Kolosej
Film distribucije Fivia

Ubila bom Billa 2

akcija
Nevesta je prišla na končni obračun.
Na sporedu od: 9.9.2004, Kolosej Ljubljana
2h 17min / 137min
Leto: 2004
Država: ZDA
Scenarij: Quentin Tarantino & Uma Thurman
Se spomnite, koga še ni doletela zaslužena kazen? Črna mamba nadaljuje svoj krvavi pohod oziroma maščevanje, ki bo doletelo vse, ki so jo njeno poročno slavje spremenili v krvavi pokol … Quentin Tarantino in Uma Thurman bosta v drugo dokazala, da se z njima nikakor ni šaliti!

Kratka vsebina

Potem ko se je odkrižala nekdanjih kolegic O-Ren Ishii (LUCY LIU) in Vernite Green (VIVICA A.FOX) v Ubila bom Billa Vol. 1, Nevesta (UMA THURMAN) v drugem delu, Ubila bom Billa Vol. 2, še naprej išče pravico in zadoščenje. Nevesta ima na seznamu za odstrel še dva sovražnika - Budda (MICHAEL MADSEN) in Elle Driver (DARYL HANNAH) - preden se poda končnemu cilju naproti - ubiti Billa (DAVID CARRADINE).

Malce bi pretiravali, če bi film Ubila bom Billa VOL. 2 opisali kot film o medčloveških odnosih. A morda vseeno na trenutke spominja nanje, vsaj v primerjavi s prvim delom, kjer vihtenju z meči ni bilo videti konca. Oba filma sta kljub vsemu, pravi Carradine, "kungfujevska samurajska špageti vestern ljubezenskega zgodba." A kot je igralec povedal v pred kratkim objavljenem intervjuju: "V drugem delu je veliko več tistega, česar ste vajeni pri Quentinu: duhovitih likov, presenečenj, smešnih stvari."

V Ubila bom Billa Vol. 1 smo lahko samo začutili srhljivo prisotnost Davida Carradina izza kamere - poznan, zapeljiv bariton, ki sem ter tja kaj navrže - čeprav nosi film njegovo ime. V drugem delu pa poleg Ume Thurman, ki si še naprej z mečem utira pot maščevanja, Carradine dominira, razlaga Quentin Tarantino.

"Ko ljudem pravim, da je naslov filma Ubila bom Billa," pravi Carradine, "in da sem jaz Bill, me vprašajo: In kdo si ti, si ti zlikovec? Jaz pa jim odvrnem: V filmu Quentina Tarantina ni pozitivcev. Bistvo Tarantinovih filmov je vpogled v um in srce nasilnih ljudi. Zaradi tega gremo gledat njegove filme. Prikrademo se v psiho teh ljudi in tako razkrivamo, kaj jih žene. Na Billu je nekaj plemenitega, veste pa tudi, da je eden najbolj hudobnih ljudi, kar ste jih srečali v življenju. Bill je tako zabaven, da mu ni para," je

Carradine pred kratkim povedal The Associated Press. "Bill v bistvu nima nobenih človeških težav. Je človek, ki se je nekako dvignil nad vse."

V prvem delu smo izvedeli, da je Bill, ki kupčuje s plačanimi morilci, zbral in izuril skupino neizprosnih ubijalk, imenovano Vod smrti Smrtonosni gad (DiVAS). Vsaka od teh morilk je imela svoje tajno ime: O'Ren-Ishii (Lucy Liu) je bila Mehka usteca, Elle Driver (Daryl Hannah) kalifornijska gorska kača, Vernita Green (Vivica A. Fox) Bakrenolaska, Budd (Michael Madsen), Billov mlajši brat, pa je edini moški v gadji četi.

Smrtonosno orožje, poznano kot Črna mamba, ki jo je odigrala Uma Thurman, najbolj nadarjena med vsemi, je bila tudi Billova ljubica. Ko je izvedela, da pričakuje njegovega otroka, je zbežala stran od ubijalskih iger. V tistem trenutku se je njen svetovni nazor obrnil okrog svoje osi. Ni želela več ubijati in siliti v smrtno nevarnost. Spremenila je ime, se skrila v majhno mestece in našla prijaznega in umirjenega moškega, s katerim se je hotela poročiti.

A Billu to ni bilo všeč. Za trenutek ali dva smo v Ubila bom Billa Vol. 1 lahko ošinili opustošenje, kj sta ga Bill in njegov odred povzročila v majhni podeželski kapelici, kjer so poklali vse, ki so bili tam. Vol. 2 nam ponuja celovit vpogled v masaker med pripravami na poroko, ki požene v tek kolesja dogajanja tega epa v dveh delih. Potem ko se ubrani napada Billovega prostaškega mlajšega brata Budda (Michael Madsen) in glavne tekmice v vodu, Elle Driver (Daryl Hannah), Nevesta izsledi svojo glavno tarčo v njegovem brlogu v Mehiki.

"Ko postavite skupaj oba dela filma," pravi David Carradine, "gre res za ep, tako mogočen, kot jih je delal David Lean. Še vedno je to svet Quentina Tarantina, a na drugačnem nivoju."

Osrednji odnos filma med lovcem in plenom, ki ga Carradine opisuje kot ljubezensko zgodbo, je zelo varljiv, kar je moč videti v uvodni sceni drugega dela, ko je Bill na prvi pogled zelo umirjen: "Prikažem se v Teksasu med vajami na poroko in na verandi igram na piščal. Ta zvok naznani, da se bom pojavil. Ona to sliši in pride ven. Sledi zelo romantično snidenje, ki je hkrati tudi slovo. Hočem reči, prizor kar prepeva. Ekipa je dobila kar cmok v grlu, ko ga je gledala. Quentin je prišel k meni in dejal: Mislim, da je to v tem filmu tvoj najboljši prizor. Jaz pa sem mu odvrnil: Mislim, da je to najboljši prizor moje kariere."

Po Tarantinovem mnenju je Bill obenem hudičevski in očetovski, njegov vznemirljivi odnos z Nevesto in gadjimi sestrami je zelo jasno izrisan: "Bill je zvodnik," pravi Tarantino. "Skrbi za vse, le da sta pri njem bistvena smrt in ubijanje in ne seks. Vidi dekle, v kateri se po njegovem mnenju skriva prostitutka, a tega še ne ve. Vse, kar mora storiti, je, to izbezati na plano in jo pripeljati v svojo stajo."

Odnose znotraj voda je ravno tako moč opisati s temi psihološkimi vzorci in eden, za katerega se je že dlje zdelo, da bo izbruhnil kot vulkan, je odnos med Nevesto in Elle Driver. Elle je v prvem delu odigrala majhno, a ključno vlogo - z injekcijsko iglo se je hotela za vedno odkrižati Neveste, ki je ležala v komi - v drugem delu pa se spraskata iz oči v oči.

"V hierarhiji Smrtonosnih gadov je Uma na vrhu," razlagaTarantino. "Osvojila je Billovo srce in Bill celo prisluhne, kaj ima povedati. Če je Bill zvodnik, je Uma prva dama njegove staje, tista, ki kroti ostale kobile. Daryl je Umino nasprotje, čeprav sta obe dolgonogi, svetlolasi amazonki. Od začetka si skačeta v lase in ko je Uma odšla, je Daryl stopila na njeno mesto. V vseh pogledih je Umina naslednica."

O režiserju in scenaristu

Quentin Tarantino se je rodil v Knoxvillu leta 1963. Ime je dobil po liku iz televizijske nadaljevanke, mešancu Quintu, ki ga je v Gunsmoku igral Burt Reynolds. Pri dveh letih se je z materjo samohranilko preselil v South Bay v Kaliforniji, kjer je živel naslednji dve desetletji. V njegovi soseski v Torrancu so domovali temnopolti in belci, zato je bil izpostavljen pestri mešanici filmskih in kulturnih vplivom. Filme o borilnih veščinah so na primer predvajali v temnopolti soseski tudi potem, ko kung fu ni bil več v modi. Tarantino je tako lahko "prečkal tire" in jih gledal še vsa sedemdeseta.

Tarantino je pustil šolo pri sedemnajstih in začel obiskovati igralske tečaje, preživljal pa se je s priložnostnimi deli. Pri 22-tih je našel svoj drugi dom pri Video Archives na Manhattan Beach, kjer mu je končno prišlo prav njegovo poznavanje starih filmov. S sodelavcema Rogerjem Averyjem in Jerryjem

Martinezom je Tarantino Video Archives spremenil v improvizirano filmsko šolo. S pisanjem se je začel ukvarjati, ker je potreboval material za nastope na igralskih tečajih.

Več let se je trudil prodati dva scenarija, s katerima naj bi debitiral tudi kot režiser. Zaradi frustracij, ki jih je doživljal ob spoznanju, kako težko je neznanemu režiserju in scenaristu spraviti skupaj film, je napisal Reservoir Dogs leta 1991. Sprva so bili ti mišljeni kot karseda minimalističen projekt: zgodba o ropu, kjer ropa sploh ne vidimo, veliko prizorov in dialoga pa naj bi se odvilo na enem prizorišču. K sreči so bili Reservoir Dogs všeč producentu Lawrencu Benderju. Tarantina je prosil, naj mu da mesec dni, da pripravi vse potrebno, da iz tega nastane "pravi film". Bender je scenarij poslal igralcu Harveyju Keitelu, njegovo navdušenje je pritegnilo še druge igralce, proračun pa je tudi postal dokaj spodoben. Film so posneli v manj kot mesecu dni. Požel je izjemen uspeh. Tarantino je bil nenadoma vroč in lahko je prodal oba scenarija, ki jih je tako dolgo zaman ponujal. To sta bila Prava stvar (režija: Tony Scott) in Rojena morilca (režija: Oliver Stone).

Leta 1994 je nato udaril s Šundom, ki mu je sledila Jackie Brown. Tarantino je režiral tudi epizodo filma Štiri sobe in nastopil v filmih Od mraka do zore, Destiny Turns on the Radio in Girl 6 (1996). Bil je tudi izvršni producent Killing Zoe, Curdled (1996) in God Said, 'HA!' Zdaj intenzivno pripravlja vojni film Inglorious Bastards.

O igralcih

Uma Thurman (Nevesta) je posnela filme Johnny Be Good, The Adventures of Baron Munchausen, Dangerous Liaisons (Nevarna razmerja), Henry & June, Mad Dog and Glory, Even Cowgirls Get the Blues, Pulp Fiction (Šund), A Month by the Lake, Beautiful Girls, The Truth About Cats And Dogs, Batman & Robin, Les Miserables (Nesrečniki), The Avengers (Maščevalci, Sweet And Lowdown, Vatel, The Golden Bowl, Tape, Hysterical Blindness (pri tem televizijskem filmu je bila tudi producentka), Paycheck (Plačilo). Med prihajajočimi projekti so Be Cool in Accidental Husband.

David Carradine (Bill) igralec, umetnik, glasbenik, kipar, pisatelj, skladatelj, mojster kung fuja, filmska in televizijska ikona. Carradine je najstarejši sin legendarnega karakternega igralca Johna Carradina. Zdaj načeljuje igralski družini, v kateri so njegovi bratje Keith, Robert in Michael, hčerka Kansas ter nečakinji Ever Carradine in Martha Plimpton.

Šudiral je glasbeno teorijo in kompozicijo. Igralsko kariero je začel na odru, na televiziji pa nadaljevanki Shane. Za upodobitev Woodyja Guthrieja v Bound for Glory je požel številne kritikov in prejel več nagrad. Nastopil je v nadaljevanki Sever in jug ter filmih The Long Riders, You and Me, Mean Streets, The Long Goodbye, Death Race 2000, The Serpent's Egg, Gray Lady Down ter Bird on a Wire (Ptič na žici).

Carradine se še naprej ukvarja z glasbo, saj je posnel več kot 60 skladb v različnih glasbenih žanri in jih je moč slišati v raznih filmih. Živi v Los Angelesu z dekletom Annie, njenimi štirimi otroki in tremi psi.

Daryl Hannah (Elle Driver) nastopa že več kot 20 let in je posnela več kot 40 filmov. V njeni filmografiji najdemo The Fury, BladeRunner (Iztrebljevalec), Splash (Morska deklica v New Yorku), Roxanne, Steel Magnolias (Jeklene magnolije), The Pope of Greenwich Village, Grumpy Old Men ter Grumpier old Men (Stare sablje 1 in 2), Dancing at the Blue Iguana, Northfork, Casa de los babies, Silver City.

Na odru je debitirala leta 2001 v Sedem let skomin. Bila je producentka, režiserka in scenaristka kratkega filma The Last Supper, ki je dobil nagrado žirije na Berlinskem festivalu.

Komentarji

24.8. 2004 ob 16:29

joj komi čakam. sicer sm na kazii že mau gledala ampak bo žrtvovala 1000. prv je bil ful masaka...:)

— mala
25.8. 2004 ob 0:31 zvezdica

Film, primeren tudi za tiste, ki niso videli prvega dela. Tokrat je pred nami zaključena celota in ne samo razbiti, premešani drobci prvega dela. Znova je pred nami stiliziran izdelek, v katerem Tarantino že v uvodu s pomočjo flashbackov v črno-beli tehniki (prikaz masakra na pripravah za poroko) zapolni manjkajoče drobce v vizualno učinkoviti sestavljanki. Ob spretno tempirani in spretno izbrani glasbeni podlagi Beatrix Kiddo (Uma Thurman) spet veselo lomi kosti, iztika oči in se pripravlja na končni obračun z Billom. Pričakoval sem mlake krvi in vsaj nekaj odsekanih udov, vendar Tarantino se ni hotel ponavljati, zato se je raje posvetil materinskemu nagonu Beatrix Kido, ki ob prisotnosti hčerke sicer izgubi nekaj ostrine, še vedno pa je maščevalna ubijalska mašina, ki ruši vse pred seboj, ne zaustavi je niti šibrovka in in nepričakovan (lasten) pogreb. Liki so bolje oblikovani, kot v prvem delu, igralsko najbolj blesti Daryl Hannah, ki je prava personifikacija brezčutne, preračunljive morilke (v žepu ima vedno nekaj duhovitih in sarkastičnih pripomb), končno izvemo, zakaj je dobila vzdevek Mountain snake. Michael Madsen (Budd) je poln presenečenj, vloga kmetavzarskega kavboja mu je pisana na kožo, neprijetno presenečenje pa čaka tudi njega, Michael Parks se je odlično znašel v vlogi karizmatičnega, ostarelega, slinastega zvodnika. Razočaral me je David Carradine, namenili so mu preveč časa, njegove dolgočasne monologe bi lahko mirno izrezali . Režiser je nekaj privarčeval pri igralcih, saj nekatere vidimo v dvojnih vlogah (Michael Parks kot šerif in zvodnik, Gordon Liu kot vodja tolpe Crazy 88 in učitelj Pai Mei) Možno je tudi nadaljevanje, saj nekateri preživijo kot pohabljenci, drugi pa se pobijejo med sabo in s tem olajšajo delo maščevalni nevesti. Film, vreden ogleda.p.s. pa kdo piše te neumne napovednike(?),jao, ni bilo poročno slavje, temveč priprave na poroko.

— Nakladač
25.8. 2004 ob 9:43 zvezdica

Če ste si ogledali prvi del filma ter se vam je ta dopadel ste najbrž med tistimi, ki že težko pričakujejo drugi del. Tako kot jaz. Tudi ostali so ga dolgo čakali, a kot sem zaenkrat slišal je drugi del še boljši, še bolj "Quentinovski", kar pomeni izjemne vizualne in akustične efekte ter seveda izjemeno zgodbo mojstra sodobne režije. Uma Thurman se je ponovno izkazala v svoji vlogi "krvave neveste", svoj trud pa je med drugim v vsesplošnih borbah poplačala tudi s precej modricami! Kill Bill prihaja v kino 9.9. in JE VREDEN OGLEDA!!!

— MIHC
27.8. 2004 ob 2:50

Ja ja, kar seka dvojka. Bi blo prov luštn znat "pet prstov" sm pa ke nakazat :)

— Bogo
27.8. 2004 ob 20:47 zvezdica

Kill Bill vol. 2 vas ne bo razočaral tudi če niste gledali Kill bill vol.1 samo priporočam da si prej oglejte tudi Kill Bill vol.2 meni je bil absolutno odličen film, in me ni razočaral. Lep pozdrav

— nekdo
27.8. 2004 ob 21:17 zvezdica

Film sem si ze ogledala! Je ful vreden ogleda! Ja, manj je masakra (beri: manj odsekanih udov, manj krvi v slapih...) a vec dijalogov!

— ELLE DRIVER
31.8. 2004 ob 23:01 zvezdica

Film ni primeren za osebe, ki v njem iščejo prvine realnega sveta! Ogledal sem si tako prvi, kot drugi del. Če so vam bile "človeške fontane" (beri: ljudje iz katerih kri šprica kot iz fontane) všeč, potem takem vam bo tudi drugi del. Mislim, pa da je v 2. delu manj akcije. TUDI TARANTINO NI VEČ TO, KAR JE BIL!

— TheRealSlimSergio
3.9. 2004 ob 0:21 zvezdica

je to mesarsko klanje?, ne, to je družinsko snidenje krvave neveste, hčerkice B.B. in ljubečega očka Billa, njegov nož je gromozanski in zelo neokusno ga namaka v majonezi, že to je slab znak zanj, ne pomaga mu spretno gobezdanje in razlaga o "pretirani reakciji" na dan krvavega pokola. Dragi očka, prišel je tvoj dan D, it's time to die in ljubeči očka pove mamici, da je pripravljen na smrt, Kavboj Budd je prav tako prepričan, da si zaslužijo pravično kazen. In kazen prihaja zanesljivo in nekrvavo, zapakirana v lični rdeči torbi. Vsakemu svoje, vse se vrača, vse se plača. Vredno ogleda, negorljivega Hellboya in žajfastega Spidermana pa lahko hitro pozabite, lep živozmešan pozdravček in :-)

— Barbarella
4.9. 2004 ob 19:22

Komi cakam,komi cakam... To je treba v kinu gledat,ze sam iz re5pecta ;)

— Freak
5.9. 2004 ob 12:08

Milsm ce vm je pa ta film vsec pol pa nevem kam smo prsli, take bedarije pa se ne! In sploh ne morm verjet da je nekaterim tole vsec!!! Dej pomislte kaj gledate, kmetje!

— clovek
7.9. 2004 ob 16:14

Gledala sm prvi del in mi tud slučajno ne pade na pamet da bi gledala še 2. Totalna zguba časa in keša. Film je butast! Nima nobene prave, "pametne" vsebine. Čisto pretiravanje, da o glavni igralki ne zgubljam besed, ki je itak brez kakršne koli zanimivosti (tudi vizuelno). Folk itak je vaša izbira ampak jst ga ne bi šla gledat na vašem mestu.

— ;)
8.9. 2004 ob 13:38

hy jaz sem film gledala slučajno kolega ga je povlekel z interneta...moram rečt da je film res svetski...prvi del ni niti približno bil tako dober kot ta...skratka super.in šele konec...uuf...

— v glavnem odlično!
11.9. 2004 ob 18:09 zvezdica

Film je dober, le da glede, na prvi del sem pričakoval več bojev. Drugače vseeno odličen, posebno dialogi med udeleženci, še posebaj med Bilom in Umo na koncu.

— Danilo
11.9. 2004 ob 18:42

Ful ne maram filmov v katerih se koljejo.

— Ema
12.9. 2004 ob 0:19 zvezdica

hmm ne vem kaj nej rečm, film sm si ogledala, kr sm vidla u reklamah, da nej bi blo nekak ful japonsko, japonska kultura pa mi je zelo všeč. Nisem si ogledala prvega dela in nisem vedla da je tak krut film. mislm med samimi mafijci je, en drugmu zaroto kuje, glavno junakunjo živo zakopljejo, da pride vn k en zombi ... no zlo je krut in krvav. Tko da upam da take kokr js, k nisem vedla da je tok krvav, svarm - KRVAVO!

— klanje
13.9. 2004 ob 18:06 zvezdica

Film je super! V prvem delu je baje veliko vec klanja, zato sem bila kar presenecena nad tem kako miren je bil ta del. Meni so sploh vsi Tarantinovi filmi ki sem jih gledala do sedaj totalno kul, ceprav so v njih vedno kaksne krvavo/ogabne scene.

— ela
13.9. 2004 ob 23:21

Totalno sm razočaran!!! Že pru del mi je biu tko tko sam tole je pa beda. Dobr da nism šu v kino gledat k bi sam dnar stran vrgu!!! LP

— Jst
14.9. 2004 ob 18:35

men je bil ful carski satri to morš vidt kako jih je na konc pošopala

— devil
14.9. 2004 ob 21:08 zvezdica

film je ful gut... kot prvo na zarad vsega klanja k je tm not, ampak je treba film mal bl pogledat, pa tintoreta spoznt kot bossa in na konc ugotoviš, da so vse te kombinacije zlo dobre in lastnosti tud=dobr film!! kdor ga je gledu, al ga pa bo, naj bo še posebi pozorn na barvne kontraste v filmu (prim: bel sneg in rumeno-rdeča obleka; pomen mirn kraj z besno žensko, željno maščevanja...)

— G.G.
16.9. 2004 ob 8:53

ima mogoče kdo kako razlago zakaj sta začetek in konec filma čb? moja ocena 10 od 10

— tina o
16.9. 2004 ob 19:04 zvezdica

Kot da bi Quentin Tarantino režiral Leonejeve špageti vesterne in v glavno vlogo namesto Clinta Eastwooda postavil Brucea Leeja. Da drugi Bill nikakor ne bo mogel biti enako dober kot prvi Bill, je bilo jasno že v uvodni sekvenci prvega Billa, globoke, krvave, neizprosne, direktne, brutalne, glasne, adrenalinske, spolirane, nasilne in medicinske reinkarnacije vseh mogočih kung fu filmov iz sedemdesetih let. Povsem samosvojega rimejka Divje horde, kamor je Quentin Tarantino zmetal tudi vse tiste kung fu filme, ki jih še niso posneli in tiste, ki jih ne bodo nikoli posneli. In če je bil prvi Bill takojšna klasika, bo drugi Bill do klasike moral počakati še kakšno leto ali dve. Pa četudi se prične s črnobelo sekvenco. Z uvodom vseh uvodov, kjer končno spoznamo zloglasnega Billa (David Carradine), brezkompromisnega masterminda ekipe plačanih morilcev, še enega Charlieja, ki mu namesto angelčkov pomagajo peklenščki. In ker naš Bill ne more razumeti, da se bo njegova Nevesta, njegova muza, njegova najljubša morilka Beatrix Kiddo (Uma Thurman), poročila z drugim in da je povrhu tega še noseča, pripravi masaker. Svežo inačico pokola z motroko, ki ga preživi samo Nevesta. Maščevalna Anastasija Romanov, ki nadaljuje svoj križarski pohod in svoj divji zahod. Svojega Leoneja in svojega Johna Wooja. Ki še vedno vihti sabljo kralja Arturja. Ki se spravi nad Billovega brata Buda (Michael Madsen) in na svoje nekdanjo sodelavko Elle Driver (Daryl Hannah). Ki jo zaprejo v krsto, jo ustrelijo in nafilajo z uspavali. Vse zaman. Bejbe se ne da ustaviti. Niti za trenutek. Bejba je jezna, besna in razpenjena. Kot junakinja filma I Spit On Your Grave, ki je enemu izmed svojih posiljevalcev odrezala penis. In kot junakinja filma Ms. 45, ki je tipe pokala z magnumom. Kot Dirty Harry, le da je šla še dlje. Točno tako kot naša Nevesta, ki gre do konca. Do Billa. Do svojega končnega cilja. Do naslova filma, ki ga je napovedala že v Šundu, kjer je igrala Mio Wallace. In nič ni bolj veličastnega od filma, kjer se ženska maščuje svojim rabljem ter pri tem uživa bolj kot pri seksu. Prav imate, Kill Bill: Vol. 1 in Kill Bill: Vol. 2 sta čista pornografija, le da glavnim igralcem sploh ni treba seksati, saj jim pride povsem drugače. Čista poetika in film, ki bi moral dobiti Nobelovo nagrado za izvirnost.

— iztok gartner
18.9. 2004 ob 18:41

že pru mi je ušeč kaj šele drug...:)

— mala
20.9. 2004 ob 20:46 zvezdica

Če obožujete Tarantinove filme (nisem še srečal koga, ki bi rekel da je kakšen njegov film kar v redu), potem vas bo tudi Kill Bill vol.2 naravnost očaral. Sam po sebi je film dosti drugačen od prvega dela - manj je bojevanja (množičnih pokolov, odsekanih glav), več je genialnih dialogov, po katerih je Tarantino znan iz prejšnjih svojih filmov, huda pa je tudi glasba, ki res naredi KB2 njegov "west side", kot je že sam prej napovedal. Skratka, mojstrovina iz vseh kotov

— Nacek
24.9. 2004 ob 16:22 zvezdica

načeloma dela tarantino dobre filme, ampak s tem me je popolnoma razočaral! prvi del je totalno sranje, drugi ... hm... ta pa je malo manjše sranje. enostavno sem pričakovala več! zadnje čase je na trgu ogromno dobrih filmov, vendar tega jaz ne prištevam zraven. ogleda pa ne odsvetujem. veliko ljudi pravi, da je super, čeprav ne razumem zakaj. tako da... morda bo vam všeč. meni pač ni!

— danica
26.9. 2004 ob 15:58 zvezdica

Film mi je zame klasika za kung-fu nostalgike! Skrbelo me je, da se bo vse ponovilo kot v prvem delu...a je stvar super izpeljana do konca...lp

— Matevz
1.10. 2004 ob 8:18 zvezdica

Kaj naj rečem. Ko sem si pogledala Kill Bill Vol.1, sem si rekla: NUJNO je treba videti še Vol.2 Do sedaj me Tarantino še ni razočaral in tudi tu me ni. Film je odličen. Nasprotje prvemu, kjer je bil povdarek bolj na samih pretepih oz. na zelo krvavi sceni, je bil tu bolj povdarek na razlago, zakaj je do tega prišlo. Dialogi so odlični, še posebaj med Billom in Nevesto. Resnično vreden ogleda in zbirke DVD-ja.

— 3nity
19.10. 2004 ob 14:23 zvezdica

KLASIKA OD A -Ž! ODLIČNA TRAGEDIJA KI TRAJA IN TRAJA! CE JE BILO PRVIH 5 POGLAVIJ CISTA ZAJEBANCIJA IN POSVETILU BRUCE LEEJU JE DRUDI DEL POKLON SHEAKSPERU!

— Kill bill forever!
19.12. 2004 ob 1:19

fak kakšno sranje je to! enka čisti mesakr (fuj!!), v dvojki ni tok klanja zato je bolš, jst mam bol slab želodc. k uni prasici oko stakne pa najga stop BRUHAŠ!! pa še marsikje drugje! pa kwa a una tamala ma tud morilske nagone al kwa?! č kdo da kej nase brezveze da gre gledat (sej sploh ne vem č je že al še u kinu)!! zguba časa!

— tyaša
9.7. 2005 ob 21:24

uau... sam to rečm. the best film kar jih je obstajal.

— becky
13.8. 2005 ob 11:43

TA FILM JE GROYN SAM FUL DOBR K SE POBIJAJO JE NAJBOL POGLEJTE SI TA FILM RES FUL JE DOBR HEHE RES

— LAURA STARA 9.
22.1. 2007 ob 18:41

Film ... Plehek in razvlecen, poln nasilja... ciljna populacija... najstniki in moski z IQ pod 80...

— TeA :)
4.5. 2007 ob 16:01

HUDO

— KRI
19.10. 2011 ob 16:08

V bistvu je moj najljubši režiser na celem svetu Quentin Tarantino.Igralka pa Uma Thurman. Kaj lahko potem pričakujem kot ODLIČNO!!!! Že prvi mi je bil ZLO všeč, kaj šele drugi! Dobro mogoče malo manj akcije, kar tudi izstopa. Poleg Ume mi je bila všeč Daryl Hannah, ki je imela zelo zanimivo vlogo. Film je vreden ogleda in to večkrat!!!!!!!!!!!! Tarantino je carski! Komaj čakam 3. del!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vsekakor je tko carski kot Reservoir dogs, Pulp fiction in Jackie Brown.

— tarantino

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.