Kolosej
Film distribucije Con film d.o.o.

Tam, kjer pojejo raki

Where the Crawdads sing
drama
Podnapisi
Na sporedu od: 8.9.2022, Kolosej Ljubljana
2h 5min / 125min
Leto: 2022
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Lucy Alibar, Delia Owens
Režija: Olivia Newman
Knjižna uspešnica zaživi v ocarljivem in skrivnostnem filmu o Kyi, zapušcenem dekletu, ki mora samo skrbeti zase v nevarnem mocvirnatem predelu Južne Karoline. Zaradi govoric o »mocvirki«, ki že leta preganjajo mestece ob Barkleyjevem zalivu, je Kya povsem odrezana od skupnosti. Ko spozna dva mladenica iz mesta, se Kya prepusti novemu in presenetljivemu svetu. A ko enega od njiju najdejo mrtvega, Kya takoj postane v oceh sokrajanov glavna osumljenka. Ob napredovanju preiskave je vse manj jasno, kaj se je v resnici zgodilo, in vse nevarneje postaja, da bodo razkrite številne skrivnosti, ki so zakopane v mocvirju.

V filmu Tam, kjer pojejo raki igrajo Daisy Edgar-Jones (Normalni ljudje) v vlogi Kye Clark, Taylor John Smith (Ostrina) v vlogi Tata Walkerja, Harris Dickinson (The King's Man: Začetek) v vlogi Chasa Andrewsa, Michael Hyatt (Sneg) v vlogi Mabel, Sterling Macer, Jr. (Double Down) v vlogi Jumpina  ter David Strathairn (Dežela nomadov) v vlogi Toma Miltona. Scenarij Lucy Alibar (Zveri južne divjine), ki temelji na romanu Delie Owens, je na veliko platno prenesla režiserka Olivia Newman (First Match). Producentki filma studia 3000 Pictures sta Reese Witherspoon in Lauren Neustadter.

Komentarji

30.10. 2022 ob 12:31

Vrhunski film, dobra zgodba

— Miran
8.11. 2022 ob 16:26

Odličen film. Malo ma spominja na Beležnico. Moja ocena 5/5

— Matej

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.