Kolosej
Film distribucije Continental Film

V objemu čarovnice

domišljijska komedija
Čira čara - moža pričara.
Na sporedu od: 11.8.2005, Kolosej Ljubljana
1h 30min / 90min
Leto: 2005
Država: ZDA
Scenarij: Nora Ephron, Delia Ephron, Adam McKay
Režija: Nora Ephron
Jack (Will Ferrell) in Isabel (Nicole Kidman) sta igralca, ki bosta na filmskem platnu upodobila Darinna in Samantho, glavna lika iz znane in priljubljene TV nadaljevanke Bewitched. Osnovna zgodba TV serije se vrti okrog čarovnice, ki se poroči z navadnim smrtnikom. Ob tem pa se Jack niti ne zaveda, da deli usodo lika, ki ga namerava zaigrati. Tako kot Darinn v TV nadaljevanki se tudi on zaljubi v Isabel, ki je v svoji vlogi Samanthe tako dobra prav zato, ker je tudi sama čarovnica.

Zgodba

V kalifornijski dolini San Fernando skuša Isabel (Nicole Kidman) postati drug človek. Naivna, dobrodušna čarovnica se je odločila, da se bo odrekla nadnaravnim močem in začela živeti "normalno" življenje. Ob istem času na drugi strani mesta poskuša Jack Wyatt (Will Ferrell), visoki, očarljivi igralec, ponovno oživiti svojo kariero. Odloči se posodobiti priljubljeno situacijsko komedijo iz šestdesetih V objemu čarovnice, sebe pa vidi v glavni vlogi smrtnika Darrina.

V dogajanje poseže usoda, ko Jack slučajno sreča Isabel. Takoj sta mu všeč ona in njen nos, ki je sumljivo podoben nosu Elizabeth Montgomery, ki je igrala Samantho v izvirni televizijski različici V objemu čarovnice. Jack je prepričan, da bi lahko igrala Samantho v njegovi novi nadaljevanki. Isabel je Jack prav tako všeč, saj v njem vidi pravega pravcatega smrtnika, ob katerem bi se lahko ustalila in zaživela normalno življenje, kakršnega si želi. Izkaže se, da imata prav oba - a povsem drugače, kot si predstavljata.

Začarana v novi podobi

Producenta Douglas Wick in Lucy Fisher iz Red Wagon Entertainment sta se že dolgo poigravala z zamislijo, da bi po priljubljeni romantični komični nadaljevanki Bewitched posnela film. Med pripravami na projekt je oskarjevka Nicole Kidman namignila, da bi bila pripravljena sprejeti glavno vlogo. Za Wicka je bilo to prav navdihujoče "Za naju je bil film vedno ljubezenska zgodba med povsem nezemsko žensko in kar najbolj tozemskim moškim," pravi. "Nicole njena postava in lepota dajeta popolno, čarovniško zunanjost. Ker je tako izjemna igralka, pa je lahko prepričljiva tudi kot ženska z nadnaravnimi močmi. Potem je tu še dodatni bonus v podobi Nicolinega nosu in njegova čudežna podobnost z nosom Elizabeth Montgomery."

"Zdaj," dodaja Fisherjeva, "smo morali najti še nekoga, ki je enako popoln, ki bo napisal scenarij in film režiral." Vodja Columbia Pictures Amy Pascal je predlagala Noro Ephron, ki je zaslužna za nekaj nepozabnih komedij, kot so Ko je Harry srečal Sally (za katero je napisala scenarij), Romanca v Seattlu in Čaka te pošta (pri katerih je bila koscenaristka in režiserka).

Prav Ephronova se je domislila koncepta, ki je Kidmanovo prepričal, da se je odločila za sodelovanje. "Povedala sem ji o osnovni zamisli o čarovnici leta 2005, ki dobi vlogo v remaku televizijske oddaje samo zato, ker je na las podobna Elizabeth Montgomery in ki ne bi bila nikakršna konkurenca moškemu v glavni vlogi, ker si ta preprosto ne želi enakopravnega odnosa z igralko," pravi Ephronova. "Tako se je vse začelo."

Vsem vpletenim je bila zelo všeč zamisel Ephronove, da se televizijski nadaljevanki pokloni, a jo hkrati ne posnema. "Nori, Deliji in Adamu McKayju je uspelo ohraniti romantičnost in komičnost izvirne nadaljevanke," pravi Wick, "in ji primešati inteligentnega, sodobnega duha."
Fisherjevi se je pristop Ephronove zdel vznemirljiv in svež, saj ni šlo zgolj za preobrazbo televizijske nadaljevanke v film. "Ves čas nam je bilo jasno, da nočemo suženjsko posnemati slog nadaljevanke iz šestdesetih," pravi Fisherjeva. "Nismo si želeli zgolj posneti remake s filmskimi zvezdami. Z ustvarjalnega vidika bi bilo to povsem neambiciozno. Želeli pa smo se pokloniti bistvu nadaljevanke s pomočjo sodobnega, drznejšega konteksta. Nori je uspelo ohraniti vse vidike, ki so bili ljudem pri nadaljevanki všeč, hkrati pa je film popeljala v povsem novo smer."

Med pripravami sta sestri Ephron proučevali izvirnik in odkrili, da ima nekaj brezčasnih tem. "Z Delijo sva si ogledali veliko epizod Bewitched in ugotavljali, kako bi posneli film, ki bi vžgal," pravi Ephronova. "Serija je še danes aktualna, čeprav gre dejansko za staromodno tv nadaljevanko, ker pripoveduje o ravnovesju moči med moškim in žensko in to je vedno zanimivo raziskovati. Imela pa je seveda tudi določene, za tisto obdobje značilne elemente. Samantha ni bila v službi in je svoje moči uporabljala za pomivanje posode in podobno. A pod površjem je nadaljevanka še vedno pripovedovala o paru, med katerim je bila močna vez, saj sta se znala spopasti z dejstvom, da je ona zares močno bitje."

Kaj pa glavna vloga

Kidmanova priznava, da se je sprva za projekt začela zanimati zaradi nostalgije. A ko se mu je pridružila Ephronova, je spoznala, da bo veliko več kot to. Ponudil ji je redko priložnost za nastop v romantični komediji pod vodstvom režiserke, ki ima žanr zares rada in ki ga ves čas na novo definira.

"Vsi so mi od nekdaj govorili, da sem zelo podobna Elizabeth Montgomery in zaradi tega sem se sploh začela zanimati za filmsko verzijo," pravi Kidmanova. "V otroštvu sem videla skoraj vse episode nadaljevanke. A ko je Nora dejala, da bo napisala scenarij in film režirala, sem si rekla, da to moram posneti. Krasno je bilo opazovati, kako počasi gradi to zelo, zelo bistro dvojno zgodbo."
Vsestranska Kidmanova ni le podobna Montgomeryjevi, ima tudi redko sposobnost prikupno trzati z nosom. Spoštovanje za to sposobnost se je še povečalo, ko je Ephronova nekega dne postrojila ekipo pred kamero in so morali vsi poskusiti trzati z nosom, kar jim je zelo slabo uspevalo.
Ker je Kidmanova začela sodelovati pri filmu že zelo zgodaj, je imela Ephronova to prednost, da je vlogo skrojila posebej zanjo. Vloga Isabel se zelo razlikuje od precej bolj mračnih, drznik likov, ki jih je zadnje čase igrala.

Isabel se trudi, da bi bila kar najbolj običajno dekle in je ena sama pristna radost, četudi ji nagajajo njene lastne posebne moči ali tisti, ki jim zaupa. Rezultati so prisrčno komični in privlačni. "Ne vem, kako naj bi to sploh primerjala z Nicolinimi prejšnjimi vlogami," pripomni Ephronova. "Ne morem se spomniti, da bi že kdaj posnela kaj podobnega. Nicolin igralski razpon je resnično velik in tako kot vsi veliki igralci gara, da bi bilo videti, kot da svoje delo z lahkoto opravlja."

Pa moški del

Komik Will Ferrell se je z vlogo vase zaverovanega Jacka Wyatta prav tako podal na nov teritorij. Znan je po nastopih v oddaji Saturday Night Live ter po filmih Stara šola in Škrat, tokrat pa je romantični glavni igralec, ki je hkrati smešen in prikupen. Tudi Ferrella je predlagala Pascalova. Ephronova se je takoj strinjala. "Ni se zdelo, da bi šlo za "pametno" izbiro," pravi Ephronova. "Videti je bilo le, da smo minuto pred vsemi. Nekaj mesecev kasneje je v kino prišel Škrat, ki je bil velika uspešnica in pomislili smo, da imamo res srečo."

"Willovi pristaši smo še iz časov Saturday Night Live," dodaja Fisherjeva. "Všeč nam je bila zamisel, da bi nastopil v tem filmu. Will in Nicole sta se takoj ujela, čeprav imata oba vlogi, ki jima nista podobni. Nicole je tako dekliška, ženstvena, nežna in zabavna v tem filmu, dostopna in ranljiva. In Will je čudovit romantični junak."

"Med njima je nekakšna Hepburn/Tracy dinamika," meni Wick. "Prefinjeno pričkanje, pod katerim se skriva čustvena resnica in prastara bitka med obema spoloma - vse je tu."

"V bistvu," pojasni Fisherjeva, "gre za to, da najdemo nekoga, ki bi nas imel rad - četudi si čarovnica. Vzemite to na kateremkoli nivoju hočete. Norini junaki so človeški, zato so tako resnični in privlačni. To doseže s humorjem in toplino."

Ephronovo je doletela čast, da je seznanila Ferrella in Kidmanovo. "Srečali smo se v studiih Kaufman-Astoria v Queensu, kjer je Nicole snemala Stepfordske žene," se spominja režiserka. "Will je na srečanje prišel v velikanskih bermuda hlačah, ohlapni majici, športnih nogavicah in supergah. Šla sva v Nicolino oblačilnico, kjer naju je pozdravila v najbolj prefinjenem kompletu oblačil, kar sem jih kdaj videla, najbolj popolnem belem puloverju iz kašmirja, v belem krilu in brezhibno naličena. Videti je bila kot princeska iz pravljice. Bila sta najbolj smešen in nemogoč par, kar sem jih kdaj skupaj videla v sobi. Med srečanjem sem se začela smejati temu fizičnemu kontrastu med njima - na vseh nivojih - a drug drugemu sta se vseeno zdela očarljiva."

"Res smo imeli srečo, da smo dobili Willa," pravi Kidmanova. "Prihoda na delo sem se vsak dan veselila, ker me je resnično spravljal v smeh. Kot človek je res nezlagan in prijeten. To je res krasna kombinacija."

Po Ferrellovih besedah "res ni bilo težko igrati, da sem se zaljubil v Nicole Kidman. Poleg tega pa je tako dostopna, da je vsaka nerodnost, ki bi jo morda občutil, ker igram ob nekom njenega kalibra, takoj izginila. Zelo zanmivo se mi je zdelo, da je krasna komičarka, ker je tako sijajna igralka. Čeprav gre za romantično komedijo, je bil njen pristop enak kot pri kostumskem filmu ali drami."

Igralska zasedba je popolna

Druga dva ključna igralca sta Michael Caine v vlogi Isabelinega očeta Nigela Bigelowa in Shirley MacLaine v vlogi dive Iris, igralke, ki v novi seriji V objemu čarovnice igra Endoro.

"Z Delijo sva vlogo napisali za Michaela Caina," pravi Ephronova. "Čeprav ga nisva še nikoli srečali, sva v trenutku, ko sva začeli pisati, slišali, kako Michael izgovarja vrstice scenarija. Zdelo se je, kot bi ga kanalizirali."

Prav tako je bila MacLainova povsem naravna izbira. "Vedeli sva, da bo neka Endora in da bo igralka, ki jo bo igrala, nekakšna diva. Ko smo imeli Nicole, se je zdelo, da moramo dobiti Shirley."

Caine omeni, da je bila MacLainova zaslužna, da je dobil vlogo v svojem prvem ameriškem filmu in je zelo užival, da je pri V objemu čarovnice znova igral z njo. "Shirley je bila zvezda filma Gambit in je sama izbirala glavnega igralca. Videla me je v nekem od mojh prvih filmov z naslovom filmu The Ipcress Files. Prosila je zame in pripeljali so me iz Anglije. Manjšo vlogo sem z njo leta kasneje odigral še v enem filmu, a V objemu čarovnice je prvi res veliki film, v katerem sva skupaj po vsem tem času. Tako kot v Gambitu sva spet zaljubljena, le da v malce kasnejšem življenjskem obdobju."

Caine je bil zelo polaskan, ker sta Nora in Delia Ephron vlogo napisali zanj. V objemu čarovnice je prvi film v njegovi dolgoletni karieri, pri katerem so ga obdajale samo ženske. "Prizorov z Willom nisem imel, samo z Nicole in Shirley, med njima in Noro pa se je zdelo, da je to film s samimi ženskami, kar je bilo fantastično," se smeje.

Njegov lik je precej podoben liku, ki ga je upodobil na začetku kariere. "Nigel Bigelow je varuh čarovnic in na Isabel pazi tako budno, kot bi v resničnem življenju oče pazil na hčerko," pravi Caine. "Imam dve hčerki, zato znam igrati to vlogo. Je pa tudi stari babjek in ti so posebej pazljivi pri svojih hčerkah, saj vedo, kakšni so babjeki. Nigel me spominja na Alfieja. Nigel je zelo odrasel, prefinjen Alfie. Tako kot Alfie vedno preganja ženske, ne more si pomagati."

Ker je MacLainova prava Persona, je to Ephronova vključila v njen lik. "Shirley je prava naravna sila in k filmu je doprinesla marsikaj zaradi svojih lastnih prepričanj in pogledov," razlaga Ephronova. "Iz vloge je iztisnila največ. Zelo dobro je vedela, kakšna naj bo ta oseba, da bi bili ljudje, ki so imeli radi Endoro, srečni."

MacLainova je znana po tem, da se zanima za naravo realnosti ter da raziskuje sodobne in mistične svetove. Zato so ji bili všeč čarobni vidiki Endore in filma, prav tako pa tudi Irisine bolj zemeljske lastnosti. "Všeč mi je, ker Nora s filmom raziskuje, kako ustvariti realnost čarovnije, to pa je ljubezen in to je dejansko tudi snemanje filmov," pravi Shirley. "Proces, kako ustvariti svojo realnost, me zelo zanima, in ta film se ukvarja s tem. Poleg tega sem rada igrala velikansko, vase zaverovano divo."

O igralcih

Nicole Kidman (Isabel Bigelow) je posnela filme Nevarno morje, Ure do večnosti (oskar, zlati globus, BAFTA, berlinski srebrni medved skupaj z Meryl Streep in Julianne Moore), Birth, Dogville, Hladni vrh, Moulin Rouge, Vsiljivci, Ženska za umret (zlati globus), Prevajalka, Portret dame, Človeški madež, Mirovnik, Čarovnije za vsak dan, Oddaljena obzorja, Birthday Girl, Eyes Wide Shut, Billy Bathgate, Malice. Pripravlja se na snemanje filma Fur z Robertom Downeyjem Jr. v režiji Stevena Shainberga.

Will Ferrell (Jack Wyatt) je posnel filme Melinda in Melinda; Kicking and Screaming, The Wedding Crashers, The Wendell Baker Story, Winter Passing, Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (scenarij za film je napisal s konscenaristom V objemu čarovnice Adamom McKayjem), The Ladies Man, Superstar, A Night at the Roxbury, Zoolander, Jay and Silent Bob Fight Back,Škrat, Stara šola, Austin Powers.

Med njegovimi filmi, ki prihajajo v kino, so The Producers, Stranger Than Fiction ter Talladega Nights.

Shirley MacLaine (Iris Smythson) je posnela skoraj 50 filmov in nastopila v neštetih televizijskih in odrskih predstavah. Je dobitnica oskarja in dveh zlatih globusov.
Pri devetnajstih je začela na Broadwayu v The Pajama Game. Na filmu je debitirala leta 1955 v The Trouble With Harry Alfreda Hitchcocka, sledili so Artists and Models, Around the World in 80 Days, The Sheepman, The Matchmaker, Hot Spell, The Apartment, Ask Any Girl, Career, Ocean's Eleven, Can-Can, All in a Night's Work, Two Loves, The Children's Hour, My Geisha, Two for the Seesaw, What A Way to Go!, John Goldfarb, Please Come Home, The Yellow Rolls-Royce, Gambit, Woman Times Seven, The Bliss of Mrs. Blossom, Sweet Charity, Two Mules for Sister Sara, Desperate Characters, The Possession of Joel Delaney, Being There, A Change of Seasons, Loving Couples, Cannonball Run II, Terms of Endearment, Madame Sousatzka, Steel Magnolias, Waiting For the Light, Postcards From the Edge, Used People, Wrestling Ernest Hemingway, Guarding Tess, Mrs. Winterbourne, Evening Star in Bruno, ki ga je tudi režirala.

Bila je tudi producentka in sorežiserka dokumentarca The Other Half of the Sky: A China Memoir, ki je bil nominiran za oskarja. Oskarjevsko nominacijo so ji prinesli filmi Some Came Running, The Apartment, Irma La Douce, The Turning Point, Sweet Charity ter Terms of Endearment (Obdobje nežnosti, za katerega je oskarja tudi dobila).

Michael Caine (Nigel Bigelow) je posnel več kot 100 filmov. Leto 2000 je bilo zanj nekaj posebnega: za Hišni red je dobil drugega oskarja, kraljica Elizabeta II pa ga je povzdignila v viteza.

Med njegovimi filmi so Alfie, Educating Rita (zlati globus, BAFTA), Dirty Rotten Scoundrels (zlati globus), Little Voice (zlati globus), Zulu, The Ipcress File, Gambit, The Man Who Would Be King, Dressed to Kill, Blame it on Rio, Sweet Liberty, Sleuth, The Quiet American, Hannah and Her Sisters (Hannah in njeni sestri, prvi oskar za stransko vlogo), Quills, Miss Congeniality, Austin Powers' Goldmember, Second Hand Lions, Batman Begins.
Za oskarja je bil nominiran šestkrat in sicer za filme Alfie, Sleuth, Educating Rita, The Quiet American, Hannah and Her Sisters ter Cider House Rules (Hišni red).

Napisal je tudi avtobiografijo What's it all About? ter knjigo Acting on Film, ki jo je napisal na podlagi svojih uspešnih lekcij na BBC-ju. Po dvajsetih letih se je leta 1986 vrnil na televizijo z izjemno uspešno nadaljevanko Jack Razparač.

O Nori Ephron

Nora Ephron (režija, scenarij, zgodba, producentka) je posnela več nepozabnih romantičnih komedij, med drugim Romanco v Seattlu, pri kateri je bila koscenaristka in režiserka. Scenarij je bil nominiran za oskarja. Film je osvojil srca kritikov in gledalcev in prislužil več kot 250 milijonov dolarjev po vsem svetu.

Ephronova je bila tudi scenaristka in režiserka This Is My Life z Julie Kavner; Mixed Nuts s Stevom Martinom, Michaela z Johnom Travolto ter Lucky Numbers s Travolto in Liso Kudrow. Meg Ryan in Toma Hanksa je pred kamero po Romanci v Seattlu ponovno pripeljala v Čaka te pošta.
Pred kariero režiserke je bila med najuglednejšimi hollywoodskimi scenaristi. Oskarjevsko nominacijo je prejela za Ko je Harry srečal Sally (režija: Rob Reiner) ter za Silkwood (napisala ga je z Alice Arlen, film je režiral Mike Nichols). Napisala je tudi scenarije za Heartburn (po svoji istoimenski knjižni uspešnici), Cookie (spet z Arlenovo), My Blue Heaven, This is My Life, Mixed Nuts (s sestro Delio Ephron), Michaela (z Delio Ephron, Petrom Dexterjem in Jimom Quinlanom), Čaka te pošta in Hanging Up (z Delijo Ephron).

Ephronova se je začela ukvarjati s pisanjem scenarijev, potem ko je bila vrsto let ena najbolj znanih ameriških novinark. Začela je pri časopisu New York Post, nato je sodelovala z revijami Esquire, New York Times Magazine, New York Magazine in drugimi. Dve zbirki esejev, Crazy Salad in Scribble, Scribble, sta postali uspešnici.

Komentarji

27.6. 2005 ob 9:52

Ej to je pa najbol hud film kar jih obstaja.majkemi.no če hočte še kej zvedt pa si ga oglejte ne? čaw čaw

— Zala
4.7. 2005 ob 14:18

bravo koloseju. opazam da celo malo hitreje dobiva filme. zdi se mi da bo film prijeten;)

— urs
10.8. 2005 ob 17:27

je film primeren za mojo 10-letno sestrico? (:

— linča
12.8. 2005 ob 11:53 zvezdica

ja ta film je pa res super...čeprav zgleda da je za majhne ampak ni...se še spovnite starih pravljic o čarovnicah?o trnjulčici? o sneguljčici?? pa o tv nadaljevanki? to ni podobno sneguljčici ampak je nekaj čisto drugačnega

— vzornica
13.8. 2005 ob 12:31

hy folk.ta film je tok dovgocajtn d.brez besed,najslabši film kar jih poznam,to še za otroke ni k vrjamejo u čarovnce.res ful bedn.lp

— katja
13.8. 2005 ob 21:01 zvezdica

Žal je komedija precej dolgočasna in se "vleče". Ni ravno film za v kino...

— Peter
15.8. 2005 ob 14:17 zvezdica

Še nikoli v življenju nisem gledala bolj dolgočasnega filma. Film nima ne zgodbe, ne napetosti, ne romantike, ne humorja. Nič se ne dogaja. Ne vem, kako je mogoče, da je ena taka igralka, kot je Nicole pristala nastopati v tem filmu. Ne priporočam nobenemu!

— Katastrofa
15.8. 2005 ob 14:22 zvezdica

Hmm, da ne bo edini film povsem brez komentarja. :-)) Nič posebnega, glavni igralec bi morda bil boljši kdo drug, ... sicer pa kar gledljiv.

— marjan
17.8. 2005 ob 16:22

Vreji film sam ko so taki redki.

— canavaro
18.8. 2005 ob 0:16 zvezdica

Oslarija leta. Ko sem leta 1998 videl komedijo Practical Magic, kjer je Nicole Kidman ravno tako igrala čarovnico, sem bil prepričan, da ne gre nižje. Da se slabšega filma ne da posneti. In da Nicole nikoli več ne bo tako zelo neumna, da bo spet zaigrala čarovnico. In minilo je sedem let. Sedem let, ki so šla v nič. Sedem let, kjer ne šteje niti oskar za dramo The Hours. Sedem let, kjer ji ne bomo priznali filmov The Others, Eyes Wide Shut, Dogville, Cold Mountain, The Interpreter in The Birth. Že ko je posnela bedarijo The Stepford Wives, nam je zavrelo. Tako močno, da ne bi smela posneti ničesar podobnega. Kaj šele slabšega. Ali bog ne daj tako zelo slabega, otročjega in oslovskega kot je Bewitched, kjer spet igra čarovnico. Natančneje čarovnico, ki noče biti več čarovnica. Čarovnico, ki bi rabila psihiatra. Čarovnico, ki hoče zaživeti normalno, si najti službo in se zaljubiti. In mimo pride propadli hollywoodski zvezdnik Jack Wyatt (Will Ferrell), ki si hoče kariero rešiti z rimejkom stare črnobele serije Bewitched, zgodbe o čarovnici, ki ni hotela biti več čarovnica. In ker za glavno žensko vlogo noče znane igralke, najde našo Nicole in seveda nima pojma, da mu čarovnico, ki noče biti več čarovnica igra čarovnica, ki noče biti več čarovnica. In potem sta tu še njen očka Michael Caine ter njena filmska mama Shirley MacLaine, ki nimata pojma, kaj naj pravzaprav počneta s tako grozljivo povprečnim scenarijem. Nič drugače ni tudi z Nicole Kidman, ki odigra eno najslabših vlog v celotni filmski zgodovini, in z Willom Ferrellom, ki se mu vidi, da ne uživa. Da bi rad v boljši film. Da se sprašuje zakaj je bil tako zelo neumen, da je sprejel tako navadno vlogo. In to v filmu, ki ga je režirala Nora Ephron, avtorica uspešnic Sleepless in Seattle, Michael in You've Got Mail. Pač film, ki dela sramoto čarovnicam, ki bi se skupinsko zažgale na grmadi, če bi dosegle, da ga sploh ne bi posneli.

— iztok gartner
19.8. 2005 ob 9:49 zvezdica

Ta film sem si ogledal in se mi zdi prav dober.Nekateri odlomki so smešni,tako da je to res fajn film,ob katerem se sprostiš.Priporočam ogled!!!

— Dobr film
19.8. 2005 ob 9:55

TA FILM JE NAJBOLŠ GLEDAT GA PEJTE USI K RES ZAŽIGA! NICOLE OBVLADA SITUACIJO

— CARICA
19.8. 2005 ob 15:53

film je se kr uredu..neki prizorov je res smeh,sam je pa tudi mal dolgočasen..mal se prizori ponavljajo..mah pejdi pogledat pa boš sam vidu

— me
20.8. 2005 ob 12:34

film je totalno brezvezn nič se ne dogaja sploh ni podoben komedijo full sn razočarana :( lahko bi kaj bolšega spravli skup

— mia
21.8. 2005 ob 19:45

pa sej film ni tak slabi ne samo bi lahko bil še bolši!

— katty
22.8. 2005 ob 18:04

film je res za crknt.je full bedn.jst ga sploh ne bi du v kino.

— salama od kranjskega janeza
23.8. 2005 ob 15:53

Ej, men je film bil KUL!!! Ne vem zakva so eni čist tečni. Kva, za sprostitev in prijeten večer je čist dobr!

— Punca na M
23.8. 2005 ob 16:34 zvezdica

Ze dolgo se nisem tako nasmejal.jst ga priporočam!

— Vida
23.8. 2005 ob 20:51 zvezdica

zdi se mi super film mogoče ne tak dober kot stepford wives ki je res na nivoju pa vse je nicole suuuper

— filip
23.8. 2005 ob 22:08

ZA PREBAVT

— KAJTEBRIGA
24.8. 2005 ob 12:33 zvezdica

meni je bil film zelo všeč. ob določenih prizorih sem se res fajn nasmejala. mogoče bi se v vlogi glavnega igralca Jacka boljše znašel in boljše odigral kak drug igralec, ampak film je po moje vreden ogleda.

— no name
25.8. 2005 ob 13:24 zvezdica

Še nikoli nisem pisala komentarjev glede filmov, ker jih ponavadi le preberem, tokrat pa sem resnično razočarana in vsem, ki filma še niste pli gledat, vam sporočam: nikar! Edino če ne veste kam z denarjem. Igralci se mi zdijo, da so še dobro odigrali, ampak scenarij je tako slab, da so nekateri že med samo predstavo odšli iz dvorane. Verjetno bi tudi jaz odšla, če ne bi prijateljica zraven mene zaspala... Kot so že nekateri prej napisali, je res dolgočasen. Neko zgodbo ima ampak je v filmu zgolj predstavljena ideja, potem pa bi morali pisci vložiti še veliko truda, če bi želeli, da bi si film dejansko zaslužil naslov žanra domišljijska KOMEDIJA Če bi res šli radi v kino gledat kaj smešnega bo verjetno vseeno bolje da še počakate na nove filme ali pa greste gledat herbija itd. in Tašča, da te kap, če še niste šli, ker se mi zdi da je Jenifer v primerjavi s svojim prvim filmom vidno napredovala v igranju kot tudi v izbiri filma v katerem igra. lp

— Tina
25.8. 2005 ob 20:06 zvezdica

Včasih so čarovnice gorele na grmadah, dandanes pa bi se verjetno le redko kdo odpovedal zmožnosti uresničevanja želja zgolj s tleskom prstov. Toda, če bi bilo kaj takega res mogoče, bi se morali odpovedati tudi vsem izzivom, prav to pa je tisto, kar človeštvo sili, da nadaljuje svojo evolucijsko pot in razvoj. Kako (ne) gresta skupaj čarovnija in ljubezen pa se sprašuje romantična komedija V objemu čarovnice. Nadaljevanka Bewitched iz konca šestdesetih in začetka sedemdesetih let je bila tako uspešna in (tudi še danes) priljubljena, da je bilo zgolj vprašanje časa, kdaj se bo Hollywood v pomanjkanju novih idej spomnil ponovno uporabiti to tematiko. Da stvar vendarle ne bi bila preveč očitno in stereotipno ponavljanje, je V objemu čarovnice pravzaprav film o (namišljenem) snemanju predelave prvotne nadaljevanke, toda glavni liki (in njihove dileme) ostajajo enaki. Na eni strani je čarovnica, ki se želi odpovedati svojim močem, a jo kruti svet kmalu sune v zadnjo plat, na drugi strani pa je egocentrični smrtnik, ki izkorišča naivnost drugih, da bi dosegel svoje cilje. Jasno, ona se naposled (tudi s pomočjo čarovnij) vživi v svet smrtnikov, on pa spozna, kakšno zmene je in po hitrem postopku postane sanjski moški. Če pri Willu Farrellu to še nekako deluje, četudi je na trenutke kar preveč vsiljivo komičen, se stvar nekoliko zalomi pri Nicole Kidman, ki nikakor ne izgleda tako naivno, kot se obnaša njen lik. V njenem pogledu je preprosto neka skrivnost, ob kateri gledalca stalno spreletava misel, da morda vendarle ni vse tako kot izgleda in zato pričakuje kakšno veliko presenečenje. Če to še gre nekako vkup s celotnim konceptom čaranja, pa je to povsem v kontradikciji z romantično komedijo, kjer morajo biti stvari preproste in simpatične. Saj ne, da bi bila Nicole Kidman slaba igralka, prav nasprotno, toda v taki vlogi bi npr. Renée Zellweger delovala precej bolj sproščeno. Sicer pa se zdi, da se nasploh celoten film vrti predvsem okrog igralcev in njihove osebne interpretacije likov, pri čemer Farrell skrbi za bolj komično plat, Nicole pa za bolj romantično stran, navezano na soočanje s problemi. In kaj je torej tista prava ljubezen? Lahko tlesk s prsti ali pa polna denarnica res nadomestita iskrenost in ali lahko taka ljubezen sploh uspe na dolgi rok? Oziroma gledano iz druge strani, ali lahko resnična (lahko bi rekli skoraj usodna) ljubezen premaga zares vse razlike in predsodke? Odgovor se skriva v vprašanju, v kolikšni meri gledalec verjame v usodo, kar je škoda, saj bi bilo sporočilo o moči iskrene ljubezni precej bolj globoko. Kje film izgubi nadzor nad tema dvema aspektoma ljubezni sicer ni povsem razvidno, a verjetno bi lahko rekli, da je za vse to dejansko kriva (pretirana) čarovnija, ki z raznimi "previjanji" časa naprej in nazaj postopoma poruši rdečo nit filma in nasploh celoten ritem ter smisel, tako da gledalec samo še čaka, kdaj se bo vse skupaj srečno razpletlo. Kaj drugega kot srečen konec sicer pri te žanru tako ali tako ni za pričakovati, pa vendar gledalec pri podobnih filmih vsaj čaka, kako se bo to posrečilo, V objemu čarovnice pa, zavoljo pretiravanja, oropa gledalca tudi tega zanimanja. A to verjetno ne bo in ne sme zmotiti bolj romantičnih duš, ki verjamejo v usodno in ljubezen na prvi pogled, ki kot edina lahko premaga čarovnijo, kar je konec koncev tudi (ena izmed redkih) poant filma. V objemu čarovnice je lahkoten in iz vidika utopične romantike všečen film, ki lahko srečnim zaljubljencem popestri večer, tistim malce manj "zacumpranim" pa še enkrat več dokaže stereotipna predsodka, da so ženske pretkane in malce trapaste čarovnice in na drugi strani, da so moški neumni egoisti, ki ne bi spoznali prave ljubezni, četudi bi jih le ta treščila po betici. Lep živopisan pozdrav :-)

— spookyMulder
28.8. 2005 ob 14:35

spookymulder. . . .. . prekprokleti hepan.kaj te misliš da mam jaz tulko cajta da berem vse to kaj pišeš.drugič pokomentiraj to za kaj se gre. ne pa 100 drugih filmov! lp

— kaj te briga
1.9. 2005 ob 22:19

ta film je kr neki men je žou še tistih 550 sit (k dons je 50% popusta)! vam rečm kr neki!

— ins
4.9. 2005 ob 10:37

je film res tako dolgocasen? imam namen ogleda filma pa se nisem prepricana. ja res da film ni vreden ogleda?

— tamala
7.9. 2005 ob 15:53

Zmeraj iste romantične komedije, že na bruhanje mi gre

— Timy
13.9. 2005 ob 12:36

Sicer ni ne vem kaj...sam najbrž je boljša izbira izmed slabo izbiro ! Primož

— Tina
13.9. 2005 ob 21:55

Gutou bom sla gledat zej enkrat ta film pa upam da bo dobr.

— neznanka
17.9. 2005 ob 14:55

ta film sem se tud jz ogledala,ful dober,a ne preveč zanimiv!

— jana
29.7. 2006 ob 17:54

film ima nezanimivo vsebino in se vleče

— pinky
10.3. 2007 ob 9:35

zakonski film.zato ga priporočam vsem ki obožujete čarovnice. Lahko pa vas začarajo v.

— Kr en nevem kdo?
31.3. 2007 ob 14:12

to je qlqlqlq sam več bi mogla čarat ta(nicole kedaman)kot čarovnica

— tina
26.3. 2009 ob 16:35

ta film je d;best best od bestov samo šalim se film je zanič

— anja
27.4. 2009 ob 2:00 zvezdica

Igralec Will Ferrell je igral tudi v filmu ELF po slovensko ŠKRAT.V filmu v objemu čarovnice je pa res en ŠKRAT(ELF).

Režiserka Nora Ephron je sestavila scenarij in zgodbo(kot že piše)V tem filmu pa je Nora bila še preducenka in režiserka.Po določenem so bili gledalci v ZDA zadovoljni s filmom Bewitched.A v Sloveniji...V Sloveniji pa si ne upam povedat.Raje preberite komentarje pod mano.

Kdaj sem gledal film:26.4.2009 ob 20:00h na kanalu Kanal A(A Kanal)

Lep Pozdrav, Jan Adamič

— Jan Adamič
21.6. 2009 ob 16:34

ta film je zanimiv in napet.filmi o čarovnicah so mi najljubši in ta je eden najboljših.z oceno od1do10 bi ocenil ta film 10

— kiki
21.6. 2009 ob 16:42

film je prav tako zelo zelo zabaven in poln humorja ter napetosti. igralci režiserji so se odlično odrezali in potrudili za film.ni podoben pravljicam še boljši in zanimivejši je posebej čarovnica oz igralka nicol

— kiki
3.12. 2011 ob 18:21

HUDOOO HOD FILM...

— kila mila sila
14.2. 2014 ob 21:38

Film na katerega se bom vedno spomnila,...

— ivy

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.