Kolosej
Film distribucije Ljubljanski kinematografi

Tu pa tam

črna komedija
Čisti odbitek.
Na sporedu od: 27.1.2005, Kolosej Ljubljana
1h 28min / 88min
Leto: 2004
Država: Slovenija
Scenarij: Mitja Okorn, Marko Podgoršek, Adnan Omerović
Režija: Mitja Okorn
Štirje vedno malce okajeni prijatelji Turčin, Storž, Ortić in Buddha se znajdejo v neprijetni družbi kranjske mafije, od katere so si izposodili obilico denarja, a ga še hitreje izgubili. Da bi odplačali dolg, se na svojevrstne načine spopadejo z resničnim življenjem, toda mamljivi vonj opojnih substanc je še vedno močnejši od njihove volje!

Črna komedija, ki brez dlake na jeziku in brez umetniškega perfekcionizma, z veliko življenjskosti, domačnosti in na način, ki ga razume vsak sleherni homosapiens, govori o drogah, dilanju, kranjskemu podzemlju in o nič kaj prefinjenih zadevah, ki se dan danes dogajajo mladim. Film Mitje Okorna, ki je najmlajši slovenski režiser, katerega celovečerec bo prišel v kinodvorane, je narejen s polno mero navdušenja, mladostniškega adrenalina in srčnosti.

Kratka obnova filma

Štirje zadetki si od lokalne mafije sposodijo večjo vsoto denarja, z namenom "da bi se v lajfu šli novodobne podjetnike". Nesposobni kot so, izposojeni denar seveda še isti trenutek izgubijo in se zaradi tega nehote znajdejo v surovem provincialnem podzemlju "Kranjsterdama". Tu pa tam z dilanjem, kockanjem, izsiljevanjem in podobnimi, bolj ali manj posrečenimi idejami poskušajo dobiti denar nazaj. Če denarja v sedmih dneh z obrestmi vred ne vrnejo...

Celovečerni "no budget" prvenec "TU PA TAM", režiserja Mitje Okorna, je preprosta, natančno zamišljena akcijska komedija, z dobrimi, enostavnimi dialogi, podprtimi s pravim črnim humorjem.

Za dogajanje smo vzeli naš rodni kraj - tako imenovani "Kranjsterdam", čeprav vemo, da ima prav vsako mesto in vsaka država svoj "Kranjsterdam" in svojo "klopco" na kateri se zbirajo tako imenovani lokalni luzerji, ki to prav gotovo niso. Tako je za naše pojme nastal prvi pravi slovenski "street" film, v katerem ni pomemben ne denar (zato smo v njem tudi pustili nemške marke) in ne zgodba, temveč prijateljstvo med glavnimi štirimi junaki, dialogi in humor, ki vse to povezuje.

Mitja Okorn, ki ga večina pozna kot enega najboljših in najdrznejših režiserjev videospotov (Kocka, Select, Elvis Jackson, Kosta, Los Ventilos, Backstage, Bohem,...), je pri svojih rosnih letih, polnih izkušenj, nared za nov podvig. Da vsi Mitjev film označujejo kot "odbit" sploh ni čudno, kajti če se od adrenalina zadeti režiser, igralci, ki prekipevajo od življenjske energije, statisti, snemalci, lučkarji in naključni mimoidoči- vsi brez prebite pare, ki skupaj nimajo niti za burek, spravijo snemati film, lahko pričakujemo le "no budget" odbito črno komedijo. Gre za film, ki ga je Slovenija po mnenju nekaterih potrebovala že od časov "Kekca" dalje. Film je bil sprejet na mednarodni filmski festival LIFFE, Slovenski filmski festival pa ga je zavrnil zaradi pomanjkanja "umetniškega privdiha".Po besedah režiserja filma TU PA TAM, je navsezadnje to še najbolje, ker bodo o kvaliteti filma, lahko kmalu presodili gledalci, saj navsezadnje je film namenjen njim in ne "umetniškim "strokovnjakom. Poleg tega se mlademu režiserju zdi nesmiselno, da bi se njegov film "gužval" na Slovenskem filmskem festivalu skupaj s petimi slovenskimi filmi, če pa se lahko na LIFF-u zavrti skupaj s 114 mednarodnimi filmi. Po besedah pisatelja Mihe Mazzinija pa je očitno TU PA TAM predober za festival Slovenskega filma.

Na Liff-u ste lahko film videli v letos novi kategoriji "Odbitki", za katero je navdih dobila direktorica festivala LIFFE, potem ko si je ogledala omenjeni celovečerec. Komični celovečerec pa ne samo da je odbit, kar se žanra tiče, temveč je bil odbit tudi s strani Slovenskega filmskega festivala, s strani države in Filmskega sklada, kjer programska komisija,v sestavi: Samo Rugelj, Simon Popek in Andrej Košak, ni odobrila sredstev za povečavo filma, kar bi pripomoglo k celoviti distribuciji filma po slovenskih kinodvoranah.

Kakorkoli, to ekipe, ki je ustvarila film ni zadržalo! Film je, kljub nenehnim polenom pod noge, dokončan in pripravljen za predvajanje.

Ekipa, ki je ustvarila film, se za pomoč zahvaljuje Klubu študentov Kranj, Občini Kranj in skupini Opus Design!

Ustvarjalci

Mitja Okorn - režiser, scenarist...
Hiperaktivni Kranjčan, ki ga iz časa rosne mladosti krasijo tudi lovorike državnega prvaka iz ekonomije, ima poleg velikega smisla za humor tudi izdatno mero cinizma, zaradi katerega je pri svojem delu perfekcionist. Mitja Okorn je režiser, ki k stvarem pristopi drugače. Za seboj ima že številne glasbene videospote (za skupine in posameznike Kocka, Select, Kosta, Los Ventilos, Bohem, Backstage , C.R.A.S.H., Elvis Jackson...), dva skejtarska filma (Not Sponsored 1 in 2), reklame (IMOS, Fructal.), kratke filme (za Be Flexible je prejel nagrado na Hrvaškem). Celovečerec Tu pa tam je uresničitev njegovih otroških sanj. Na zalogi ima še dva scenarija za celovečerna filma, ukvarja se tudi z novinarstvom, aktivno skejta in organizira mladinske prireditve - pa mu energija še vedno ostaja.

Adnan Omerovič - scenarist
Rojen sem bil v Banja Luki, leta 1981. Prihod v Slovenijo, Ljubljana
1985. Dve leti kasneje dobim brata in pričnem obiskovati OŠ. V kratkem se z
družino preselimo v Kranj kjer zamenjam še dve OŠ in se vpišem na ekonomsko gimnazijo. Po končanem četrtem letniku pričnem s pisanjem scenarija Tu pa tam, ter pričnem poslušati predavanja na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. V svojem življenju imam veliko interesov pogojenih s filmom, glasbo in ekspresionizmom.

Marko Podgoršek - scenarist
V zgodnjih letih se je trikrat preselil in uspešno spoznal, da mu njive niso ravno pri srcu. Zadnjih 16 let zato raje živi v Kranju. Ker verjame, da je izobrazba v posameznikovem obstoju zelo pomembna, se pri 25 letih še vedno šola. Ukvarja se z računalniki in, da je podoba računalničarja popolna, nosi še očala.
Ve, da v življenju računalniki niso vse in zato dela še množico drugih stvari. Med drugimi je celo napisal scenarij in posnel film. Njegovi hobiji so karate, avtomobili in intenzivno gledanje filmov. Nerad se hvali z obsežnimi seznami uspešno končanih projektov, zato bodo ti ostali zamolčani.
Ljudje njegove najboljše lastnosti vidijo kot njegove najslabše. Sarkazem, ironija in bizarnost so temeljni stebri njegove komunikacije. K reševanju problemov pristopa drugače kot ostali, kar vedno naredi njegove rešitve posebne.

Jaka Vinšek - direktor fotografije
Že od osnovne šole sem bil trdno prepričan da bom postal ali gasilec ali fotograf, seveda pa je bilo lažje začeti z fotoaparatom in predvsem bolj zabavno je bilo. Zato se je moje življenje odvijalo v tej smeri. Od prvih fotografskih krožkov do srednje šole za oblikovanje in fotografijo mimo raznih fotografskih delavnic je postajalo dela vedno več in več.Od čisto lahkih do zelo zahtevnih stvari je bilo vseskozi treba delati in si pridobivati izkušnje, ki so kar padale in vsako leto sem si rekel, tokrat pa res že nekaj vem in znam.Ampak pot izkušenj in znanja je še dolga in naj se ne konča.Snemanje filma TU PA TAM je bila le še ena prijetna izkušnja v mojem življenju ki jo vsekakor ne bom nikoli pozabil.

Uja Irgolič - montaža
...rojena leta 1972 v Mariboru. Diplomirala iz filmske montaže leta 2001 na Akademiji dramske umjetnosti v Zagrebu. Na Hrvaškem uspešno delovala kot montažerka, še posebej v dokumentarizmu. Vsestransko kreativna, od leta 2003 spet živi in dela v Sloveniji, kjer se ukvarja predvsem z montažo dokumentarcev in igranih filmov (Suma Sumarum, Tu pa tam, Modra soba, Denarnica, Across the border, Mariborska dvorišča.).

Milan Stanković aka sevdahBABY - glasba in kompozicija

Za produkcijskim imenom sevdahBABY se skriva Milan Stanković, neodvisni glasbeni producent iz Beograda, Srbija in Črna Gora. Rojen je v Nišu 06.02.1980, kjer ga je do devetnajstega leta spremljal zvok juga na številnih porokah in ostalih družinskih zabavah. V Nišu je končal nižjo glasbeno šolo violine (katere se kasneje skoraj ni več dotaknil), vendar se je vseeno naučil osnovnih teorij glasbe. Pri petnajstih letih okoli leta 1995 s prijatelji ustanovi skupino Acid Puzzle, katera je v raznih oblikah obstajala do leta 1999. Pri šestnajstih dobi svoj prvi računalnik in ugotovi (po treh mesecih mukotrpnega igranja "Dark Forces"), da se lahko uporablja tudi za komponiranje glasbe.Od takrat dalje ne pojenja zanimanje za sodobne smernice razvoja moderne elektronske glasbe i nenehno iskanje tistega, kar je novo in sveže v zvoku in glasbi.Z devetnajstimi leti se seli v Beograd, kjer začne študirati arhitekturo (kar je predmet drugega CV-a) vendar nadaljuje svojo glasbeno izobraževanje, tokrat po beograjskih klubih in z rednim poslušanjem radia kot so B92, Studio B - 94.9, itd. Nekje na tej poti se oglaša močna ideja; to pa je, da narodna in etno glasba generalno nista NE-cool, ravno obratno, da lahko dajeta izvrsten pridih nečemu, kar je proizvod glasbene tradicije z zahoda. Tako končno nastaja tudi ime, ki predstavlja stičišče teh dveh kultur - "sevdah", beseda znana verjetno vsakomur z Balkana, občutek pomešane žalosti, bolečine, radosti, besa… In, BABY? Prva angleška, beseda z zahoda, ki je padla na pamet, a zvenela dobro…nekaj kot: It's sevdah, baby!

Sodeloval v filmu Tu pa tam kot avtor originalne glasbe
Obiskoval Red Bull Music Academy 2004 v Rimu.

Igralci

Klemen Bučan - Buddha
Rodil sem se leta 1981, natančno rečeno 6. marca ob 13.05. Bil sem zgleden in ubogljiv dojenček le zelenjave že v mladih letih nisem prenašal(če mi jo je kdo porinil v usta sem jo izpljuval). Manekensko kariero sem zavozil že pri osmih mesecih, ko sem shodil in dobil značilne fuzbalerske noge(kdo pa pri osmih mesecih že hodi?!). Ko sem bil star dve leti sem v Kranjski gori na grbinah polomil prve smučke (in to ni šala). Tudi po knjigah sem segel že zelo kmalu, ampak se je dejanje izkazalo za napačno, saj sem se jih prav tako hitro tudi naveličal. V osnovni šoli sem bil vzoren učenec, če pa sem že razbil kakšno šipo me niso dobili. V osnovni šoli se je začela tudi moja športna pot. Začel sem počasi, da si nebi kaj pretegnil s šahom, nadaljeval z namiznim tenisom, smučarskimi skoki, nogometom, rokometom, malo odbojke.

Že v osnovni šoli sem rad sodeloval v predstavah za kakšne kulturne praznike in pomagal pripraviti valeto, katere del sem tudi vodil.

Srednja šola pa je bila povsem druga zgodba. Tu sem do učenja že začenjal čutiti manjši odpor, a sem ga nekako zatiral, saj mi je po glavi hodila moja nova ljubezen, ki mi še danes polepša kakšen malo bolj živčen trenutek - Skejt. Na dan je prišla moja uporniška stran, saj smo bili kranjski skejterji vedno preganjani in zapostavljeni pri občinskih oblasteh, a se ne damo kar tako. Za skejtanje sem navdušil tudi sošolca Okorna, s katerim smo kasneje posneli tudi Not sponsored 1 in 2 -prva kranjska skejt filma in s tem pisali zgodovino Kranjskega skejtanja. Srednje šole je bilo konec., še preden se je sploh začela se mi zdi in prišel je faks, za katerega pa sem že na začetku čutil da ni zame. No tri leta sem se silil a brez učinka, če ni zate pač ni, mogoče na stara leta kaj pa veš. No v času faksa smo posneli tudi film Tu pa tam, ki je po dveh letih montaže in izpadlih laseh nekaterih ključnih ljudi v tem projektu končno spacan skupaj.

Sedaj sem zaposlen v podjetju Bofex ter prodajam muziko in porniče.

No pa še malo detaljov:
Najljubše barve so mi verjetno črna, bela in modra.
Najraje jem dunajske zrezke, jagode,čokolado, čokolado, čokolado
Najraje skejtam in bordam, včasih grem tudi peš v kakšen hrib.
Poslušam različno glasbo, a so mi vseeno najljubši Tiesto, Gabriel & Dresden, Oakenfold, Deep Dish, Nas, če sem jezen pa hočem znoret pa Slayerji.

Sem dokaj preprost a vseeno zapleten karkoli že to pomeni.

No, to je pa tudi vse o meni, vsaj vse kar lahko veste :)

Pa lep pozdrav

Miki Bubulj - Ortić
...je bil rojen 5.6.1982 v BiH. Po petih mesecih življenja jim je zmanjkalo mleka pri hiši, zato so se preselili v Slovenijo, kjer se še dandanes sooča s težavami slovenskega jezika. Kot vsak "čefur" je v najstniških letih tudi on zašel v težave kot so redno obiskovanje šole in nogometnih treningov. Po osemnajstih letih, preživetih v nevarnostih, ki prežijo na ulicah, težkih okoliščinah se je odločil, da se bo zresnil. Končal je srednjo šolo, vpisal se na faks, opustil nogomet in prvič stopil pred kamero. Tu pa tam tudi sam posname kakšen filmček ampak predvsem mu je všeč igralstvo. Všeč so mu novi izzivi in ravno te sreča z različnimi vlogami.

Njegov življenjski moto: "Lajf je dolgočasen - zakompliciraj si ga!"

Toni Cahunek - Storž
Iz maternice izstopil leto po titovem vnebovzetju. Hotel postat športnik. Ni šlo. Hotel postat športni novinar. Bolj klavrno. Hotel postat igralec. Tudi nič preveč blesteče. Zdaj ko imam po malo znanja z različnih področij iščem zanimive kombinacije. Do naslednjih odločitev pa bi rad razvijal športno komentiranje, snemanje glasbenih spotov, dokumentarcev in reklam ter "tu pa tam" igral kak zanimiv lik na platnu ali na odru. Da bi obdržal načelo - svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujem - so v planu žongliranje, švedščina, ful filmov, potovanja in seveda žuranje. Biografija se počasi preobrača v ženitni oglas, zato raje končam.

Adnan Omerovič - Turčin
Rojen sem bil v Banja Luki, leta 1981. Prihod v Slovenijo, Ljubljana
1985. Dve leti kasneje dobim brata in pričnem obiskovati OŠ. V kratkem se z
družino preselimo v Kranj kjer zamenjam še dve OŠ in se vpišem na ekonomsko gimnazijo. Po končanem četrtem letniku pričnem s pisanjem scenarija Tu pa tam, ter pričnem poslušati predavanja na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. V svojem življenju imam veliko interesov pogojenih s filmom, glasbo in ekspresionizmom.

Pavel Okorn - Frenk
Rodil sem se v soc realizmu, pod rdečo farbo enoumja. Že kot mladenič izkusil totalno revolucijo in njene lovke ter onemogočanje. Bolje podiranje. V dvajsetih pričel pot vedno znova rušenih idealov vendar imel več adrenalina kot maloumna beda zapriseženih. Oženil prijetno žensko Ireno in rodil dva naslednika norosti. Ob godbi in fatalizmu mednožja vihral skozi adrenalin elektronike, glasbe in erotike noči. Delal s plesno skupino ter se z njimi podil po evropi. Učil kitaro in nato zaprisegel biznisu in računalnikom. Ustvaril nekaj firm in butal ob idiotizem enakosti, soc fatalizma in prav ideloške fanatične bojazni pred sposobnimi in ustvarjalnimi. Se skoraj potopil v večnost a po nenavadni logiki spomina in razkroja duše ter obvladovanju lego igre priplaval do ponovne reinkarnacije in dokaza, da logika percepcija svobode, norosti in bolečine deluje. Ustvaril hčerko in spomin, ter spoznal sedanjo sopotnico Slavi ki mi je dala dvojčka Galo in Arta, ki skupaj z Mitjem, Galom, Ano Mario odnašajo v svet prihodnosti seme in idejo, ki jo je zapisal Forbes:da za vsakega sposobnega in uspešnega slejkoprej pridejo časi, ko povpraševanje preseže ponudbo. Hm, in to vero v turbulenco klubovanja času prenašam naprej. Skupaj s family in kot zahvalo vedno učeči mami, Bogdanu in prijateljem, ki dobro mislijo. Da o fotru ne govorim.

Komentarji

21.12. 2004 ob 15:14

A TO JE ZA VAS ČRNA KOMEDIJA

— JS
27.12. 2004 ob 23:42 zvezdica

Film sem si ogledala na premieri v okviru LIFFe-a. Kljub temu, da sem starejša od ciljne publike filma, se mi zdi "Tu pa tam" velik dosežek za slovenske nizkoproračunske filme, neodvisno produkcijo, amaterske avtorje (igralce, scenariste in režiserje), mlade entuziaste in za razvoj žanrskih filmov v Sloveniji. Dobro zamišljena zgodba stoji, dialogi so zabavni in štosi originalni. Govorica kljub nešolanosti igralcev zveni neizumetničeno. Gorenjsko narečje daje še dodaten pečat avtentičnosti in zanimivosti, saj je dogajanje postavljeno v določeno okolje in ne običajno Ljubljano ali v nek nedoločen prostor. Dejstvo, da film včasih spomninja na filme Tarantina in Ritchieja ni slabost, kot jo nekateri vidijo, ampak citat in očitno občudovanje in pomemben vpliv omenjenih tujih avtorjev.

— Cvetana Šmid
2.1. 2005 ob 23:08 zvezdica

Totalno odbita komedija, ki zadane direktno v srz problema in tako iz njega naredi komicno situacijo. Vecna problematika drog, denarja in mafijskih poslov je vsekakor lahko izredno smesna (hkrati pa ironična, ce ves, da se nekatere stvari v resnici dogajajo na enakih mestih kot v filmu). Ce ne verjames, poglej film!

— Janez
4.1. 2005 ob 23:32 zvezdica

Tehnično je film nekje na nivoju amaterskih video posnetkov raznih porok in birm. Kar se pa tiče zgodbe, pa je ena sveta preproščina. Mularija se spoprime z lokalno mafijo in vsemi postanimi štosi, ki si jih je moč spomniti. Klišejev na tone in razvlečeno do skrajnosti. Morda bo film deloval kot šola za avtorje in bodo v prihodnje posneli kaj bolj gledljivega. In naj gledalci raje počakajo na tisto.

— Naty
7.1. 2005 ob 1:04 zvezdica

A si ti gledala taprav film... Ker film je bolj gledljiv od 99% doslej posnetih filmov. In to, da je film posnet brez budget -a, ni noben izgovor. Film je za slovenske razmere fenomenalen in ene 58x bolj smešen od Đurotovega Kajmaka in marmelade... Al pa so mogoče pa fore preveč cerebralne da bi jih razumela.

— A res
7.1. 2005 ob 10:41 zvezdica

Film je boljši od večine slovenskih filmov (zadnjih časev),ki so podmazani z denarci in pohvaljeni od samooklicanih kritikov. Ogledate si ga lahko brez bojazni,'uf zopet en slovenski film' . Naj vam povem ,da je drugačen od ostalih in za spremembo gledljiv . Vse kar lahko naredite je to,da si ga ogledate in dokažete,da so se naši 'filmofili' zmotili. Mitji in celotni njegovi ekipi vse pohvale in samo tako naprej ... P.S.:Naty brez zamere ,ampak prav rad bi videl tvojo birmo.

— anze
7.1. 2005 ob 10:48 zvezdica

Meni se film ne zdi prav nič »razvlečen&laq uo;!Ni eden tistih slovenskih filmov, med katerim greš lahko vmes na daljše kosilo in WC, pa vseeno veš kdo je bil s kom in kdo je koga ….! Glede nato, da so pa skoraj vsi igralci »naturščki&laq uo;; je pa film fantastičen-vreden ogleda! Meni ni bilo žal,da sem si film ogledal -si ga bom z veseljem še enkrat! P.S. Naty hvala, ker si se vrnila iz Hollywooda- zelo smo te pogrešali!

— Srečko Podbevšek
7.1. 2005 ob 17:57 zvezdica

Nuty, tehnicno je film res na nivoju amaterskih video posnetkov, tudi kamera je le DV, da o ostalih tehcnicnih podrobnostih ne razpravljamo. Toda, ce se postavimo v kozo povprecnega slovenskega gledalca, ga to ne bo zmotilo. Zgodba je preprosta a zivljenska, zabavna in zgovorna. Tri polne nasmejane dvorane ljudi to potrjujejo. Tu pa tam, hvalabogu, gledamo tudi kak slovenski film, ki ne fura socialnih problemov, suffer-ja, bada in ostale bede in zatezenosti. Tocno to, TU PA TAM. Ce bi se radi nasmejali do solz in od srca, s tem filmom ne boste zgresili. Tehnicnim pomanjkljivostim navkljub...

— Simply
9.1. 2005 ob 23:12 zvezdica

Ali te pohvale piše ena in ista oseba?

— eh
10.1. 2005 ob 19:42

...da moramo uvažati Srbjance, da delajo glasbo slovenskim filmom. Očitno smo sami nesposobni. To je Slovenija ne Srbija! Ja, ja... sej neki je sodelovala Kocka, samo je isto sranje! Te delajo geto tam kjer ga ni!

— Boštjan
11.1. 2005 ob 18:26

ta film je obup! vse sm ze vidu ! cisto obrabljena vsebina!!

— rams
12.1. 2005 ob 23:15 zvezdica

Film sem si pogledal na medijski premieri v kinu Dvor in sem bil zelo navdušen. Lahko bi rekel, da je film za mene v top 5 slovenskih filmov nasploh. Totalno odbit film, neke vrste Road trip na slovenskih tleh. Glede na to, da je posnet brez državne pomoči, jim je uspelo maksimalno! Čestitke ekipi in graja filmskemu skladu! Naty pa bi vprašal po zdravju! Kaj pa je na primer gledljiv slovenski film? Tisti, ki ga vidi 0,01 % prebivalceV?

— Saša
13.1. 2005 ob 7:09 zvezdica

Nekateri ste pozabili na cel kup slovenskih gledljivih filmov kot so Outsider, Stereotip, Babica gre na jug, To so gadje, Jebiga,... Te filmi so tehnicno in vsebinsko boljsi in bolj originalni od Tu pa tam, je pa res da v zadnem obdobju v sloveniji po vecini nastajajo slabi filmi. Ce pa je film posnet "brez" denarja me pa prav nic ne zanima, ker je vazno kaksen je film kot koncni izdelek ki ga vidimo na platnu in ne na kaksen nacin je bil posnet in s koliko denarja. Ko pa govorimo o sposobnostih ustvarjalcev filma pa lahko omenimo ta faktor. Film ne prikaze nic novega in ni noben presezek, upam da bo naslednji projket boljsi.

— Lojze
14.1. 2005 ob 9:51 zvezdica

Tudi jaz sem si film že ogledal in sicer na LIFU in moram reči, da je vreden ogleda saj je film sproščujoč, zabaven in se lotuje aktualne tematike kot so droge in brezposelnost mladih, ki želijo na lahek način do denarja(če vam je to znano je to zato, ker se to dogaja tudi v vaši ulici). Fantje so se res potrudili in mislim da ne bo nikomur žal če si bo film ogledal, saj je res dober!!!

— Zoolander
16.1. 2005 ob 15:24

dej zakva niste dal ta film na net.al pa saj na kazo k je bz če je sam u kinu sej ga usen grem gledat hehehehehehehe miralem

— Miralem
18.1. 2005 ob 13:44

ja tko je film je ful hud mitja ti si car

— kr en
20.1. 2005 ob 16:47

stari zdaj sem gledu odlomke iz vasega filma kje sa dobit ta odstekan film film je do jaja

— nenad
21.1. 2005 ob 16:59 zvezdica

Edino kar je zares pohvalno je marketinski trud! Ce se enkreat slisim "kranjsterdam", bom bruhal. Spominja na Tarantina? Ko bi vsaj! Film je slovenska amaterska imitacija Dveh nabitih sibrovk ipd. Po celi Sloveniji je v zadnjih dveh letih nastalo ogromno podobnih, po kvaliteti enakovrednih amaterskih filmov, oglejte si npr. KO BOM VELIK ali KO UMIRAS, mladih obalnih avtorjev. Tega je OGROMNO! EDINA RAZLIKA JE, DA JE TU PA TAM ULTRASPROMOVIRAN!

— kronos
21.1. 2005 ob 22:27

sam sam dve besedi HUDDD FILM poglejte si ga

— bebica
22.1. 2005 ob 12:49 zvezdica

Jaz se sprašujem...Kdaj bom dočakal v Sloveniji zares takšen film, ki bo po vsebini drugačen od sedanjih!Zakaj se slovenski režiserji ne lotijo drugačnega žanra filma. TU PA TAM je dokaz, da se lahko z polprofesionalno opremo posname dober film!

— Film maker
22.1. 2005 ob 13:28

pomoje dobr film k je režiser isti k pr Not Sponsored 1 in 2.

— aljaz
22.1. 2005 ob 14:01

Na imdb-ju ni (se!!) nic o tem filmu. Ce mogoc kdo bere, k je pristojen za to, da stvari pridejo do tja...

— luci
22.1. 2005 ob 15:54 zvezdica

kar loti se. vsakdo se lahko loti snemanja filma. drugi slovenski režiserji snemajo tisto, kar jim je všeč, pa daj še ti. ker si filmmaker bo najbolje, da druge pustiš lastnemu ustvarjanju, ti pa pokažeš kaj sam znaš. če bo bolje ali ne od tega, kar delajo drugi slovenski režiserji pa je itak stvar subjektivnega okusa. tu pa tam filmsko ni nič posebnega, se pa strinjam, da so pokazali, da se da poceni posnet film. niso bili sicer niti slučajno prvi, ki so to pokazali, ampak vseeno se jih splača pohvalit že za to. če bodo vztrajali bodo prej ali slej posneli zares dober film (resnici na ljubo Tu pa tam to ni) in zato jih je treba podpreti!

— jaz
23.1. 2005 ob 11:25 zvezdica

čaw! js sm si film ogledla u petek u celjskem metropolu in morm povedat, da mi je bil od prve minute naprej totalno zanimiv in res dober... res sm naudušena in svaka čast mitji okornu ter usem igralcem, ki so praktično iz nič nardil res dober izdelek! slovenska filmska indrustrija (če jo lahk tak sploh poimenujemo) bi lahk bla ponosna, da je kdo sploh nardiu tak dober film, ne pa da ga sploh ne uvrstijo na festival, ka šele da bi vam kej finančno pomagal... u glaunem pebi svaka vam čast!!! zdej komi čakam, ko bo film u koloseju, ker ga grem gledat še 1x! velik, velik uspehov vam želim tut u prihodnje! lp, jasmina

— jasmina
24.1. 2005 ob 1:11 zvezdica

DOBRODOŠLI V KRANSTERDAM. Mladi, nadebudni in zagnani režiser Mitja Okorn, ki s kamero rokuje v maniri Quentina Tarantina, Oliverja Stonea, Dannyja Boylea in Guyja Ritchieja, je s filmom Tu pa tam dokazal, da v Sloveniji festivali ne štejejo ničesar. Da je važna publika, da je važna tujina in da je važna vztrajnost. Poba, sicer režiser mnogih videospotov, je svoj prvenec namreč posnel v DVD tehniki, se požvižgal na znana igralska imena in odletel daleč čez skrpucalo Kdo se boji Jerryja Springerja, ali če hočete, daleč čez tretjerazredno bedarijo 24 poljubov in se zasidral nekje blizu Zadnje večerje ter Amirja, šerifa iz Nuriča. To seveda pomeni, da je kot za šalo obračunal z dolgočasno Slepo pego in povohal Šund, Trainspotting in Dve nabiti šibrovki. Pa vendar, njegovemu filmčku, sicer zgodbi o štirih luzerjih, ki se zaradi spleta okoliščin zapletejo z lokalno narko mafijo ter morajo v roku tedna dni dobiti 150 tisoč nemških mark (prav imate, fantje so prespali vstop v Evropo), manjka veliko. Manjka vse tisto, da bi mu lahko rekli dober film. Da bi bili nanj lahko upravičeno ponosni. Da bi ga poslali v svet in se hvalili, da znamo tudi pri nas delati prave nizkoproračunske uspešnice. Tu so mašila, ki bi morala ostati na montažnem pultu. Tu so zelo slabe igralske predstave. Tu so preveč povprečni dialogi, ki jih reši le izvirna debata o pljunku. Tu je vse tisto, kar ima večina domačih celovečercev. Toda pozor, Okorn se spozna ne tempo, na energijo, na atmosfero. Na reči, ki jih šolani režiserji ponavadi pozabijo. Pa četudi je najboljši takrat, ko misli, da snema videospot. In takrat, ko se mu ni treba ukvarjati z dramatizacijo. Komaj čakam njegov deseti film. Takrat bo namreč postal najboljši slovenski režiser. Novi Tarantino, ki ga bo pograbil tudi Hollywood. Do takrat pa bomo seveda potrpežljivo čakali.

— iztok gartner
24.1. 2005 ob 16:24

ja fak komi cakam da bom ta film vidu sej jst sm s krana pa mi je ful hudo da je v kran posnet upam da bo TA FILM DOBR sej pomoje tud bo k not bucan igra k je najvecja faca no upam da bo res hudc :=)

— patyboy
24.1. 2005 ob 22:34

He he Gartner. Cool. Dober komentar. Pozitivno nabit. Dobra popotnica in vera v mlade upe. Garače in še nekaj dodatnega. Kar bi se slovenci končno morali naučiti. In se poba dodobra zaveda. Marketing in promocija. Tle se ukvarjajo z lokalno umetnostjo, ki popuši takoj na prvem mejnem kamnu. Kakšna je potem to umetnost? Doline šentflorjanske in vase zaverovane družbe kvazi kao umetnikov in kritikov, ki so do sedaj lahko balinali na račun države, ki je odpisovala keš brez odgovornosti. Razen nekaj tistih veleumov, ki so tudi na oni strani kamna brcnili in uspeli. Komercialno je grešna beseda na državne jasli privezanih, ki en drugemu dvigajo brado in grivo, toda predsem v domači štali. A je umetnost takoj, ko se o njej priča internacionalna in kot taka tudi v večjem lahko komercialna. Seveda s prijemi, ki se jih bo ta srenja morala še naučiti. Fant in njegovi podporniki, tu mislim predvsem Slaka in njegov večni optimizem, niso stali pred vrati postave in čakali miloščino, saj vedo, kot to dobro pravi Gartner, da je tam velik svet, kjer se vedno najde svoje mesto. In ker so Slovenci v njega stopili, kao, naj raje odvečno količino polen skurijo v peči, se dobro pogrejejo in kaj s tem tudi prišparajo. Ali pa bodo večno stali pred vratarjem,s polnimi jajci in onaniranjem med hribi in morsko fliko. Fant se je pač predal in leta mu tudi tu gredo v dobro, žanru, video spotom in grehu, da brez šolanja poseže v svet, ki ga ljubi. Opekline, ki ga seveda bolijo, dobro prenaša in jih bo verjamem, dobro celil in na podlagi odgovornega vstopanja v to jebo trpal v svoje možgane znanja in izkušnje in vsi upamo, vedno znova izpljunil pljunke, ki jih bo vredno predebatirati. Hja in še to. Digitalno je resnično na tej strani ogla. Tega se zaveda in je na vagonu že s tistimi, ki novo tehniko že obvladujejo. Ja Iluzija za nekatere in resničnost za studio Iluzija ter Stotko. In seveda vprašanje kot vedno. Za koga in kaj je sklad? In, ča podpira le »umetnost« , kje se je ta umetnost zaglibila? Ali pa ima prav Cvitkovič. Dejte mi saj keš in jebite s svojimi nalepkami. Magnifico to že šteka.

— Universal
25.1. 2005 ob 14:25

ZA CILJNO PUBLIKO VREDU FILM.

— darlo
26.1. 2005 ob 5:51

to pušiljam zato k se m film zdi ful dobr še pusebi k skejtajo takh filmow b mogl nardit več(mitja okorn is the best)

— david erzar
26.1. 2005 ob 5:57

jo enkrat sm ti ze puvedu d je film dobr sam zanima me mi s prjatli bomo dele enkrat zacel snemat sk8erski film pa me zanima če maš kšne napotke.film ga je pa res bomba

— skejter
26.1. 2005 ob 17:27

Ja,kaj naj rečem glede na to da te fante sem dobro poznam,in da sem 2 leti poslušal in čakal da vidim film tudi sam.pa čeprav sem bila na nekaterih snemanjih prisoten a le kot gledalec. ok,v glavnem pričakoval sem film z mojimi"kolegi"in naj bi se že ob tem pošteno nasmejal na liff-u pa bum noro,smešno,v glavnem odbito kaj je iz vsega tega kar sem videl nastalo za naše razmere v filmu mislim da odlično kaj bi sele blo če bi imeli kaj denarja.pa naj govorijo kar hočejo da je veliko stvari vzetih iz drugih filmov no naj si ogledajo še enkrat prvenca slo filma kajmak in marmelado in pa outsider.pol stvari je v vicih če se ne motim.FANTJE ROCK ON! BRAVO!

— mare
27.1. 2005 ob 11:04

Sreča na vrvici 2 je tale film

— Storž
27.1. 2005 ob 11:29 zvezdica

Filem sem si ogledala že na Liffe festivalu in mi je bil res zelo všeč, ker je eden prvih takih filmov pri nas. Z veseljem si ga bom ogledala še enkrta v Koloseju! Res vse pohvale vsem, ki so kakor koli sodelovali pri nastanku filma Tu pa tam! Respect pa Mitji Okornu in Kocki!!!

— Špela Brodnik
27.1. 2005 ob 13:02

Slovenska verzija Ran!

— stinky
27.1. 2005 ob 15:48 zvezdica

Film je 1A in ga priporocam, da si ga ogledate. Celotna zgodba je narejena super , filma sploh ne bi mogla primerjati z ostalimi slovenskimi filmi, ker je ta mnogo boljsi. Mitju Okornu zelim se vec uspehov na filmskem podrocju! lp

— Andreja
27.1. 2005 ob 18:23

ADNAN JE ZAKON!

— MARKO FON
27.1. 2005 ob 18:23

No še večjo propagando prosim, že itak so stari eni 12 ko začnejo, zaj pa še taki film. Daj.

— Ana zagoranski
27.1. 2005 ob 18:32

ja film je carski pa komad k ga je pa kocka sestavla za ta muvi je pa še bl zakon

— asja
27.1. 2005 ob 20:27

To je to. Pohvala Okornu. Film je zakon. Bla sm na premieri v Koloseju in bla zelo zelo prijetno presenečena. Res se ga splača jit pogledat - sama bi ga šla kr še enkrat (česar ponavadi ne delam). Mater delite take filme še naprej! Super!

— andreja
28.1. 2005 ob 1:48

Ana Zagoranski si seveda drži roko čez oči. namesto da bi razumela, da film hoče pokazati to, kar jemljejo že 12 letniki. Misli, da filmi na to temo ne bi smeli biti "realistični". Torej bi naj prikazovali kaj? Pridne dekleta in fante, kako se vsak dan učijo, gredo tu pa tam v cerkev h pridigi ob sobotah in nedeljah pa na Bled na sprehod? Svašta. Dope je tako kot v filmu na vsakem koraku. Kot alko ali cigareta. In v privzeto silos čips kokakola pokavka pop kulturo odlično ta tematika pade. Silose in kar temu pripada, torej brezosebno kulturo množičnega sprenevedanja, je ta narod "komaj čakal" in seveda z veseljem uvozil z zahoda, s tem pa tudi vse spremljajoče "produkte", med katerimi je seveda tudi dope. ko bi seveda vsaj pri dobri domačici ostalo.

— universal
28.1. 2005 ob 20:03

Tale film je enostavno eden najbolsih kar sm jih v zadnjem casu vidla. S slovensko konkurenco tako al tako pomete, tko da vsi ki ga se niste vidl hitr v kino ker vam (za razliko od marsikterga druzga filma) sigurn ne bo zau!

— the best!
28.1. 2005 ob 20:04

Tisti, ki niste kranjčani, naj vam opišem tukajšnje razmere. Kranj je tukaj splošno znan kot drugi Amsterdam in vsi vam bodo povedal, da "kranjsterdam" ni nič novega izmišljenega, ker je to dejanska domača označba za Kranj pa vso mafijozo z mamilaškimi verzijami vred.

— naty
28.1. 2005 ob 20:50

A slucajno vm kej ni jasn? Halo, film je eden izmed slabsih. In prosm ne pol govort kako ga ne morte primerjat z nobenim drugim slovenskim filmom ker je to žaljivka za te ves ostale slo. filme. Ne vem no, ampak jst sm prsla do zaključka, da ste Slovenci najmanj kritični ljudje in da vse kar vam vržejo na pladenj to tut požrete. Ko pa naredi kdo dobr film (ki ima podporo filmskega sklada ter dobi npr. zlatega leva) pa zanj se veste ne. Sramota!

— lili
29.1. 2005 ob 11:06 zvezdica

pri dostih kritikah sem prebral da jim film ni bil všeč,ker je slaba kamera, igralci da niso profesionalni, da je takih nizkoproračunskih filmov že nekaj bilo in da je ta spromoviran = skomercaliziran, ipd. a je kdo od vas "kritikov" že kdaj slišal za tako opevano slovensko zavrtost??in se mogoče vprašal, "a nism tud jz tak??"!ker kdorkoli se v tej naši državci spravi naredit nekaj se takoj najdejo drugi ki ga tlačijo navzdol samo zaradi tega ker se oni niso prej tega spomnli. kar se pa tiče teme, menim da je med nami mladimi zelo aktualna in kar pristoji našemu okolju, ker če mislite da se to dogaja samo v Kranju, se zelo motite. Čeprav dokler je trava v igri je še OK.v glavnem, vse kar sm hotu povedat je to, da če se stvari pristopi na pozitiven način, lahko tudi vi doživite in odnesete marsikaj dobrega. aja, men se film zdi osvežujoč in nabit (hm, kako prikladna beseda:)) z energijo, ki ga večina t.i. "profesionalnih igralcev in režiserjev" ne zna, noče ali ne more dati. morate se zavedat tudi da ste šli gledat komedijo ki noče dramatizirat in delat ne vem kakšnih vprašanj, čeprav menim da bi bilo potrebno zelenje legalizirat če ne vsaj dekriminilizirat pa takšnih problemov sploh ne bi blo.drgač pa če pač raje gledate drame ali pa španske nadaljevanke potem ta film ni za vas.

— slovenclnji...ccc
29.1. 2005 ob 13:57 zvezdica

Film tu pa tam sem si ''premierno'' ogledala na AGRFT-ju; profesor filmske rezije nam ga je pokazal, s komentarjem, da je film izpadel na izboru na festivalu slovenskega filma, je pa predvajan na Liffe-u. Osebno se mi ni zdel nic posebnega, tudi sosolci niso izkazovali kaksne posebne evforije. Film je, glede na to, da je posnet z minimalno opremo in z zelo nizkim budgetom, res gledljiv, toda dober film..vprasajte se, kaj je dober film za vas. Iscete globino ali samo 1,5 urno zabavo, kjer so zapleti in razpleti jasni ze vnaprej? Se strinjam z nekom, ki je napisal, da film nikakor ni primerljiv z Outsiderjom, Pod njenim oknom, ... Je pa vsekakor boljsi od Jebiga ali pa Zadnje vecerje, ki poneumljata ljudi. lj, viv

— vivian
29.1. 2005 ob 14:26 zvezdica

Berem komentarje in res ne razumem, kaj bi bilo na tem filmu tako dobrega. Jaz sem bil precej razocaran nad samim filmom. Ogledal sem si ga naključno, nisem niti veliko vedel o samem filmu, vendar me je pritegnil, ker je slovenski in si zelim vec dobrih slovenskih filmov. Verjamem, da je posnet z malo denarja, ampak kljub temu se bi dalo narediti veliko boljsi film. Dialogi so zelo okorni, igralci precej slabi, zgodba raztegnjena in ze zelo pogosto uporabljena, kot da nimamo v Sloveniji boljsih idej in se pri nas nič drugega ne dogaja kot to, pa vendar bi se dalo najti se veliko zanimivih stvari. Sicer crna komedija, ampak zelo malo izvirnih in dobrih šal. Mislim, da sem se nasmejal zelo malo, čeprav zivim v tem okolju in nisem star nad 30 let. Res sem videl ze precej boljše slovenske filme in končno pričakujem kakšnega še boljšega. Vsem, ki se ne strinjate z mano, pa priporočam, da si ogledate kakšen dober evropski ali ne - hollywood-ski film, ki je nastal v podobnih okoliščinah in pravtako zanj niso porabili veliko denarja.

— Ronni
29.1. 2005 ob 15:51

V sloveniji se končno nekaj dogaja! Najprej brizgalna, pol fredi zdej pa še tole... kr tko naprej šentflorjanci!

— blaz
29.1. 2005 ob 16:27 zvezdica

Film narejen s srcem in dušo odseva na platnu, gledalcu se zdi kot da je peti član kranjskih lolekov,saj je film posnet kakor da se pogovori in scene snemajo na skrivaj, tako pristno vse skupaj izgleda.. svaka čast za scenarij, režijo in ne nazadnje za igro! Končno sem lahko po koncu slo filma vstala in odšla iz dvorane z mislijo u glavi: eto nama filma!:) Miki legendo! :)

— jazst
30.1. 2005 ob 11:43

Vsi, ki smo pristopili k ustvarjanju filma, smo že od vsega začetka imeli čisto jasno predstavo njegovem poslanstvu. Nismo imeli nikakršnih utopičnih iiluzij o ustvarjanju presežne umetniške vrednosti. Ali nove revolucije v slovenski kinematografiji. Obratno. Želeli smo napraviti film o "svoji" generaciji. Žanrski film. Film, ki bi bil presek tiste vsakdanjosti, ki nam potem v spominih ostaja kot naša mladost in Sanje. In da je jasno. Govorim v imenu najstnikov(19 let), ki so v veri, da lahko nekaj naredijo, staršem "spulili" kamere, stative in objektive, mikrofone in lučke, si dodatno kupili svojo opremo ter se brez čuta odgovornosti podali v ta svet ustvarjalnosti in izziva. Zapletlo se je seveda potem, ko so ob spoznanju, da posneti material ni slab, hoteli preseči amatersko in zakorakali v svet profesionalnega, če o tem pri nas sploh lahko govorim, odnosa do filma in postprodukcije. Že sama želja, da bi posneto spravili v dostojno obliko, je bila drzna. A je fantom uspelo spoznati tisto ljubljansko sredino, ki jim je to iluzijo naredila mogočo. Nastal je krhek in grob material, ki pa je s svojo lepoto in sporočilno magijo delal čudeže in je magnetizem privabil nove sodelavce in idejno moč. Če tu lahko govorim o Slakovi vedno večji prisotnosti in neverjetni ljubezni do filma ter mladih upov, studiu 100 in Julijevem občutku za zvok in ta del »jajc« kot temu pravimo, ter seveda norem entuziazmu Iluzije. Vera v to, da bodo tudi tisti, ki razpolagajo s kapitalom davkoplačevalcev spoznali, da je vredno investirati in pomagati mladim upom, se je prva izjalovila v vsem svojem pri nekaterih(moji malenkosti) že pričakovanem udejanjanju. Post komunistični ideologi zahteve po umetniških presežkih(čeprav točkovanje občutno govori tudi o komercialnih vidikih) in kao preferirani bolestni slo socialno ekonomski problematiki so skupaj s pisuni in »sralci« na lovorikah preteklosti, zavrnili sodelovanje, čeprav bi lahko mladim upom namenili namig dobre volje. Pa se pojavijo dobre duše, ki se niso ustavile v kafkovih hodnikih birokratskih idiotizmov in maloumnosti, ter pomagajo s prisotnostjo na Liffu-med posvečenimi in z idejo, da lahko »odbitki&laquo ; živijo v svetu konformizma in naslavljajo svoj svet. In prihajati so pričeli odzivi na vložen trud in končno tudi »zadnji« veliki met. Blow up in celuloid ki neminovno rumeni in ga bo odločno zamenjal digitalni kolaž bitov, 3D in vsega, kar bo mladim upom še bolj približalo možnosti, da postanejo Videni. Odločitve so bile seveda obremenjene s slovensko majhnostjo trga in možnostjo povrnitve vsaj vloženega finančnega deleža. Mladi so se tu zavedli tudi tega pomembnega dela, ki se mu reče marketing in trženje in ki ga »posvečena&laq uo; umetniška srenja, rojena v soc komunistični ideologiji šikaniranja trga, zdaj tudi očita. Tudi ta del so(smo) skupaj ob odločitvi, da gredo(gremo) v zadnji krog, opravljali za slo razmere odlično in pogumno. Odzivi trga,so vidni. Na strani novinarjev in strani konzumentov. Film Dela. Lahko bi rekli, da »splet norosti in bolečine« dela. Da publika v tem filmu vidi točno to, kar smo ji želeli posredovati. Vso lepoto in iluzije mladosti, čudovito metaforo prijateljstva(tako nepoznano čisto slovenski duši-ali pa tudi ne), ki se dokaže v podpori treh ostalih(dveh čifurjev) tistemu, ki je šel po krompir v žerjavico, mladostnih gegih, ki izvabljajo preprosti smeh in kulminaciji s kamero v hrbet in sanjah tudi potem, ko je na voljo kapital. Podobnih sanj poznam iz svoje mladosti ogromno. Vprašanje je, ali bo tista ideja v hrbet, ostala iluzija ali preboj v svet čisto drugačnih izzivov in bo mogoče kdo izmed njih pisal in delal podobno kot zdaj moja malenkost. Jaz se jim vedno znova smejim. Prisrčno in držim pesti ter kakšen iztegnjen prst tistim, ki tega ne štekajo. Zgleda da obiskovalci tudi. Upam, da bo kakšen mejnik presežen. In seveda dana možnost za pravi vstop, neomejen z mejami in duhom vsakdana ter maloumjem mnogih.

— P. Okorn
30.1. 2005 ob 11:57

nč ne na podlagi kometarjeu sm se odločla d grem gledat film, tko k za use ustale. mislm pa d bo hud ker mam nasplošno rada slovenske filme... pomoje je res hud kokr ga usi hvaljo. lp. _angel_

— _angel_
30.1. 2005 ob 12:45

Morem pohvalit vse ki so pripravili ta filkem ki res pokazuje kaj se trenutno dogaja v sloveniji.>Brawo boljši od kajmak in marmelada. Vrlo bolji.Carre ortić

— Ane
30.1. 2005 ob 14:09

film mi je zelo všeč. na to foro že dolgo ni bilo nobenega filma sploh pa v sloveniji!!!tko da vse pohvale za ta film!mislim, da je dosegu svoje!

— nor film
30.1. 2005 ob 16:28 zvezdica

Majhen proračun filma ne more biti kriv za neverjetno slabo in izmišljeno zgodbo. Film naj bi bil prvi "slovenski" street film čeprav predstavlja probleme s katerimi se 98% slovenske mladine sploh ne spogleduje kaj šele srečuje. Lahko bi ga imenoval za prvi slovenski posnetek ameriških street filmov ki se predvajajo na tvju med tednom ob dveh zjutraj. Da ne govorim o tem, da so vsi domiselni deli (posnetki) v filmu le slabe kopije filmov kot so Snatch, Lock, stocks and two smoking barrels, trainspotting, Austin Powers,.SLABO

— matjaž
30.1. 2005 ob 16:43

ne morem verjet da je v sloveniji tolk zabitih ljudi. Kako lahko kdo na splošno hvali ta film KAKO lahko kdo hvali KOCKO? Ne more fantič iz bogate familije ki se občasno sreča s travo posnet film od mafije. sem iz kranja star 19 let pa ne poznam nikogar ki bi imel kakršne koli izkušnje z "mafijo" kaj šele s 10 DEM film poneumlja folk

— bomba
30.1. 2005 ob 18:44

Hej vsem!no jz sm si film ogledala uceri v celju, ko je bla predstavitev igralcev,pa režiserja.in morm povedat da mi je bil film fuul fajni,pa vsi ko so sodelovali pr njem so fuul uredu osebe..tk da svaka čast mitju da je nardiu en tak film k se lahk primerja z drugimi tujimi filmi!pa kr fajn je da znamo slovenci nardit še kak vredu film!

— špela
31.1. 2005 ob 0:41

Folk pa kaj te vam dela (tistim ko sinfate :D ) Kaj res niate kaj druga za delat al kaj. Nisem vedo da vas je tolko fuckin talentov za reziranje filmov tam zunaj. Zakaj pa mamo potem tak malo slovenskih filmov. Cakam da skocite v akcijo in naredite bolsi film kot ga je naredo Okoren =) Malo ste faus pa da je kak je a ? :D Tu pa tam je the best muvi in ce nebi blo tega tipa bi lahko se naprej bedirali in gledali wannabe filme pa si 24ur na dan prali mozgane s fuckin mehiskimi nadaljevankami :) oK dovol :D film je v glavnem zakon tak da folk ce se ga niste gledli...sus v kino pa kokice v roko =) Peace !

— Kosobrin
1.2. 2005 ob 0:37

Pozdravljeni v »Obdukciji »Filma« Danes smo na obdukcijsko mizo postavili trenutno najkontroverznejsi slovenski film »TU PA TAM«. O tezavah njegove produkcije in postprodukcije smo Vam ze porocali, zato je cas, da Vam povemo za kaj natancno sploh gre.V filmu slovenskega najmlajsega reziserja Mitje Okorna, igrajo solani igralec TONI CAHUNEK, natursciki KLEMEN BUCAN, MIKI BUBULJ in ADAN OMEROVIC, kot epizodni igralci pa se pojavijo se igralec VITO ROZEJ, bobnar skupine Sausages, raper in improvizator PIJAMA ter Igor Bracic, polovica glasbenega dua »Slon in Sadež«. In kaksna je zgodba? Zgodba govori o 4-ih Kranjskih prijateljih razlicnih narodnosti, ki vecino svojih dni prezivijo – tako kot vecina danasnje slovenske mladezi – z drogiranjem. Oziroma po domace povedano: zapohavanjem, pohanjem, kajenjem trave, izdelavo cookijev, piskotkov oz. »magic brownijev«, cvakanjem X-sov oz bombonov ter – seveda neizbeznim – pitjem alkohola. Fantom se ob taksnem vsakdanu kaj kmalu porodi ideja, da bi tudi sami z dilanjem na hitro zasluzili kaj denarja, zato si od Kranjske mafije sposodijo kup denarja. Ker pa so nasi »novodobni podjetniki« se precej »zeleni« , pa ga po hitrem postopku tudi izgubijo. Saj veste: »Easy come, easy go!« Sedaj morajo ti »4 opuski brez keša« v enem tednu mafiji vrniti denar z mastnimi obrestmi, drugace so ga po domace povedano: »Naj….!& laquo; Film, ki smo si ga lahko ogledali ze na 15. LIFFu, na slovenskem filmskem festivalu pa so ga zavrnili, nam svoje 4 karakterje predstavi v stilu filmov Guya Ritchya, »Lock, Stock and 2 Smokin' Barrels« ter »Snatch« . TURCIN je nekak vodja druscine, STORZ je zguba s punco, ki bi ga rada zresnila, ORTIC je zaprisezen Srb in ljubitelj slivovke, BUDDHA pa je flegmaticni Slovenec, ki ga izjemno rad poha.

— RAdio Mars
1.2. 2005 ob 0:43

Ja, res je: filmu se pozna vpliv crnih akcijskih komedij Guya Ritchya in Quentina Tarantina. Najprej boste pomislili: »Slovenski »Lock, stock & 2 Smokin' Barrels« ali pa »Pulp Ficton«? Pa, NE!! Vendar film »TU PA TAM« presenetljivo dobro ucinkuje. Tako kot pri njegovih anglesko-ameriskih vzornikih boste lahko videli kopico zanimivih dialogov, seveda pa ne bo manjkala tudi dobra glasba. Ta je tokrat sestavljena iz Kranjskega rapa sestorice KOCKA ter Bosansko-Srbskega elektro melosa v izdelavi DJa SVEDAH BABYa. Ce nic drugega Vam bo film ostal v spominu zaradi dialoga med SADEZEM in bobnarjem skupine Sausages Bucotom, ki razpravljata o zivljenjski poti nekega plunka. In, ce je bila zavrnitev s »Slovenskega Filmskega Festivala« presenetljivo razocaranje, neodobritev sredstev za povecavo pa »velika natega«, potem je recenzija filma »Tu pa tam« v zadnji stevilki »PREMIERE&laqu o;, ki je »brezplacna revija o filmu in drugi popularni kulturi«, NEETICNA in NEPROFESIONALNA. Spisal jo je namreč kar sam urednik »Premiere&laqu o;, Gospod SAMO RUGELJ, ki je bil eden izmed treh clanov komisije za filmske povecave, ki pa je Okorna zavrnila. Gospod RUGELJ je namrec v svoji recenziji samo povzel originalni napovednik filma, nastel nekaj prejšnjih slovenskih »gverilskih&la quo; filmov, ter na koncu zapisal, CITIRAM: da so » Scenaristicne resitve klisejske, igra naturscikov neuravnovesena, dolocene situacije pa nespretno in nerdono postavljene in zrezirane.« Zapisal je se: da je »Dobro, da film prihaja v kinodvorane in da se z njim ponovno odpira vprasanje financiranja »gverilskih&la quo; filmov.« Za konec je dodal se, da »Je tovrstnim filmom skupno le to, da so njihovi avtorji ostali le pri enem filmu - ter se vprasal ali bo tokrat mogoče drugace.« Ja, ni kaj!! Res vzpodbudna recenzija v mediju, ki ga lahko zastonj dobite v vsakem studentskem servisu in kinu v Sloveniji, pa četudi ste »Bogu izza ledza« in ki ga bere – poglej, poglej – v glavnem studentska in dijaska populacija. Ta pa je seveda hkrati tudi ciljna publika filma. Je mozno, da je to le se ena »nenacrtovana& laquo; manipulacija v nasi »zahojeni&laqu o; in nenapredni Sloveniji? Mozno, vendar bomo videli kaj bo rekla publika, ki si lahko film od danes naprej ogleda v vseh KOLOSEJIH. Torej, če upostevamo, da je OKORN – nesolani reziser posnel film prakticno brez denarja, le s pomocjo svojih prijateljev in nesolanih igralcev, potem dajemo Mitji oceno –tako kot v starih jugoslovanskih casih – 4 za izdelek in 5-ico za trud. Upamo le, da mu bodo v prihodnje prisluhnili tudi kaki drzavni financerji ali pa sponzorji, za naslednji film pa mu priporocamo angazma dueta SLON in SADEŽ. In BTW: Mitja zahvaljujemo se ti, da nas nisi trpincil s tipicnimi Slovenskimi STATICNI KADRI a-la: »O.K. vsi ste v kadru, zdej pa se mi ne premikajte iz njega!«. Ob tej priliki ti na MARSu cestitamo tudi za vcerajsnji rojstni dan, zatorej: V prihodnosti ti zelimo VSE NAJBOLJSE!« Lidija Gornik - Lidac

— Radio Mars
1.2. 2005 ob 4:07 zvezdica

sem kranjcan in vam iz lastnih izkusenj povem da je film 80% pristen in da mi ni zal da sem si ga ogledal ceprav vem da so se hujse stvari ki so se dogajale v filmu. Resda je amaterski Mitja je tud mlad reziser in vem da je vecina slovenskih filmov z igralci gledaliskih odrov kar mi ni po okusu Bravo MItja

— javol
1.2. 2005 ob 13:28

me pokličejo .. dobimo karte .. gremo gledat .. pridem u kino premiera filma .. fino .. TU PA TAM .. po pravici mi je naslov mal smešen .. tko nekak ga ne najdem u filmu .. sam film .. hmm.. prvo .. pristni ulični pogovori so mi bili prej fascinantni kot da jih štel filmu v minus .. "če so tipi kao zajebani, nej vsaj približno govorijo ko zajebani", ne vem če sem kje v kakem slo filmu zasledil tak način izražanja.. zgodba .. meni fantastična, za ubit 2 uri .. igralci .. se strinjam amaterji (pa sem laik) .. kamera, posnetki, .. ja no .. pravijo amatersko .. meni se je zdelo pristno .. slišim, berem nizkoproračunski film .. si mislim "hvala bogu", več denarja bi ta film pokvarilo .. ne vem .. jest sem šu iz kina nasmejan, pa še vedno se s frendi režimo na citate iz filma .. in ja .. jest filme gledam zato ker rabim vsake toliko malo sprostitve in ne ne gledam na vse detajle katere opazite "profesionalci" .. its supposed to be fun ;)

— Armando
1.2. 2005 ob 15:17

Dober film je! nimš kaj! se vsaj neke dogaja z to slovenijo!!! kaj pol ce se gre glede marihuane pa nasilja, itaq je ze cek svet v tem! al ne? kaj se te neke fine delate folk?? režiser je čist v polno trofo! film pa bp itaq najbol gleani od vseh drugih slovenskih filmov! mislim da bo kar glean tak kot kekec! u glavnem FILM JE SUPER! kermu pa ne pase gleat nasilja pa itaq ne rabi! pa brez zamere folk.sam tak pač je.ajd pa fsm

— _J_a_N_i_
1.2. 2005 ob 19:56

Problem s slovenskimi filmi je predvsem neizvirnost in dolgočasnost (ok, so izjeme). Film se mi ne zdi zanimiv, če lahko v vsakem trenutku predvidiš kaj bo v naslednjem kadru. Tudi humor je na nivoju oddaje TV Dober dan.

— Verh
1.2. 2005 ob 20:11

Kratko in jedernato FILM JE ODLIČEN ustali pa sami naredite kaj boljšega.

— Preveč komplicirate
1.2. 2005 ob 20:33

EDEN BOLJŠIH VEČEROV V KOLOSEJU! G

— Gagi
2.2. 2005 ob 11:31 zvezdica

Film je seveda med boljšimi slovenskimi filmi. Tudi če je posnet z malo denarja in z kamero nizke kakovosti nas opozarja da se je življenje ameriške "mafije" preselilo v Slovenijo. Nerada gledam slovenske filme, vendar tega sem si z užitkom pogledala. Film priporočam vsem, ki neradi gledate slovenske filme, ker boste videli da slovenski filmi niso več podn!

— Tjaša
2.2. 2005 ob 11:49

Mislm da Slovenci nardimo ful mal dobrih filmov, ampak ta je pa čist popoln..vsaj js tko mislm.. Ful dobr film,tko da rabmo še več takih podobnih.

— Lejla
2.2. 2005 ob 11:57

Un Turčin mi je pa res tok kjut. Bi ga kr mela mal, tko da folk zrihtite cifro?!

— Lejla
2.2. 2005 ob 13:02

tko brezveznga filma pa res se nism gledal! beda od bede! a nimajo boljsih idej??

— x-an
2.2. 2005 ob 14:16 zvezdica

Film je tudi zame seveda med boljšimi slovenskimi filmi. Naveličal sem se monotonosti. Saj niso vsi slabi, ampak če prideš v videoteko in ti za nek film rečejo, da je bolj megla, kot Slo filmi, potem je z našimi filmi nekaj narobe. Sam nisem nek strokovnjak, moti pa me to, da se takoj, ko nekomu v Sloveniji nekaj 'grata', vsi ti strokovnjaki in kvazi strokovnjaki, začnejo pljuvati po tej zadevi. Bog ne daj, da bi na vse to gledali pozitivno in rekli (tako kot jaz): bravo fantje, tudi za pogum. Film je vreden ogleda, publika pa je pokazala, da ne naseda več na fore raznih komisij, ki so potem jezne na ves svet, ker so filmu naredile enkratno zastonj reklamo! Oglejte si film!

— tom
3.2. 2005 ob 7:39 zvezdica

Od filma sem pravzaprav pricakovala veliko vec, vsaj po medijskem pompu in stalnem prepricevanju da je film dober. Film zal ni primerljiv s filmi, s katerimi tekmuje. Se vedno cakam na pravi ORIGINALNI slovenski film!

— tanYa
3.2. 2005 ob 14:30

ej majkem hud film, jst nevem kje ste se najdl kmetje k kritizirate ta film pa se duvate neki, a kao vi bi bolsiga nardil...ne ga srt no...jst sm se nasmejala k se nikol in fantje ste modeli 1A. Usi tisti k vam pa film ni usec ste pa navadni zahojeni paraziti k vam je bed u lajfu pa nimate pametnejsga dela k da NAŠE filme kritizarate(kritizer ite sebe)

— slovenianGRL
4.2. 2005 ob 3:02

za ekipo,ki je posnela film TU PA TAM.Sprasujem se s kaksnimi dosezki se lahko pohvalijo tisti,ki kritizirajo film???Pomislim na studente AGRFT,ki so si v okviru studija ogledali film,ter pri tem ostali ravnodusni.Saj verjetno so se pa malo le zamislili.Verjetno monogim med njimi,kaj takega ne bo uspelo nikoli,ne v vlogi igralca,ne v vlogi reziserja,itd.Tisto, kar bi v filmih radi videli kritiki,pusca dvorane prazne.No zdej pa udarite po meni.Cao

— Bravo
4.2. 2005 ob 8:49

film tu pa tam mi je biu kumad hud res dobr k poznam okolico in ceu kran in vem kje se use dogaja ma igrauci so res zadetki ej folk PEJTE GLEDAT SILM "TU PA TAM" Jure pavlin

— pavlin
4.2. 2005 ob 10:35 zvezdica

ŽAL SMO VSI LE MARIONETE NEBULOZNE KUPI-PRODAJ-KUPI DRUŽBE. FILM TU PA TAM PA JE NA ŽALOST PRODUKT NAŠIH MLADIH UPOV, NA KATERIH SVET STOJI.

— Estera
4.2. 2005 ob 13:10

ja men je bil film kr uredu sam barby je res huda ženska ampak ne zna igrat na žalost vse pa ne gre skupi!

— sangria
4.2. 2005 ob 13:16

takole bom povedov da kdor ne zna sprejeti kritiko ne more bit igralec ali kar koli drugega.važno je tekmovati ne zmagati to si zapomnte!

— xxx
4.2. 2005 ob 13:47

ma nam nakladala...men je bil film zeeelo zanimiv, ker je ful resničnga kle not, nč polepšanga, pa še na gorenskem sneman(rodni kraj hehe)...najbolš mi je biu pa konc...ker so se tok namučl da bi denar dobil na konc ga majo pa pred nosom hehe...

— tinčyka
4.2. 2005 ob 22:44 zvezdica

Končno en film iz slovenije ki ga razume vsak gledalec in ki je namenjen sproščeni zabavi, TU PA TAM je posnet za gledalce in tiste ki radi sproščeno uživajo ob dobrem filmu, res je da je ideja vzeta od Ritchijevih filmov in je razplet zgodbe že nekako viden, je pa vseeno boljši in bolj domišljen od vseh dosedanjih slovenskih filmov (brez tistih iz časa yugoslavije)! Glede na to, da snemanja ni podpral filmski sklad rep. slov. je film zelo dobro posnet, odlični prizori, glasba ki paše na film tak da bolj nebi mogla in če vemo da igralci niso profesionalci (kar se malo pozna) so avtorji to zelo zelo dobro skup spacali, vsem tistim, ki pljuvajo po filmu, pa predlagam naj probajo sami posnet film! Všeč mi je tudi da film govori o resničnih stvareh in to na domač način in ne na umetniškega kot to delajo naši filmsko izobraženi strokovnjaki. Filmski sklad republike slovenije pa je lahko resnično sram, da ne podprejo takšnega zanimivega projekta! Moti pa me naslednje: pri vseh slov filmih opažam, da je zvočni zapis filma v katastrofalnem stanju, nerazločen in po domače vse drugo se bolj sliši kot pa glasovi igralcev, prav tako je kakovost slike na slabi ravni, to pa verjetno zato ker naši strokovnjaki v filmskem skladu niso odobrili sredstev. Mislim, da če bi država dala denar bi bil film še veliko bolj dovršen kot je že sedaj! In komaj čakam naslednji film od ekipe Mitja Okorna, ki bo povsej verjetnosti spet žanerski film (mogoče celo psihološka srhljivka) in bolj zanimiv od umetniških filmov iz slovenije, ki prikazujejo Prešerna kako se nažira v gostilni!

— Peter
4.2. 2005 ob 23:12 zvezdica

Sploh mi ni jasno, kakšne analize eni delate iz tega filma. Po mojem je vsakmu, ki je v življenju spohu en joint jasno, da film nima nikakršnega namena biti umetniški ali kaj podobnega, ampak samo biti zabaven. Kar se tiče obrabljenih for: itak, da je režiser pobral neki for iz že 100x naštetih filmov, sam itak to sploh ni pomembno. Ta film pač pogledaš in se mu smejiš, ker ti je smešno, da je nekdo posnel film o stvareh, ki se ti itak vsakodnevno dogajajo. Pa valda film ni zanimiv folku, ki gleda Našo malo kliniko, ampak mladini, ki ve kako stvari potekajo. Pomojem itak usak hašišar hoče posnet podoben film. Da se ga pa primerja z npr. Outsiderjem, kot sem prebral nekje vmes, se mi zdi pa čisto zgrešeno. Pa ne samo zaradi keša, ampak ekipa, ki je delala Tu pa tam je bla sigurno ene 10x manjša kot pri Outsiderju. Ne rečem, da je T.p.t. ne vem kakšna mojstrovina, vendar pa je sigurno veliko bolj gledljiv od drugih slovenskih "umetniških" filmov baže "Expres, expres", ki so od raznih "strokovnih" žirij prejemali nagrade.

— ras_M
5.2. 2005 ob 12:55 zvezdica

man je pa film ful dobr, glede na to da je slovenski! pa tut igralci so face, še posebi Ortić. ko so se predstavli u Velenju(učeri) smo Velenjčani po dolgem, ampak res dolgem času spet napolnili dvorano do zadnjega sedeža!! nismo bili razočarani, ker u bistvu sploh nismo veliko pričakovali od filma. v dvorani so bili vsi- od t.i. "velenjskih ghettovcev" do župana in vsem se je film dopadu... folk ne komplicirat pa neki kritizirat film. če ti ni biu ušeč ok, ga pač ne boš več gledu... sam dj ti pol probi kej takga nardit pa boš vidu da ni tk u izi ko mislite... "če že morm umret, nj umrem zadet..." by buddha :) lp iz velenja

— suzi
5.2. 2005 ob 19:50

hudo ga bombajo!!!

— Grrr
5.2. 2005 ob 22:28

Koncno neki svezga, zivahna in ne zamorjenga na nasih tleh. Svaka cast Okornu in ekipi. V film je blo vlozene vec energije in volje, kot v marsikateri kao "high" slovenski film. Pod njenim oknom in podobne more se sam skrijejo.

— RK
6.2. 2005 ob 1:38 zvezdica

Film je najboljši!Bolšga filma nism gledala-RESNO!Tok sm navdušena da sploh ne vem kaj naj napišem.Zgodba,igral ci,muzka,...vse je prva liga.Fantje upam,da boste posnel še kšn film in želim vam veliko uspehov,sreče,dnarja ,filmov,... Lep pozdrav vsem! :***

— ga.Omerović :))
6.2. 2005 ob 9:52 zvezdica

glede na to, da nad slovenskimi filmi ravno nisem navdusena...me je ta zelo zelo zelo presenetil!!! Film je res HUD in se ga splaca pogledat!! Tisti ki ga kritizirate...bog naj vam pomaga, ocitno se niste slisal kako in pod kasnimi pogoji se je film snemal, tako da... FILM JE FENOMENALEN!!! LP

— tAmAŁa
6.2. 2005 ob 11:45 zvezdica

Zdravo! Vceri sem si pogledala vas filmcek in dobla, to kar pricakovala. Film me je totalno navdusil!!! Poleg tega je bil poleg Selestenja edini slovenski film, ki bi ga sla takoj se enkrat gledat . Film sem morala videt: a) ker sem Kranjcanka b) ker Okorn dela totalno dobre spote c) me zgodba v bistvu ni tolk zanimala,me je pa firbec matral Kaj naj recem: scenarij odlicen, muzka v kontekstu (etno se spogleduje z moderno), neizumetnicena igra naturscikov, pri kateri lahko v prihodnje iscejo navdih slovenske kvazikomedije. Sploh dobri so vmesni dialogi (me malo spominjajo na Pulp Fiction; sploh tisti o pljunku, ha ha). Film me je tolk navdusil, da ko sem po 1,5 ure pogledla na uro zacela godrnjat, kaj, a ga bo ze konc, al kva? Tud ata Okorn je dokazal, da jabolko res ni padlo dalec od drevesa. Lahko samo recem, RESPECT!

— Anja Z.
6.2. 2005 ob 17:25

ma odseksan film do fulla...smehiii

— nush
6.2. 2005 ob 18:25

Pravi Slovenski film - Kekec.

— Matic
6.2. 2005 ob 18:47 zvezdica

tukaj je, nas je, imejmo ga radi! berem same kritike... ljudi ki nimajo velik za pocet kot preproste ljudi ki iscejo zabavo, zasipavajo z slabimi kritikami in njihovimi pogledi na filmski svet... waw res ste carji! PA vi anredte eno odbito komedijo ?! noo dejmooo ahh ya sej res sm pozabu rajsi prikazite pateticno bedo vasega zivljenja da bomo usi jokali ko bo prislo v kino in bo celih 100 ljudi si ogledal film! TA FILM JE ZAKON! in je čista resnica in za use tiste ki mislijo da se to ne dogaja... zbudite se! :D inn ustvarjalci in igralci inn režiser svaka vam čast! in naj sporocim vam da nestrpno cakam nadaljevanje (lock stock 2 smoking barells > Snatch) uzamte si cas ene 2 leti pa bomo pricakali nestrpno se z vecjiiim navalom v kino Tu pa tam Misija Evropa :D keep up the good work!

— Miki grrr
6.2. 2005 ob 18:53 zvezdica

Tu pa tam je moderen mladinski film. Nekdo je napisal da je poln klišejev in že videnega. Na to lahko rečem le to, da glede na množično produkcijo filmov, v tujini, to ni redkost. Ravno nasprotno. Prinašalci denarja so ravno filmi, ki ne vsebujejo popolnoma nič novega. Zgodba filma je preprosta, za mlajše zanimiva. Scene so tekoče, a moram pokomentirat, da se določene scene vlečejo in so posledično manj zanimive, saj igralci nimajo veliko izkušenj z igro. A še vedno opravijo svojo nalogo zadovoljivo, glede na način, na kakršnega je bil film posnet. Fantje so se potrudili in moje mnenje je, da je film povprečen, kar pa ni graja, temveč pohvala. Nekateri celo govorite da je to najboljši slovenski film. Tudi slučajno ne. Je pa film, ki je vreden ogleda, in sicer le za ciljno publiko - mladino. Takšni filmi niso umetnost, držijo se strogih pravil in so posneti po merilih trenutne industrije, v besedah Adnana Omeroviča "ono šta pali".

— D.S.
6.2. 2005 ob 18:53

včeraj sem si ogledala film,še prej pa sem režiserja srečala v živo!!nad filmom sem pozitivno presenečena,od glasbe,igralcev do besedila!profesional no zmontirano in vredno ogleda!priporočam!!!

— isabela
6.2. 2005 ob 19:14

čaw!men je biv film osebno full hud!aja pa hvala Mitja za une 3 avtograme!VREDN OGLEDA!!:)

— Barby
6.2. 2005 ob 21:47

Ej tot film je pa tak zakon vsaka jim čast!Da so si kaj tazga zmislili

— Abramovič
7.2. 2005 ob 6:01

Mislmi, da tisti, ki kritizerajo film in govorijo da so pričakovali vec, nimajo pojma o slovenskem filmu! Naj za primer vzamem film Francija Keka Na svoji Vesni... Razlika je očitna, glede na to, da sta bila oba filma promovirana kot "low budget". Lep Pozdrav Miha

— Dragons
7.2. 2005 ob 10:33

res vsaka čas...vsaj en slovenski film na katerega nas ni sram, saj ne rečem da je posnet profesionalno, sam ravno zaradi tega je še boljši...dobra vspodbuda za naprej in upam da bo še več vsaj tako dobrih filmov...

— mike3
7.2. 2005 ob 11:43

ejte ta film je d'best... bolšga filma niste mogl posnet res! najbolš kaj sn jih gdaj vidla ampak ne razumem kk to da ga niso prvo htel dat ..whatever pa turčin je fuul dobr tip :) hehe to bi blo z moje strani vse! najbolši ste papa

— *crnaaa17*
7.2. 2005 ob 14:46

TO JE TO!!! Vsi v Kranj, kjer se to res vse dogaja.

— Ali
7.2. 2005 ob 14:49

qlski film,ob njem sva se ful smejala in bila pozizivno preenecena nad filmom.če ga ne greste gledatt boste ful zamudl!!*p*r*i*p*o*r *o*č*a*v*a*!

— osebka
7.2. 2005 ob 16:22

film je hud za slovence pa vrhunc!

— si.
8.2. 2005 ob 8:47

film je ful dober

— vili
9.2. 2005 ob 19:07

Film je najbolši kar sm jih gledala!!!Res je fullla huud!!!Fulll se ga splača it gledat.Js pa sam še puwem d sta ortić p turčin najbolja!!!Wolim waju najweč!MuuuA

— najwiše wolim ortića
9.2. 2005 ob 23:27

film je res enkraten v primerjavi z drugimi slovenskimi filmi,vsa cast igralcem ... fantje kr tko naprej.

— ines
10.2. 2005 ob 10:01

SVAKA VAM ČAST!

— Katra
10.2. 2005 ob 11:13

tako kot vsi zavidajo FREDIJU MILERJU tako zavidajo mladim igralcem in režiserju!!! Se delajo norca iz SLONA in SADEŽA! nehajte šimfat SLOVENSKI umetniki. SLOVENCI: imamo samo Oto Pesnerja PA Kekeca! ostalo pa je drek!!! BRAVO tupatamovci!

— vidi se slovenska faušija
10.2. 2005 ob 11:26

Pa to ne morš verjet an, gledat sm ga šla po nesreč z 40.2 vročine sam se pa tok nasmejiš. Pa ne vem zakve pomoje da zato k so glavni igralci v filmu predstavljeni, kot kšni debili ne vem. Folk pejte si gledat!

— nav
10.2. 2005 ob 16:18 zvezdica

Edini plus tega filma je ta, da niso porabili veliko denarja zanj. Zgodba je res bedna, šale so stare in nekako vsakdanje - za teh 1100 sit lahko vsak spije 3 pire in bojo padale boljše fore v družbi kot pa na filmu. Izbor igralcev je obupen, predvsem tistih "stranskih oseb" - južnjaškega mafijca (tist v modri trenerki) igra tip, ki se je južnjaškega narečja očitno učil par dni pred snemanjem in izpade res kot Jože Gorišek, ki bi rad bil čefur. Streljanje v sobi z mitraljezi, izvlečejo se seveda samo 4 glavni igralci - ta scena me je zlo zmotila, ker pri tem več ljudje ne vejo, a so fantje snemal nek resnični film o življenju mladine v Sloveniji al so snemal hollywoodski akcijski film, kjer se že na začetku filma ve, da bojo glavni igralci preživeli. Ne vem, film je preslab, da bi ga opravičevali s tem, da je režiser mlad in neizkušen, ter da so porabili minimalno vsoto denarja zanj. Mogoče bi namesto v bombastične reklame res lahko začel kej vlagat v same filme...

— Dream
11.2. 2005 ob 14:38 zvezdica

Sem gledala film na premieri in lahko rečem, da sem bila ZELO prijetno presenečena, ker je film hudo duhovit in zabaven, dobro posnet in priporočam ogled. Prava osvežitev v slovenski produkciji. Bravo fantje! (in punce :))

— sara
11.2. 2005 ob 15:53

Film TU PA TAM RULES!!! Koncno en SLO movie k je za pogledat vec kot enkrat (v bistvu vsaj trikrat...) Muza ga dobr seka, good jokes... ja pa poznan folk tko da: VI STE CARJI!!!

— DavE
11.2. 2005 ob 16:55

Vidi se da se mitja trudi vendar je treba za kvaliteten tudi kvalitetne igralce. Ni vse v banalnem govorjenju in poskusu biti cool. Film je na čase prav posrečen in upam da bo pri naslednjem filmu (če bo) več igranja in ne poskusov igranja. martin

— "gverilska produkcija"
11.2. 2005 ob 19:57

!$, $ daju ti SVE, $, $ svi VOLE! Film je do jaja, konačno slovenske "R A N E" Sve naj pohvale!!! nariši si_:

— cuba
12.2. 2005 ob 8:40

men je film ful dobr!!! tud vsem mojim frendom je zakon tko d... :) sam je res dobr muvi, po mojem mnenju najbolši slovenski film! pa še k so določeni igralci kjut :D sam no, men je muvi bolši kokr mnogi ameriški, mybe lih zto k je bl amaterski, sam lih to mi je zakon :D ne vem, men je ful dobr...

— Anja
12.2. 2005 ob 11:52

Pa kva je z vami, kr neki sikate tuki da je biu bedn...k boste vi kej tazga hotl delat bomo vidl kok dalec boste prsli...pa nismo v holivudu da bi biu pa zdej Okorn - David Fincher...etc. Ful mal denarja je blo ulozenga, tko da nehite sikat...film je biu zanimiu...res ni nevem kaj...ampak za slovence pa za Okorna je dobr!!! Okorn ma potencial, saj neki upa narest... NE SIKITE!

— Lepi
12.2. 2005 ob 12:19

Ej ta film je res ZAKON,pa še igravci so FUL..uredu

— paty
12.2. 2005 ob 14:11

tanYa če ti ta film ni wšeč si pa slepa tok dobrga filma že dolg časa sploh blo ni.čepraw sem malo starejša se mi še wseno zdi ta film NAAJJBBOOLLJJŠŠII!!! tko da MITJA OKORN IN DRUGI swaka wam čast da ste posnel tok dobr film in igralci so delali brez plačila!!YOU ARE THE BEST!!! FILM JE PA WREDEN OGLEDAAA,NE BOM WAM ŽAL

— babykaa
12.2. 2005 ob 16:22

zakon folk to morte jit gledat.najbolsi slovenski film kar sm jih kdaj vidla!

— miška
12.2. 2005 ob 16:23

ajajaj.tale adnan je pa ful luskan!!!

— ajajaj
12.2. 2005 ob 18:14

buddha je največji car!! Pa še luštkan je ful, pa dobr skejta,. !

— tina
13.2. 2005 ob 12:40

FILM MI JE ZAKON ZLE SM GA GLIH KAR GKEDALA

— didy
13.2. 2005 ob 15:51

film je ful dobr!!najboljš v njemu pa je TURČIN! Svaka mu čast!Adnan le tko naprej!!!poglejte si film k se že splača sam zarad adnana-pa štosi so ful hudi.Aja pa če se kje da dobit kšna cifra al pa druga informacija o turčinu naj mi se jav! k model je res hud!

— rusmira_6@hotmail.com
13.2. 2005 ob 15:52 zvezdica

Čeprav sem si film ogledala na premieri, vem da če ne bi dobila kart, bi si ga šla ogledat. Tako mlado in (še) ne izkušeno ekipo je treba podpirat. državo pa vzpodbudit da bo prispevala kaj denarja za naslednjega "Mitjo". Lahko pa rečem samo svaka čast. zarad kritik glede neizkušenih igralcev pa tole- kdo bo šou igrat brez plačila?

— sarcy
13.2. 2005 ob 16:09

tist k je napisu komentar in se je podpisu kot DREAM naj se malo zamisli!1100sit je res vrednih za ogled filma!fantje spuščajo kvalitetne fore brez alkohola.a pri tebi je tako da se v družbiu lahko zabavaš in spuščaš dobre fore le takrat ko spiješ par piv!zamisli se malo nad sabo in potem kritizoraj s pametnimi komentarji. SVAKA VAM ČAST FANTJE!FILM JE RES HUD!!!

— TUPATAM ZAKON
13.2. 2005 ob 19:26 zvezdica

Sam za tist folk k govori, DA ZNAMO SLOVENCI SAMO KRITIZIRAT, PA DA SMO LJUBOSUMNI NA USPEH DRUGIH IN DA JE TREBA PODPIRAT KARKOLI ŽE PAČ JE...to ne gre tko. Nej bo ideja filma čista zajebancija, provokacija, prikaz realnega življenja, kopiranje nekega marginalnega življenja...NI VAŽN. Važn je to da so zadevo resno zastavl, promoviral film, ga predvajal u kinu..se prav je to resna zadeva. RESNA ZADEVA SI PA ZASLUŽI KRITIKO!!! Če bi film nastou za zaključeno družbo, nimam jz kej rečt ker je to drug nivo in so zahteve manjše. (Za vse k govorite da je ta film "NESKONČNO DOBER","KUL", "CARSKI" in "NAJBL DBEST EJGA TASTAR" vm svetujm da si film ogledate čez ene 3 leta pa me prov zanima kva si boste misll) V Sloveniji je zlo velik podobnih filmov in mislm da je to velik folka tle gor napisal, sam da je bil ta spromoviran zlo uredu...probite jih dobit pa si jih ogledat. Želim pa vsem k so delal ta film da delajo naprej, ker majo velik potencial, sam ne znajo ga popolnoma izkoristt. PA ŠE NEKI...če nek izdelek dobi samo pozitivne kritike in pohvale je nevarnost da nič ne napreduje, če pa dobi ostre kritike in graje je zlo velika verjetnost da bo nasledn izdelek boljši...in jz verjamm da je lahko.

— Vilichar
14.2. 2005 ob 8:14

Ej storž ti kr počas sej se nam sploh ne mudi. Pa ne mi rečt da si keš duma puzabu. Ta film je HUD.

— Turčin
14.2. 2005 ob 14:07

Men je biu film resno ful hud.. raztura =) Svaka jim cast.

— Alicia
14.2. 2005 ob 15:28

Ja, za mal dnarja velik smeha.Smeh je važn, kr se tiče kvalitete smo ga gledal na DviX-u pa je blo zadovoljivo..Bistvo smo dojel, čeprav na majhnem ekranu!

— Dimitiz
14.2. 2005 ob 16:21

kr neki je ta film

— hik
15.2. 2005 ob 11:04

dve kokakoli pa dva čiz-brgerja...aja, pa en tu in tam...

— bankomat
15.2. 2005 ob 13:40

najbolsi slowenski film.takoj za njim pa zadna wecerja =)

— zAn1
15.2. 2005 ob 17:30

film res d best nevem zakaj ga niso sprjel ne nasem festivalu, zgleda da se bojijo konkurence:) film je pa realna slika under grounda v sloveniji, jest upam da bodo kranjcani se kaj posneli.

— no name
15.2. 2005 ob 18:01

Ta film je prov hud vse kar ostalim slovenskim filmom manjka smešnost dobra muzika neknižnji pogovor Če si še niste ogledal filma pa je že skrajni čas

— Kulsko
15.2. 2005 ob 20:39

dons sm gledal film pa je še kr dobr glede na to da naši filmi so bl taki na konc so mel res mav sreče da se je vse iztekl tko k se je mogl in da je biv happy end

— karmen
16.2. 2005 ob 13:44

ni slab film,faca v filmu?definitivno brko.uzivajte

— wlado
16.2. 2005 ob 13:54

storz!?kje bos sedel?a bos zadaj al bos zadaj,zadaj.najboljs e je to,da je narodna muzika v filmu.

— ukhoojj
16.2. 2005 ob 13:55 zvezdica

Matjaž.kakšne filme se pa gleda kot holywood?Aja, pozabil sem da je Slo filmska scena usmerjena na umetniško izražanje in ne na gledljivost in zanimivost.Tu pa tam je(upam) začetek "neumetniške" filmske scene pri nas.Promoviran film?Pa kdo ga je promoviral?Kje ste nazadnje videli reklamo kot razen v XXL premierah?Promoviral i smo ga mi dragi gledalci,ki smo o filmu govorili in širili večinoma dober glas o njem.Razumem umetniške duše da jim film ni všeč ampak je zanimiv za tiste ljudi ki filme radi gledajo s srcem in možgani in ne z očmi nekega samooklicanega strokovnjaka za filme. Pa lep pozdrav.

— shiny
16.2. 2005 ob 14:23

plagiat. Neizvirno do konca.

— marcus
16.2. 2005 ob 21:56 zvezdica

Dobra zadevca, ni kej! Ko sem šla gledat film s kolegico, ki ga je že 1x vidla, sm po 5ih minutah prašala: a doug traja? Pol, ko se je začel mal dogajat, sm ugotovila, da sm čist not padla. Res sm se nasmejala, par for je blo reees norih! Fantje, zadevo ste dobr spelal, morte se še kj dobit in še kej tacga skupi narest. Pravjo, da film ni dost profesionalen, umetniški. Mislim, da je ravno v tem čar: preprost, brez pretvarjanja, življenjski. Taki so bli tud igralci in ravo zato mi je zlezel pod kožo. Morm rečt, da se da začutit energijo 4ih frendov, ki so zelo naravno in prepričljivo odigrali svoje vloge! Aja, pa še to: z muzko ste zadel, da bol ne bi mogl! ;)

— Vesnica
17.2. 2005 ob 12:57 zvezdica

Ne mi govorit spet o slovenski zavrtosti. Bravo za pogum in delo, vendar se film nagiba na slabo stran ustvarjalnosti. Spromoviran je do nenormalnosti. To je pac komedija za mladino, ki se ji ne ljubi prevec razmisljati in se raje zadeva. Okorn pravi, da mu je najboljsi film vseh casov Pulp fiction, v filmu pa ni ne duha ne sluha o kaksnem pametnem dialogu(izjema je pljunek). Zanima me kako se bo reziser odrezal z malo visjim proracunom.

— Loco
17.2. 2005 ob 13:01

No,u bistvu sploh ne vem ka bi rekla druzga ku tu,da je film totalno fenomenalen.Jst sm ga gledala že ene osemkrat in usakič ku ga gledam se do solz narežim usem igralcem,k so res PERFEKTNI(smešni,luš ni,dobr igrajo.) pa še režiser je luškan!No,uglavnem SVAKA VAM ČAST!Upam da bo Mitja Okorn še kak tku dobr film naredu!Pusa just 4u Tu pa tam tim!Nina

— Nincy
17.2. 2005 ob 15:15 zvezdica

SLOVENSKA MULARIJA JE DOKAZALA, DA LAHKO NAREDI VELIKO BOLJŠI FILM, KI JE VREDEN BOGIH 15.000 TISOČAKOV, IN JE BOLJŠI OD FILMOV SLOVENSKE SMETANE, KI PA ZA EN NAVADEN PONAVADI PODPOVPREČEN FILM PORABI NA MILIJONE TOLARJEV... BRAVO FANTJE!

— NINCHY
17.2. 2005 ob 17:06

hehe...film je tok hud da nism bolsga vidla.pa igralci so uredu.še posebi turčin pa ortić.najboljsa scena mi je k un turčin rece: DUBU JE KEŠ,PODEBLJAJ...HAHA . pa k un zacne pr nevem ke govort: POŠLAT MOJO HRENOVKO.PIZDA JE MRZLA,POŠLAT JO...DEJ DRUG HOTDOG NE NE KES NAZAJ KES NAZAJ..PIZDAA..hehe najbolsi film na svetuu

— kr ena
17.2. 2005 ob 19:39

The best film vseh časov!

— xcvv
17.2. 2005 ob 20:35

film je odličen...res legenda :) ful dobro ste odigrali svoje vloge, pa ob filmu se res lahko nasmeješ ni kaj, fajn bi blo če bi posneli še kaki film skupaj ker ste odlična ekipa. vsepovsod se govori o "TU PA TAM" same dobre stvari..aja pa muzika je bla legendarna qj v dobro voljo te sprovi ko jo čuješ. Samo tako dalje :)

— Danijela
17.2. 2005 ob 21:45

Film je gledljiva zadeva, jaz sem se smejala, se tri dni ( blond )!Fantom in "puncam" vse cestitke (Mitja-zrihtej mi tistga crnega mafijca, ki govori o treh lovcih) P.S. vas film je boljsi od mojga:)

— "Severina"
17.2. 2005 ob 22:41 zvezdica

Glih zdle sm gledu Filmske premiere na tvju in vidu en slovenski film, drama al krkol ze(vsekakor totalno nasprotje od Tu pa tam), in lahk ze zdj povem da bo slo saj 80% mn folka gledat ta film kot pa Tu pa tam...in to ze dost pove o filmu(Tu pa tam) samem...in sicer da je kul, zelo gledljiv, in nasploh...dober.neve m zakaj folk vedno primerja filme z drugimi.jst sm ga gledu.gledu sm tut Kajmak in Marmelado.oba sta kul.vsak na svoj nacin.in na noben nacin ne morm rec da je kateri od njih bolsi, ker je vska v svojevrstnih elementih nedvomno bolsi(eden v igralski zasedbi, eden v zgodbi, eden izvirnosti, eden v smesnosti.oba pa sta 100% dobro gledljiva;).meni osebno Tu pa Tam bl:) Skratka lp celotni TPT ekipi in tko naprej...aja Mitja pa Klemen-->keep on sk8ing...aja pa dj pista mi na email kje bi lahk dobu Not Sponsored:) lp Faka

— Faka
18.2. 2005 ob 0:01

Film sem si ogledal in morem rect da boljsega slovenskega filma se nisem videl!! Svaka cast vsem igralcem ki so itaq legende predvsem pa reziser ki se spomno takega filma.Take filme rabi Slovenija!

— Dani
18.2. 2005 ob 7:51

TA FILM ZMAGA USE, MAJKEMI!!!

— Ac0-FUŽINE
18.2. 2005 ob 13:14

No lepo, da smo tudi slovenci nekaj skupaj spacali, ker ponavadi naredimo samo skrpucalo, kjer se prov vidi, da so ljudje naučeni na pamet in se igralci ne vživijo v vloge, ali pa film obravnava čisto nezanimive teme za današnji svet.

— Ambr0
18.2. 2005 ob 15:51 zvezdica

Me veseli, da se slovenska filmska industrija počasi prebuja. Kajmak in marmelada, Tu pa tam... Upam, da bo kmalu spet prišel v kino kak dober slovenski film. Nad filmom sem bil navdušen, predvsem zato, ker sem že pred ogledom slišal, da so ga snemali v bistvu z zelo klavrnimi sredstvi, tako da lahko rečem samo eno... Hudo dober film. Me veseli, da ima nekdo ''jajca'' predstavit v filmu svet tudi iz take plati kot je predstavljen v ''Tu pa tam'' in ne v holivudskem stilu kjer je ponavadi vse pravljično super ali pa en heroj poskrbi za vso nesnago. Skratka film vsebuje dosti resnosti, nekaj res dobrega humorja... Predvsem pa predstavi svet takšen kakršnega nekateri na žalost zares živijo. Ogled vsekakor priporočam vsem!

— Jeebs
18.2. 2005 ob 18:03

če si hočte ogledat ta film pejte v fužine! tm mate vse prikazan v živo!!!

— neja
18.2. 2005 ob 23:49

vsi ste nalogo opravili ``ena a`` zakon!

— matevž
19.2. 2005 ob 11:45

Film seka. Res dobr posnet-pa tapravi so se najdl skp k špilajo. Komad je pa tut full hud. Noro ej. Vsaka čast fantje.

— Tim
19.2. 2005 ob 12:50

če bi se ozirala le na ocene oz. kritike filma, potem si ga sploh ne bi ogledala.pa sem si ga, in ni mi žal!!! še zdaleč ni "brezvezen",ali "poceni sranje", saj govori o dandanes zelo aktualnih temah,če povzamem: SEX, DRUGS AND ROCK'N'ROLL...v tem primeru SEX, DRUGS AND MONEY! hja...teme, katerim danes mladi posvečamo največ časa.no vsaj govora je o tem PREveč! sicer pa, kaj naj bi nas sicer pestilo, če ne problemi, problemi in še enkrat problemi, pa naj bodo to družbeni problemi, ali pa večni "brovk" status, torej prazen žep! Prav zaradi uspešno zajetih prvin, se mi zdi film ql in je nam mladim zelo blizu. glede ocen in kritik pa, VSAK IMA SVOJE MNENJE, in to je potrebno upoštevati!!

— _S4sy**
19.2. 2005 ob 13:14

MATJAŽ am glede tistga da se 98% folka še ni srečal is takimi stvari se motš pa verjam da se jih je. vsak k hot u šolo, vn... kamorkol vsak k ni cele dneve doma ve dost o takih stvarreh... sploh pa ne vem usi mate tok prot filmu sam zarat tega ker naj bi bla slaba kamera pa mal keša...ja res da sploh ni važn...men je biu movie zakon...najbolpi kr sm si jih ugledala pa sm doskat u kuluseju.pa itq stvar ukusa sam tut ustal folk k ga poznam je istga mnenja

— love girl
19.2. 2005 ob 15:08

Lep pozdrav vsem!Film sma si ogledala doma na dvd-ju..hmm morma povedat,da je film "malo jači" tk k rečejo "čefurji"...Film je noro odštekan..2-krat na dan sma ga znala gledat..Ubistvu film je full dobr..spolh nevema ka še nj napiševa..pozdrav za vse k igrajo v filmu...

— Anela in Armin
19.2. 2005 ob 15:11

Zaslužl ste si OSKARJA.

— Anela in Armin
19.2. 2005 ob 15:26

svetovni film!

— bravo
20.2. 2005 ob 12:08

BREZVEZE BREZVEZE BREZVEZE BREZVEZE BREZVEZE BREZVEZE BREZVEZE BREZVEZE POTEM PA BI SE ŠLI EVROPE KO PA V VSAKEM BREZVEZNEM FILMU NASTOPAJO ALI GOVORIJO BOSANSKO SKRATKA BREZVEZE

— Andrej
21.2. 2005 ob 14:45

Rad bi povdal da je film odlicen in da kaze ne prevec akcije temvec zraven tudi komedijo tako da odlicna mesanica.Mislim da je ta film najbolsi od slovenskih.

— Matej
21.2. 2005 ob 21:06

Film je naravnost fantastičen, vsa čast fantom - zelo so se potrudili.Končno en pameten slovenski film, kateremu drugi ne sežejo niti do kolen. VSAKA VAM ČAST, SUPER STE

— SUPER
22.2. 2005 ob 0:12

Okorn film dobro promovira, pa tudi tehnično so določene stvari v tem izdelku , glede na to, da bi film naj bil low budget o.k., izdelek ima kvaliteten zvok in par zanimivih kadrov. V bistvu pa je le slab izgovor za film. kljub koketiranju z Tarantinom in Richijem ima obupen ritem, zanič zgodbo, bedno fotografijo, duhamorne dialoge in se poleg tega šlepa na Tv prominenco. (Tak, da vprašanje koliko je to Low budget). Slaboumneži, ki to pubertetniško pacarijo primerjajo z Nabitimi šibrovkami ali pa z Šundom si naj te filme vsaj ogledajo. Večina naših uradnih produkcij je res bednih, vendar je ta jajc, kljub temu, da se na vse pretege trudi biti všečen, še trikrat slabši. Problem tega filma ni v proračunu ampak v idejnem in intelektualnem siromaštvu avtorjev.

— Zmago
22.2. 2005 ob 14:23

FILM JE RES VREDEN OGLEDA! 100% JE NAJBOLJŠI SLOVENSKI FILM DO SEDAJ (VSAJ ZAME). FILM ME JE RES PRESENETIL, SAJ SEM NA ZAČETKU MISNLA DA JE SPET ENEN IZMED BEDNIH SLOVENSKIH FILMOV. IGRALCI V FILMU SO RESNIČNO DOBRO POSNELI FILM! PRIPOROČAM GA VSEM, NE BO VAM ŽAL!!!

— melly
22.2. 2005 ob 18:20

res carski film, tak za sprostitev, fore so legendarne, tko da umiraš ceu film. pa igralci so kjut, sploh adnan. pa pozdrau svojga bratca adnan;)

— krančanka
22.2. 2005 ob 20:43

Glede na to da so film posnel modeli k cele dneve presedijo pred Kavko je zadeva zlo dober izpadla. Pohvalno!

— izzy
23.2. 2005 ob 12:22

film mi je o.k. mogoče mau prekratek vse se je na hitr odvilo. drugač pa super.vse pohvale za mlade kranjčne in tržičanko.

— suzana
23.2. 2005 ob 15:37

Zalostno je, da tak film pride v kinematografe ... bol pateticno narejen film se ni uzrl luc tega sveta ... vse do sedaj ...

— Jaka
23.2. 2005 ob 16:05 zvezdica

lep pozdrav! film tu pa tam temelji na resničnih dogodkih (sem iz kranja) vendar pa je prikazan v komičnem smislu. hvala bogu, saj slovenska publika ne bi zmogla še ENE slovenske drame. To je film za relaksacijo, je pa še en dober dokaz da v naši mali državici obstajajo talentiranci za režijo. vse pohvale vsem,ki so kakorkoli sodelovali pri tem filmu! p.s. fantje pac niso zamudili pompoznega in zgodovinskega vstopa v eu, ampak ta film so začeli snemati 3 leta nazaj, takrat smo vedeli da obstaja evro, ampak samo zunaj naših meja!

— sonchek
24.2. 2005 ob 15:36

čao folk!no midve sva si film že ene petkrat ogledali in lahk poveva da je najhujši!super so odigral posebi pa ortič pa turčin!ortič je največja faca!a turčin je najlepši v kransterdamu sploh:)))ej adnan neb se branle tvoje cifre!:)) RES STE CARI:)))pa upam da sledi nadaljevanje tega filma!ajde uživite!!!*

— melina&dijana
24.2. 2005 ob 19:52

u glavnm en kup pametnih glav klele gor:) no js bi sam dala eno repliko na matjazev komentar (30.1) k je napisu, da se to v 98% sploh ne dogaja danasnji mladini... HALO KE PA TI ZVIS... sm iz krana in loh povem da je vecinoma stvari cist res... kraj kjer se vse skupi dogaja je res diler place... no kar se tice pa filma samga ... u bistvu nimam neki ekstra komentarja... film kt film... dobr ali slb... kakorkoli ze bola od am npl. filma Zadnja ve erja... pa se marskerga druzga... ja no.. mislte si kar si hocte. lp...

— metulcica
24.2. 2005 ob 20:25

film je ful hud

— nina
25.2. 2005 ob 16:03 zvezdica

čestitke vsem, ki ste sodelovali! men je bil ful luškan film, zabaven, sproščujoč, dinamičen... skratka same pohvale. poleg tega ob vsej tej promociji- kar je dbest za film, nisem pričakovala, da bo res tok kul. recimo kajmak in marmelada so ful hvalil, ful je bil gledan, ampak ko sem ga vidla mi ni bil nič posebnega- sicer sem od djurota pričakovala sam dbest, več. tu pa tam pa glede na to, da so mladi ustvarjalci, da gre za nizkoproračunski film je zame osebno pozitivno presenečenje. verjamem, da kritikom ni všeč, da so ga skurcal, pa tud uni s agrft-ja, ampak tu pa tam je narejen, da zabava in kul se mi zdi da si ga pogledate, pa res super da folk ustvarja...še enkrat čestitke ekipi

— luškan
25.2. 2005 ob 22:55

ej ta film je najbolši kar jih je lahk na slovenski in tuji sceni

— rok
26.2. 2005 ob 11:24

ej folk film je zakon!

— sara
26.2. 2005 ob 18:16

ta film je ta bols ej mudeli pejte ga gledat hudo hudo! uno k pohajo pa ta scena ŽŽ

— ta bols
28.2. 2005 ob 12:54

Bolšga filma,pa še ne:):):)

— srkla
1.3. 2005 ob 8:04

Folk vi ko mate tolk za povedat slabega o filmu da je amaterski, da je strakta brez veze...ja te pa vi nekaj naredite pa posnamite tak film če mate jajca...ampak tisti ko se pritozujete nikol nebi mogli kaj takega nardit kr jajc enostavno nimate tu ste samo tolko da kritizirate slavo drugih...film je cool za res slovenske katastrofalne razmere lahk bi bli že srečni sploh da keri film v Slovenščini sploh obstaja ne pa da pljuvate en po drugemu...

— Jure
1.3. 2005 ob 16:45

TU PA TAM JE NAJBL ZAKON SLOWENSK FILM! TO MORTE WIDT WSI!:)SWAKA ČAST!

— PeTrCa
1.3. 2005 ob 19:10

ta film je zakon!!! nemorm vrjet da država ni odobrila tega filma upam da bojo še snemal podobne filme,vem da si vsi to želimo in upam da jim bo to tudi ratal. Okorn,Ortič,Turčin,B uddha,Storž pa vsi k ste sodeloval pr tu pa tam filmu ostante tako zagnani pa posnemte še čim več filmov. **rtm**

— tina
2.3. 2005 ob 15:54

Glede na slo. filme je Tu pa Tam kar dobr film

— hudec
2.3. 2005 ob 16:46 zvezdica

Vsaka cast film je ful, ful dobr! Js sm ga gledla sigurn eno 5krat pa bi ga še sigurn lohk še 10krat tolk. Žalosti me pa da je to enden redkih mladinskih filmov! Všeč mi je da film prikazuje kar se tudi v resničnem svetu dogaja. Tk da bi blo kul če bi posnel še kdaj kak podobn film!

— happy
2.3. 2005 ob 17:11

am..kako naj zacnem ja film je res fenomenaln...ampak pohvalu bi se posebej ORTIĆA in TURĆINA!jah premalo je placa tuki da bi pisu..ampak lahko rečem da je film resničnost...(TO SE TUDI DOGAJA V SLO)!EJ ŠE TAKE FILME SNEMAT!ZAKON STE!lahko bi še dodau da bi rad spoznau ta dva igralca...(JA ČE STA PA RES FACE "MAJKE MI")aha...nesmem pozabit še to omenit...mislim da bi ta film dobu 100 oskarjev če bi se snemu v siciliji...al pa kr v beogradu...ha ha!!! si lahko mislite koje fore bi ble to...am...ok da nebom res kej preveč nakladu!uglavnem ta film je pokazu lepo podlago unim."čez lužo"ameriki seveda kako se film snema v SLOVENIJI!!!am dodau bi še to:da smo mi "čefurji" in slovenci najdli skupni jezik...to mi je pri filmu zelo všeč!lepo se mejte pozdravljam pa se skupino "KOCKA".

— elvis
2.3. 2005 ob 17:13

pa ta film je bolši od useh, kakšn Brad Pitt, ortić je zakon.film je ful zakon

— ;)
2.3. 2005 ob 21:53

je naj film kr sm jih vidla takih bi mogl v slo obstajat mal več!

— mala
3.3. 2005 ob 7:27

ej film je vredn ogleda, ker bolšga slovenskega filma ni! posebi s tak norimi igralci:).. turčin je cute.in to fuul..sej tut drug niso slab..ampak vseen=)

— kristina in sandra
3.3. 2005 ob 9:27

ja film je zakon? ne res je ok.

— inčy*
3.3. 2005 ob 19:20

Adnan ti si ful ful ful lepi, sam tko da ti mal dvignm ego ( k je po moje itak nekje u oblakih) : ) čauči

— Majči
3.3. 2005 ob 20:13

glede na to na kak način je bil film posnet je dober. Men osebno je bi smešen, kako so prodali in spet ukrdli isto stvar da si pridobijo denar,,,

— vrtnca
3.3. 2005 ob 20:50

MENE ZANIMA CE BOSTA ORTIC (MIKI BUBULJ) IN TURCIN (ADNAN OMEROVIC) IGRALA SE V KAKSNEM OD FILMOV. TU PA TAM!

— DINAMOVAC PURGER
3.3. 2005 ob 22:25 zvezdica

Ta film je Zakon!! Najbolj mi je bilo všeč to,da so te amaterski igralci odigrali svoje vloge na zelo "realen" način.Dostikrat mi gre pri slovenskih filmih(igralcih) na živce to,da zgleda vse tako prisiljeno in umetno zaigrano.Glede na to kako malo sredstev so pomoje porabili za ta film jim je uspel veliki met.Pa nej še kdo reče,da se ne da posneti filma s skoraj nič denarja.Pa treba je pohvalit režiserja Okorna,ki je film prikazal v res življenski situaciji.Čestitam celotni ekipi in igralcem in komaj čakam na naslednji film tega res enkratnega režiserja Mitje Okorna.

— JacK
4.3. 2005 ob 9:45

Film je hud do jaja!

— Ines
5.3. 2005 ob 19:14

adnan ti si car jest sploh ne vem kaj nej rečem sam če si za en drink pol mi odpiš na ta mail k si kul.pa razturaš sceno

— manca
5.3. 2005 ob 23:18 zvezdica

Le redko kdo je zares verjel, da bo nizkoproračunski film Tu pa tam prilezel tako daleč. Da ga je moč videti praktično v vsakem slovenskem kraju je predvsem zasluga neuničljive volje režiserja, organizatorja, snemalca, montažerja, skratka alfe in omege filma Mitja Okorna, ki je uspel film pripeljati čez vse težave in prepreke, ga dvignil iz pepela in se izognil vse polenom, ki so mu neumorno švigale med nogami. Danes lahko rečemo, da film postaja kulten, junaki pravi zvezdniki, šale iz filma legendarne. Slovenci so le dobili film s katerim se lahko poistovetijo, v katerem lahko uživajo, se neobremenjeno nasmejijo in o njemu pogovarjajo ob kavi. Še najbolj se je film dotaknil mladih osnovnošolcev, predvsem iz okolice Kranja, kjer so sedaj strašno ponosni na svoj okoliš, predvsem na zdaj že znamenito OŠ Matija Čopa, kjer so bili posneti nekateri ključni prizori iz filma. Filmski junaki so namreč le preprosti fantje, brez nadnaravnih moči in visokega inteligenčnega kvocienta, njihove ideje so največkrat neumne, a predvsem izredno zabavne in to je tisto, kar dela film tako poseben. Majice z logotipom filma so postale težko iskano blago, na ulici je moč slišati požvižgavanje jugo ritmov iz filma, na radiu odmeva raperski hit Tu pa tam kranjskogorske skupine Kocka, Kransterdam je našel svoje mesto na zemljevidu Slovenije. Prav neverjetno je, kje vse je moč slišati pogovore o filmu. Na fitnesu, v trgovini, na ulici, v šoli, na zabavi, v telovadnici, na smučišču… Zadnjič se mi je celo zgodilo, da sem neko dekle vprašal od kod je, pa mi je odgovorila: »Če si morda gledal film Tu pa tam, potem poznaš vasico Trstenik. No, od tam sem.« Takih primerov je še ogromno. Sicer ne smemo pozabiti na vse kritike filmu, ki so v večini vse po vrsti upravičene. Film ima res kopico napak in pomanjkljivosti, a vse nekako zbledijo ob izredni dinamiki filma, ki tako le redko koga pusti ravnodušnega. Zanimivo bi bilo vedeti o čem sedaj razmišljajo vodilni možje Filmskega sklada, ki so filmski ekipi tako brutalno zaloputnili vrata v obraz. Številke obiskov filma v kinu so iz dneva v dan višje, nasmiha pa se celo Zlata rola 25.000 obiskovalcev. Ekipa Tu pa tam v teh dneh vseeno ne počiva. Pridno promovirajo pravkar izdano zgoščenko s filmsko glasbo, podpisujejo avtograme obiskovalcem Koloseja in se udeležujejo še zadnjih premier v manjših mestecih. Kljub uspehu Mitja Okorn ostaja realističen: »Nočni spanec mi zadnje čase krati predvsem dejstvo, da se je naš film kot eden prvih slovenskih filmov začel širiti po Internetu v Divx obliki še v času predvajanja v kinu. Na ta način izgubljamo dragocene obiskovalce kina in s tem posredno boj s Filmskim skladom, kateremu želimo dokazati, da so storili veliko napako, ko filma niso podprli.« Filmu Tu pa tam je uspelo nemogoče. Pustil je pečat v Sloveniji, se dotaknil mladih duš in tega Mitju ter ostalim ne more vzeti več nihče. Prepričani smo, da bodo še prišli dnevi, ko bodo Slovenija, Filmski sklad in ostali znali ceniti požrtvovalni trud mladih filmarjev in le dahnili usodni 'Da' inovativnim idejam.

— Nik
6.3. 2005 ob 15:15 zvezdica

Saj človek ne ve, ali ga naj gre gledat. Nimam prefinjenega okusa, in me osebno bil fil Van Wilder, Eurotrip čisto vredu. Sem ga lahko gledal ter sproščen šel domov. Primerjave s slovenskimi filmi so odveč. T.P.T je low budget, amaterski igralci etc... profecional ni filmi kot nor. Ruševine, ki pa se ukvrajajo z notranjostjo igralca? kdo bo to šel gledat? Zakja smo za to zapravli tolko miljonov? Pa film o prešernu, ki ga pije v gostilni??? Outsider je bil nekako znanilec, poklon osamsvojitvi ter predvsem težavam, ki so potem nastale. Jebiga, čisto vredi film. Sicer pa za pol slovenskih filmov, ki so ustrezali mnenju strokovnjakov sploh ne poznam po naslovu, kaj da bi jih šele gledali... Glede okusa, vseeno se mi zdi Shawshank Redemption(Morgan Freeman) najboljši film doslej, pa naj rečejo kar hočejo!!!

— Johny v luknji
7.3. 2005 ob 18:52

EJ USY TISTI KI GA ŽALTE JST GA NEBY ŽALLA ZATO K :AJDE PA PROBITE VI Z MALO KEŠA DOBR FILM NARDIT EJ SEJ NČ NE REČM AMPAK LEJ ČE BI IGRALA NOT SLOVENSKA SMETANA FILM NEBY BIU ZANIMIV TKO DA PROSM LEPO FILM JE CARSKY ZA TOK MALO DENARJA JE PA RES DA SE GA HITR DA DUBIT NA CD-JU IN TKO DA SM GA JST ŽE 20-KRAT GLEDALA TKO DA MU ČIST NČ NE MANJKA ŠE PUSEBY STA MI PA COOL ORTIĆ PA TURĆIN PA DOBR AJDE TUD OSTALY SO KUL TKO DA ČE NIMAŠ LEPIH KOMENTARJEV SE RAJE ZADRŽI KOKR PA DA KRITIZIRAŠ NE OK MISLM DA JE USM JASNO KAJ SM HOTLA PUVEDAT BYBY MWA SASYCCAAA

— SASYCA JE CARICA
8.3. 2005 ob 15:36

film res raztura, tisti k pa praute daj shit pa sami probite narest bolšiga...toj to, pa kranstrdam razfaka sceno=)

— arto
9.3. 2005 ob 18:39

če še kdo ni gledu nej gleda, k zamuja d best fore, supr je

— blaž
10.3. 2005 ob 15:15

Film je enkraten. V srž so zadeli problematiko mladih v SLO. Kako do keša, na hitro s čim manj dela. Po dolgem času sem se spet nasmeju.

— T
10.3. 2005 ob 20:13

men je ta film tok dobr, d ga znam ze na pamet.a mogoce ma kdo besedil od pesmi iz tega filma?

— xxx
11.3. 2005 ob 8:46

Vsem kritikom: pa se lotite dela vi, imetno bo potem kritizirati VAS, ko bomo videli, kako originalni, inovativni in kvalitetni boste. Ekipo filma pozivam na snemanje nadaljevanja (Storž faše smreko). Če je 'kajmak in marmelada' dober film, potem je 'tu pa tam' proporcionalno primerjano boljši. Tu pa tam pa le ne velja reklo 'Za malo denarja malo muzike'...

— Narjam
11.3. 2005 ob 9:25

lep pozdrau!film mi je biu zelo všeč.rad bi če mi pošlete sliko iz filma pri sceni hot dog, ko se kupec razburja nad mrzlo hrenouko.nasvidenje

— miha
12.3. 2005 ob 19:10

ejga Adnan ti si res najhujši tip u kranu!!!ful si luštkan ...ni kj .sj sm čist brez besed ostala:) P.S.:sam še neki:) bol ti sede če si pobrit:))

— sandra
12.3. 2005 ob 22:54

rad bi ga pohvalil pa ne morem. Je resnično kopija filma "snatch" postavljena na slovenska tla. Popolnoma brez lastne vsebine. To pa da slovenčke zabava cigu migu muzika in jugo balkanske variacije pa tako ali tako ni več skrivnost.

— Sebastjan
14.3. 2005 ob 8:29

majkemi preveč hud film dejte še kšnga posnet

— sabina
14.3. 2005 ob 9:19 zvezdica

Film je izjemen. Sploh nisem opazil, da je nizkoproračunski ob vsej tej življenskosti in dinamiki. Mogoče to celo prispeva k njegovi avtentičnosti. Mitja Okorn je izjemen umetnik, ki mu je raven malokateri slovenski režiser. Upamo lahko samo to, da nam bo dal še veliko takšnih filmov.

— Novak
17.3. 2005 ob 10:21

Ta film je najbolsi, se najbols je od ush slovenskih filmou!=) Ampak ne sam od sloveskih bols je od ush filmou!=) TU PA TAM!*mwa*

— Darcy
18.3. 2005 ob 18:44

ta film je tok carski.

— Drugica
19.3. 2005 ob 12:58 zvezdica

Tu pa tam je dosedaj najboljši slovenski film,kar sem jih gledal,všeč mi je posebej zaradi dobrega scenarija in obilo dobrih igralcev,prisotnih je tudi veliko smešnih dogodkov.Posebna pohvala Buddhi,ki je zelo dober skejtar.

— Rok
19.3. 2005 ob 18:58

Film je eden najboljših posnetih v Sloveniji!!! Ful je dobr, všeč mi je vsebina! Pesem, ki jo slišimo v filmu (TU PA TAM) pa je še boljša!

— Vronika Schulz
20.3. 2005 ob 22:00

tooo. je eno najvecjih sranj,kar sem jih v svojem življelnju imel možnost ogledati. dobesedno sem zapravil 1 uro in pol svojega življenja. informativno - je mogoče kdo videl fenomenalen Lock Stock and Two Smoking Barrels?! ce je , potem verjetno ve, da si ne zasluži tako bedne kopije. neverjetno - FOLK TO GLEDA . nasvet - ne gledat

— negdo, ki ve
22.3. 2005 ob 11:24

film je ful dobr pa dejte posnet še kšn film s tako usebino. ajde

— sebastijan
22.3. 2005 ob 17:42

Za Storža v redu,Turči ti si ful hud,Budhha šmeks,Ortič največi smeks Srbija je ZAKON

— JELENA
23.3. 2005 ob 6:43

DA STE THE BEST!!!

— JESSY
23.3. 2005 ob 9:51

svaka vam cast

— almedin
24.3. 2005 ob 12:30

EI VI STE RES LEGENDE DJTE ŠE KŠN TAK FILM POSNET PLIZ!

— rok
24.3. 2005 ob 19:32

ta film je res zakon! ;)))

— oj
26.3. 2005 ob 18:03

najhujši film stari vi ste cari legende film je hud

— ana pa katja
27.3. 2005 ob 14:41

hei...ei ste fulll the best...ei storz a bos storz?heh...mah se kk film posnemte ane!!ostante taki...fulll ste carji...jeah ei.mjte se.

— marsy
27.3. 2005 ob 19:00

Tu pa tam je en najboljših filmov(4 me), prvo sm šla na premiero pa na začetku še nisem bila tako navdušena nad filmom.Nato pa sem ga dobila na DVD-ju in vse skupaj sem si ga ogledala 14-krat.Nisem se ga še naveličala.Če tega filma še niste gledal,me ubistu žalte...ajč.

— Sadna
28.3. 2005 ob 14:00 zvezdica

moram povedat da je to trenutno moj najljubši film.Iskrene čestitke Mitji, da mu je ratal to tolk dobr speljat.Za nekatere filme so porabl na milijone dnarja pa niso za nikamor.Mitja pa je dokazu, da ne velja vedno:"Mal dnarja, mal muzike!"Svaka čast tebi in igralcem in ostali ekipi!

— Anita
31.3. 2005 ob 17:44 zvezdica

Film TU PA TAM ima več slabih kot pa dobrih lastnosti. Preveč je preklinjanja, zelo malo je pravilnega slovenskega jezika in veliko je mamil, te v filmu uporabljalo prave. Pod dobre lastnosti pa sem uvrstil nekaj smešnih prizorov. In eden izmed njih je kako Frenkov varnostnik poučuje drugega varnostnika zakaj ne sme pljuvati vse povsod. V filmu je tudi veliko slenga in srbskega jezika. Film mi je bil zelo všeč in bi ga ocenil z oceno 4 od 5-ih =) @---,---,-,-,---

— BOSANC
2.4. 2005 ob 12:07

ej tale film je carski posebi pa ORTIĆ,ADNAN OMEROVIĆ NO VSI SO CARJI

— TU PA TAM
3.4. 2005 ob 15:33

TA FILM JE ZAKON EJ NEVEM KAJ NEJ ŠE NAPIŠEM ŽE 100XKRAT SEM GA GLEDLA IN SE GA ŠE NISM NAVELIČALA USI U FILMU STE CARI EJ!LUPČKA USM*

— ANDREJA
4.4. 2005 ob 13:40

men ste vsi igralci ful cool ;) pozdravček vsem*

— jessy
5.4. 2005 ob 18:02

jow!kwa je zdj!ok!no men se zdi tko !film je d best!gledala sm ga že 8x pa se ga ne naweličam(mam ga doma)!igrawci so se dobr užiwel in so ful hudo igral!pohwala pa gre posebej budu!k je d best!drugi pa tud.sm še to mislm d tacga filma slowenia šs dolg ne bo nardila,posebej pa ne tazga k ga je naredu kr en in ni dubu nobene denarne pomoči držawe!recmo?! no lp wsm pa še tko naprej

— kety
10.4. 2005 ob 12:28

tok hudga slovenskega filma še ni blo!fuuul je zakon!gledala sm ga že 6 krat pa mi je še zmer najbl kul!tud usi k jih puznam k so gledal tu pa tam pravjo da je u ibr hud pa še muska je zakon!l.p špelchy

— špela
10.4. 2005 ob 13:11

Kul, dvakrat videno u dveh dneh in dvakrat smo umiral od smeha:) Bravo;)

— Tina
10.4. 2005 ob 16:24

ful kul.the best!1roba pa je verjetno slabša kot pri nas. LOL!

— šlj
13.4. 2005 ob 10:53

oj.a bi mi loh puslal vš fim?za informaCIJE pokličte na 04/255/11/70

— Simon
13.4. 2005 ob 22:45 zvezdica

MISLIM DA ORTIČ IN BUDDHA SO RES DOBRI IGRAUCI IN SPOSOBNI! PREDVSEM PA ZELO ZELO SIMPATIČNI PO SREČANJU V KOPRU! NO.. DOBRA STA TUDI TURČIN IN STORŽ! ČESTITKE.. KONČNO EN SLOVENSKI FILEM NAREJEN TAKO KOT JE TREBA!

— NIKA
25.4. 2005 ob 11:20

ful ste carski pohvle pa najboljš je turćin pa drugi ne zamert tud vi ste cool by az

— amra
26.4. 2005 ob 18:27

MISLM BREZ BESET.FUL STE CARSKI FILM SEM SI OGLEDALA 5X P.S.: MEJTE SE PA ŠE KEJ POSNAMTE

— URŠAAA
26.4. 2005 ob 18:31

ej tale film sem gledala 5x zakon ste.pa še kej morte tazga posnet ful ste zakon no ajde (s)mejte se

— punchy
3.5. 2005 ob 19:22

ta filem je zakon bi bilo treba se en tak filem nardit

— jure
14.5. 2005 ob 15:09 zvezdica

men pa tu pa tam ni bil glih ne vem kok dobr film. mau mi je blo dougčs umes ( na trenutke sm se pa tut režala). u glavnm vid se da so igrauci amaterji, pa tut že bolše slovenske filme smo mel. tko da prihrante mau pohvale.

— cherry
17.5. 2005 ob 19:56

Caw! Ej film je res za 10kico...zakon. Sam mene zanima...*a se da dobit cifra od omerovica...=)=)=)=) =)*...tenx za use...papa*

— beba
30.5. 2005 ob 12:17

Vaš film je zelo cool!

— Metka
30.5. 2005 ob 18:50

bruka kr neki

— kr fajn filmck
6.6. 2005 ob 16:27

filem je smešen

— lepi
6.6. 2005 ob 21:41

ja film je bil kr dobr spoloh pa tm k so naročil bureke k ortič reče da bo burek z ajvarom ja ta je bla dobra. če ne se pa strinjam da so bli že boljši slo filmi

— anchy
28.7. 2005 ob 13:44

KUL...!!!

— T.P.
30.7. 2005 ob 18:55

EJ, RES TO JE NORO K TI TO GLEDAŠ SI RES PONOSN NA DRŽAVO, ŠE POSEBAJ KRAN TKO D STE NAJ NAJ NAJ NAJ NAJ NAJ NAJ BBOLJJŠI

— KATKA
2.8. 2005 ob 12:18 zvezdica

Dobra promocija. Sicer me Okornova strategija spominja na froce ki se mečejo v trgovini na tla, ker jim ata noče kupiti pokemonov, vendar to pri nas fino funkcionira. Ko se stvar pojavi v medijih, teh ta urin rumenih, jo prebavimo neglede na to, kako bebava je. Slabšega plagijata od te packarije nisem videl, pa tudi bolj dolgočasnega ne. Primerjave z Nabitimi šibrovkami ali pa s Šundom so že prav odurne. Vsi pokradeni štosi jim tako klavrno ugašajo, da se ti ti kranjski fantje res lahko le smilijo. Koliko je to low budget film, pa je drugo vprašanje, glede na to, da se v vsakem drugem kadru pojavljajo gumpci s Tv-ja. 88minut predolg film!

— Slovenec
24.10. 2005 ob 11:31

EJ FOLK!!!NI BULŠGA FILMA!!!RES!ZAKON JE!!!PUZDRAV VSEM KOMENTARCEM!!!

— FYA
14.11. 2005 ob 17:19 zvezdica

ej film je totalno zakon!v mojem mestu so nekateri citati iz filma že legendarni!!!men je bil film ful ušeč ( gledala sem ga že več kot 10 krat ), res je smešen in zelo zanimiv.glejte ga.

— romana
17.11. 2005 ob 15:56

jaja vredu

— asdgf
6.12. 2005 ob 10:35

hejla.vsi ki še niste pogledali tga filma...si ga n ahitrco poglejte.ker je fillmm zakon.res.tko ful se boste nasmejali .tko da si ga res poglejte.:=)

— valentina
11.12. 2005 ob 11:41

ej vaš film se mi zdi totalno cool.kr mislm da ste s tem filmu pokazal mladim ka ne smejo delat oz. kaj lahko delajo.pušili ste seveda sam travo :) đoint ait fajn se mejte ait turčin,storž,buddha, frenk in ortič dršte se.

— sasi
11.12. 2005 ob 18:35 zvezdica

recm loh sam awesome.ej cestitke mitji okornu da je ustvaru tok hud film.gledala sem ga ze 10.pa se ga ne navelicam.zakaj?prep rosto ker je film hud k *.sam rezis se loh.hude fore so.GOOD JOB!

— tasha*
20.12. 2005 ob 16:08

najbolsi film kr sm jih kdaj vidu:D carjii!!!

— anze
27.12. 2005 ob 20:32

no je biu dobr sam mal mn kletvic pa ganje drgač pa bo.

— kr en
7.1. 2006 ob 9:38

Ta film je najboljši slo filn kar sm jih gledu.

— anže
2.2. 2006 ob 20:33

film je zakon ress. totalna odbita komedija pa čeprav sn ga vidla že lani. ziher pa je en izmed najboljših slovenskih fimov(valda da je če pa ga je mitja okorn režiro-hihi)

— valentina
3.2. 2006 ob 19:07 zvezdica

Mene osebno moti predvsem režiser filma Mitja Okorn, ki želi biti ekscentrik in novi Tarantino, seveda pa vse razume na napačen način. Misli, da je fora Tarantinovih filmov absurdno klanje in dialogi s preklinjanjem. Tale zbljuvek nažalost niti do kolen ne seže Tarantinu, Okornu pa bi priporočal, naj se neha širokoustiti po TV ekranih, ker je 25.000 gledalcev šlo gledati to sranje. Pod njenim oknom si je ogledalo okoli 36.000 gledalcev, pa niso zganjali takšnega hudiča. Pač, Okornov problem je v tem, da želi biti Tarantino in blazni frajer, a je v bistvu bolj ali manj neuspela kopija ameriške pop-corn produkcije.

— The Dude
18.2. 2006 ob 1:20

to pa je itak najboljši film

— tupatam
13.3. 2006 ob 18:45

a vi slucajno veste kako folk pride do tazga filma hhehee to pomen da j film res res carinsk pa sej js vem z skor ceu film kr sm ga gliju z 100krat hehe pa sej bom s kak komentar napisu sam res qql film ajde folk mej te se js sm iz zagorja de bote vedl hehe

— meli
23.3. 2006 ob 11:32

Ta film je zakon naredte še kšnga.

— marko
26.3. 2006 ob 7:23 zvezdica

filmi so zelo draga stvar 2-3 miljone evrov (plače ugralcev, plače celotne ekipe-maskerji, gardoberji, scenci, fotografi kamermani...) to odščipni večino večino denarja. tu pa tam pa je imel zelo dobro montažo (odlično) vse ostalo je pa fenomen ker delati tako slab film tako dolgo kot pravi ražiser, je za ginesovo knjigo rekordov. zakaj imajo nekateri gledalci radi ta film? zato ker se po ogledu prepričani da bi oni bili tudi sposobni narediti film in je to nek vrhunec izražanja pa tudi umetnost je si rečejo. no- ne more vsak delat to in ti režiser lahko to delaš ;;zaenkrat;; zelo slabo žal.

— ac
12.4. 2006 ob 16:06

ej ta film je the best of the best! ga mam doma n dvdju.mitja okorn je naredil odlicno delo

— kristina
18.4. 2006 ob 17:19

Tu pa tam je fulll dobr film. Vsi skejterji iz Prebolda ( okolica Celja ) smo si ga pogledal in bili smo navdušeni nad njim. Vse čestitke Mitji Okornu, da je vse to >skup sklanfal< in še ostalim, ki ste pripomogli k nastanku tega filma. Lep pozdrav iz Prebolda, Matija&Sergeja, Tadej&Urška, Tomaž&Deja, Alen Č.&Senta, Alen O.&Dragana, Alen J.&Anja

— uLsHyKa
18.4. 2006 ob 17:27

Film sem si pogledal na medijski premieri v kinu Dvor in sem bil zelo navdušen. Lahko bi rekel, da je film za mene v top 5 slovenskih filmov nasploh. Totalno odbit film, neke vrste Road trip na slovenskih tleh. Glede na to, da je posnet brez državne pomoči, jim je uspelo maksimalno! Čestitke ekipi in graja filmskemu skladu! Naty pa bi vprašal po zdravju! Kaj pa je na primer gledljiv slovenski film? Tisti, ki ga vidi 0,01 % prebivalceV?

— uŁ§HyK@
9.5. 2006 ob 20:07

ne vem no kaj eni prčakujete?!?!?! film kot ga nardi režiser s 10m€? jao ej kriza. film je zakon usaj meni. resnično pokaže kaj se dogaja v kranju in drugod po slo(saj je vendarle majhna) rej mitja care si!! še več takih

— luka
19.6. 2006 ob 14:23

Zares dober slovenski film, naj bo še kakšen tak!

— Andrej
3.8. 2006 ob 18:50

FILM MI JE VŠEČ VENDAR MORAŠ GLEDATI DA JE NAREJEN POCENI

— DOBRO ZA POCENI
10.1. 2007 ob 17:05

film je res enkraten in zelo zelo smešen no jaz mislim da je vreden ogleda

— tu pa tam
15.1. 2007 ob 23:27

ja po moje zdaj sploh nihče več ne bere teh komentarjev , ker se pač piše že leto 2007. bom pa vseeno povedal svoje mnenje. pravzaprav filma ko je bil kao popularen sploh nisem hotel it gledat. sem ga pa zdaj ko se je začetna evforija polegla. za vse ki pravijo da je film dober: JE za vse ki pravijo da ni: PRIPOROČAM SCARY MOVE 4 AL 5 AL 6 (AL KLKO JIH PAČ ŽE JE)- TO VAM BO ZAKON KER JE ZANIČ za vse ki pravijo da ni realen: O MOJ BOG PA ŠE KAAAKO REALEN JE! za vse ki pravijo da ni tehnično ful: TO JE LIH ČAR! HALO! PODIRANJE PARADIGEM! za vse ki pravijo da igralci niso profesionalni: AJA? PA KAJ. JE VAŽNO DA SO DOBRI! POGLEJTE SI SLOVENSKI FILM ŽIVLJENJE KOT V FIMU IN BOSTE VIDL KAJ SO NE LE ZANIČ IGRALCI AMPAK POLOM!!! za vse ki so pljuvali po Okornu pa le to: DA VAS NI SRAM!

— RINGO
30.1. 2007 ob 21:35

te če bo druge del ven prišel naj bo notri več skejtaja . samo res je scena film to je moj nejbojše slovenske film

— alen skater dcshoecousa
2.2. 2007 ob 19:35

Kdaj bo film

— tina
6.2. 2007 ob 17:15

Ej nevem kaj vs tok jebe to kopiranje drugih filmov... itak so že usi isti ampak ta je res neki posebnga!!! res se ga splača vedt

— TTM
8.2. 2007 ob 19:18

zalo dobra komedija je zelo zelo pa če bi jo lahk še enkrat da na tv plis k mi je ful dobra

— lea
20.2. 2007 ob 7:07

js sm gledu ta film in je ful kul

— gal
12.3. 2007 ob 20:46

ta tu pa tam je zakon. ful mi je vsec najbojlsi je ortic(miki bubulj)

— barbara
31.3. 2007 ob 10:37

film ste zlo dobr odigral posebi pa bubulj

— mare
31.3. 2007 ob 10:40

ta film tu pa tam ste res dobr odigral zato prosm da ga date na tw res ste najači

— mare
11.4. 2008 ob 2:00

TO JE NAJBOLŠ SLOVENSKI FILM

— JAKA
6.12. 2008 ob 0:00

ZELO DOBER FILM GA PRIPOROČAM

— david
10.6. 2009 ob 14:12

Men je pa film cist ql glede na to da je slovenski.... Pa da oni niso mel ene res profesinalne opreme :) 10/10. Zakon!

— CyberEagle
10.6. 2009 ob 15:07

evo koncno en slovenski film zakaterega lahko recem da je vredn ogleda:D
res fuul fuul je smesn in seposebi ful ma hudo usebino.
jst sm ga gledala ze 100x pase zdej se ga nism navelicala.

tko da ress vam ga priporocam gledat...nebo vam zal;)

pomoje bi blo treba nardit sekak tak film ...ker vecina ih je prava zalost:/

— Lana

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.