Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Učinek metulja

znanstveno-fantastični triler
Na sporedu od: 21.7.2005, Kolosej Ljubljana
1h 53min / 113min
Leto: 2004
Država: ZDA
Scenarij: Eric Bress, J. Mackye Gruber
Evan (Ashton Kutcher) je v mladosti doživljal nenavadne izgube spomina, ki pa se mu čez leta, ko prebira stare dnevnike, pričnejo vračati. Toda Evan ugotovi, da lahko v teh sprehodih v preteklost tudi spremeni določene dogodke, kar pa ima za njegove prijatelje katastrofalne posledice v sedanjosti.

O zgodbi

Evan Treborn (Ashton Kutcher) je izgubil občutek za čas. Še od mladih nog ključni trenutki v njegovem življenju izginjajo v črnih luknjah pozabe in njegovo otroštvo je postalo vrsta grozljivih dogodkov, ki se jih ne more spomniti. Ostali so samo duhovi spomina in koščki življenja, ki ga obkrožajo - življenja njegovih mladostnih prijateljev: Kayleigh (Amy Smart), Lennyja (Elden Henson) in Tommyja (William Lee Scott).

Že v otroštvu je za Evana skrbel psihiater, ki ga je spodbudil, da je začel pisati dnevnik, v katerega je natančno opisoval dogodke iz svojega vsakdana. Evan hodi zdaj na univerzo in med branjem enega od dnevnikov se je v trenutku in brez pojasnila vrnil v preteklost. Naenkrat se mu posveti, da so dnevniki, ki jih ima spravljene pod posteljo, orodje, s katerim se lahko vrne v preteklost in oživi izgubljene spomine. Toda z odkrivanjem izgubljenih spominov začuti Evan odgovornost za uničena življenja njegovih prijateljev, še posebej Kayleigh, v katero se je zaljubil kot deček in ki jo še vedno ljubi.

Odločen, da bo zdaj ukrenil nekaj, česar takrat ni bil sposoben, se Evan vrne v preteklost, kjer skuša spremeniti ključne dogodke in prijatelje ter ostale, ki jih ima rad, obraniti pred težko usodo, ki jih je doletela. Evan upa, da bo s spreminjanjem preteklosti uspel spremeniti sedanjost.

Toda vsakič, ko nekaj spremeni in se vrne v sedanjost, odkrije, da so imela njegova dejanja nepričakovane in pogubne posledice. Koliko se že trudi, nikakor ne more ustvariti sedanjosti, v kateri bi s Kayleigh lahko živela srečno "do konca življenja".

O produkciji

Ashton Kutcher je dosegel velik uspeh z vlogo v priznani nadaljevanki "Nora sedemdeseta", prav tako pa tudi s filmi Dude, Where Is My Car? in Just Married. V filmu Učinek metulja igra Evana Treborna, ki ga preganjajo zavrti spomini iz težkega otroštva. "Evan je lik, ki pravzaprav ne ve, kdo je. Ne spomni se nobenih travmatičnih dogodkov v svojem življenju in med razvijanjem zgodbe počasi odkriva, da mu niti ni preveč všeč, kakšen je postal," pravi Ashton.

Edina svetla točka v njegovem življenju je že od nekdaj Kayleigh Miller (Amy Smart), v katero se je zaljubil že kot deček in ki je v sedanjosti prav tako izgubljena, kot je sam. Amy Smart je igrala v filmih Rat Race in Road Trip, o sovji vlogi v Učinki metulja pa pravi: "Kayleigh je bila od otroštva zaljubljena v Evana. Danes je osamljeni dekle, ki dela v okrepčevalnici in katere življenje stoji na mrtvi točki. Da bi bila bliže Evanu, je ostala v svojem rojstnem mestecu."

Evan odkrije stare dnevnike, ki jih je pisal med najmračnejšim obdobjem svojega otroštva, v katerem je izgubil veliko spominov. Toda med branjem dnevnikov se zgodi nekaj neverjetnega - odkrije, da se lahko vrne v preteklost, v svoje telo otroka. "Če bi se jutri zbudili in ugotovili, da bi lahko še enkrat preživeli življenje na povsem drugačen način, bi ga poskusili spremeniti? Ključni trenutek v Evanovem življenju je, ko dojame, da ga njegova mladostniška ljubezen, Kayleigh, še vedno ljubi. Zato se odloči vrniti v otroštvo in svet preoblikovati tako, da bi bili vsi, ki mu nekaj pomenijo, predvsem pa Kayleigh, srečni," pravi Kutcher.

Ko se Evan vrne v deško telo, se mora soočiti z mračnimi dogodki iz dvoje preteklosti. Koscenarist in režiser Eric Bress pravi: "V filmu je precej tesnobnih reči - strašnih reči, ki jih lahko en človek naredi drugemu." Koscenarist in režiser J. Mackye Gruber misli, da se zgodba nanaša na vsesplošno človeško hrepenenje: "Vsak, ne glede, če to prizna ali ne, bi v življenju našel en dan, ki bi ga želel še enkrat preživeti - in spremeniti. Ta film postavlja nekaj zanimivih vprašanj o posledicah naših dejanj - tako v preteklosti kot v sedanjosti."

Po vsakem potovanju v preteklost Evana ob vrnitvi v sedanjost pričakajo drastične spremembe. "Evan na začetku filma misli, da se mu meša. Vendar se mu ne meša, je pa na robu razuma. Vsak dan se zbudi in se sprašuje - kje sem in kdo so ti ljudje?" opisuje Kutcher.

Prav tako se z vsako vrnitvijo v preteklost izrazito spremeni tudi Kayleighino življenje. Iz natakarice se spremeni v eminentno študentko, iz te pa v prostitutko in odvisnico. Kljub vsem tem spremembam pa je Amy Smart uspelo ohraniti osnovno potezo Kaylighine osebnosti in o tem pravi: "To je sanjska vloga. Igram lik v štirih ponovitvah, čeprav gre vedno za isto dekle."

Kutcher opisuje vzajemno in tiho ljubezen med Evanom in Kayleigh, ki živi dalje, ne glede na inkarnacije: "Rdeča nit, ki povezuje vse te različne stvarnosti, je najina nesmrtna ljubezen. V bistvu se je Evan prvič odločil vrniti v preteklost in jo spremeniti potem, ko je ugotovil, da Kayleigh še vedno goji globoka čustva do njega. V nekaterih prizorih pa se prezirava. Zdi se nama, da drugi ne čuti ničesar več - hkrati pa tako eden kot drugi globoko v sebi še čutiva ljubezen. Gre za bizarno mešanico, kajti ne glede na dogodke nočete drugemu pokazati, kako ste prizadeti in kako močna so vaša čustva do njega."

Čeprav je Kutcher prvenstveno znan kot komik, je dojel, da gre za izjemno priložnost, da se loti resnejših tem. O tem pravi: "Od nekdaj so me pritegnile vloge resničnih ljudi, vendar do zdaj nisem imel priložnosti za kaj takega." Za to vlogo se je pripravljal s proučevanjem psihologije, posebej primere ljudi z vedenjskimi motnjami, ki so potlačili travmatične spomine. "Zanimalo me je, kaj vse sili človeka tako daleč, da skuša skriti svoje občutke v upanju, da se mu ne bo potrebno soočiti z njimi - kar je precej podobno temu, kar počne Evan."

Amy Smart pravi, da je bila vloga "čudovito potovanje, polno hitrih prehodov na različne kraje in v različne občutke, medtem ko skušate hkrati obdržati ravnotežje med preteklostjo in sedanjostjo."

V Evanovem otroštvu igrata pomembno vlogo še Lenny (Elden Henson) in Kalyeighin brat Tommy (William Lee Scott). Henson pravi: "Lenny je Evanov najboljši prijatelj, fant, ki so ga vse življenje trpinčili in ki preživlja norost raznih psihičnih bolezni in stanj."

Henson je svoje prizore snemal po vrstnem redu, obratnem od kronološkega in je moral shujšati 10 kilogramov. O tem pravi: "Tri in pol ure na dan sem treniral, hkrati pa sem jedel kot zajec." Nato se je moral v treh tednih zrediti nazaj za 10 kilogramov. "To je bil pravi užitek - kup palačink s čokolado, krofi in pivo, čeprav ne morem reči, da je bila to ravno zdrava prehrana."

Tommyjevo življenje doma je bilo polno težav, zato se je znašal nad Lennyjem in Evanom. William Lee Scott pojasnjuje: "Naše življenje je bilo polno travm, jaz pa igram človeka, ki je bil zlorabljen otrok v vseh različicah odraščanja, ki so posledica Evanovih potovanj v preteklost."

Amy Smart dodaja: "Učinek metulja je teorija, po kateri lahko prhut metuljevih kril, recimo v New Yorku, povzroči orkan na Japonskem. V tem filmu se ta teorija pokaže v Evanovih vrnitvah v preteklost in spreminjanju malenkosti, s čimer vpliva na vse dogodke v sedanjosti. Pri vsaki vrnitvi spremeni nekaj iz svojega težkega otroštva in odraščanja, ponavadi na bolje, toda učinek na sedanjost pa je največkrat ravno obraten."

Koscenarista in režiserja Eric Bress in J. Mackye Gruber sta spremljala igralce v vsaki od različnih faz. Chris Bender pravi: "Ta izziv je bil mnogo večji, kot si je kdor koli od nas predstavljal. Dvanajst igralcev je igralo štiri vloge v treh časovnih obdobjih."

Med igralci sta tudi Melora Walters v vlogi Evanove matere, Andreje Treborn, ter Eric Stoltz kot gospod Miller, Kayleighin nasilen in pedofilski oče. Eric Bress pravi: "Za vlogo gospoda Millerja smo želeli igralca, ki je po videzu povsem običajen, tako kot vsak izmed nas." Stoltz je veteran, ki je igral v filmih Rules of Attraction, Pulp Fiction in The Mask, o tej vlogi pa pravi: "Rad delam s strastnimi in predanimi igralci in ki jim film veliko pomeni. Ta ekipa je bila prav takšna. Poleg tega nam je enkratno uspelo rešiti vse težave, na katere smo naleteli, tako da smo vsi uživali."

Bress in Gruber se zavedata, da je njuna tehnika dela dokaj nenavadna, v tem primeru pa je predstavljala prednost, s katero sta obvladovala neverjetno zapleteno zgodbo. "Sodelujeva že devet let, od tega že šest let delava na tem projektu. Drug drugega dobro poznava in si povsem zaupava. Pri tem filmu je bilo potrebno paziti na vrsto malenkosti, zato je dobro, da so za to skrbeli dvojni možgani, ne samo eni."

Ashton Kutcher z navdušenjem opisuje: "Delo z njima je pravi užitek - osmislita vsak trenutek, vsak gib, vsak stavek v scenariju. Vse jima je takoj jasno. Poleg tega sta zelo odprta in rada prisluhneta tujim predlogom, ne glede, kaj jima poveste ali pokažete."

Gruber in Bress sta scenarij za Učinek metulja napisala pred sedmimi leti. Tehnika združevanja nadnaravnega z mrakobno stvarnostjo je dala izjemen rezultat - film, ki je pravi izziv. "V filmih, ki se ukvarjajo z nadnaravnim, lahko imate radioaktivnega pajka, ki vas je pravkar ugriznil, ali pa očeta, ki dela v znanstvenem laboratoriju, ki mu iz torbe ukradete uro ali pa se rodite z nepojasnjenim sedmim čutom. Pritegnilo nas je prav to zadnje," pojasnjuje Bress.

"Glede na to, da gre za kraljestvo nadnaravnega, bi hitro pomislili, da gre za fantastiko, vendar pa je prav nasprotno. Vsak lik in vsak dogodek izhaja naravnost iz naše duše. Gre za nekaj zelo osebnega," dodaja Gruber.

Producenti Chris Bender in JC Spink iz producentske hiše Benderspink sta scenarij prebrala že pred šestimi leti. Bender pravi: "Nisem še srečal tako provokativnega scenarija. Tudi Gruber in Bress sta takoj rekla, da jima je všeč."

Benderspinku se je pridružila še producentska hiša FilmEngine, osnovana leta 2001, da bi omogočila financiranje filmom New Line Cinema, katere producent AJ Dix pravi: "Scenarij za film je bil preprosto tak, da ga niste mogli prezreti."

Bress in Gruber sta se po sodelovanju pri scenariju za film Final Destination 2 odločila za režijo Učinka metulja. Dix nadaljuje: "Gruber in Bress sta dobila množico ponudb za odkup scenarija, toda ta projekt je bil njuno dete. Silno sta si ga želela režirati sama, da bi ohranila integriteto zgodbe."

Glede na to, da se v filmu raziskuje nekaj alternativnih stvarnosti, od katerih vsaka nastane kot posledica enega od Evanovih vrnitev v preteklost, je bilo potrebno posebno pozornost posvetiti vsaki malenkosti, da bi zagotovili neprekinjenost in verodostojnost. Gruber pravi: "Po šestih letih življenja s to zgodbo se nama ni bili potrebno več vračati k tekstu - vsak del labirinta sva poznala na pamet, vsak kotiček snemanja vsake od teh stvarnosti - film je bil kot ogromna zloženka, katere vsak košček sva poznala na pamet."

"Da ne omenjam rezultatov na stotine debat o vsaki malenkosti!" dodaja Bress.

Montažer Peter Amundson pravi: "V filmu je nekaj čudovitih prehodov, ki sta jih predvidela režiserja, toda za njihov nastanek je bilo potrebno veliko razmišljanja in načrtovanja. Ta film nas popelje na notranje, psihološko potovanje, ki ga ni vedno lahko vizualno prikazati. Zame je to pomenilo, da moram montaži nameniti veliko več pozornosti, da bi nek prizor dobil svojo težo, da bi poudarili igro, nivo čustvenih sprememb - z drugimi besedami, da bi se poudarila zgodba likov samih, za razliko od kratkih rezov, ki jih uporabljajo pri hitrih akcijskih filmih."

Da bi ustvarili drugačno vizualno paleto za vsako od prikazanih stvarnosti v filmu, so se filmarji odločili k sodelovanju povabiti snemalca veterana Matthewja F. Leonettija, ki pravi: "Za prikaz spremembe stvarnosti smo uporabili vse Kodakove trike. Včasih smo uporabili osvetlitev, ki se je uporabljala pri klasičnih črno-belih filmih, za film Noir, ne glede na to, da smo snemali film v barvah. Poleg tega smo med samim razvijanjem nekatere prizore tako "sprali", da smo dobili modrikasto meglico. Velik del filma je posnet z ročno kamero, ki se je zatresla in podobno, kar je pridodalo k realnosti in psihološki prefinjenosti filma."

Za snemanje prizorov, kjer se Evan zbudi v naslednji inkarnaciji, je ekipa odpotovala v Monroe Corrective Complex, vrhunsko varovani zapor v državi Washington. "Okoli sto naših statistov so bili resnični zaporniki, precej jih je služilo doživljenjsko kazen, nekateri pa so celo obsojeni na smrt. Za prizor v avtobusu sem potreboval človeka določenega videza in odločil sem se že, kateri bi bil najprimernejši, nakar so mi povedali, da je ubil deset ljudi in da ga mogoče ni pametno spustiti na moj avtobus. Ob drugi priložnosti mi je pristopil eden izmed zapornikov in me vprašal, kaj naj bi ga po mojem mnejnju pri tem motiviralo," opisuje svoje izkušnje J. Mackye Gruber.

Kutcher je največji motiv za snemanje filma o temi, s katero se ukvarja Učinek metulja, našel v podpori svoje matere, o čemer pravi: "Nikoli ne bi posnel filma, ki ga moja mama ne bi šla gledat in zaradi katerega ne bi bila ponosna name. Kar se tega filma tiče, nisem bil ravno prepričan, zato sem jo prosil, naj prebere scenarij. Razburil jo je, vendar se ji je zdel dober. Rekla je, da bom ljudem pokazal resnico, brez skrivanja in olepševanja, pošteno."

Koscenarist in režiser Eric Bress pravi: "Mislim, da so v mojem življenju najvznemirljivejši trenutki obiska premiere in opazovanje odziva občinstva. Kar se tega filma tiče, smo nenehno govorili, da komaj čakamo prisluškovanje komentarjem ljudi, ki odhajajo s projekcije. Upali smo, da bomo slišali nekaj takšnega: 'Čakaj, dovoli, da razmislim o tem.'"

O igralcih

Ashton Kutcher (Evan Treborn) je znan po glavni vlogi Michaela Kelsa v Foxovi uspešni nadaljevanki "Nora sedemdeseta", kot tudi po filmih 20th Century Foxa Dude, Where Is My Car? in Just Married.

Poleg tega je izvršni producent in koscenarist uspešnega MTV-jevskega šova "Punk'd", v kateri s svojo ekipo nagaja slavnim osebnostim in s skrito kamero snema njihove odzive. Med njegovimi najnovejšimi projekti je film Guess Who, kot tudi nekaj televizijskih projektov.

Kutcher je odraščal v mestecu Homestead v Iowi, na kmetiji svojih staršev s starejšo sestro in bratom dvojčkom. Ko ga je odkril lokalni agent za manekene in mlade talente, se je Kutcher preselil v New York, kjer je uresničil svoje sanje in se začel ukvarjati z igralstvom.

Amy Smart (Kayleigh Miller) je pred kratkim igrala v črni komediji Scotland PA, predelavi Shakespeareovega Macbetha, v kateri so se ob njej pojavili še Christopher Walken, Andy Dick, Maura Tierney in Kevin Corrigan. Poleg tega je za DreamWorks posnela Road Trip, v katerem igrata tudi Breckin Meyer in Tom Green, igrala pa je tudi v komediji Rat Race režiserja Jerrya Zuckerja kot tudi v filmu Starsky & Hutch z Owenom Wilsonom in Benom Stillerjem. Za televizijo je igrala v nadaljevanki "Felicity" kot tudi v NBC-jevi miniseriji "Sedemdeseta".

Igrala je tudi v filmu Varsitiy Blues z Jamesom Van Der Beekom, Starf*cker, Starship Troopers in The Last Time in Committed Suicide.

Eric Stoltz (Goerge Miller) je igral v številnih filmih, vključno z Fast Times at Ridgemont High, Maska, Memphis Belle, Little Women, Pulp Fiction, The House Of Mirth, The Waterdance, One Kill in Mr. Jealousy, ki ga je tudi produciral. Nedavno je režiral svoj prvenec My Horrible Year, za katerega je nominiran za emmyja.

Nominiral je bil tudi za nagrade tony, zlati globus, spirit in drama desk za gledališke vloge v predstavah Our Town, Two Shakespearean Actors in Tri sestre.

William Lee Scott (Tommy Miller) je igral legendarnega igralca baseballa Tya Cobba v filmu The Winning Season, v katerem igrata tudi Matthew Modine in Kristen Davis. Poleg tega je nastopil še v filmu In Bottle Neck, v katerem je prišlo do izraza njegovo resnično zanimanje za glasbo, saj ne moramo prezreti njegovega doprinosa pesmim in glasbi v tem filmu. Film je posnet po knjigi "Killer Diller" Clyda Edgertona, premiero pa je doživel jeseni leta 2004.

Scott je igral v Sonyjevi uspešnici Identiteta, v katerem smo srečali tudi Johna Cusacka, Amando Peet in Raya Liotto, zaigral pa je tudi v nori komediji Butec in butec.

Leta 2003 je prejel nagrado rising star. Njegova najzahtevnejša vloga je bila vloga vojnega pilota v izjemni uspešnici Pearl Harbor, v katerem igrajo še Josh Hartnett, Ben Affleck in Kate Beckinsale. Poleg tega je igral v filmu Gone In 60 Seconds režiserja Dominica Sene, v katerem igrajo še Nicolas Cage, Angelina Jolie in Giovanni Ribisi.

Scott je igral v drami o rasizmu Black & White Jamesa Tobacka, October Sky režiserja Joeja Johnstona, The Opposite of Sex in Gattaca, medtem ko smo ga lahko na malih ekranih gledali v Before Women Had Wings, prvem televizijskem filmu, ki ga je producirala Oprah Winfrey, z Ellen Barkin in Julio Stiles, ki je bil nominiran za emmyja, ter v filmih Gun in Cracker Roberta Altmana, pet let pa je igral v nadaljevanki "The Steve Harvey Show" Warner Brosa.

O filmskih ustvarjalcih

Eric Bress & J. Mackye Gruber (scenarista in režiserja) sta rojena Newyorčana, spoznala pa sta se leta 1994. Gruberjeve kinematografske izkušnje in Bressovo delo snemalca zvoka kot tudi čudaški smisel za humor so rodili izredno uspešno in plodno sodelovanje, okronano s številnimi nagradami.

Za njun prvi celovečerni film Blunt je scenarij napisal Bress, režiral pa je Gruber. Leta 1998 jima je New York International Independent Film Festival podelil nagrado za najboljšo komedijo, pozneje istega leta pa sta za isti film dobila prestižno nagrado Lumieres filmskega festivala v New Orleansu, zahvaljujoč kateri je njun film pristal med desetimi najboljšimi filmi.

Leto dni kasneje sta delala za televizijo, kateri sta uspela prodati svojega prvega enournega pilota Disneyu/ABC-ju. Po tem sta prodala tudi scenarij za Frozen Phoenix Picturesu. Sledili sta uspešnici Final Destination 2 in Učinek metulja, prvi scenarij, ki ga kljub številnim ponudbam nista želela prepustiti drugim.

Komentarji

3.6. 2005 ob 16:22

ja folk film je že star, ampak res res super izmišljeno, ampak izvirno in šele proti koncu dojameš kaj je fora like it

— 5rG
3.6. 2005 ob 23:36

To je eden najboljših filmov ki sem jih videl. Priporočam ogled.

— A
4.6. 2005 ob 14:18

Ja0 ej ta film je pa tok odfookan, da kr res ni ja0 kr trgal me je ksm ga gledu :) ceprou je mau cudn je vredn ogleda...fak mudel kr blackout-i ja0 Ajde...

— Ali
4.6. 2005 ob 16:36 zvezdica

Je pa pozno prišel na spored. Flim je odličen. Ashton zelo dobro igre. Cel film te drži v šahu in čakaš, kako se bo odvilo. Resnično vreden ogleda. Čeprav sem ga že gledala, ga bom pa mogoče vseeno šla geldat še na Big Screen.

— willpower
6.6. 2005 ob 1:15

Hay! Film sem že gledu skor leto dni nazaj.ampak ne vem v čem je fora da je sele sedaj v Koliseju. Drugače je film vreden ogleda ...vsaj men je bil všeč...tip si hoče life spremenit. ko bere dnevnik.no nekako mu to uspeva.. Če imate radi fantastiko, ki ze meji na resničnost...je vreden ogleda. Upam da mi bodo odgovorili zakaj sem ga jaz na DivX dobil že pred skoraj leto dni.??

— Fancy
7.6. 2005 ob 17:14 zvezdica

Film ima kar nekaj mesečno zamudo, je pa zelo dober. Definitivno vreden ogleda.

— R
8.6. 2005 ob 0:03

ta film je eden izmed najboljših filmov ki sem jih kdarkoli gledala .. res vredno ogleda !

— Missy
12.6. 2005 ob 21:34

Zamuda je skoraj celo leto, ne samo nekaj mesecev:)

— Tomy_MMX
14.6. 2005 ob 0:23 zvezdica

Jaz sem si ga ogledal že lani in kljub temu, da sem ga začel gledati iz firbca me je totalno potegnilo. Res film, ki te pušča v negotovosti in se sproti spreminja ;-)

— Robert
14.6. 2005 ob 18:27

sramota da dajo tko pozn na spored.

— tm
16.6. 2005 ob 19:08

a loool nasi kinematografi so pa res hitro se spomnili da bi toti film tud lahko dali v kina. LOL :D ne res to pa niso mogli :D dobro ceprau film je res dober, meni najbol vsec film lanskega leta :) in tud vredn ogleda (tisti ko se ga seveda ni) - ce se obstaja kdo? :D Me pa zanima ce mislijo Saw tud tak pozno dat - ali ga pa sploh ne mislijo? :)

— FreakChiq
17.6. 2005 ob 20:35 zvezdica

evo mladenke, končno film kjer ima Kutcher normalno vlogo. po blesavih komedijah se je končno podal v prave filme. film je dobr, meče te sem in tja... pazite, da se ne izgubite

— gf
20.6. 2005 ob 10:36

Ta film je pa ze tolk str.drgac je pan kr neki

— Julija
1.7. 2005 ob 12:41 zvezdica

Film mi je bil od začetka do konca ful čudn. Sploh nisem vedla kaj je res in kaj ne. Na splošno pa ni bil tak slab. Zapletena zgodba naredi film zlo skrivnosten kar te pritegne k ogledu in komaj čakaš konec da ugotoviš kaj je poanta tega filma.

— L1z1k@
4.7. 2005 ob 14:03 zvezdica

Ta film sem gledal približno leto dni nazaj. Moram povedati, da je to eden boljših če ne najboljši film kar sem jih kdaj gledal! Res odlično odigrano in zrežirano! Popoln fantazijsko psihološki triler!

— SIMC
4.7. 2005 ob 14:07 zvezdica

Moram pa povedat, da bo film všeč le tistim, ki jih pritegne psihološki triler, ki s svojo fantazijsko vsebino meji na resničnost. Poleg tega je pa potrebno imeti še malo soli v glavi, da se ga dojame, film je namreč fenomenalen!

— SIMC
4.7. 2005 ob 14:12

film je sicer zelo dober, sam nekam khmal je prsel. sej ne da je ta film ze lani izsel!!! halo!

— urs
6.7. 2005 ob 15:00 zvezdica

Tak film si želi pogledat usak. Res odličn film, napet do konca, cel film čakaš in razmišljaš o filmu kaj se je zgodilo in kaj se bo. Ashton odigra zelo dobro, čeprav ga nismo vajeni v takih vlogah ampak bolj v komedijah. film je vreden ogleda, čeprav je v naše kinomatografe prišel dosti prepozno.

— Chufa
6.7. 2005 ob 16:23

emm...kak zdaj??? ni se ta film predvajal lani??? ..hmm

— eva
6.7. 2005 ob 19:03

Filem je zanimiv in dokaj vredu lahko bi blo pa bolse

— dex
9.7. 2005 ob 11:37 zvezdica

Film je izredno dobro zamišljen in se iz minute v minuto zelo lepo in napeto razvija. Vredno ogleda!

— andrej
9.7. 2005 ob 20:14

ej folk ta film je res zakon ... sm že gledala in res wredn ogleda! =) usi pejte gledat ashtona

— wesnoyca
9.7. 2005 ob 23:11

zelo dobr fillm priporočam ogled filma sj je film zelo dobr glede na celo zgodbo

— rjavko
10.7. 2005 ob 22:36

A sem res edini k mu je film totalno zanč?

— Jajca
11.7. 2005 ob 11:50

super film (že dvakrat sem si ga ogledala, zato ne grem v kino) res POZNO pri nas

— urška
12.7. 2005 ob 1:49

A si je že kdo ogledal film v naših kinematografih, gledal sem ga že lani in pa letos in sem opazil da ima dva različna konca, pa me zanima katerega vrtijo pri nas.. holivudskega, ki te nekako pomiri ali neholivudskega, ki ti zares da misliti... fak Moj predlog je da bi bilo ob filmu napisano katera verzija se predvaja, ali papredvajat obe verziji tako za malo več izbire v kinih

— ahmed
12.7. 2005 ob 18:01

Film sem si ogledala že pred časom in moram reči, da je film popolnoma brezzvezen. Večje bedarije še nisem gledala. Škoda denarja.

— Urša
13.7. 2005 ob 7:50

"film ima nekaj mesečno zamudo" :) ...film zamuja za leto dni ;)

— matjaž
13.7. 2005 ob 12:38 zvezdica

Film je zelo v redu. Eden redkih filmov, ki te drži v šahu od začetka do konca. Ga toplo priporočam.

— Frajla
14.7. 2005 ob 14:03

A kdo ve če ma ta film kej veze z Moonspell k je enmu nihoumu albumu naslov the butterfly effect?

— Joško
14.7. 2005 ob 17:46

Film je od samga začetka prava bedica. Ashton zgleda še večji debil ko u punkdu. Skratka to bi bilo vse!!!

— Jože
17.7. 2005 ob 16:14

to je res eden najboljših filmov. ampak v kino prihaja zelo pozno. jaz sem ga gledala že pred enim letom. res ful dober film, kar nekih 5x sem si ga žeogledala.

— Tadeja
17.7. 2005 ob 16:21

jz sm ga gledu pred enim leto kr dobr je sam mal pozn je prsu na spored

— hsfggh
18.7. 2005 ob 12:45

no pomoje je to fuuul hut film!! pa res...to je prvič d ma ashton resno vlogo ane...? no č odštejemo več kot ljubezn sam tut tm ni mel glih resne vloge...! :) uglavnm kumi čakam d ga vidm...film pa tut ashtona :)

— storm
18.7. 2005 ob 20:06

Sam je pa res pozno prsu ven. Sm mislu da so se kej zmotil, al pa da je to kaksno nadaljevanje. Jst sm ga ze lani enkrat gledu...ma kokr kol ze...tisti, ki ga se niste gledali...vljudno vabljeni :) Je vredno ogleda.

— Jack
20.7. 2005 ob 13:57

film je res hud mislm de ga bom šla gledat še u kino čeprov sm ga že vidla

— dm
20.7. 2005 ob 14:48

Več filmov z eno in pol letno zamudo. Važno, da retardirane komedije vrtite z nekaj tedenskm zamikom, ko pa pride kak dobr film, ga pa vrtite eno letpo prepozno ali pa sploh ne. Genialno.

— Blaž
21.7. 2005 ob 11:43 zvezdica

Ashton, you've been punk'd. The Butterfly Effect, sicer prva zares prava ekranizacija znamenite Teorije kaosa, se začne kot Mystic River. Ali če hočete, kot Sleepers. Torej le na videz idilično, v resnici pa temačno, grozljivo in pedofilsko. Oče (Eric Stoltz) enega izmed lokalnih mulcev namreč v svoji kleti snema otroške porniče, pretepa svojega sina in v glavno vlogo postavlja svojo hčerkico. To je srhljiv okoliš. Okoliš, kjer v kino rolajo Seven z Bradom Pittom in kjer majhnim kužkom grozi smrt z zažigom. To je kurčevo predmestje, le da ga ni spisal Vinko Moderndorfer, marveč Eric Bress in J. Mackye Gruber, scenarista intrigantne grozljivke Final Destination 2. In potem nas čaka preobrat. Čistokrvni rimejk trilogije Back to the Future, ki izgleda tako, kot bi ga režiral glavni junak filma Memento. Poba po imenu Evan (ko je mali, ga igra John Patrick Amedori, ko zraste pa Ashton Kutcher) namreč trpi za kratkimi izgubami spomina, za minutnimi blackouti, ki so mu pokvarili celotno otroštvo. Mu vzeli najbolj pomembne dogodke, največje oslarije in najhujše tragedije. Ker jih hoče nazaj, mora v preteklost. Pa ne samo enkrat, marveč večkrat. Vsaj stokrat. Vsaj tolikokrat, da bo sedanjost takšna kot mora biti. In pri tem seveda pozabi na tako imenovani 'metuljev efekt', na teorijo kaosa, ki pravi, da majhna reč na eni strani lahko povzroči strašno veliko reč na drugi. Še posebej, če se igramo s preteklostjo, se gremo Boga in preizkušamo prijeme filmov It's a Wonderful Life in The Family Man. Se pravi prijeme, ki nam povedo, kaj bi bilo, če bi bilo in kako bi bilo, če ne bi bilo. The Butterfly Effect, sicer izjemno domiselna mojstrovina, ki jo tu in tam vseeno skljuvajo klišeji, se sila prepričljivo poigrava z gledalčevim dojemanjem zgodbe. Z obračanjem preteklosti in preobračanjem sedanjosti. Vsaj tako divje kot Back to the Future. Tako zagnano kot Memento. Tako strašljivo kot Final Destination. Tako romantično kot The Family Man. In tako prefinjeno kot It's a Wonderful Life. Le kaj bi se zgodilo, če bi šli naši junaki namesto trilerja Seven gledat komedijo Butec in butec, ki je igrala v sosednji dvorani? Odločitev prepuščam vam.

— iztok gartner
22.7. 2005 ob 9:29 zvezdica

film je izredno dober,zelo je napeto od začetka do konca.

— miroslav
22.7. 2005 ob 18:52

Res se veselim tega filma. Ashton je najbol lušen igralec. 100% ga grem gledat.

— nk
22.7. 2005 ob 19:47 zvezdica

Neobičajena zgodba, dobri efekti. Film prikazuje, kako s svojimi dejanji vpliamo na svoje življnenje in življenja bljižnih.

— Lona
23.7. 2005 ob 12:23 zvezdica

Film je zakon, dobra igralska zasedba,zelo izvirna zgodba, ki opažam da primakuje v večini današnjih fimov. To je res film, ki te cew cas preseneča vse do presenetljivega konca.ogled se vsekakor splača.

— sophitia
23.7. 2005 ob 13:39

film je zakon,konc ni lih tak k je vedno, kar je kul... sam ne vem če je ashton lih za take filme, je pa naredu en korak naprej..

— eva
24.7. 2005 ob 1:18 zvezdica

Jaoo folk ta film je tok dobr!Sem ga gledal približno eno leto nazaj!Letos sem ga gledal še enkrat(ne v kinu)in sem opazil da ma film dva konca! Enega ki je bol srečn drug pa mal manj! Me prav zanima kerega vrtijo v kinu! :)

— xxx
25.7. 2005 ob 8:41 zvezdica

Končno sem ga uspela pogledati in velikim pričakovanjem navkljub me ni niti malo razočaral. Res odličen film, ki ti ne pusti dihati, ki te drži v napetosti celi dve uri in z vsakim novim preobratom prinese za sabo popolnoma novo zgodbo. In komaj utegneš absorbirati nove dogodke, že se le ti obrnejoi v popolnoma drugo smer. Krpanje preteklosti, ki vedno znova prinese popolnoma drugačno sedanjost. Odlična zgodba, odlična izvedba in odlična igra Ashtona Kutcherja, ki je končno dokazal da res zna igrati. Zame eden boljših filmov v zadnjem času, vsem toplo priporočam ogled.

— Lenča
25.7. 2005 ob 9:53 zvezdica

Mislim tale filem je ej, prva klasa. Sva ga šla gledat s punco. Dvorana nabita do konca kot da bi Vojna svetov špilal. Mislim priporočam vsem no.

— Majaron
26.7. 2005 ob 10:24

film je zelo doner vreden drugega ogleda in je za v domaco zbirko

— marusy
26.7. 2005 ob 12:48 zvezdica

Glavna tema filma je, da človek ne more nadzirati take gromozaanske moči, kakor je meu on. Skoz bo ena posledica, človek ni pripravljen na tako moč. Pa še preveč primitivni smo.

— Doomer
28.7. 2005 ob 10:05

movie rulz! čist notr padš...res hudo. ashton pa sploh zažiga ;)

— sm0tka
29.7. 2005 ob 10:53 zvezdica

Zelo dobra zasnova filma, ne pusti te praznega, po koncu se brez težav odpre debata v smislu "čaka, dovoli, da razmislim"..kaj je bolšega kot film ki traja še po tem, ko zapustiš dvorano?! Toplo priporočam gledalcem, ki se tega ne bojijo;) namreč, razmišljati o vsebini še nekaj časa.

— bojana
29.7. 2005 ob 19:35 zvezdica

Končno en film ki je drugačen od ostalih. Odlična igralska zasedba in osupljiva zgodba, ki ji moraš slediti, če nočeš ostati v ozadju. Priporočam ogled, sam sem ga že videl in me je res potegnil v zgodbo

— Sveps
31.7. 2005 ob 11:56

jst bi tut rekla da ma film nekaj mesecno zamudo kr sm ga jst gledala ze neki cajta nazaj.ampak je pa svetovn splaca se ga ogledat..

— sinja
31.7. 2005 ob 14:23

sramota, da film pride na spored po tolikšnem času...

— Miha
1.8. 2005 ob 0:48

Danes sem v kinu gledal Učinek Metulja že drugič. Tokrat sem ga v kinu, prvič pa sem ga gledal pred prib. osmimi meseci. Film je vreden ogleda, presenetil pa me je konec. Namreč ni bil enak. V kinu vrtijo film s srečnim koncem (brez skrbi, ni v smislu happy ending, kot je to tipično za ameriški film). Imajo pa še drugo različico filma, ki na koncu ne pove Kayleigh, da ji bo ubil družino, če se mu še kdaj približa, ampak se vrne na čisti začetek, ko je bil še v trebuhu. Tam si je popkovino zavil okoli vratu in naredil samomor, saj je ugotovil, da ne sme živeti, če želi rešiti Kayleigh. Ko se vrača v preteklost, gre njegov razum z njem, zato lahko napravi samomor kot še ne rojeni otrok. Film, ki se vrti v filmu je zelo dober, sam pa sem ga ocenil z 9 od 10 točk.

— the_uki
1.8. 2005 ob 10:28 zvezdica

Všeč mi je bila zgodba, ideja filma. Posebni učinki so bili precej dobri, mogoče bi lahko kaj še izboljšali, ampak v glavnem so bili v redu. Najboljši pa se mi je zdel konec filma. Fenomenalen. Vsekakor je vreden ogleda! je neaj posebnega; tisti, ki gledate samo romantične komedije in podobne stvari, kerj ni poterbno razmišljanje.v glavnem, "opleli ste", če ne "znate razmišljati"... Film je najbolj primeren za tiste, ki jih zanima filozofija življenja in podobne stvari. To ni navaden triler. Je drugačen. Za drugačne:)

— Naja
2.8. 2005 ob 19:05

meni je bil film sicer všeč... ampak celo noč nisem spala... se mi je skoz film rolal "kaj pa če bi naredil to... in ne to..." ampak se strinja, po dolgem času tal film, ki ostane. pa tudi ashton je dober igralec, ker je v filmu Guess who čisto drugačen. Kul - PRIPOROČAM.

— ana
4.8. 2005 ob 11:18

Mal te napsihira ampak film je odličen! ;)

— Jasmina
6.8. 2005 ob 14:48

men je ta film ful ušeč.u bistvu te kr mal napsihira, sam ne tk ful d ne bi mogu spat.ful priporočam ogled tega filma k je res kul pa vid se d ashton ni kr en igralc brez talenta..:)

— just me
6.8. 2005 ob 21:05

Film je ful dober, napet, ne veš kaj se bo zgodilo v naslednjem trenutku, . Skratka na trnih si do konca. Ne bo vam žal GARANTIRAM.

— kejti
7.8. 2005 ob 11:28

Film je vreden ogleda, pogledal sem ga enkrat in sigurno ga bom še kdaj.Skozi cel film se nekaj dogaja, potrebno je dobro slediti filmu-poln detajlov je.ZA+

— kiddo
7.8. 2005 ob 14:47 zvezdica

Učinek metulja je eden izmed najboljših filmov v koloseju (verjemite mi, saj sem gledala skoraj vse). Film je boljši kot sem pričakovala. Pri drugih filmih že takoj veš kako se bo film nadaljeval in končal pri tem pa niti predvidevati ne moreš in te z vsakim novim dogodkom preseneti. Tudi konec je drugacen, kot pa bi ga pričakovali-sicer je "happy end" ampak na malo drugačen način (saj boste videli). Film je zares vreden ogleda.

— *Maya*
7.8. 2005 ob 22:03 zvezdica

V glavnem berem pozitivne odzive... nehote pomislim na izbor komentarjev s strani urednika, ki mi naj oprosti, če mu delam krivico. Film je poln klišejev, postopnega nategovanja istih scen, nasilja zaradi nasilja in ... ej, poceni in niti ne tako subtilne eksploatacije otrok. Govoriti želi o pomembnih rečeh, vendar uporabi sredstva, s katerimi te "stvari" naredi privlačne, češrav gre za najhujše možne deviacije človekove biti. Lahko ste še tako liberalni ali odprti do umetniškega ustvarjanja.. ne bo vam v pomoč, gledali boste križanca med mladinskimi soapi in videospoti, začinjeno s perfidno izvedeno in veliko dozo nasilja. Prihranite si čas...

— Uhh
8.8. 2005 ob 11:36 zvezdica

Film je res fantastičen, zelo dobro sestavljen scenarij, saj ob začetku filma izgube spomina tretirate kot nepomembne a kasneje se izkažejo za več kot to, se zelo dobro ujemajo. Na nekaj mestih filem res zna presenetiti in prizor v umobolnici kjer ni dnevnikov res da gledalcu misliti da si je vse to Evan izmislil. Presenetilo me je tudi, ko je šel samo mimo Kayleigh. Res dobra zgodba s presenetljivim koncem.

— dean
9.8. 2005 ob 22:59 zvezdica

film je dober v tem smislu da je nepredvidljiv, dobri efekti in zgodba oziroma ideja filma! film bo verjetno dober tistim, ki jih pritegne malce fantastike, ki je tesno povezana z razmišlanjem o življenju.o tem kako lahko ena majhna sprememba povzroči velike posledice (teorija kaosa).film ki govori o preteklosti in prihodnosti in temu da se moraš sprijaznit s preteklostjo kakršnakoli že je in gledat naprej!!! res film ki ti da mislit celi 2 uri in še potem ko ga je konc! za tiste, ki radi tud možgane mal vklopijo ko gledajo film!

— ninča
11.8. 2005 ob 21:18

Film je ful hud. Sam je par scen mau krutih. Drgač pa priporočam ogled.

— Koolade
12.8. 2005 ob 23:23

baje obstaja dva konca...pac da so neki spreminjal

— baje?
13.8. 2005 ob 10:17

ta film je že tolk star da sem mislu da v koloseju vrtijo že drug del

— mugabe
13.8. 2005 ob 12:16 zvezdica

Ogledal sem si že ogromno filmov, a ta mi je definitivno najboljši. Priporočam ogled vsem!

— Matic
16.8. 2005 ob 0:10 zvezdica

Po dolgem prepričevanju mojih kolegov,da se podam v kinodvorane in si pogledam "the butterfly effect" sem spoznal,da tako noro dobrega filma še nism gledal!Tnx kolegi dobite kišto pira:)

— Klemen
16.8. 2005 ob 22:54 zvezdica

Morem rect, da me je film zelo navdusil .. Sploh dobi pomen, ce pred gledanjem ves, kaj naslov pravzaprav pomeni .. Vreden ogleda ...

— Janez
18.8. 2005 ob 15:17

Kaj dela ta muvi u kinu??? Jst sm ga gledal že en let nazaj! Se sploh ne spomnm več, o čem se gre.

— fuck
19.8. 2005 ob 0:15 zvezdica

po svoje bi se strinjala s skeptikom ... men se je zdela predvsem ideja za film zlo dobra, izvedba pa je zlo zlo šepala, polno stvari me je motlo. če nič drugega, film pusti možnosti mnoštva interpretacij, je pa tipično psihološko naravnan (kao neko držanje v šahu, potem pa čist brezvezen konec . ). videnih že precej boljših filmov. sigurno sem mela prevelka pričakovanja o tem filmu, k so vsi govorli, kako zelo da je 'drugačen' ... no, mene ta blazna drugačnost očitno ni oplazila ...

— Sarah
19.8. 2005 ob 14:24 zvezdica

Film je NORO DOBER, sploh ce znate prenesti situacijo v vase zivljenje. Kakorkoli bi cas vrteli nazaj, vedno so polena pred nami, ki ti popolnoma spremenijo nacrtovano zivljenje. EDEN NAJBOLJSIH FILMOV EVER. PRIPOROCAM!

— ico
22.8. 2005 ob 16:49

men je blo ful dobr zlo je napet

— vera
23.8. 2005 ob 14:02 zvezdica

tako realno,nerealno in zmešano,da te odšteka.Film je odličen in izviren.+-vreden ogleda.

— fast boy
24.8. 2005 ob 22:33

film je swetown,nenavaden in zato ful posebn res se ga splaca videt sploh ce te zanima cloveska psiha in filmi povezani s psihologijo,mene ful,zato sem bla navdusena!poleg tega so igralci ful dori da so tak menjavali vloge.ashton pa itaq trga pa se cute je.skozi cel film vlada napetost res te "not potegne" ijite gleat!!splaca se

— WiLd RoSe
26.8. 2005 ob 20:49

ej film je RES vredn ogleda k do konca n veš kuko se bo razpletl uglavnm zakoon je!!! ashton igra supr!! aja a kdo ve kuko je ime unmu k igra ashtona k je str okol 15 ??

— someone_14
26.8. 2005 ob 22:15 zvezdica

Če vam je biu film uredu, pol poglejte še drugo verzijo. V kinu predvajajo bolj omiljeno verzijo. Men je druga verzija veliko bolj všeč, ima nekaj povsem druganih posnetkov, in predvsem čisto drugačen zaključek zgodbe (meni veliko boljši). Vredno ogleda. 10/10 za oba filma.

— Gašper
27.8. 2005 ob 10:33

fuuul hud film reees.če ga ne boš vidu ti je loh žou...usi igralci razturajo...u ibr hudi efekti pa ful zanimiva zgodba je...film je res vredn ogleda..

— #anchy#
27.8. 2005 ob 13:00 zvezdica

Čeprou sm biu Ashtona navajen v bolj smotanih in smešnih vlogah, me je v učinku metulja presenetu, da on dejansko zna igrt. Enako za Amy Smart, ki se je tud izkazala za dobro igralko in hudo žensko :) Film je zlo dobr in ga priporočam usm ka majo radi dobre trilerje. 100% napetost, 100% Hud film!

— Dolgouhi Magarac
29.8. 2005 ob 11:40

Ja mislim da je lep ,jer volim takve filmove.

— lazar
3.9. 2005 ob 13:15 zvezdica

Rajši dubte film z 2 koncem (t.i. Director's cut). Ni spremenjen le konec ampak tudi detajli ki so ključni za smiselen konec. V drugi verziji je dejansko vidna ta teorija kaosa oz. "učinek metulja". Kino verzija je pač tipična Hollywoodska različica.

— Andrej
4.9. 2005 ob 22:28

Film je res odličen,ampak glede na to da sem ga gledal že pred približno letom dni lahko rečem že malo star:)

— sureH
8.9. 2005 ob 18:10

eden najboljših filmov, komaj čakam dvojko!!!

— zakon
9.9. 2005 ob 0:17

edn iz med najbolsih filmov!!!

— D4rkDoG
9.9. 2005 ob 14:39

jst sm mislna da bo to en ful glup film-vsej kokr sm ga poreklamah vidla.pol smo ga pa šli enkrat gledat in morm priznt da je ful dobr.resno.ful mi je bil všeč in me je ful potegnu vase-ni edn tistih filmov pri katerih bi skoz gledov na uro in komi čekov konc

— jst
10.9. 2005 ob 12:06

Vsekako najboljši znanstveno-fantastič en triler nasploh!!!

— vila
10.9. 2005 ob 16:42

dobr film, mal psiho film, sam je dobr

— Neja
12.9. 2005 ob 10:51 zvezdica

Ta film je res vreden ogleda! Ogledala sem si ga že lansko leto. Sicer ni ravno pomirjujoči, je kar "težek". Vsebina je parapsihološka, ampak meni je ušeč, čeprav je na trnutke malo grozljiv in neverjeten!!

— pika
17.9. 2005 ob 10:01

res hud film*edn od najboljših* vredn vsakega ogleda*res zakon*!!!*pa še Ashton je cute*_*

— beybika*
26.9. 2005 ob 16:59 zvezdica

že kakšne dva meseca je odkar sem gledal film pa so me komentarji nanj primorali, da tudi jaz svoje dodam; res je, film je dobr, po dolgem času tak, ki te še nekaj časa ne pusti ravnodušnega. Opozorilo: če se boste po ogledu filma težko vključili v realno življenje, se ne ustrašite. Niste edini.

— matic
23.11. 2005 ob 9:23 zvezdica

Huh,ravnokar sem si končno pogledu ta film.Kar malo šokiran.Ja,misliti ti pa da!Ashton preseneča!Odlična igra,odličen scenarij,vrhunsko povezane sekvence!!Definitivn o 10/10!

— Andromeda
15.12. 2005 ob 12:14 zvezdica

končno en film, ki pusti vtis, pusti pečat, da se mal zamislimo nad vsem

— ines
26.12. 2005 ob 12:09 zvezdica

Ta film je res najboljši kaj so ga kdajkoli naredli. Vem, da pišem pozno a komaj zaj sem si ga lahko ogledala :(. No, ta film je boljši od vseh na svetu. Ravno pritegne te, ko glejaš. Malo je za mislit zravn, samo ko skapiraš pa je full vreji. Res, nekaj posebnega. Vsi, ki si še ga niste ogledali...hitro v videoteko pa si sposojit ker vam bo žal, če si ga neote poglejali :P :).

— masykaaa
26.12. 2005 ob 12:17 zvezdica

Odličen film, že na začetku. "Luknje" v spominu so ravno na pravem mestu. Jedro te pritegne, sploh ne moraš odtrgati oči z televizije. Konec pa je fantastičen. Razen, moralo bi biti, da bi se potem Evan in Kayleigh spoznala in se zaljubila. Potem bi bilo še boljše. A vseeno film, če bi ga lahko ocenila, bi mu dala (od 1 do 10) čisto 10-ko. Kolikor filmov sem videla, se mi je ta najbolj vtisnil v spomin. Torej, hitro v videoteke, ker je vredno ogleda!

— M
15.1. 2006 ob 4:31 zvezdica

Ne bom ponavljal tega kar ste povedali že drugi, se absolutno strinjam z vami, čeprav najboljši film vseh časov to gotovo ni,ampak vseeno REŠPEKT! In čisto mimogrede, je še kdo ob njem dobil asociacijo na komedijo Neskončen dan?

— Volk
27.1. 2006 ob 22:55

film ki ti da misliti kako lahko vplivamo na svojo usodo in kako ne!

— brane
21.3. 2006 ob 10:15

js sm ga najprej začela gledat nek na sred in mi ni blo nč jasn :) ga je blo treba še enkrt videt. Men je zakon, res, tak glih prav freaky.

— Tina
15.4. 2006 ob 16:02

S tistimi ki pravijo, da je film bedn je resnično nekaj narobe. Film je fuuul zakon

— edn
21.6. 2006 ob 15:07 zvezdica

film je naravnost fenomenalen! običajno ne gledam rada takih filmov, vendar me je ta totalno prevzel! tako zelo sem se vživela not, da sem se počutila kot glavni junak..izredno dober film in predvsem kvaliteten...ogledal a si ga bom še nekaj krat.

— nita
16.11. 2006 ob 14:58

ress eden najbolših filmou useh časov !! najprej si ga nisem hotla pogledat in sem ga zamudila ko je biu v kinu. Enostavno, ker mi ni bla ušeč slikica in nisem vedla kaj pomeni naslov. ampak zdej so me po dolgem času prijatelce prepričale ...in res sem ful presenečena...! pozitivno da ne bo pomote ! zdej ko sem prebrala vse vaše komentarje sem komej zares zaštekala kaj je poanta tega filma ... ko ga gledaš se ti najprej zdi da je use jasno..pol pa naenkrat ugotoviš da ti ni nič več jasno in več kot gledaš manj razumeš xD in ja definitivno te pusti razmišljat..in karkoli se mi je od ogleda filma naprej zgodilo sem vedno povezovala z dogodki u filmu...me je res prevzel no ! najprej sem sicer mislila zakaj so sploh nardili ta film...use se mi je zdejo enostavno preveč zakomplicireano in preveč fantazijsko. se mi je enostavno zdelo glupo kako lahko tip skače med različnimi življenji ! ..potem sem 2 dni po ogledu filma razmišljala in sem ugotovila da sploh ni tako glupa usebina, ker ubistvu je use njegova podzavest in hoče spremenit dogodke iz preteklosti ki imajo pol seveda posledice ! res zanimivo..in uni ki še niste pogledali filma TAKOJ POGLEJTE ! NUJNO ! :P

— jana
7.1. 2007 ob 16:03

ej film je ful dobr, znam ga ze na pamet :D no splaca se gledat

— kr neki
17.3. 2007 ob 10:13

uuu fajna zgodba...zanimivo in napeto. Pravi triler z dobro igro. Poglejte ne bo vam žal res ne!

— Samy
21.8. 2007 ob 16:21

kaj pa dvojka? bo al nebo v kinu?

— djjd7kd
8.12. 2007 ob 19:28

film je zelo dober in ogledala sm si ga ravn učerj čeprow je bil zlo pozn na sporedu...in ta najbolj cute igralec je bil pa John Patric Amedori k igra 13-letnega Evana...drgač je pa film vreden ogleda

— ...xGIRLx...
9.12. 2007 ob 11:54

tale film je mi bil na začetku nerazumljiv...vendar čez čas sem razumela bistvo...ashton je odigral zelo dobro...tudi ostali igralci...vendar pa če bi to obstajal u resničnem življenju..bi lahko spremenilo veliko življenj...tudi js si učasih želim vrnt se nazaj u preteklost in spremeniti določene dogodke...večinoma ljubeznske..:D..no uglaunem prvi del sem vidla ...komi čakam de vidim še drugega:D

— miha's girl
15.12. 2007 ob 14:45

ta film je moj najljubši!!!! ni boljšega! nevem kako ga naj opišen...tako realen,..zanimiv...!!!!

— čunga
3.7. 2009 ob 23:30

film ful faini.sm bogi kužaa :(

— simbaa
5.7. 2009 ob 22:15

zakon filem

— grega
24.7. 2009 ob 16:43

Film mi je zelo všeč...odlična igralska zasedba

— ****

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.