Kolosej
Film distribucije Ljubljanski kinematografi

Teksaški pokol z motorko: Začetek

grozljivka
Zaradi nasilnih prizorov filma ne priporočamo mlajšim od 16 let.
Na sporedu od: 30.11.2006, Kolosej Ljubljana
1h 24min / 84min
Leto: 2006
Država: ZDA
Scenarij: Sheldon Turner po zgodbi Davida J. Schowa
Da bi se izognila vpoklicu v vojsko, se prijatelja Eric in Dean ter njuni dekleti odpravijo na popotovanje po teksaških pustinjah. Na žalost doživijo prometno nesrečo, toda to je šele začetek nočne more, v katero nevede zabredejo. Lokalni šerif jih namreč odpelje v osamljeno hišo, kjer se v naročju ene najbolj grozljivih in izprijenih družin rojeva najbolj zlovešč in krut morilec, kar jih je poznala zgodovina.

Že več kot tri desetletja velja legenda od teksaškem pokolu z motorko za eno najbolj strašljivih zgodb, ki so jo prenesli na veliko platno. Vse od prvega filma iz leta 1974 so oboževalci razpravljali o izvoru zgodbe - zdaj je te dileme konec. V kina prihaja zgodba o tem, kako se je vse skupaj začelo...

Producenti, ki so posneli uspešni remake iz leta 2003, so nam tokrat postregli s tako imenovanim preddelom ali prequelom, ki prikazuje začetke klana Hewitt in njegove psihotične obsedenosti. Prvič bomo lahko videli tudi ozadje Lederksihta (Leatherface), enega najbolj grozljivih likov vseh časov.

Leta 1969 je divjala vojna v Vietnamu. Žrtev na strani Združenih držav je vsak dan več, škoda je gromozanska, zato potrebuje požrešni vojaški stroj vse več mladih fantov. In na vrsti je tudi 18-letni Dean Hill (Taylor Handley). Toda še preden se Dean uspe javiti, ga njegov brat Eric (Matt Bomer), ki se je pravkar vrnil iz Vietnama, preseneti. Čeprav je njegova zaročenka Chrissie (Jordana Brewster) zelo zaskrbljena, pa se Eric namerava ponovno javiti v vojsko, saj bi rad pazil na svojega rahlo zmedenega brata. Žal pa Dean ni istih misli. Njegovo namero, da se izogne vpoklicu in pobegne v Mehiko, podpira tudi njegova odločna punca Bailey (Diora Baird). Toda mlada para se sploh ne zavedata, da ju prava bitka za preživetje čaka na domačih tleh. Toda še pred tem se odpravijo z avtom na pot, saj se nameravajo zabavati, preden pridejo do vojaške baze, od koder naj bi brata odletela v Vietnam.

Že takoj na začetku prestrašita četverico dva motorista, Holden (Lee Tergesen) in njegova punca Alex (Cyia Batten). Ko začne Alex na svojem motorju loviti njihov džip, se ta razbije na cesti in Chrissie vrže iz avta. Alex hoče oropati ranjeno trojico, ampak kmalu pride na prizorišče nesreče šerif Hoyt (R. Lee Ermey). Chrissie se skrije v travi ob cesti, kjer vidi, kako jih šerif nažene v svoj patruljni avto. Toda Chrissie ne ve, da se je Hewitt odpeljal domov, kjer čakajo njegov nečak Thomas - ki bo postal grozljiva pošast po imenu Lederksiht (Andrew Bryniarski) - in ostali družinski člani klana Hewitt. Kmalu Chrissie spozna, da je ona njihovo edino upanje za preživetje...

Produkcija

Ko so leta 2003 posneli remake Teksaškega pokola z motorko, si niso nadejali takega uspeha in tudi niso nameravali posneti še enega filma. Toda pojavljalo se je vse več vprašanj o družini Hewitt in zakaj so postali taki nasilni morilci.

Očitno je bilo, da so oboževalci hoteli videti še eno Motorko. Odločili so se, da bodo namesto nadaljevanja posneli preddel, saj se jim je ta ideja zdela veliko bolj vznemirljiva. Tako so se odločili posneti film o zgodovini družine morilcev. Samo še pravega scenarista so morali najti, ki bi obogatil z zgodbo s sočnimi podrobnostmi.

Poklicali so Scotta Kozarja, ki je napisal remake iz leta 2003, vendar je imel druge obveznosti, zato so se obrnili na scenarista Amityvilla Sheldona Turnerja. Producenti so mu dali kopijo filma iz leta 2003 in ga prosili, naj skuša dobiti odgovore na vprašanja, ki obvisijo v zraku v izvirnem zgodbi: Zakaj je družina postala taka? Zakaj ima stric Monty odrezani nogi? Zakaj Hoyt nima zob in kako, za boga, je postal šerif? In, seveda, zakaj je Lederksiht tak, kot je, in zakaj ima na obrazu kože?

Producenti so bili navdušeni z odgovori, ki jih je napisal Turner, in kmalu so dobili še režiserja, Jonathana Liebesmana.

Film se začne leta 1969, približno tri leta pred originalnim filmom. Mesto živi od klavnice, ki pa so jo zaprli, zato mesto izumre. Thomas Hewitt skupaj z ostalimi delavci izgubi službo. Jezo, ki se je nabirala v njem vse od otroštva, sprosti na prvi žrtvi, njegov stric pa vzame zakon v svoje roke.

Istočasno se skupina najstnikov, ki ima tudi svoje težave, pelje po Teksasu, in se po spletu čudnih okoliščin znajde v tem mestu. Kmalu pridejo v roke družini Hewitt, ki se je že podala na morilski pohod, ki jim uide izpod nadzora.

In teksaški pokol z motorko se začne.

Pri vsem tem pa ne gre prezreti mučenja, ki se pojavlja v filmu. Kje potegniti črto? Ta črta sploh obstaja? Takšna vprašanja so si postavljali producenti, ko so razmišljali o filmu, saj je res mučno gledati, kako nekoga mučijo v filmu.

Toda odločili so se, da se ne bodo držali nazaj, saj je bilo treba pokazati, kako nora družina Hewitt dejansko je. Poleg tega tako tudi bolj sočustvuješ z vsemi žrtvami. Seveda pa vseeno niso hoteli pretiravati, da ne bi to zasenčilo same zgodbe.

V filmu je tudi veliko krvi. Vodja za posebne učinke v filmu se je pošalila, da so ji bili všeč prvi trije dnevi snemanja, saj so bili edino takrat čisti in suhi. Na začetku so bili prav šokirani nad količino krvi, ki se je prelivala po prizorišču, toda kmalu so se je navadili, pa čeprav so bili mokri.

Večina igralcev je po cele dneve preživela premočena od krvi. Poleg hektolitrov krvi pa igra pomembno vlogo tudi maska Lederksihta in njen nastanek. V prvi polovici filma nosi Thomas Hewitt masko, ki si jo je verjetno naredil kot otrok, da bi si zakril brazgotinast in žuljav obraz, ki je bil tarča posmeha. Najprej si je obraz zakrival z usnjenimi trakovi, te so zamenjale živalske kože, ki pa jih je kmalu nadomestil s človeškimi.

Igralci

Jordana Brewster (Chrissie)
Jordana Brewster je pred kratkim igrala ob boku Jamesa Franca v Disneyjevem filmu Annapolis. Pred tem smo jo lahko videli v uspešnici Hitri in drzni, The Invisible Circus (Cameron Diaz, Christopher Eccleston), Zbornica.

Taylor Handley (Dean)
Igrati je začel pri osmih letih. V prvi sezoni priljubljene serije The O.C. je igral očarljivega, a enigmatičnega Oliverja. Pred tem je igral v Simpatijah.

Svoj filmski prvenec je doživel ob Michaelu Keatonu v filmu Jack Frost.

Matt Bomer (Eric)
Igral je v trilerju Pogrešana na letalu, v katerem sta blestela Jodie Foster in Sean Bean. Trenutno snema glavno vlogo v televizijski nadaljevanki Traveler, ki bo doživela premiero januarja 2007.

Izza kamere

Jonathan Liebesman (režiser)
Rodil se je v Johannesburgu v Južni Afriki. Leta 2003 je režiral svoj prvi film, in sicer grozljivko Darkness Falls. Njegov naslednji film je bil Rings, kratki film, ki so ga bili veseli predvsem navdušenci nad filmoma Krog in Krog 2.

Michael Bay (producent)
Šest filmov Michaela Bayja je prineslo v blagajne več kot 1.9 milijona dolarjev. Njegov film Otok, v katerem so zaigrali Ewan McGregor, Scarlett Johansson, Djimon Hounsou, Sean Bean in Steve Buscemi je zaslužil po svetu čez 160 milijonov dolarjev.

Leta 2003 je režiral Podle fante 2, s katerim je zaokrožil peto sodelovanje s producentom Jerryjem Bruckheimerjem. Pred tem je režiral Pearl Harbor, ki je po svetu zaslužil 450 milijonov. Njegov prvi film, Podli fantje, v katerem sta zaigrala Will Smith in Martin Lawrence, je zaslužil čez 140 milijonov. Naslednje leto je prišel na spored njegov drugi film, Alkatraz, s Seanom Conneryjem in Nicolasom Cageom v glavni vlogi. Njegov tretji film, Armagedon, v katerem smo videli Brucea Willisa, Bena Afflecka in Liv Tyler, je po svetu zaslužil 550 milijonov dolarjev.

Komentarji

13.10. 2006 ob 13:38

Obisk koloseja je zagotovljen!

— Texas
13.10. 2006 ob 16:36

Po prvem filmu nism mogu spat!!! Upm da bo ta še bl grozn!

— Luca 007
13.10. 2006 ob 17:18

spet to? dolgčas. naj se spomnejo česa novga.

— P
14.10. 2006 ob 11:54

ce bo tako bedn kot prvi del ne hvala ...

— tina
14.10. 2006 ob 12:43

Nestrpno pričakujem drugi del osebno najbolše grozljivke.Trailer je fantastičen!!!Sam lahk bi ga prej zavrtel u Koloseju.Piše,da je najhujša grozljivka tega leta.Obetevno :-)

— Jason x
14.10. 2006 ob 19:21

pomojm bo use na isto foro kt prvi del, samo kopiranje, torej čista bedarija...nč nouga

— Sinnaia
15.10. 2006 ob 16:46

a tole je pa nov del al ka ?unga 2003 leta sm gleu to je pa neki naprej mnde ne??zihr more fajni bit!!

— deyann666
16.10. 2006 ob 14:47

Wau, komaj čakam, da film uleti v slovenske kine, medtem, ko so ga v tujini gledali že čez poletje ... GR, skratka, naj se lov z motorno žago začne! :)

— bastardo
16.10. 2006 ob 18:35

se en del tega filma:):):)upam da bo dober:)

— :)
18.10. 2006 ob 17:09

ko sm si ogledala prvi del se mi ni zdel čisto nič posebnega...niti strašno ni bilo...nisem prepričana, če si ga bom šla ogledat v kino, kr mi je škoda dat 1100sit če bo film beden..ča pa pravite da bo baje najhujša grozljivka leta..bomo še vidli, kr me je res težko prestrašit! :)

— kr ena
19.10. 2006 ob 13:53

sigurno si ga bom šla ogledati, prvi del imam doma in je res fantastičen. še posebej ker je po resničnih dogodkih. torej če še niste videli prvega dela ga poglejte! pa drugega tudi!

— veronika
19.10. 2006 ob 13:55

film je sigurno super. saj te kar zmrazi ob 1. delu. zelo rada si bom šla ogledati 2. del.

— vera
22.10. 2006 ob 16:15

Mah že 1 del ni biu čist nč strašn...k sm ga šla gledat s frendicam smo se režale namest da bi ns blo strah. tok da je blo brez veze..raj si pejte ugledat 'Saw3' dost bl grozn film :D

— Ena
23.10. 2006 ob 10:01

Hollywood v svoji najboljši izdaji pomanjkanja idej...Koliko še beginningov, returnov, startov, arisov :(((

— bozgo
23.10. 2006 ob 19:17

to je ful hud triler ka je res vreden denarja za ogled. narjen je čis hudo lepo posnet pa vid se kt da bi blo čis resničn. če se uživiš u film kar je 100 procentno da se zna bit film tut grozliv :P

— mancy
30.10. 2006 ob 11:08

Ok, prvo kot prvo mislim da bo ta film malce bol napet in bolši od unga iz leta 2003...Drgač vam pa priporočam da si raj poglejte uriginal iz leta 1974, k je pa 100% bol grozn od rimejka pa od tega.kr pač dons ne znajo groznih grozlivk več snemat...edina dobre še dela alexandre aja( High tension, Hills have eyes)...No ta film ma ene par dobrih komentarjou pa tui neki slabih. Vsi res govorijo da naj bi to bila grozlivka leta...sam je še tut žaga 3 pa hills have eyes pa še so. v tem prequelu kar pomeni pred original oz pred nadaljevanje zgodba temelji nad ttim leatherfaceom k je pa drgačn k je pa biu u TCM iz 2003...U ttem delu sploh nima tiste mase še gor, ma sam tako dougo čupo pa motorko:D. U ttem delu bo tudi kazal kk enem fris dol da...no če vas še kj več zanima pejte na imdb na forume od tega filma pa uprašte kj:D...drgač pa prequel ucena:D je 6/10.

— yonas__
1.11. 2006 ob 13:00

oi oi! komi čakam ta fim kr sn lejala tisti 1deo pa mi je bio ful svtovni! upam da o ta isti al pa še bolši=D=D=D! yey!

— piratka
2.11. 2006 ob 11:32

to more bit pumoje dobr film k svina!!enka je bla ful dobra.

— taja
3.11. 2006 ob 23:14

film za bruhat!!!

— nino
4.11. 2006 ob 13:35

meni se ta filem ni zdel nič kaj tako grozliv. rada pa bi si ogledala 3 del fila.

— katja
4.11. 2006 ob 14:01

Včeraj je bil 1. del na kanalu A. Gledal sem ga že 3. in vendar me je spet fuuul navdušil:D:D

— edn
10.11. 2006 ob 21:24 zvezdica

Moram reči da sem presenečen nad filmom, ko sem prvič slišal da bodo posneli begining(začetek)pok ola na texsaških podeželskih tleh sem si misliv: ma to je spet en remake iz leta2003. A ko sem si film ogledal pa mi je bil zelo ušeč še posebej sem bil navdušen nad vsemi temi podrobnostmi ter pojasnitvami: zakaj ima obraz iz kož ter kako se lahko navadni ljudje kar naenkrat začnejo znašati nad drugimi soljudmi. Film resno predlagam vsem, ki ste že gledali originalen film ter vsem ki sploh še ne veste kaj je to Teksaški pokol z motorko.

— Jullythemes
12.11. 2006 ob 11:55

lovljenje po mesnici? in na litre krvi. waw . kaka grozljivka za dol padet .

— tinn
14.11. 2006 ob 11:19

gledal sem pvi film iz leta 1974, full odobr srhliv,sam amatersk posnet drugač pa dober.film iz leta 2003 špica, ena mojih najbolših grozlivk, začetek pa umpam da bo še bloši. grem kuj na premjero! (metallica.st.ager)

— bullet
18.11. 2006 ob 21:34

Glihkar pogledal The beginnig. 1. del mi je bil bolši, ampak vseeno vredno ogleda.

— edn
19.11. 2006 ob 13:01

Koncno bo film prispel se v slovenske kine,moral pa bi igrati tudi v xpandu:)

— motorka:)
27.11. 2006 ob 15:57

Jest osebno sm že gledala teksaški pokol;začetek in je res zakon film...tist k ma rd d je film napet, strašen nej si gre ogledat ta film...ampak se mi zdi smešno ker je priporočan za starejše od 16...

— UršeQ
28.11. 2006 ob 18:00

glupo da je prepovedan za mlajše od 16 let men se je enka zdela kul in si bom itak ogledala tut druzga želim tut drugim užitke pr filimu (s)mejte se

— iselincy
28.11. 2006 ob 18:23

Ellow!! kdor še ta film ni gledu, naj si ga pogleda čim prej,drugač vam je lahk žau!! Film ni nobena beda!!! Pravzaprav je to d best film k sem ga gledu nasploh!! ne razumem ene ljudi ki še sploh te grozljivke niso gledali, in se njim že zdi beden in brez veze!!! Halooo!!! najprej poskuste in šele potem dajajte komentarje! take ali drugačne. p.s.vsi feni srhljivk si nujno oglejte še žago 3 (saw3)

— Teddy
29.11. 2006 ob 16:59

ta film je največja komedija na svet.

— erik
30.11. 2006 ob 18:29

ja uredu sam 1 je biu bolši

— kva te briga
30.11. 2006 ob 20:53

ja zdi se mi ful grozliv pa tk je po resnični zdodbi pa je ful kruto.

— nina
30.11. 2006 ob 21:47

čeprav nisem gledala prvega dela tega filma..moram reči da me je ta drugi del očaral. film je pač tipično ameriški, vedno veš kaj sledi, samo konec sem pričakovala bolj pozitiven..čestitam vsem ki so pripomogli k filmu..oskarji so vaši :)

— HoneY
1.12. 2006 ob 11:58 zvezdica

Face off. Najprej smo imeli Teksaški pokol z motorko, kultni original iz leta 1974. Nato so nam v letih 1986, 1990 in 1994 težili s tremi zelo slabimi nadaljevanji. Tri leta nazaj smo dobili soliden rimejk z Jessico Biel. Letos pa gremo na začetek. V trideseta leta, kjer zavaljena in ravno prav čudaška mati rodi hudo prizadetega sinčka Tommyja. Retardiranega spačka, ki se zaposli v lokalni mesariji, kjer seveda vadi za svoj kasnejši poklic. Za žaganje ljudi, žaganje svojih nesrečnih žrtev, ki jih potem poje skupaj z ostalimi člani družine. Še posebej s stricem (R. Lee Ermey), ki ubije šerifa in si nadene ime Sheriff Hoyt. Tako je, pred vami je zgodovina, prvi koraki kultnega morilca Leatherfacea (Andrew Bryniarski), ki tudi tokrat uživa v žaganju svojih izbrancev. V žaganju štirih nič hudega slutečih najstnikov (Jordana Brewster, Taylor Handley, Diora Baird, Matthew Borner), ki jih samo zanj ujame stric Hoyt. Jasno, prizor, kjer gospodič Leather skalpira obraz eni izmed svojih žrtev, obraz, ki si ga potem nadene čez svoj popačen obraz, seka tako kot je treba. Tako, kot se za film o začetkih krvoločnega morilca seveda spodobi. Dovolj nasilna, grafična, krvava in ostra reciklaža znane teme.

— iztok gartner
3.12. 2006 ob 7:39

Film je nad pričakovanji.Le tistim slabih živcev odsvetujem.Film je od prve pa do zadnje minute napet. Res vse pohvale ga priporočam vsem. PS :Imej dober želodec !

— andreja
3.12. 2006 ob 11:07

Film me je mal razočaru. Je velik bl podobn originalu iz 70ih kot tisti iz leta 2003. Preveč nagravžnih prizorov in premal efektov pri katerih se po domač povedan "oserješ". TCM iz leta 2003 je bil super kombinacija obojega..glede na to da se da zdej že vse nardit kar se v 70ih ni dal, je ta TCM korak nazaj..

— konan
4.12. 2006 ob 18:27

Preden sem si film šla ogledat v kino, sem bila prepričana, da bo zelo podoben filmu iz leta 2003. sedaj sem navdušena nad celotno zgodbo. poleg tega je kruto vendar prav zanimivo predstavljeno vse, kar se je v resnici sploh dogajalo. Priporočam vsem, ki so si ogledali film iz leta 2003. Pomojem, bodo navdušeni. prijeten ogled filma :) Lp

— Flexi
5.12. 2006 ob 22:25

Meni osebno je biu film totalno brezvezen in nezanimiv... spet neko brezvezno letanje z raznimi ostrimi predmeti. Film ni vreden ogleda v kinu. Meni je žal da sem dal 1200sit, bolš bi blo da bi klošarju dal!

— borut
7.12. 2006 ob 7:36

tole je pa šok, the real one. sploh nism pričakvou, da me bo film tako šokiru. takšnih podrobnosti, takšne groze in takšnega strahu v grozljivki ne doživiš kar usak dan. teksaški pokol z motorko2 zadene v polno. poleg vse groze ( ki je odlično prikazana, da človeku RES ne pusti tisto noč spat ) nam zravn prikaže še zgodbo o začetku največjega pokola v ZDA. začetne minute so sicer malo izdale, intro pa pol še naprej, ampak ko je vžgou motorko...yeah, texas chainsaw massacre:P tko da usi oboževalci res dobrih slasherjev..ne boste razočarani ( 4/5)

— Chris
9.12. 2006 ob 10:01

Hmm.. kaj rect.. Kar zanimivo sploh ce ste si pred tem ogledali Teksaski pokol z motorko (Jessico Biel). Lepo je razlozen zacetek torej vsi razumemo poanto. Vendar se mi zdi da je to zgoj za lase privleceno. Ne zdi se mi realno no, kr neko strelanje ze na zacetku kr se jim pac tako zazdi, tut ne zdi se mi realno da ta "iznakazen" otrok nikoli ne spregovori niti besedice, ter da tako nima razloga da bi ubijal. (razumem pa da ga napihuje "šerif"). Ampak povrsinsko gledano je film ok. Konec je pa v bistvu brezvezen, sem pricakovala vec vsaj od konca. Vredno ogleda ;)

— XPunca
9.12. 2006 ob 13:36

Ta film je glih ta prav da se mau narežiš...

— Rossi
9.12. 2006 ob 20:07

nevem,meni se zdi ,da teksaški pokol z motorko ni ravno med najbolj napetimi grozljivkami,vsekako r pa upam,da začetek pokola,ki ga že vrtijo v kino dvoranah bolj napet in bolj grozljiv film.Sem ljubiteljica grozljivk zato bi si z veseljem rada ogledala začetek teksaškega pokola.

— violeta
9.12. 2006 ob 23:44

Vsem toplo priporočam, da si filma ne ogledate, saj ni vreden niti pol toliko, kot sem odštela za karto. Film ni grozljivka, temveč neka obupno dolgočasna in razvlečena zgodba, ki nima ne repa ne glave, da o neizvirnosti in slabih igralcih ne govorim! Skratka, če zamudite ta film, si boste naredili veliko uslugo in porabili svoj čas bolj koristno, kot pa uro in pol za skrajno bedast film!

— Maja
10.12. 2006 ob 17:08 zvezdica

Bravo. Teksaški pokol z motorko 2 seka vse. Upa si iti naprej, naprej od navadne tinejdžerskega trilerja, v katerem zmaga seveda vedno lepotička, tista, ki ni seksala, ali govorila grdih besed. Razkrije vse odgovore na vprašanja iz prvega dela. In tako so se režiserji podali na pot temačnosti in krute krutosti. In to dvojki uspe. Krvav kot Žaga, napet kot svoj predhodnik in zanimiv kot katerakoli grozljivka z dobro atmosfero. Dvojka sicer pade na ravni pripovedništva, saj je zgodba strukturno dobro rekonstruirana, a to prehitro prikaže, tako, da včasih gledalec sploh ne ve pri čem je. Ampak - Leatherface premosti tudi to. Rezultat je gate-trgajoča epska grozljivka, pri kateri kri ni le mlaka rdeče tempere. Se vidimo!;)

— Dejan
14.12. 2006 ob 20:14

ne film je ful hud res pejt ga gledat.

— js
16.12. 2006 ob 18:46

boljsi je od 1-ga dela 100%

— xcc
17.12. 2006 ob 8:46

tale teksaški pokol z motorko je eno samo poveličevanje nasilja...

— meta
18.12. 2006 ob 22:17

Ko sem gledala kako mučijo fante v filmu sem se kar zgrozila!Večina igralcev je bila premočena do krvi.V prvi polovici nosi leatherface masko,ki si jo je kot otrok naredil sam,da bi si zakril izmaličen obraz!Kasneje je začel uporabljati živalsko kožo,ki pa jo je kmalu nadomestil s človeškimi.

— wiky
23.12. 2006 ob 12:26

film kot se spodob .srhljiv .1. del mi sploh ni bil dobr vendar 2.noro

— jeri oš franceta bevka 5.b
24.12. 2006 ob 23:23 zvezdica

Krvavo...Opis filma z eno besedo.Moje mnenje: Ne razumem zakaj je zadnja ubita rinila v hišo,ko je pa imela prosto pot,praktično sem pričakoval,da bo ona tista,ki se kao v nadaljevanju (teksaški pokol z motorko) v kombiju naslednjih žrtev ustrelila... Meni osebno je bil film kar všeč,če odvzamemo določene prizore,kjer so mogoče celo malo pretiravali s prikazovanjem žaganja oz. ubijanja,predvsem za mlajše gledalce in popolnoma se strinjam,da otroci tega ne bi smeli gledat. Ocena: 4/5

— BooMbastiC
25.12. 2006 ob 18:49

fuul dobr res!!!

— nikka
26.12. 2006 ob 10:34

pač filma nism gledala k sm še mal premejhna pumoje ane!!je pa moja prjatlca gledala pa se mi zdi da je rekla da je film grozn tk da ji čist vrjammm k tut po slikah ni kej prijetn za vidt!!=O

— katka
27.12. 2006 ob 16:40

film je posnet po tem dogotku da Nam,. kaj šele ameriki je to tako realna situacija da res verjamem da onli in amerika se lahko to zgodi. verjamem da sem izpadu ze budala s tem nakladanjem ampak,.,Pojdite v Texas malo bolj v notranjost te drzave oz. idiotizma pa vam bo vse jasno. torej po domce Texas čeinvsam masakar. res obstaja še danes.

— teksaski pokol z motorko začetek
27.12. 2006 ob 16:46

to je ful kul film

— anže
2.1. 2007 ob 1:42

totalno glup film, kr tipček pobije vse na koncu a pred tem dobi v glavo nož pa še kej druzga čist neusmrten, pa teče tud k en najhujši maratonc, pa lej ga kakšn krmak je.bruka od filma-NAJBOLJ GLUPA GROZLJIVKA AL RAJ FANTASTIKA

— glup film
6.1. 2007 ob 13:37

jst mam zlo rada grozlivke sam takele pa se najbl grozne.100% tale je fajna ker je baje resnicna ...usec mi je ker so najprej za v prvi del dal kar bi mogl ti u drugi del in obratno.uglavnom film je totalno carski . :)

— piica
9.1. 2007 ob 12:23

Ful hudo.Ja, res je. (Bytheway: nisem ga gledu)

— Šola
12.1. 2007 ob 11:11

ko sem slisal da prihaja na velika platna ta film se mi je zdelo cudno kako sele zdaj naslov na zacetku zakaj nisi mogli teprvo tega posneti in sele potem unega dela ko jih ue res pobiva

— nejc
22.1. 2007 ob 15:15

Film mi je bil všeč še posebej deli kjer je natančno prikazano tako rečeno ''klanje''.Je zelo brutalen in zaradi tega mi je všeč.

— Metal_girl
13.6. 2007 ob 16:01

ta film ploh ni grozn nic kej posebnga ni u njem!

— anita štular
19.6. 2007 ob 18:12

Js mam pa eno uprašanje...ALI OBSTAJAJO 2 VERZIJI 1. DELA TEGA FILMA? že v naprej, hvala!

— mojca
19.6. 2007 ob 18:15

Drugače pa mi je film ušeč...še pa posebej zato ker ko gledaš ta film, si lahko misliš: to je bilo vse res!!! :) zanimivo

— mojca
3.7. 2007 ob 13:31

toti film je zakon kaj nameravate posneti se kaki drugi del od tega filma pa kaj so vsi deli posneti po resnicnih dogodkih?

— loly
23.8. 2007 ob 23:07

Film Teksaški pokol z motorko mi je zelo všeč.

— bojana
30.10. 2007 ob 9:18

film me je ful presenetil...ogledal a sem si ga doma in zdel se mi je fajn...krvi je dosti pa tudi napet je že od smaga začetka kot smo lahk vidli pri navadnem teksaškem pokolu z motorko...me je pa presenetil v tem, ker ni noben preživu na koncu, kot ponavadi u grozljivkah eden alpa tut dva...drugače je pa grozen in ful krvav...lepo opiše kako se je sploh ta pokol začeu pa to...svetujem vam, da si ga ogledate...aja pa v videoteki sm videla tudi teksaški pokol z motorko 2 :) sm si ga isposodla sam pol nisem mela časa pogledat...sm sam na hitro preletela film pa gledala sam malo časa...sam se mi ni zdel tako dober kot ostala dva...no če kdo kaj ve o tem filmu, naj se javi noo ;)

— *lexy*
25.11. 2007 ob 11:21

ma ta film je naibls zakon stari sm ga gledala ze ene 100x hehe

— super
27.6. 2008 ob 2:00 zvezdica

Začelo se je v službi zavaljene gospodične Hewitt,velike čudakinje in noseče ženice,ki je vsak dan pridno štampljala neke liste.Ampak prišel je rok!Njen zlobni šef,ki je ni pustil na WC in je rodila svojega otroka kar v službi in kmalu zatem umrla!Šefovemu ugledu ni preostalo drugega kot da spako,ki jo je rodila Hewittova vrže v kontejner.A kmalu zatem je ubogega in nesrečnega otroka najdla babica z imenom Luda May Hewitt in že vnaprej slutila,da je sin njene pokojne hčere.Brazgotinček,ki so mu dali ime Thomas(raje je uporabljal svoj ljubkovalni vzdevek "Tommy")je bil kot otrok ves nedolžen.Čudno je bilo le to,da je s šestimi leti zabadal z nožem lutko klovna.Po obrazu je imel polno žuljev nagnusnih brazgotin,poleg tega pa je bil še hudo
prizadet.Seveda vse to ga je pripeljalo do šole,kjer je bil žrtev zbadanja,kletvic,poniževanj itd.Ker je bil Tommy ves iz sebe se je zaposlil v Teksaški klavnici,ki je Travis Countyu(kjer se je vse to dogajalo)veliko pomenila in imela velik ugled.Seveda pa je "nedolžen fantek" bil priden v službi.Sekal je,pakiral,klal,mesaril in vse kar se je dalo.Vendar je ubogega in nesrečnega Tommya mikal neki predmet,predmet,ki si ga je tako želel,da je še hitreje sekal meso...Želel si je motorko.Kasneje pa so klavnico zaprli in Thomas je z ostalimi uslužbenci pristane na cesti.Iz jeze ubije šefa in mu sune motorko.Nato je mesaril in ubijal in postal znan kot leatherface.Ko so ga policisti končno dobili se je izkazalo za usmrtitev napačnega in nato so se spet podali na lov.Hewitt je nato končal na električnem stolu leta 1973.V njihovi hiši so našli razmesarjene ostanke 33 človeših žrtev,ki jih je jedel.Zgodba je del Ameriške zgodovine,krute realnosti,ki so jih prenesli na veliko platno.Legenda pa je ostala znana kot Teksaški pokol z motorko.Šokantna realnost Thomasa Hewitta,prizadetega odiralca obrazev,ki je pretresel Ameriko celo bolj kot Charles Manson.

— Anja
25.8. 2008 ob 16:57

to je meni best film. zelo krvavi krut in škoda se mi zdi da niso pobili vseh z motorko. v glavnem film je ocenjen z oceno 10/10. meni je najboljši prizor ko tisti moški s pištolo pade na motorko tomy in njegov oče pa ga prerežeta na polovico

— jan
17.5. 2009 ob 2:00

no men je film kr ušeč sam ne vem kva so te chrissie,eric....nardil de jih je ubil pa gun dedi je sherifa kr ubil u temu delu je use jasn ud te klalnce pa ud hewitovga ubraza ke ga ni mel no zko so se duguvuril kva bo usak delu na primer guno bbabico so dal delat u trguvina gun dedi je biv sherif gun drug dedi ke je biv u drugmu delu brez nog je puspravlu avte iz ceste pa tuko naprej.sej sm ga dons gledu pa še me zanima a je za guno hišo kmetija hočem da mi kdo udgovori no sej drgač je hiša dost lepa.no usi k ste igral u temu filmu pušiljam en velik pozdrav.Hvala

— Rok
29.5. 2009 ob 21:20

am a bi lahko se enkrat preddvajali ta film v koloseju v ljubljani.
hvala

— pac
30.7. 2009 ob 17:59

hudo kr iz leta 2006 so se ohranl te komentarji. ja kokr sm jst gledu te resnične posnetke na netu so se pr filmu zlagal tm k kažejo ( na začetku al na koncu) z črno belo barvo kao resnično hišo je bla resnična hiša 1krat manjša če ne 2krat, pa k je biu ta morilc brazgotinast tut ni biu (mogoče če so se tm zlagal) k so mel itervju z njem pa je biu čist normaln. Upam da mi lahko kdo to pojasn tut rezišer al pa pudocent sam prosm napišta u slovenščini!?!

— luka456
2.8. 2009 ob 12:20

this is a good films very very ... good yours akon i love you

— akon
18.11. 2009 ob 9:10

Ja to je dobr film sam splloh ni tok gruzliv ke sm šu z frendi u kino so se tm u dvuran usi usral mi pa smo nurmaln gledal eni so med filmom vn iz dvurane šli kere buječke. pejte raj gledat Final Destination 4.XD

— Roock...XD
29.3. 2010 ob 17:50

lol

— hkg
3.4. 2010 ob 13:09

ful grozljiva bravo 5tka

— elena
9.12. 2010 ob 20:19

Seii je zanimmiv saaam ni nčč kruuut!!!!!

— Rook=D
9.1. 2011 ob 15:03

carsko temu se reće film

— fgkj

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.