Kolosej

Novosti v kinu

25. 5. 2001
Dve premieri: film za ženske in film za moške.
V Koloseju se lahko zgodi, da si bosta fant in dekle ali mož in žena ogledala dva različna filma. Tehnično je možno, vendar malo verjetno - bolje je, da si omislite ljubezenski sedež in si najprej pogledate film zanj, potem pa še film zanjo.

Kako se boste odločili ta teden, prepuščamo vam. Ali bo akcijski triler Škrlatne reke zanjo in romantična drama Zamujena priložnost zanj ali obratno?

Boste pa v vsakem primeru poplačani. V Škrlatnih rekah, francoskem akcionerju, ki mu marsikateri ameriški niti do gležnjev ne pride, se boste z Jeanom Renojem, ki se ga prav gotovo spomnite iz nekaterih filmov Luca Bessona, odpravili v francoske Alpe. Morane tam ni, je pa nekaj zlega. Stvarem je treba priti do dna.

Zamujena priložnost je nekaj čisto drugega. Ob filmu se boste zamislili, kako majhne odločitve temeljito spreminjajo življenje. Kako naključja krojijo tok našega obstoja. Jacku Campbellu, ki ga igra Nicolas Cage, je vse jasno: po praksi v Londonu se bo vrnil v Ameriko in se posvetil svojemu dekletu Kate, ki jo je upodobila Téa Leoni. Nič od tega se ne zgodi... Vsaj ne v svetu, ki ga Jack pozna. A nekje očitno obstaja še en svet, kjer se Jack vrne iz Londona, se poroči s Kate in ima z njo kopico simpatičnih otrok. Kakšno bi bilo življenje, če ne bi zamudil prave priložnosti, bo Jack okusil na lastni koži. Kaj pa vaše priložnosti?