Kolosej

Kaj početi na Silvestrovo?

27. 12. 2001
Če še nimate ideje, kje preživeti del novoletnega večera, vas vabimo v Kolosej - vstopnice za zadnje letošnje predstave bodo naprodaj od četrtka, 13. decembra dalje.
V Ljubljani je že skoraj tradicija, da vam za zadnji dan leta pripravimo kaj posebnega. Tudi letos ne bo nič drugače in tiste, ki nimate nobenih drugih načrtov ali pa se vam zadnji večer v letu le ne zdi toliko poseben, da bi zganjali teater, vabimo, da nas obiščete v Koloseju ali Komuni, kjer vam bomo predpremierno predstavili dva filma, ki bosta sicer med prvimi premierami leta 2002. e-karticaDan za trening je akcijska drama, posneta po scenariju Davida Ayera (Podmornica U-571, Hitri in drzni...). Izvirni scenarij za Dan za trening je nastal že leta 1995 in v njem je Ayer napovedal policijski škandal, ki je kmalu zatem pretresel Los Angeles. Policijski narednik Alonzo Harris (Denzel Washington) je veteran oddelka za narkotike s 13-letnim stažem, čigar vprašljive metode brišejo mejo med zakonitostjo in korupcijo. Idealistični novinec Jake Hoyt (Ethan Hawke), čigar nazori se precej razlikujejo od Alonzovih, ima natanko en dan časa, da se dokaže svojemu karizmatičnemu šefu. Pri tem se pogreza vse globlje v svet Alonzove neizprosne logike. V teh 24 urah oba moža postavita na kocko življenje in kariero. e-karticaDivja dirka, drugi film, ki si ga boste na Silvestrovo lahko ogledali predpremierno, pa je nekaj čisto drugega. Gre za polnokrvno in visokokalorično komedijo, ob kateri vas bo metalo iz sedežev - od smeha seveda. Če pomislite samo na ekipo, ki je film naredila, vam bo jasno, da tukaj ni šale (ali pač?): med drugimi boste v filmu videli Whoopi Goldberg, Cubo Goodinga Jr., Rowana Atkinsona in Johna Cleesea. Filma si boste predvidoma lahko ogledali po naslednjem urniku:
Divja dirka ob 20. uri v Koloseju in ob 20.30 uri v Komuni ter
Dan za trening 20.15 uri v Koloseju in ob 18. uri v Komuni. Cena vstopnice za te predstave bo 1.000 tolarjev, po projekciji pa vas bomo povabili tudi na kozarec šampanjca, da bi skupaj nazdravili novemu letu!