Kolosej
Film distribucije Cankarjev dom

Superosmičke

Super 8 Stories
drama
Na sporedu od: 21.6.2001, Kolosej Ljubljana
1h 30min / 90min
Leto: 2001
Država: Nemčija, Italija
Režija: Emir Kusturica
Superosmičke so filmski dokument koncertne turneje skupine No Smoking Orchestra, s katero je kot glasbenik sodeloval tudi slavni režiser Emir Kustirca. Kusturica je v rokovski skupini Zabranjeno pušenje igral basovsko kitaro že v osemdesetih letih prejšnjega stoletja. Po svetovnem slovesu s filmi in razpadu Jugoslavije se je sarajevski bend preselil v Beograd, spremenil ime v Emir Kusturica's No Smoking Orchestra in začel uspešno mednarodno kariero. Superosmičke je koncertni film z gostovanja jeseni 1999; avtobusne vožnje, koncerni posnetki iz Pariza in Berlina ter predvsem zakulisno dogajanje, kar pomeni veliko pijančevanja, prijateljskega pretepanja in preklinjanja.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.