Kolosej
Film distribucije FAMOUS FOX, d.o.o.

Zaljubljen v mojo ženo

Amoureux de ma femme
romantična komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 11.10.2018, Kolosej Ljubljana
1h 24min / 84min
Leto: 2018
Država: Francija
Jezik: francoščina
Scenarij: Florian Zeller
Režija: Daniel Auteuil
Francoska romantična komedija Daniela Auteuila o “prijateljskem” ljubezenskem trikotniku z Gerardom Depardieujem. Daniel, možakar v srednjih letih, po dolgem času sreča prijatelja Patricka, ki se je nedavno ločil in zaživel znova. Njega in njegovo novo punco Emmo povabi domov na večerjo, čemur Isabelle, Danielova soproga in najboljša prijateljica Patrickove bivše žene, sprva ogorčeno nasprotuje, a naposled vendarle popusti in privoli v druženje. Patrick se pojavi z očarljivo 30-letno Emmo, ki Danielu nemudoma in docela zmeša glavo in sproži niz neverjetnih sanjarij. Vse to seveda ne uide Danielovi bistri soprogi…

Režiserjev komentar:

V svojem četrtem filmu za kamero sem se posvetil vznemirljivim ljubezenskim pustolovščinam. Ta projekt vključuje tisto, kar me v življenju najbolj navdušuje, in sicer otroško plat v odraslih, ki znajo še vedno sanjati. Tak je lik Daniela, ki si nenehno izmišlja še eno življenje, kot popestritev in izboljšavo stvarnosti. Cilj tega prepletanja domišljije in resničnosti je le eden: odeti sivi vsakdan v žive barve.

Kdo od nas lahko zatrdi, da si od vseh mogočih načinov obstoja želi ravno življenje, ki ga dejansko živi? Ob sanjarjenju se zavemo, da nas mika na tisoče življenj, imamo pa le eno.

Ta film ni nič drugega kot ljubezenska fantazija, ki zastavlja vprašanje, na katero bo vsak našel svoj odgovor: Kaj si želimo, ko si nekoga želimo?

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.