Kolosej

3000 milj do Gracelanda

17. 10. 2002
Ta teden na redni spored prihaja pravi biserček za vse, za katere je Elvis še vedno kralj, in za vse tiste, ki imate radi pretkane akcijske junake: 3000 milj do Gracelanda.
Med mednarodnim srečanjem Elvisovih dvojnikov v Las Vegasu, ko so ulice preplavljene s številnimi zabave in ekshibicionizma željnimi posnemovalci kralja rock'n'rolla, se peterica izmed njih napoti v hotel Riviera s popolnoma drugačnim namenom. Njihovi krajši zalisci so na mestu, a kaj ko imajo s seboj v kovčkih za kitaro čisto pravo orožje. Kot Elvisi želijo oropati Riviera kazino.

Prekanjeni Thomas Murphy (Kevin Costner) pa bi rad k premetenemu načrtu dodal še eno poglavje. Ves oropani denar želi namreč zadržati zase in, če bo potrebno, s predčasnim smrtonosnim zaključkom pevske kariere oškodovati tudi svoje partnerje. Njegov nekdanji sojetnik Michael (Kurt Russell), ki orkestrira celoten podvig, pa kakršnekoli prevare običajno ne pogoltne zlahka...

Elvise je v srhljivo zabavno luč postavil režiser številnih glasbenih videov Demian Lichtenstein, ki se v filmu pojavi tudi kot tatič v trgovini. Pravo Graceland zgodovino pa ima igralec Kurt Russell, ki je Presleya v filmu Elvis odigral že leta 1979, pred skoraj štirimi desetletji pa je kot otrok debitiral v Elvisovem filmu It Happened at the World's Fair.