Kolosej
Film distribucije Fivia

Stanovanje

triler
Podnapisi
Na sporedu od: 26.2.2015, Kolosej Ljubljana
1h 43min / 103min
Leto: 2014
Država: ZDA, Belgija
Jezik: angleščina
Scenarij: Wesley Strick in Bart De Pauw
Režija: Erik Van Looy
Pet poročenih prijateljev sklene skrivni pakt, da si bodo delili razkošno mestno stanovanje, kjer se bodo lahko srečevali z ljubimkami ali uresničevali druge skrivne fantazije. Na videz idealna rešitev se izneveri, ko nekega dne v stanovanju najdejo truplo neznane ženske. Ker ima zgolj peterica ključe do stanovanja, začnejo za umor sumiti drug drugega, preko raziskovanja preteklih dogodkov pa se počasi izriše srhljiva nakana, ki je peterico usmerjala in ujela v smrtonosno past.

Karl Urban (Zvezdne steze: V temo) in James Marsden (2 na muhi) igrata v napetem psihološkem trilerju Stanovanje, zgodbi o petih poročenih prijateljih, ki si delijo stanovanje za svoje prešuštniške avanture. Vse gre kot po maslu, dokler v njem ne najdejo trupla neznane ženske. Domnevajo, da mora biti eden izmed njih, saj nihče drug ni imel ključev. Paranoični začnejo sumiti vsakogar. Izkaže se, da drug o drugem vedo manj, kot so sprva mislili. Njihovo prijateljstvo in že tako krhki zakoni so na hudi preizkušnji, vedno bolj pa jih tudi prežemajo strah, sumničavost in zatiskanje oči pred umorom. Prijatelje zasliši policija in skozi njihove zgodbe izvemo, kaj se je dogajalo. Jim skuša kdo nastaviti past ‒ zavržena ljubica, ljubosumen fant, prevarana žena ‒ ali je morilec res eden izmed njih?

Režiser Erik van Looy je nase opozoril že z njegovim prejšnjim filmom De zaak Alzheimer, prav tako napetim trilerjem, ki je prepričal s svojo hladno igro glavnega lika in dobro atmosfero. Predvsem z glasbeno podlago je van Looy šel še nekoliko dlje. Prizor »Casino« je eden izmed vrhuncev filma. V igri je kar pet glavnih igralcev. In čeprav smo vedno na tekočem, nikoli ne ugotovimo pravega krivca.

Karl Urban (Vincent Stevens) je najbolj znan po svoji vlogi Eomerja v trilogiji Gospodar prstanov. Peter Jackson ga je opazil v neodvisnem filmu The Price of Milk, za katerega je bil nominiran za novozelandsko filmsko nagrado za najboljšega igralca. Rojeni Novozelandec je že kot otrok nastopal na televiziji. Kot mladec si je igralske in režiserske izkušnje nabiral z nastopi v gledališčih in filmih po vsej Avstralaziji. Debitiral je v filmu Raj, nastopil pa tudi v Via Satellite, Ladja duhov, The Chronicles of Riddick, The Bourne Supremacy, Priest 3D, Out of the Blue, Dredd, Zvezdne steze, Duhovnik,…

James Marsden (Chris Vanowen) je lansko leto posnel filma Možje X: Dnevi prihodnje preteklosti in komedijo Seks na eks (z Elizabeth Banks). Igral je še v filmih, kot so romantična drama The Notebook, v vseh delih Možje X, grozljivki Disturbing Behavior, kriminalni drami 10th & Wolf in komediji Sugar & Spice, Gossip, 24th Day, Interstate 60, Enchanted (ob Susan Sarandon, Amy Adams, Idini Menzel in Patricku Dempseyju), Heights (kjer igrata še Glenn Close in Elizabeth Banks). Na televiziji smo ga videli v mini seriji Bella Mafia, družinski drami Second Noah in filmu On The Edge of Innocence, epizodno pa je nastopil tudi v serijah Saved By The Bell, Miza za pet, Blossom in Varuška. Igral je tudi v zadnji sezoni Raztresene Ally.

Rhona Mitra (Allison) je po zaslugi svojih odličnih predstav v televizijskih serijah, kot so The Practice, Boston Legal in Nip/Tuck danes ena izmed najbolj iskanih filmskih igralk. Leta 2007 je zaigrala v uspešnem trilerju Joela Schumacherja Številka 23 in akcijskem trilerju Antonia Fuque Strelec, pred tem pa tudi v filmih The Life of David Gale, Highwaymen, Melanie se poroči, Nevidni mož in Ujemite Carterja. Opazna sta bila tudi celovečerca The Boy in the Box Andersa Andersona in Underworld: Rise of the Lycans Patricka Tatopoulosa.

Komentarji

23.2. 2015 ob 16:40

Ne vem kakšen bo ta film, vsekakor pa je nizozemska verzija filma ''The loft'' resnično TOP :-))) vredno ogleda.

— Lana
1.3. 2015 ob 0:03

zelo dober film in napet do konca!
Dober izbor, Kolosej!
Vsi igralci so dobro odigrali svoje vloge, manjkalo ni nič.

— Leone
8.3. 2015 ob 7:47

Super film...res napeto do konca. Zelo zadovoljna z izborom

— maja

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.