Kolosej
Film distribucije Fivia

Tad Jones in iskanje izgubljenega mesta

animirana družinska pustolovščina
Sinhronizirano
Na sporedu od: 18.7.2013, Kolosej Ljubljana
1h 30min / 90min
Leto: 2012
Država: Španija
Jezik: španščina
Scenarij: Verónica Fernández, Jordi Gasull, Neil Landau, Javier López Barreira, Gorka Magallón, Ignacio del Moral, Diego San José
Režija: Enrique Gato
Sanjač Tad si je že od malih nog želel postati pustolovski arheolog, vendar je končal kot delavec na lokalnem gradbišču. Nepričakovano naključje poskrbi, da ga zamenjajo za priznanega profesorja in pošljejo v Peru. Tam mora skupaj z izkušenim arheologom in njegovo hčerko poiskati izgubljeno mesto Paititi, vendar hitro ugotovijo, da niso edini, ki bi se radi polastili zakladov. Ted lahko končno dokaže, da je po duši res pravi pustolovec, vendar ga velikansko navdušenje vedno znova spravi v boleče in zabavne težave.

Sanjaškega zidarja Tada po srečnem naključju zamenjajo za slavnega profesorja arheologije in ga pošljejo na odpravo v Peru. S pomočjo svojega zvestega psa, neustrašne arheologinje, nemega papagaja in iznajdljivega domačina skuša rešiti inkovsko izgubljeno mesto pred roparji zakladov.

Tad si že od malih nog želi postati slaven in pogumen arheolog. Toda njegovo delovišče so gradbene jame, žerjavi in cement. Priložnost za uresničenje sanj se pojavi, ko njegov prijatelj, priznani profesor arheologije, prejme kamnito ploščo, ključ do izgubljenega mesta Paititi in inkovskega bajeslovnega zaklada. Tik pred vkrcanjem na letalo doživi nepredvidljivo nesrečo in namesto njega odpotuje Tad.

V Peruju odkrije, da so mu na sledi roparji zakladov, ki se hočejo za vsako ceno dokopati do skritega zaklada mesta Paititi. Na pomoč mu priskočijo neustrašna arheologinja Sara, nemi in odrezavi papagaj Belzoni, iznajdljivi perujski vodnik Freddy in Tadov zvesti pes Jeff.

Tad in druščina se morajo podati na nevarno pot, da bi rešili izgubljeno mesto in zaklad pred grabežljivimi roparji.

Zabavno risanko, polno dogodivščin in nepričakovih obratov, je režiral Španec Enrique Gato, idejni oče Tada Jonesa. Prikupna mešanica Indiana Jonesa, Tomb Raiderja in Mumije bo zabavala male in velike.

Liki

Tad Jones je velik sanjač in navdušen amaterski arheolog. Že od malega zbira stare predmete v upanju, da se bo vsaj eden od njih izkazal za veliko najdbo. Njegova otroška zvedavost mu omogoča, da iz vsake še tako majhne stvari naredi dogodivščino in si postavi življenje na glavo. Po srcu je strasten pustolovec in v tem je enak nam vsem.

Sara Lavrof je hčerka slavnega arheologa, ki se mu tik pred odpravo zgodi nesreča. Čeprav je na videz knjižni molj, pa je prava ljubiteljica akcije. Je lepa, pametna, prijazna, iznajdljiva in odkrita. Kot prava profesionalka jemlje vse svoje odprave smrtno resno.

Freddy je nenavadni perujski vodnik, ki bi, če bi lahko, prodal tudi svojo mamo. Je trgovina na dveh nogah. Dobesedno. V svojem plašču skriva predmete iz vseh vetrov, po cenah za vse žepe. Njegovo največje orožje je humor, s katerim se izkoplje iz vseh težav. Seveda pa je vedno za biznis.

Kopponen je najzlobnejši iskalec zakladov na svetu. S skupino izurjenih in neizprosnih plačancev se hoče še pred Tadom in druščino prebiti do izgubljenega mesta in dokopati do bajeslovnega zaklada. Pri tem mu pomaga najnovejša tehnologija.

Max Mordon je moški, ki bi si ga vsaka ženska želela za moža (ali vsaj zeta), moški pa za najboljšega prijatelja. V svetu arheologije velja za pravo rok zvezdo: je čeden, bogat, inteligenten in zelo ambiciozen... Toda ni vse zlato, kar se sveti.

Komentarji

8.7. 2013 ob 17:19

nisem se gledala sam zgleda kr uredu

— laura
17.7. 2013 ob 15:48

izgleda zelo zanimiv. upam, da bo s podnapisi in sinronizirano, in ne samo sinhronizirano.

— lva
21.7. 2013 ob 8:36

Film sem ze gledal, super pustolovsky komedija, film vreden ogleda

— Tadej
24.7. 2013 ob 19:51

po maj je zlo kulllll sigurn ga bom šla gledat

— gigp
26.7. 2013 ob 20:18

film je kul sam mal preveč kratek in mal preveč doživet

— Jonas
29.7. 2013 ob 13:43

Zakaj nikjer ni napisano za kakšno starost (otrok) je film primeren?

— Katra
12.8. 2013 ob 15:25

ma ni kej preveč

— lola
18.8. 2013 ob 13:09

zzzzzzzzzzzzzzeeeeeeeeeelllllllllloooooooooo dober film

— pia
20.8. 2013 ob 14:35

ali so našli mesto? nisem čisto razumel konca

— debeli dečko

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.