Kolosej

Lili in Žverca - polna malha nagrad

27. 10. 2002
Letos smo res videli že veliko število otroških filmov in risank - ponudbo pa bosta konec meseca obogatila še prisrčna Disneyeva lika: Lili in Žverca, ki sta prišla z res zajetnim kupom nagrad.
e-karticaNa planetu Turo nori znanstvenik Jumba ustvari varljivo majhno a vseeno neizmerno nevarno ter agresivno pošast, ki jo zgrožena federacija Rimske ceste izžene na neobljuden asteroid. Iznajdljiva in inteligentna živalca (glas ji je posodil režiser in scenarist filma Chris Sanders) pa med transportom uide ter z vesoljskim policijskim plovilom prifrči na havajski otok planeta Zemlja.

Da naš planet ogroža najbolj nevarno ter nuničljivo kriminalno bitje v galaksiji, se mala petletna osirotela havajska deklica Lili, ki jo vzgaja starejša sestra Nani, gotovo ne zaveda. Obsedena s skrbjo za zatirane živali, spregleda nekaj pasjih pomankljivosti male modre kreature in jo vzame za svojega kužka. Nekoliko neobičajni psiček kmalu dobi ime Žverca in v majhni socialno ogroženi družinici dveh sestric prikriva svoje destruktivne ambicije, ki bi ga lahko izdale pred Pleakleyem in Dr. Jookibo, ki sta kot zemeljska poznavalca zadolžena za ujetje malega nezemeljskega begunca...

Šarmantna Disneyeva risanka, ki naj bi se po besedah producenta Clarka Spencerje prvotno dogajala v majhnem izoliranem mestecu v Kansasu, je z ljubkima naslovna junaka in ganljivo izvirno zgodbo o spreobrnitvi in civilizaciji male nadležne kreature, ob kateri bomo spoznali pravi pomen družine, v ZDA že požela fantastične ocene kritikov in postala tudi eden letošnjih najbolje obiskanih filmov. Z veličastno animacijo nekaterih prepoznavnih havajskih lokacij in zapeljivo glasbo pa bodo tokratne havajske počitnice očarale tudi srca slovenskih obiskovalcev.

Chris Sanders, ki je sodeloval že pri risanki Mulan in je oblikoval tokratno Žverco, je skupaj z Deanom Debloisem napisal ter zrežiral sodobno norčavo risano komedijo v kateri boste prepoznali parodije in reference na številne filme o pošastnih bitjih, kot so Možje v črnem, Godzilla, Osmi potnik in Žrelo. Za nameček pa boste lahko v risanki slišali še več pesmi Elvisa Presleya, kot jih je v kateremkoli njegovem filmu. To so Hound Dog, Devil in Disguise, Suspicious Minds, Blue Hawaii, Stuck on You in Heartbreak Hotel.

In nagradna igra? Do vključno 10. novembra nam pošljite spisek vsaj treh naslovov Disneyevih filmov in risank, ki smo jih v letu 2002 v Koloseju gostili na rednem sporedu. Med izžrebance bomo razdelili nahrbtnik za piknik (glej sliko), dva senčnika in dve uri, napihljivo žogo, vodoodporni nahrbntik, natikače, kanglico z lopatko in grabljicami, barvice, nalepke in še marsikaj, zraven pa bomo priložili še nekaj knjižic Lili in Žverca - vroči časi celovečernih risank izpod peres Žige Valetiča in Uroša Šetine. Poleg vsega tega pa vam podjetje Spectra podarja še dve žverčasti igrački v podobi res zobate, strašne in neznosno srčkane Žverce. Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.