Kolosej

Vrnitev mož v črnem z nagradami!

31. 7. 2002
Z znanstveno-fantastično akcijsko komedijo Možje v črnem 2 se bosta na naša velika platna vrnila priljubljena agenta tajne vladne organizacije, ob njuni tokratni misiji pa bomo podelili tudi tri privlačne nagrade.
Agentov Jay (Will Smith) in Kay (Tommy Lee Jones) nam ni treba posebej predstavljati. Kot člana tajne vladne organizacije Možje v črnem, ki se ukvarja z vsem nezemeljskim na Zemlji, smo ju že spoznali in bosta tudi to poletje naša zadnja, najboljša in edina obrambna linija - tokrat pred usodno zapeljivko, ki bo ogrozila temeljno vodilo MVČ: varovati Zemljo pred nezemeljsko nesnago. Minila so štiri leta, odkar sta Jay in Kay kot moža v črnem rešila svet. Kay se je medtem umaknil iz MVČ in dela v drugi veliki vladni organizaciji - pošti, Jay pa je nabiral izkušnje v nadziranju nezemeljskih bitij in prikrivanju nespornega dejstva o obstoju Nezemljanov na našem planetu. Ko Jay nekoč raziskuje na videz nepomemben zločin, odkrije peklenski načrt, ki ga hoče izvesti Serleena (Lara Flynn Boyle), divja kylotianska pošast, ki se na Zemlji skriva v telesu seksi manekenke. Ko Serleena zavzame celotno hišo MVČ, je na svetu le še en človek z znanjem reševanja galaksij, ki bi v bitki proti nevarni vesoljki lahko pomagal Jayu... Za visokoproračunsko nadaljevanje, v katerem zagotovo ne bo manjkalo tudi razkošnih vizualnih učinkov, se je v celoti vrnila glavna osrednja trojica, ki jo poleg Smitha in Jonesa dopolnjuje še režiser Barry Sonnenfeld. Film je v ZDA med praznikom dneva neodvisnosti že poskrbel za rekordni blagajniški izkupiček, pri nas pa bosta moža v črnem začela kraljevati od osmega avgusta dalje!

In nagradno vprašanje! Do vključno 15. septembra nam povejte, kako se v slovenščini imenuje pasma psa, katere simpatični govoreči predstavnik se v filmu pojavi kot Frank the Pug. Nekomu bo pravilen odgovor prinesel zlata vredna očala Ray Ban, ki jih poklanja podjetje Optika Tomas Portorož, podelili bomo tudi lepo jakno, tretja nagrada pa je kapica in originalni CD, ki ga poklanja Dots Records. In še nasvet: "pug" v izvirnem imenu pasjega lika je angleško ime pasme, po kateri sprašujemo. Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.