Kolosej
Film distribucije Con film d.o.o.

Volčja druščina

biografski dokumentarni film
Podnapisi
Na sporedu od: 28.1.2016, Kolosej Ljubljana
1h 30min / 90min
Leto: 2015
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Režija: Crystal Moselle
Osupljiva resnična zgodba prikazuje življenje šestih bratov in sestre, ki so sredi New Yorka 14 let odraščali skoraj povsem odrezani od resničnega zunanjega sveta. Strogi oče in mama sta jih poučevala na domu, redki izleti po newyorških ulicah pa so bili strogo nadzorovani. Tako so bratje odraščali v svojem svetu, samosvoja življenjska spoznanja pa so črpali iz hollywoodskih filmov in televizijskih nadaljevank. Življenje pa se jim je postavilo na glavo, ko se je najstarejši brat nekega dne odločil upreti očetu in si na lastno pest ogledati sosesko, njegovemu zgledu pa je sledila tudi preostala volčja druščina.

Edinstven in resnično presunljiv dokumentarec Volčja druščina, ki je lani navdušil občinstvo in žirijo na Sundancu (velika nagrada žirije za najboljši dokumentarec), spremlja osupljivo resnično zgodbo šestih bratov Angulo, ki so vse svoje otroštvo skupaj s sestrico in staršema preživeli zaprti v newyorškem stanovanju, odrezani od družbe. Vse, kar vedo o svetu, vedo iz obsežne zbirke očetovih hollywoodskih filmov, čas pa si krajšajo tudi tako, da svoje najljubše filme, kot so Vitez teme, Šund in Mestni psi in Dobri fantje, s pomočjo doma izdelanih kostumov in rekvizitov uprizarjajo kar sami. Toda, ko se fantje končno postavijo po robu svojemu strogemu in nerazumnemu očetu in začnejo postopoma odkrivati zunanji svet, njihova zgodba dobi čisto nove razsežnosti.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.