Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Vohunka

Spy
komedija
Samo v Koloseju Maribor
Podnapisi
2h / 120min
Leto: 2015
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Paul Feig
Režija: Paul Feig
Susan Cooper (Melissa McCarthy) je kot siva miška neopazna analitičarka pri Cii in neopevana junakinja v ozadju najbolj nevarnih podvigov agencije. Ko med akcijo izgine njen partner (Jude Law) - še en agent, Rick Ford (Jason Statham), pa se znajde v škripcih - se Susan prostovoljno javi za tajno nalogo, pri kateri se mora vtihotapiti v svet smrtonosnega prekupčevalca z orožjem in preprečiti katastrofo svetovnih razsežnosti.

Susan Cooper (Melissa McCarthy) je kot siva miška neopazna analitičarka pri Cii in neopevana junakinja v ozadju najbolj nevarnih podvigov agencije. Ko med akcijo izgine njen partner (Jude Law) – še en agent, Rick Ford (Jason Statham), pa se znajde v škripcih – se Susan prostovoljno javi za tajno nalogo, pri kateri se mora vtihotapiti v svet smrtonosnega prekupčevalca z orožjem in preprečiti katastrofo svetovnih razsežnosti.

Po skupnih uspešnicah Bridesmaids in The Heat McCarthyeva in režiser Paul Feig tokrat svoj značilni zaščitni komični slog začinjata z dobro mero akcije in zgodbo postavljata na slikovita evropska prizorišča. Vrveče in ne tako zelo razvpite četrti prizorišč, kot so Rim, Pariz in Budimpešta še prispevajo k napeto zmedenem prehodu Susan v mednarodni vohunski svet, poln pustolovščin.

»Velik oboževalec vohunskih filmov sem,« priznava Feig, »in v tem žanru sem želel ustvariti širšo akcijsko komedijo. Komedijo ustvarjajo liki. Ne gre za norčevanje ali satiro. Nevarnosti in akcija so resnične. Hoteli smo, da ima film vohunsko noto, a je še vedno kar se da smešen. Prav tako sem hotel ustvariti zgodbo, s katero se vsi lahko poistovetimo in se sprašujemo, kako bi se odzvali sami, če bi nas najeli za vohuna in nas poslali na tajno nalogo. Melissa je za to vlogo idealna, saj je – poleg tega, da je neizmerno nadarjena – sposobna igrati 'slehernika' in iz gledalcev zvabiti sočutje in podporo.«

Pripravljajoč se na svoj prvi vohunski podvig se mora Susan najprej znebiti svoje negotovosti in dvomov v lastne sposobnosti ter zbrati pogum, da se izza mize v poveljstvu Cie v Langleyju poda med izpiljene evropske zlikovce. »Vedno je bila sposobna in s tehničnega in taktičnega vidika je nadvse izurjena,« pravi McCarthyjeva. »Le samozavesti ji manjka. In zdaj njene izkušnje na terenu in privrženost Bradleyju Fineu iz nje izvabijo vse njene potenciale. Odkrije, da ima sposobnosti, za katere še vedela ni.«

Vohunka je tako film o ženski, ki so jo vsi naokoli vedno podcenjevali, pa se je naučila podcenjevati še sama sebe. Je film o vseh tihih, neopaznih ljudi v ozadju, ki nas presenetijo, ko dobijo svojo veliko priložnost. Ali, v primeru Ricka Forda, o ljudeh, o katerih se sprašujemo, »Kako za vraga jim je uspelo preživeti tako dolgo?«.

Komentarji

7.6. 2015 ob 16:39

zgleda obetavno,itak so pa od stathama filmi zmeri zakon

— david21
21.6. 2015 ob 11:55

napeto in hkrati smesno. res vredno ogleda!

— Unicorn ❤️

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.