Kolosej

Premierne izdaje

20. 6. 2001
Poleg nove Premiere še nova izdaja v zbirki Rdeča premiera
Tokrat gre Premiera res globoko - potopi se skupaj z U-571, se potem prek Evolucije izvije iz primordialnega zavetja morja in dela nove razvojne korake.

Novi korak je tudi nova knjižna izdaja izpod peresa Sama Ruglja, ki je izšla v zbirki Rdeča premiera. Njen naslov je V isto reko ne moreš stopiti dvakrat - filmska nadaljevanja prihodnosti in je hitri priročnik o sequelih. Katera nadaljevanja nas čakajo, kaj je pred njimi in po njih, kako je z nadaljevanji pri slovenskem filmu in odgovori na podobna vprašanja, med katerimi je kakšno, ki ste si ga zagotovo zastavili tudi sami. Ste kdaj pomislili, za katero nadaljevanje bi bili v tem trenutku pripravljeni preplačati vstopnico? Če se ponavlja zgodovina - ali se ponavlja tudi film - ali vendarle drži stara kitajska modrost, da v isto reko pač ne moreš stopiti dvakrat?

Knjigo V isto reko ne moreš stopiti dvakrat boste že v nekaj dneh lahko kupili v najbolje založenih knjigarnah za nekaj manj kot tri tisočake.

Brezplačno pa si lahko že zdaj omislite 20. številko Premiere, v kateri tudi tokrat teče beseda o aktualnih in prihajajočih filmih, ki vas bodo osveževali v tem - po sedanjih izgledih tudi sicer sveže poletje: Shrek, V pajkovi mreži, Podmornica U-571, Biti John Malkovich in 15 minut slave.

Marcel Štefančič, jr. je v tokratni Premieri nanizal nekaj iskric, ki imajo skupno napol retorično vprašanje: ali si je mogoče (dobro) ime kupiti? Ali drugače: ali je mogoče vse kupiti?

Če se vam to še ne dogaja, se vam bo kmalu: hoteli boste vedeti vse o Harryju Potterju. Ne zato, ker ste navdušeni nad knjigami, v katerih je glavni junak. Ne zato, ker boste komaj čakali, da vidite to čudo od filma o Harryju Potterju, za katerega so v Film Reviewu napisali, da se jim smilijo vsi filmi, ki bodo na sporedu mesec pred in mesec (če ne še več) po njegovi premieri. Ne zato, ker boste na vsak način hoteli imeti doma nekaj, kar na kakršenkoli način spominja na Harryja Potterja. Enostavno: brez Harryja Potterja ne bo šlo. Če boste hoteli mir pred njim, vam verjetno tudi pobeg na Mars ne bo dovolj. S kondicijskimi pripravami lahko začnete že zdaj: v Premieri najprej preglejte, kje se vse skupaj sploh začne in kaj je naslednja etapa.

Še nekaj recenzij knjig in filmskih CD-jev, internet in nepogrešljivi kino-semafor - vse to seveda niti v tokratni Premieri ne manjka.