Kolosej
Film distribucije Cinemania group

Elitni klub

drama / triler
Podnapisi
Na sporedu od: 3.9.2015, Kolosej Ljubljana
1h 47min / 107min
Leto: 2014
Jezik: angleščina
Scenarij: Laura Wade
Režija: Lone Scherfig
Režiserka dram Šola za življenje in En dan predstavlja zgodbo aristokratskih mladeničev Alistaira in Milesa, ki začenjata s študijem na oxfordski univerzi. Druži ju skupna želja, da bi postala člana elitne skrivne združbe, ki je razvpita po divjih zabavah, pitju in razuzdanosti. Ko se jima zaradi plemenitega porekla uspe pridružiti, so jima odprta vsa vrata. Vendar se neskončne zabave sprevržejo v nesrečo, ko Alistaire pod vplivom alkohola in drog napade univerzitetnega oskrbnika. Da bi rešili klub, želijo fantje odgovornost prevaliti na Milesa, ki naposled spozna pravo naravo svojih domnevnih prijateljev.

Ko v elitnem študentskem klubu Riot na Oxfordski univerzi izgubijo dva člana, morajo med novinci poiskati primerna kandidata. Miles (Max Irons), ki je ravnokar prispel v Oxford, se je zagledal v privlačno in energično Lauren (Holliday Grainger) iz delavske družine. Njej je všeč tudi Hugo (Sam Reid), starejši fant in član elitnega kluba. Hugu se zdi ravno Miles primeren kandidat, zato ga povabi, naj se jim pridruži. Še zadnji, deseti član kluba, je postal Alistair (Sam Claflin), vendar predvsem po zaslugi starejšega brata in nekdanjega Riotovca.

Vsi fantje se zberejo v pubu, kjer naj bi tekel alkohol v potokih in bi bilo dovoljeno vse. Alistair in Miles tekmujeta za naklonjenost drugih članov, alkohola je vse več in v ozračju zavlada napetost. Nazadnje se morajo fantje soočiti s posledicami svojih dejanj. Ko vsem grozi izključitev z univerze, morajo hitro poiskati enega samega krivca za vse ...

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.