Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Zlobna dekleta

komedija
Pravi prijatelji ostanejo to tudi, ko jim obrneš hrbet!
Na sporedu od: 15.7.2004, Kolosej Ljubljana
1h 37min / 97min
Leto: 2004
Država: ZDA
Scenarij: Rosalind Wiseman, Tina Fey
Režija: Mark S. Waters
Producent: Lorne Michaels
Ko se Cady iz Afrike, kjer je preživljala otroštvo, vrne v civilizirani svet, se zaradi svoje družbene neizobraženosti (nehote začne ugajati bivšemu fantu najbolj popularnega dekleta na šoli) kmalu znajde v težavah. Še včerajšnje prijateljice se ji odločijo maščevati in jo kaznovati za hudo napako. Toda Cady, ki iz prakse pozna zakone džungle, se ne da.

Cady Heron je večino svojega otroštva preživela v afriški goščavi, kjer sta njena starša delala kot zoologa. Dekle si zato domišlja, da ve, kaj pomeni "najmočnejši preživijo". Ampak zakoni džungle zaživijo v povsem novi luči, ko se mora prej doma šolana 16-letnica prvič v življenju odpraviti v pravo šolo - v gimnazijo, kjer veljajo nepisana in povsem nelogična pravila in kjer se najstnice srečujejo s hudimi in nepopustljivimi psihološkimi pritiski svojih vrstnic.

Cady si ne more niti predstavljati, kako hudo je lahko, če kot strela z jasnega padeš iz džungle naravnost v tretji letnik srednje šole. Še posebno, če naletiš na najbolj nevarno živo bitje na šoli - "kraljico matico", najbolj priljubljeno in oboževano dekle, ki ji vse sošolke zavidajo, se zgledujejo po njej, fantje pa sanjarijo o njej. Na šoli, kamor pride Cady, je "matici" ime Regina George. Vedno sta ob njej še drugi dve "plastičarki" - Gretchen in Karen, Reginini zvesti prijateljici in podložnici.

Ko Cady naredi nepopravljivo napako - zagleda se v Regininega bivšega fanta - se začne zahrbtno in prikrito dekliško obračunavanje, ki nazadnje pripelje do vsesplošne vojne med dekleti.

O produkciji

Tina Fey, glavna avtorica skečev za oddaje Saturday Night Live, je bila že dalj časa fascinirana z zlobo, ki preveva meddekliške odnose. Poiskala je Rosalind Wiseman, avtorico knjigeQueen Bees and Wannabes: Helping Your Daughter Survive Cliques, Gossip,Boyfriends and Other Realities of Adolescence in se po večkratnem posvetovanju z njo lotila pisanja scenarija za film Zlobna dekleta.

Pisati scenarij po knjigi nikoli ni lahka naloga, še posebno pa se zaplete, ko je potrebno za veliko platno prirediti resnično in ne izmišljeno zgodbo. V tem primeru celo vrsto resničnih zgodb in jih povezati v smiselno celoto.

Scenarij je tako nastal kot kombinacija anekdot in izkušenj resničnih deklet, opisanih v knjigi, intervjujev, ki jih je scenaristka izvedla sama in pa tudi njenih lastnih izkušenj iz najstniških let.

Glavno vlogo je dobila Lindsay Lohan, ki je uspešno nastopila v prejšnjem filmu iste scenaristke - Freaky Friday. Zgodba filma Zlobna dekleta ji je bila takoj blizu, saj je pri svojih 17 letih tudi sama prisiljena doživljati svet, kot ga opisuje filmska zgodba. In kot dekle, ki tovrstne dogodivščine doživlja na svoji koži, trdi, da se je Feyeva odlično uspela postaviti v položaj današnjih najstnic.

Moda v svetu deklet igra izjemno veliko vlogo, zato je kostumografinja pripravila več kot 40 različnih oblačil za lik Cady in po 30 za vsako od plastičark.

O igralcih

Lindsay Lohan (Cady) je prvič nastopila na velikem platnu v filmu The Parent Trap, nato pa še v Freaky Friday in Confessions of a Teenage Drama Queen. Na televiziji se je pojavljala v serijah Another World, Quiding Light in Bette, ter v filmih Life-Size in Get a Clue. V estradni svet se je sicer podala že pri treh letih, ko je nastopila v prvem oglasu. Doslej jih je posnela več kot 60.

Rachel McAdams (Regina) je že med prvim obiskom Los Angelesa zbudila pozornost filmskih agentov in dobila vlogo v filmu The Hot Chick. Pred tem pa je nastopala le v rodni Kanadi.

Tina Fey (ga. Norbury/scenarij) velja za enega najbolj nadarjenih igralcev se v filmu Zlobna dekleta prvič pojavlja na velikem platnu. Pred tem se je proslavila na televiziji v seriji Saturday Night Live kot voditeljica in avtorica skečev. Za svoje delo na televiziji je prejela več nagrad.

Tim Meadows (g. Duvall) je prav tako znan obraz iz Saturday Night Live. V stalni zasedbi oddaje je bil kar devet let. Proslavil se je predvsem s posnemanjem pop ikon današnjega časa. V kinu smo ga lahko videli v filmih The Ladies Man, Coneheads, Wayne's World 2 ...

Lacey Chabert (Gretchen) je najbolj znana po vlogi Claudie v televizijski nadaljevanki Miza za pet. Njen prvi celovečerni film je bil Lost in Space, sledili pa so Not Another Teen Movie, Tart, Hometown Legend, The Scoundrel's Wife in Daddy Day Care. Na televiziji nastopa v različnih serijah in posoja glas animiranim likom. Slišali smo jo lahko na primer v Anastasiji in drugem delu Disneyevega Levjega kralja.

Lizzy Caplan (Janis) nastopa predvsem na televiziji, v serijah kot so The Pitts, Smallville, Once and Again, Freaks and Geeks in Undeclared. Med filmskimi vlogami sta bili najbolj opazni v filmih Orange County in Hardcore Action News.

Daniel Franzese (Damian) je debitiral leta 2001 v filmu Bully. Sledili so Party Monster, Whirlygirl in Stateside. Nastopa tudi na televiziji in v gledališču.

Jonathan Bennett (Aaron) je debitiral v neodvisnem filmu Season of Youth. za vlogo je na mednarodnem festivalu v Palm Beachu dobil nagrado za najboljšo glavno moško vlogo. Potem je večino časa posvetil delu na televiziji, v serijah All My Children, Law & Order in Boston Public.

Amanda Seyfried (Karen) se v Zlobnih dekletih prvič pojavlja na filmskem platnu. Na televiziji pa je nastopila v nadaljevankah As The World Turns in All My Children.

O ustvarjalcih

Mark Waters (režija) je prvič zbudil pozornost javnosti in kritikov leta 1997 s filmom The House of Yes. Nato je režiral Head Over Heels, lani pa se je proslavil z uspešnico Freaky Friday.

Daryn Okada (direktor fotografije) je v filmski svet vstopil pri šestnajstih letih, ko je bil deklica za vse pri filmu Phantasm režiserja Dona Coscarellija. V zgodnjih osemdesetih je kot snemalec sodeloval pri številnih neodvisnih projektih, potem pa se je povezal z režiserjem Stevom Minerjem in zanj posnel več filmov - Wild Hearts Can't Be Broken, My Father the Hero, Big Bully, Halloween: H2O, Lake Placid in Texas Rangers. Ostali filmi: Cradle 2 the Grave, Dr. Doolittle 2, Joe Somebody, Captain Ron, Black Sheep, Airborne, Senseless, Anna Karenina ...

Komentarji

19.8. 2004 ob 10:01 zvezdica

je bla ful zanimiv izrazena podobnost med ljudmi in zivalmi!velik novga se naucis!!!:)pa tudi super igralci so!

— marusa&sara
19.8. 2004 ob 13:28

film je col

— mojca
19.8. 2004 ob 23:42 zvezdica

Podri jo, mrho plastično. Mean Girls, sicer komedija režiserja, ki nam je lani dal Freaky Friday, kjer je kot veste ravno tako igrala Lindsay Lohan, bejba, ki se počasi spreminja v tržno nišo in krade šov Brittany Murphy, se gleda kot Ricochet. Kot napet in oster triler, kjer nasprotniki obračunavajo s povračilnimi udarci. Kot perverzna igra Denzela Washingtona in Johna Lithgowa, ki sta se pač spremenila v srednješolski mački in pištole nadomestila z make upom. In v dvoboj se tokrat spustita Cady Heron (Lindsay Lohan), nova dijakinja, ki je prišla naravnost iz Afrike, in Regina George (Rachel McAdams), najbolj popularna bejba šole, ali če hočete, francoska mrha Piper Perabo, ki francoščino zamenja s plastiko. Z imidžem, ki se prime najlepših, najbolj umetnih in najbolj atraktivnih punc na šoli. Punc, ki poberejo vse fante in se gredo klan. Mitsko trojko, ki jo poleg Regine George sestavljata še Gretchen Wieners (Lacey Chabert) in Karen Smith (Amanda Seyfried). Trojko, kamor želi tudi naša Cady Heron. In Mean Girls, ki se gleda kot napet ter oster triler, kot jebeni Ricochet, ali še boljše, kot boksarski dvoboj super težke kategorije, seka kot Saturday Night Live. Kot zares dobra in zabavna komedija, ki se požvižga na klišeje. Kot delo hudomušne in izvirne scenaristke Tine Fey, avtorice mnogih skečev v šovu Saturday Night Live, ki igra tudi vlogico profesorice matematike, ki jo osvaja ravnatelj Tim Meadows, sicer tudi ena glavnih zvezd omenjenega maratonskega komičnega šova. Lepo vas prosim, le kje boste našli kronski dokaz, da so najstnice v bistvu divje afriške živali, požrešne levinje in urne gazele, če ne ravno v filmu, ki gre do konca. Do tja, kamor si ponavadi dijaški filmi ne upajo. Tja, kamor lani ni odletela prav nobena mladinska komedija. In seveda tja, kjer je bil nekoč John Hughes, oče omenjenega žanra.

— iztok gartner
20.8. 2004 ob 19:38 zvezdica

v filmu so zelo dobri igralci. meni je film zelo všeč.

— nika
20.8. 2004 ob 20:02 zvezdica

Življenje sodobnih najstnic in najstnikov še zdaleč ni tako brezskrbno in lagodno, kot si morda predstavljajo njihovi starši. Tudi v šoli namreč veljajo vsakdanja pravila priljubljenosti in tekmovanja, da o zahrbtnosti in podlih trikih zatiranja konkurence sploh ne govorimo. Zlobna dekleta je film o življenju, dilemah in težavah sodobnih mladenk in mladeničev, ki ga lahko jemljemo kot zabavo, hkrati pa tudi kot svarilo! Zlobna dekleta je zelo posrečeno zabaven, hkrati pa tudi precej strašljiv film, ob katerem spoznamo, da odraščanje postaja vse bolj komplicirana zadeva. Živimo pač v času kapitalizma, kjer so edino vodilo, motiv in cilj biti prvi, najboljši in najbolj priljubljen. Je potem sploh kaj čudnega, da to prisilo čutijo vse mlajši pripadniki družbe, ki jim starši, učitelji in sploh vsi, ki jih obdajajo, že od malih nog vcepljajo v glavo, da morajo biti najboljši in da niti pod razno ne smejo na nobeni točki popustiti, saj bi to pomenilo, da so že zavozili in zapečatili svoje življenje. Zlobna dekleta je tako dokaj avtentičen (četudi precej komično karikiran) pogled na sodobne socialne pritiske mladostnikov, morda še toliko bolj ameriških, ki imajo že daljšo tradicijo delitev na razne alfa-kapa-delta skupine. Oziroma, kot izve Cady na prvi šolski dan: ni važno kdo si, važno je, h kateri skupini pripadaš. Če nisi v skupini najbolj priljubljenih, se moraš poskusiti priključiti kakšni drugi skupini, od športnikov, pripadnikov raznih etničnih skupin, požeruhov, pa vse do piflarjev in outsiderjev. Ja, obstaja tudi skupina outsiderjev! Hja, glavno da je skupina, ne! Toda šele ko prideš v neko skupino, se prične pravo "veselje", ko se vsak poskuša čimbolj uveljaviti, če ne gre drugače tudi z udarci pod pas. In ker je to še najbolj hitra metoda lastnega uveljavljanja, je seveda tudi najbolj priljubljena. Oziroma, kot je to razvidno iz "Plastičark", bi vsako od deket najraje požrlo drugo, toda potem pač ne bi bilo več "Plastičark", zato so skupaj predvsem zaradi statusa, ne pa zato, ker bi bile prave prijateljice. In vsaka ve dovolj o drugi, da bi jo lahko pokopala, toda to je vse lepo shranjeno in čaka na morebitno potrebo po protinapadu zahrbtne "prijateljice". Zlobna dekleta so torej prijateljice po principu hladne vojne, v smislu, če bo ena skušala uničiti drugo, bo skupaj z njo uničena tudi ona sama. Pa hvala lepa za tako prijateljstvo! Potem pa pride Cady, neobremenjena z vsemi temi civilizacijskimi "dobrinami" in se pridruži najbolj priljubljenim, seveda sprva zgolj zato, da bi jih uničila. Toda dlje ko je z njimi, bolj spoznava pozitivno plat priljubljenosti in bolj ko so grde nasprotnice, lepša in bolj oboževana je ona sama. A večje ko je število umazanih trikov, ki jih uporabi na nasprotnicah, bolj zlobna postaja tudi ona in tako dejansko sama postane tisto, kar je prej sovražila in proti čemur se je borila. Seveda pa nastopi hudič, ko nasprotnice uvidijo, kaj se dogaja in takrat izbruhne totalna vojna in popolni kaos.

— spookyMulder
20.8. 2004 ob 20:02 zvezdica

To pa je tudi mesto, kjer filmu zmanjkajo tla pod nogami in sicer iz preprostega razloga, ker je to komedija. V komedijo pa ne sodijo masakri, ki so postali že nekaj povsem "običajnega" na ameriških šolah, ko najstniki, ki se niso uspeli infiltrirati v nobeno skupino in ki zaradi dolgotrajnega pranja možganov mislijo, da so tako ali tako že zavozili svoja življenja, na plano potegnejo uzije (ki so jih kupili na poti v šolo v bližnji veleblagovnici) in poleg svojega življenja pokončajo tudi vse, ki jim pridejo na pot, torej vse tiste, ki jim je uspelo biti "nekdo". Zlobna dekleta sicer res še ponudijo nekaj nenavadno krutih in bolečih prijemov, s katerimi pa zgolj povozijo (dobesedno!) srž problema, namreč da svet ni tako rožnat in lep, da se na koncu vsi objamejo in so srečni do konca svojih dni, temveč je reševanje problemov sodobne mladine precej bolj težavno in dolgotrajno. Ena od možnosti je vsekakor prepričevanje mladih, da naj izrazijo svojo lastno osebnost in da morajo biti predvsem to, kar želijo biti, ne pa to, kar narekujejo trenutni trendi. Predvsem pa jim je potrebno povedati, da je lepo in prav biti drugačen, saj je to osnovni princip človeštva in nasploh vse narave, pa četudi razni fanatični ultra-konzervativni moralisti ne priznavajo osnov evolucije in bi radi vse oblikovali zgolj po enem (seveda lastnem) kopitu. Zlobna dekleta je film, ob katerem se lahko zares od srca nasmejemo in hkrati tudi zgrozimo, hkrati pa gledalcu ponudi končno (plehko) odrešitev, kot se za "pravo" komedijo spodobi. Zabavno, malček zlobno, izvirno in neobremenjujoče (tako v pozitivnem, kot tudi negativnem smislu). Lep živopisan pozdrav :-)

— spookyMulder
22.8. 2004 ob 10:33 zvezdica

čaw...ej folk dj pejte si ogledat ta film k je res ful dobr...ej res splača se dt tizga čuka...ne resno mislm..ful dobr film. =)

— t_e_j_k_a
24.8. 2004 ob 11:02 zvezdica

Ta film je ful mega hudo ... dobr. Oglejte si ga k js ga grem že tretič gledat. dijo folk

— Mean girl
24.8. 2004 ob 14:27 zvezdica

FULL DOBR FILM SPLACA SE JIT GLEDAT RES!!! SUPER IGRALCI!

— KATHY
25.8. 2004 ob 11:43 zvezdica

Film sem si ogledala včeraj in res dober!! Če so ti všeč filmi za najctnice si ga MORAŠ ogledat!!

— Linka
25.8. 2004 ob 13:30 zvezdica

film priporočam vsakmu, k ma rd ameriške filme. ma je eden najboljših. jst ga grem gledat drugič! jst sm bla tko navdušena, pa še tist igralc Jonathan Bennett je tko luškan. Ma da dol padš. Takih pr ns ne delajo (tipov mislm)! Kar se tiče pa filma, je pa najboljši med najboljšimi!!! se splača. Ni mi žal mojih 1000 sit, k sm jih dala. Za tak film bi dala še trikrat več! PEJTE GA GLEDAT, KER SE DEFINITIVNO SPLAČA! FUL JE DOBR!

— ljubljančanka
25.8. 2004 ob 20:09 zvezdica

ja sej film je ful zakon,čeprou je blo že ful podobnih.men usi ful dobro igrajo. sm pa slišala da ima regina že 28 let.jst pa bi ji dala 18!

— dee-dee
26.8. 2004 ob 12:35 zvezdica

Film je po mojem okusu eden boljših kar sem jih videla v celem življenju. Cady je ful simpatična punca, bistra, lepa, prijazna... Vsi liki so zelo dobro odigrani! Prijetna Cady se sreča s PRAVO dekliško zahrbtnostjo, ki je ni prav nič vajena. Kmalu najde dva prava prijatelja, zanjo pa se zanimajo tudi tri plastičarke, ki se zdijo prav prijazne... Cady se zaljubi v bivšega Regininega fanta in plastičarkam je to povod za maščevanje ... (Bivši so nedotakljivi!) Cady opazi pravo naravo njenih treh "prijateljic" in se tudi sama poskuša maščevati, glavni plastičarki zagreniti življenje. Iz prijetne punce se Cady nevede tudi sama spreminja v pravo plastičarko in tudi sama postane zahrbtna (in vse, kar sodi zraven). Izgubi prava prijatelja. Kmalu ostane sama in osovražena ... Pejte že gledat ta film! Je zelo zabaven, a na trenutke žalosten. Morda vas bo na koga spominjal ...

— Katja
27.8. 2004 ob 11:50

film je bil dobr ocena 4,5. zanimiv.

— U
27.8. 2004 ob 18:43

ful dober filem res glejte ga morte

— tad_y55@msn.com
29.8. 2004 ob 15:04

men osebno je film zlo dober...tko faina komedia pa tak...hmm kai ga ma kdo slučajno na rač.? plis nai mi jawi na moi e-mail... mala_06@email.si aidek..fain bodite...dyo

— Tjasa
29.8. 2004 ob 15:53

ja.sej je kr hud!u najstnich k ne vejo kva bi sabo;)hehehe-mjte se!

— *zvezdica*
29.8. 2004 ob 16:53 zvezdica

ta film je tok dobr da ne morš vrjet js sm ga gledala že 4x ! ful dobr film in igralci so zakon, posebi Lindsay je faca! ajde mejtte se lde! by *me* =P

— *mean girl2*
31.8. 2004 ob 20:49 zvezdica

Full hudo!!! Men je full hud film in bi si ga šla še enkrat ugledat! Sm si šla s best frendico ugledat in sva se nasmejle du srca(no ne čist)! Lep pozdrav! Ines-elow-ka

— Ines
1.9. 2004 ob 16:19 zvezdica

Film je ful dobr .folk toti film morte vijet . igralci so ful vrei pa vse pa se nasmejali se bote! Tak da se splaca!

— Blondyka
4.9. 2004 ob 16:16 zvezdica

film je svetovn en najboljših kaj so zdaj v kinu če še nevete al bišli gledat ta film ga morate it gledat

— boris
22.9. 2004 ob 16:54

Film je ful dober. jaz sn ful uživala

— dejca
3.10. 2004 ob 1:41

meni je blo všeč=)

— [meteora]
10.10. 2004 ob 12:27

EJ,TA FILM JE FUL ZAKON!!!SPLAČA SE GA IT GLEDAT!!FUL JE UREDU,POSEBI LINDSAY!TUD V ODŠTEKANEM PETKU JE ZAKON!!PA ZAKON SE OBLAČ!č3B32cA

— BEE.
13.10. 2004 ob 12:36

FILM ZLOBNA DEKLETA JE FUL DOBR.REŽISER JE NAJDU GLIH TA PRAVE IGRALCE.FILM JE ZLO SMEŠN IN MA DOBRO ZGODBO. AJDE!

— Meta
17.11. 2004 ob 19:34

film pove vse podrobno in vglavnem če ga greš gledat ti nebo žal!

— sara@
17.11. 2004 ob 19:38

o folk toti film ni dobri ampak je ful dobri plastike so ful lušne in ful dobro igrajo.

— hot chick
25.11. 2004 ob 17:59

Tale film je pa men osebn toook bedn d ni res...Skor sm zaspala zravn...prov glup je, pa čist brezveze...

— Freya
27.11. 2004 ob 19:10

ne bom na dolgo razlagala kak je to dober film čisto na kratko zlobna dekleta so zakon!

— suhica
2.12. 2004 ob 14:14

FILM JE FUL COOL IN NAJBOLJ LUŠNA SE MI ZDI CADY!

— COOL
18.12. 2004 ob 20:38

v redu film. mal nakladanja, ampak okej. čist u redu bi blo č regine al kva je že bla una blond prasica, ne bi bus zbil. to je blo čist preveč kruto. sam je vseen u redu.

— danijela
1.1. 2005 ob 10:01

toti film mi je bil fuuul zakon, ker v njem igra moja najboljša igralka... Dobra je vsebina, igralci pa še vse drugo... ayde*rtm*fsm*papa

— mala !neska
23.1. 2005 ob 17:39

Film je ful dober kar me ne čudi!Prvič ko sem slišala naslov sem imela občutek da ga moram pogledati!Takoj naslednji petek sem si ga ogledala!

— Katja
27.1. 2005 ob 9:35

Ej ta film je res zakon.Tok mi je bil dober,da sem si ga želela gledat,zato sm ga tud vzela dol z NETA.Če ga še kdo ni gledu naj si ga ogleda...NE BO MU ŽAL,zato,ker je film ZAKON!

— paty
1.2. 2005 ob 19:19

morm rečt da mi je film prov zakon,Lindsay je ful huda pa Jonathan Bennett je men zelo zelo luškan.upam da bo naljadevanje

— špela
22.2. 2005 ob 17:12

pomoje je film še kr mega samo kaj ko so ga komaj zdei predvajala u koloseju koper(24.2.2005) a u ljubljani že pred pol leta al še weč!!! sramota.

— katja__
24.2. 2005 ob 20:16

res je film ga je coolski . sploh pa lindsay lohan

— sashy
3.3. 2005 ob 15:12

oj ta film je ful ql in ko sm ga gledala je bo ful dobro

— rebeka
14.4. 2005 ob 19:58

Full dobr film. Mn je bil zelo cool! Če bi pri nas posneli kakšne tak mladinski film bi postal naj naj pri nas...grem stavit nn...Zakaj pa v Sloveniji ni takšnih filmov? Mar Slovenci ne znamo posneti dobrih filmov al kaj? Kje bi lahko dobila informacije o avdicijah za snemanja filmov pri nas. Če kdo ve kakšne informacije nej mi powe prossim! ČAW, Špelca

— slovenija rabi takšne filme no!
1.5. 2005 ob 18:09

ta film mam na računalniku in sm ga že ful velikat pugledala k je ful coool . moj naj film. pa še lindsay je naj igralka in pevka

— sashy
25.6. 2005 ob 15:52

res je fulful hud film.uvaoo.glejte ga nujno

— naty
29.6. 2005 ob 22:28

folk če še gdo neje vida totega filma si ga naj gre hitro sposodit ali kupit nede van žal film je ZAKON...resno film je ful svetoven

— Nika
4.7. 2005 ob 17:33

Js lahka film gledam kr naprej... Med vikendih pa nasploh, edina stvar ki me moti je mal preveč butastega humorja k res ne paše zroun,.. npr una butasta blonda Karen al pa k Regino zbije bus pa si sam hrbtenico zlomi. Drgč je pa film svetovn.

— špela
5.7. 2005 ob 11:54 zvezdica

Že res da je nekaj časa od kar sn gledla film, ampak ta mi je do zdaj bil najboljši, saj prikazuje prave najstnice.Pa še Lindsay Lohan not igra kar je itak svetovno!Ocena vsekakor 10+!

— XXX GIRL
6.8. 2005 ob 10:14

TO JE FUL DOBR FILM, NAJBOLJŠI. LINDSAY LOHAN JE KKUULL.

— SARA
18.8. 2005 ob 22:19 zvezdica

Ta film je neverjeten igralci so kul zgodba je fajn zanimiv celovečerc!

— sejalec smrti
22.8. 2005 ob 9:56

Tk maal za cajtom komentiram :))) paač če kdo še ni gledo filma.. obvezno ga more :) js sm ga 8x pa mi je še zmerm fuuul faain!:))

— Kaja
22.8. 2005 ob 15:21

Pomoje je to moj naj film. Jst sm ga gledala že 10 krat :) Unmu k ga ni gledu je lohk žl, zato nj si ga čim prej ogleda :) Fajn se mejte

— Miška
22.8. 2005 ob 15:22

Sj tut moj komentar je že mal za cajtom :)

— Miška
11.9. 2005 ob 9:07

ful debiln film k se kr zjokaš ob njemu tak je bedn.

— princeska
18.10. 2005 ob 20:00

Ta film je pa res pohvale vreden. Obožujem Lindsay Lohan:D pogledal sem že vse njene filme

— edn
8.11. 2005 ob 18:05

ja od lindsay lohan sm že velik filmov gledala sam ta zlobna dekleta nism sej valda da bom.hehe lepo se mejte pa ayd

— špelca
24.12. 2005 ob 19:21

film hud.lindsay mi je ful dobra.pa huda zgodba.vsakdanja!

— tasha*
30.1. 2006 ob 18:49

ta film sem gledala 100× pa se ga še nisem naveličala moj brat je obseden z tistimi blondinkami.men so vsi igralci supr nimam kaj rečt

— deja
17.3. 2006 ob 17:26

ao ludi film je svetski,pa lindsay je cool igralka tak da valda da je vrei film

— nobady
22.3. 2006 ob 15:56

no povedat moram da je to moj 1 in 2 najboljši film sam mam 2 no ta film je men tako zanimljiv sam včasih je na kakšnem delu bolj dolgočasno pa saj lahko ker sem že vekliko krat preveč ga gledala!!!

— KATARINA
18.4. 2006 ob 18:08

carski film! sm brez besed

— alency
26.4. 2006 ob 18:49

heh:Dše en pocukran film..uiii..usa vesela d ga bom gledala...ampk...ni me lih full full navdušu..npr. vlik bolš se mi zdi freaky friday.pa lohanki se men zdi d ji nepaše tok ta vloga ene plastic-girl(čprov je to sama=P)joke...:Dno.. .sam usen ni tok slab..jih je še dost slabših...sam tm k ma pa uno žurko lohanca...je pa nagravžn oblečena..eneo kiklo k se kumi not zbašek je tok ozka...pol se ji pa pou modrca vid...pa še vs špeh.iju:D:Dampk bo za zdržat..najbolš je pa un božični ples...sj je unmu decu sam radio u glavo preletu..ni blema:D:D...ok no film glejte..ni lih slab...:D...pa uživite...pa radi se mejte.papa*** p.s.da me navte spet mel za eno čudakino k film gleda 2 let po tistmu k je premjera..sj sm ga že prejt in to večkrat sam komentarje šle zj pišm..hihi:D:D

— ursaaa
30.5. 2006 ob 20:40

To je moj naj film!Lindsay Lohan je najboljša igralka na svetu! L.L.-RuuLLzZ!

— *L.L-ady*
18.7. 2006 ob 14:07

se vidi, da igra lindisay...

— miša
31.7. 2006 ob 12:52

Film mi je zelo všeč.

— ojla!
31.7. 2006 ob 13:02

film je col gledala sem ga že najmanj 10 (x10) Lindsay zelo dobro igra. gledala sem že vse njene filme. je moja naj igralka. cela vrata imam polepljena z njenimi slikami.

— lindsay
28.8. 2006 ob 10:49

FILM JE FUL DOR. GLEDALA SM GA NAJMANJ 10. LINDSAY LOHAN ZELO DOBRO IGRA VLOGO CADY.

— TJAŠA
25.9. 2006 ob 15:37

film je res fuul dobr an še posebi zato k je jonathan bennett v filmu Aaron ful cute!!!

— ninchy
2.2. 2007 ob 19:14

hei morm povedat da je film ful zakon!tisti ki si ga se niste ogledal si hitr sposote dvd pa przgite tv!je glih taprau za nas najstnike... heh

— zala
21.3. 2007 ob 8:29

fuL dobeR fiLm =)

— Manya
20.8. 2007 ob 16:11

to je moj najljubši film!! Res je the best. oglejte si ga če si ga še niste

— ami
30.8. 2007 ob 21:44

kako je to dobr film. *žalosten *romantičen *smešen* *in full cool*dobr film!! papa. pa vredu igralaka**jap jap

— matejčika
20.5. 2008 ob 2:00

Najboljši film...COOL

— Roberta
16.3. 2009 ob 18:11

cooolll film

— manya =) love ( 3
5.6. 2009 ob 20:34

kje si lahko ogledam komedijo zlobna dekleta

— *
22.3. 2010 ob 18:35

film je res fajn , saj sem ga že gledala 8X
sploh pa je film fajn ker se gre o najstnicah...
če bi lahko dala oceno bi dala vsekakor 10,999+

— mala_majcena
28.5. 2010 ob 23:27

nisem se gledala vendar mi preverzni najstniski filmi niso usec

— mmmkklll
5.3. 2015 ob 17:29

Film res dober, zanimiv, priporočam ga predvsem najstnicam. Tu igrajo sami dobri igralci! Vreden je ogleda!

— petra

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.