Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Udari kot dedec

komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 16.2.2017, Kolosej Ljubljana
1h 31min / 91min
Leto: 2017
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Van Robichaux, Evan Susser
Režija: Richie Keen
Pohlevni srednješolski učitelj Andy nehote povzroči, da svojeglavega kolega Rona odpustijo. Besni vročekrvnež se odloči, da bo račune poravnal na staromoden način in Andyja pozove na obračun s pestmi na šolskem parkirišču po koncu pouka. Novica se hitro razširi med učenci, ki si želijo množično ogledati učiteljski spopad, toda Andy poskuša na vse načine preprečiti dvoboj. Na žalost mu prijatelji ne ponudijo pametnih nasvetov, zato je v obupu pripravljen poseči po najbolj skrajnih sredstvih, kar povzroči zabavni kaos nepozabnih razsežnosti.

Na zadnji dan leta skuša uglajeni srednješolski učitelj Andy Campbell (Charlie Day) ohraniti trezno glavo in dostojanstvo sredi potegavščin maturantov, neučinkovitosti šolske uprave in manjšanja proračuna, zaradi česar na nitki visi nemalo delovnih mest. Pa se stvari samo še poslabšajo, ko Andy po nesreči razjezi precej bolj žilavega kolega Rona Stricklanda (Ice Cube), pred že tako ali tako katerim trepeta vsa šola. Užaljeni Ron Andyja izzove na staromoden dvoboj po pouku. Novica o spopadu se razširi kot požar in se razbohoti v natanko tisto, kar šola – in Andy – hudo potrebujeta…

Igrajo še Tracy Morgan, Jillian Bell, Dean Norris, Christina Hendricks, Dennis Haysbert in JoAnna Garcia Swisher. Po scenariju Vana Robichauxa in Evana Susserja (ki sta se skupaj z Maxom Greenfieldom domislila tudi zgodbe) je režiral Richie Ken. Producirali so Shawn Levy, Max Greenfield, John Rickard in Dan Cohen.

Izza kamer so sodelovali še direktor fotografije Eric Edwards, scenograf Chris Cornwell, montažer Matthew Freund in kostumografinja Denise Wingate. Glasbo je zložil Dominic Lewis.

 

Komentarji

2.3. 2017 ob 7:27

Ice ice baby

— toelookalike
24.3. 2017 ob 6:21

Zelo odličen film. :)

— mayki

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.