovenščino sinhronizirani napovednik (9 MB)! Za predvajanje morate imeti na računalniku nameščen divx codec (MPG4 V3).