Kolosej

Rezervni deli, nagrade in testna projekcija

21. 7. 2002
Speedway dirke, tihotapljenje ilegalcev, odraščanje, ljubezen in smrt se prepletajo v najnovejšem celovečercu Damjana Kozoleta. Film je nekaj srečnežev že nagradil, še vedno pa vas vabimo tudi na projekcijo filma po prvi montaži. Projekcija bo predvidoma konec avgusta oziroma v začetku septembra.
Zgodba filma Rezervni deli je postavljena v Krško, dogaja se danes. Gre za enega najzahtevnejših filmskih projektov v Sloveniji doslej. Snemali so ga 55 snemalnih dni, večinoma ponoči. Dogaja se na več kot šestdesetih lokacijah, največ seveda v Krškem, v Ljubljani in na Primorskem.

Za povečavo klikni na posamezno sličico! Poleg glavnih vlog, v katerih nastopata Peter Musevski (Kruh in mleko, TV Dober dan) in absolvent AGRFTV Aljoša Kovačič, se v epizodnih vlogah pojavi cela vrsta mlajših igralcev: Aleksandra Balmazović (Zadnja večerja), Primož Petkovšek - Petko (Outsider, Porno film...), Valter Dragan (Stereotip, Zadnja večerja), Jan Cvitkovič (V leru), Vladimir Vlaskalić (Varuh meje)... V filmu igra tudi več igralcev iz Makedonije ter več kot sto manjših epizodistov iz vsega sveta, pojavita se tudi dva bivša državna prvaka v speedway-ju: Gerhard Lekše in Krešo Omrzel. Ekipa je s snemanjem končala sredi maja, v začetku junija pa je režiser Damjan Kozole z montažerjem Andrijo Zafranovićem (Oče na službeni poti, Dom za obešanje... - preko 50 celovečercev) film že začel montirati. Prvo verzijo filma pričakujemo konec julija. Takrat bomo med vami izbrali 150 testnih gledalcev, ki si bodo prvo montažo filma ogledali na posebni projekciji in ga komentirali. Na osnovi teh reakcij bo režiser film potem dokončno oblikoval. Testne gledalce smo izbirali med tistimi, ki ste sodelovali v naši nagradni igri! Odgovor, ki smo ga pričakovali od vas, se glasi: letošnji slovenski prvak v speedway-ju je Matej Žagar. Med pošiljatelji pravilnih odgovorov smo izžrebali pet srečnežev, ki jim bo AMD Krško podaril 5 vstopnic za ogled GRAND PRIX dirke v speedwayu, ki bo 22. junija ob 19. uri na stadionu Matije Gubca v Krškem. Gre za največjo dirko vseh časov v Sloveniji, na kateri bodo nastopili vsi najboljši speedwayisti na svetu. In to še ni vse: dobitniki vstopnic si bodo tekmo ogledali v družbi glavnega igralca Rezervnih delov Petra Musevskega, popularnega Suljota iz TV Dober dan. Izžrebanci pa so: Slavko J. iz Cerkelj, Mirjana P. iz Ljubljane, Vinko D. iz Sevnice, Uroš G. in Peter T. iz Ljubljane. Še vedno pa se lahko tudi prijavite, če si film želite ogledati po prvi montaži. Film je deloma že pripravljen, trenutno se avtorji ukvarjajo z glasbeno opremo. Vse skupaj naj bi bilo nared čez kakšen mesec in takrat bomo nekatere med vami povabili na testno projekcijo.