Kolosej
Film distribucije 2i Film

Zlo za petami

misteriozna grozljivka
Podnapisi
Na sporedu od: 6.8.2015, Kolosej Ljubljana
1h 40min / 100min
Leto: 2014
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: David Robert Mitchell
Brezskrbna študentka Jay se po nekaj zmenkih s skrivnostnim Hughom odloči z njim deliti tudi intimne užitke, toda po strastni noči ji fant razloži, da je nanjo prenesel zlovešče prekletstvo. Če se želi znebiti srhljivega zla, ki jo zasleduje na vsakem koraku in jo želi pokončati, mora spati z nekom drugim. Jay skuša s prijatelji odkriti izvor zla in ga ustaviti, toda na koncu ji ne preostane drugega, kot da sprejme izprijeno igro nasladne pogube.

Zlo za petami je moderna indie srhljivka, ki je klasičnemu modelu grozljivke vdihnila novo svežino in že dosegla status enega najstrašnejših filmov zadnjih nekaj let. Film, ki ga kritiki smatrajo za najboljšo grozljivko po kultni Čarovnici iz Blaira, je bil premierno prikazan v Cannesu.

Scenarist in režiser David Robert Mitchell je zgodbo osnoval na nočnih morah iz svojega otroštva, v katerih je imel nenehen občutek , da mu nekdo ali nekaj sledi. Film je posnet v predmestju Detroita (Michigan), njegova kompozicija in estetika pa spominjata na dela Georga Romerja in Johna Carpenterja.

Zgodba sledi devetnajastletni Jay, ki jo po nedolžni spolni izkušnji začnejo spremljati nenavadne vizije in občutek, da ji sledi nekaj nadnaravnega. Jay mora skupaj s prijatelji najti način, kako se rešiti prekletstva, ki jim je tik za petami.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.