Kolosej

Vse o fantu

31. 7. 2002
Od četrtka dalje si lahko super poletno romantično komedijo Vse o fantu lahko ogledate tudi na rednem sporedu!
e-kartica

Tako kot lanska avgustovska uspešnica Dnevnik Bridget Jones je tudi letošnji avgustovski adut Vse o fantu ekranizacija priljubljenega istoimenskega romana Nicka Hornbya. Nicka Hornbya pozna tudi slovensko občinstvo, saj smo pred časom že gledali film Zvestoba do groba (High Fidelity), posnet po njegovem drugem romanu. Tudi njegov prvi roman Fever Pitch je dobil filmsko različico. Njegove romane je moč dobiti tudi v slovenskih knjižnicah v angleških in hrvaških izdajah, Zvestoba do groba in Vse o fantu pa tudi v slovenskem jeziku. Vse o fantu pa ima poleg avtorjev z Dnevnikom Bridget Jones še eno skupno točko: v obeh filmih Hugh Grant igra neodgovornega fičfiriča.

Will je privlačen in bogat, a plitek in vase zaverovan 38-letnik, ki večino svojih dni preživi v trgovinah z avdio opremo in designerskimi oblačili, v obsedeni skrbi za svojega jeklenega konjička ali pri frizerju, da se slučajno ne bi zgodilo, da ne bi imel trenutno najbolj "in" pričeske, noči pa preživlja z lepimi ženskami. Delati mu ni treba, saj je njegov oče s pisanjem uspešnic za največje pop zvezde poskrbel, da ima tudi Will dovolj denarja, da se lahko popolnoma posveti izogibanju kakršnikoli odgovornosti.

Po avanturici s samohranilko se mu odpre nov svet: ženske za svoje macho pohode bo iskal v skupinah za samopomoč samskim staršem. V eni od takih skupin spozna simpatično mamico Suzie (Victoria Smurfit), predvsem pa 12-letnega Marcusa (Nicholas Hoult), sina Suzine ekscentrične prijateljice Fione (Toni Collette). Marcus je verjetno najbolj zrel 12-letnik na svetu: posluša Joni Mitchell in Mozarta, še nikoli ni imel superg, skrbi za duševno ravnotežje svoje problematične mame in ve, da Will plete laži o tem, da ima otroka. Kljub temu se med njima splete pristen odnos in Will se ob Marcusu začne učiti odgovornosti.

Potem se zgodi: Will sreča Rachel (Rachel Weisz), ki mu popolnoma zmeša glavo in srce. Tudi ona sama ima 12-letnega sina, a Will nekako ne uspe pravočasno povedati, da Marcus ni njegov sin...

Vse o fantu je prava romantična poslastica, ki jo poleg avtorja knjižne predloge Nicka Hornbyja, predstavljata režiserja Chris in Paul Weitz, ki sta se proslavila z Ameriško pito, trenutno pa pripravljata nadaljevanje uspešnice Njeni tastari - Meet the Fockers. Glavni adut pri vsaki dobri romantični komediji pa je seveda prav britanski ženski idol Hugh Grant. Grantova filmska kariera se je začela že v zgodnjih 80-tih letih, svetovno slavo, zlati globus in britansko filmsko nagrado pa mu je prinesla vloga v uspešnici Štiri poroke in pogreb. Svoj sloves obraza za romantične komedije je utrdil s filmi, kot so Devet mesecev, Notting Hill, Modrooki Miki in Dnevnik Bridget Jones. Tudi v prihodnje se mu obeta podobna usoda: v romantični komediji Two Weeks Notice bo zaigral s Sandro Bullock, v Love Actually pa z rojakinjo Emmo Thompson.