Kolosej
Film distribucije Continental Film

Val

triler / drama
Podnapisi
1h 47min / 107min
Leto: 2008
Država: Nemčija
Jezik: nemščina
Scenarij: Dennis Gansel in Peter Thorwarth po romanu Todda Straseera
Režija: Dennis Gansel
Predani učitelj Rainer skuša svoje učence poučiti o nevarnostih diktature, a mu razgreta mladina ne verjame, da lahko v sodobni Nemčiji znova zavlada nacionalizem. Rainer se odloči izvesti poskus in začne s principi discipline, sile in psihološkega nadvladovanja poustvariti razmere za nastanek strahovlade, toda stvari mu pričnejo uhajati iz rok, ko postanejo učenci preveč dovzetni za novi družbeni red.

Komentarji

31.3. 2009 ob 14:11

ful dobr film, priporočam ogled!

— jordan
4.4. 2009 ob 2:00

bljak

— dul
7.4. 2009 ob 2:00

hmmmm to sm že vidla, so naredil dijaki neke slovenske šole isti filmček, smo ga gledali na predavanju moderne zgodovine

— maja
4.5. 2009 ob 19:25

Obvezno za videti, sploh zdaj, ko je družba v krizi

— anonymus
9.5. 2009 ob 2:00

Zelo dober filem, resnično priporočam ogled.
Zgodba poteka v Nemčiji, na neki srednji šoli, kjer si dijaki za izbirni predmet izberejo Avtokracijo in govori o temu, da je diktatuta še zdaj povsem mogoča. Čeprav so na zažetku temu vsi nasprotovali.

— Tadej
25.12. 2011 ob 19:06

super film, vsekakor vreden ogleda za vsakogar.. ti da veliko za misliti. toplo priporočam!

— EvaW

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.