Kolosej
Film distribucije Constantin Film

Zajčja šola: Varuhi zlatega jajca

Die Haschenschule
animirana družinska pustolovščina
Samo v Koloseju Maribor
Sinhronizirano
1h 19min / 79min
Leto: 2017
Jezik: angleščina
Scenarij: Katja Grubel, Dagmar Rehbinder
Zajček Maks živi v začasni luknji na prometnem otoku, ima nekaj dokaj kul prijateljev in ene velike sanje. Želi si namreč postati eden izmed zares kul zajcev. Ko mu vodja ene izmed najvplivnejših tolp zaupa, da lahko postane njihov član že do te velike noči, se Maks takoj začne pripravljati na to enkratno življenjsko priložnost. Toda Maksova potegavščina na aviončku gre hudo narobe in ta strmoglavi na nenavadnem kraju, kjer se Maks znajde med majhnimi zajčki v tradicionalnih oblekah, ki ga začudeno opazujejo. Maks se je znašel v Zajčji šoli, kjer se je čas ustavil in je življenje popolnoma drugačno kot v velikem mestu.

Maksovega aviončka ni mogoče popraviti, v gozdu za živo mejo pa živi družina lačnih in goljufivih lisic, ki želijo ukrasti največjo dragocenost Zajčje šole, čarobno zlato jajce. Lisice so prepričane, da lahko s čarovnijo zlatega jajca postanejo velikonočne lisice. Tako bi jih imeli radi vsi otroci na svetu, saj bi jim namesto velikonočnih jajc prinašale sluzaste črve in pražene pajke.

Maksov načrt, kako prelisičiti lisice, spodleti. Tako je primoran ostati v Zajčji šoli in sodelovati pri usposabljanju za velikonočne zajčke. Izkaže se, da usposabljanje ni namenjeno tistim, ki imajo šibko srce, um ali zadnji dve nogi, tako da se mora Maks kar pošteno nagarati. S pomočjo Hermininih zahtevnih treningov in prijazno pomočjo zajčice Eme postopoma postane spretnejši in bolj izurjen, nikakor pa mu ne uspe slavni razblinitis, veščina, s katero lahko velikonočni zajčki izginejo in se nemudoma spet pojavijo. Prav vsak velikonočni zajček mora to veščino obvladati, da lahko napolni otroške velikonočne košarice, ne da bi ga pri tem zasačili ali pa da bi ga pri prečkanju gozda ujele lisice. Lisičja družina pa je vedno bolj izvirna pri svojih načrtih, kako ukrasti zlato jajce. Nič jih ne bo zaustavilo na njihovi poti.

Zdaj se mora naš mali junak Maks odločiti, kam zares sodi. Skupaj z ostalimi zajčki mora napeti možgančke in zbrati ves svoj pogum, da bi preprečil lisicam, da bi za vselej uničile veliko noč.

Komentarji

16.5. 2017 ob 20:41

Zaloga smešen in dober filem

— Zajčja šola: varuhi zlatega jajca

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.