Kolosej
Film distribucije Siddharta

Stadion

Stadion
dokumentarec
Dokumentarni film o koncertu skupine Siddharta na stadionu 13.9.2003
V slovenščini
Na sporedu od: 13.9.2004, Kolosej Ljubljana
1h 46min / 106min
Leto: 2004
Jezik: slovenščina
Igrajo: Siddharta
13. septembra 2003 se je na stadionu za Bežigradom zgodil največji slovenski rock koncert. Skupina Siddharta je ob podpori simfoničnega orkestra RTV Slovenija ter 60 plesalcev izvedla spektakel, ki si ga je ogledalo več kot 30.000 obiskovalcev. Natančno leto dni kasneje prihaja v Koloseje po vsej Sloveniji dokumentarni film za vse ljubitelje skupine, ki bi si želeli spoznati zakulisje in podoživeti trenutke tega velikega dogodka. Film vključuje neobjavljene posnetke priprav na ta zgodovinski dan, ekskluzivni intervju s člani skupine ter nekatere nepozabne utrinke s samega koncerta.
13. septembra 2003 se je na stadionu za Bežigradom zgodil največji slovenski rock koncert. Skupina Siddharta je ob podpori simfoničnega orkestra RTV Slovenija ter 60 plesalcev izvedla spektakel, ki si ga je ogledalo več kot 30.000 obiskovalcev.

Natančno leto dni kasneje prihaja v Koloseje po vsej Sloveniji dokumentarni film za vse ljubitelje skupine, ki bi si želeli spoznati zakulisje in podoživeti trenutke tega velikega dogodka. Film vključuje neobjavljene posnetke priprav na ta zgodovinski dan, ekskluzivni intervju s člani skupine ter nekatere nepozabne utrinke s samega koncerta.

Dokumentarni film si boste lahko ogledali:
13.9.2004 ob 16:30 uri v Koloseju v Ljubljani,
14.9.2004 ob 16:40 uri v Koloseju v Mariboru,
14.9.2004 ob 18:30 uri v Koloseju v Celju in
15.9.2004 ob 17 uri pa v Koloseju v Kopru.

Na predstavi v Ljubljani si boste lahko v neposrednem prenosu programa MTV Europe ogledali svetovno premiero najnovejšega spota skupine Siddharta z naslovom 'My Dice'. Gre za angleško različico skladbe 'Ring', ki jo najdete na posebni izdaji albuma 'Rh-' v obliki večkrat nagrajene krvne vrečke. V spodnji etaži Koloseja v Ljubljani pa se bodo lahko obiskovalci pred dogodkom slikali skupaj s kipcem Viktorjem.

Vstopnice za predstave si boste lahko zagotovili od četrtka, 9. septembra 2004, dalje na blagajnah kinocentrov Kolosej. Cena vstopnice je 1.000 SIT, karte pa se lahko kupujejo samo z gotovino in ni možnega nakupa preko interneta ali M-vstopnice, s kuponi, kartico Joker ali Joker+! Rezervacije niso možne.

Komentarji

7.9. 2004 ob 14:50

Hm... me pa prav zanima, kakšna huda drama se je morala odvijat na štadionu, da so naši vrli kolosejevci film uvrstili kar med drame. Pa še film je nastal v Siddharta produkciji... le kaj bi to lahko bilo? Menda ja ne ta isti posnetek koncerta, ki smo ga pred časom že lahko videli na tv? No, dokler ne bo dodatnega opisa se bom raje izognil kritiki/ocenjevanju, se pa močno bojim, da ne bo šlo pri vsej stvari samo za en velik nateg in mastno služenje denarja. Konec koncev, kdo pa bo plačal 1000 SIT za ogled koncerta, na katerem je bila tako velika večina kr v živo tam, ostali so si ga pa pogledali na malih ekranih povsem zastonj. Morda bi bilo bolje, da bi nam Siddhartovci ponudili nov album, ne pa da takole reciklirajo staro robo. In kaj poreče Kolosej?

— Hanza
7.9. 2004 ob 15:14 zvezdica

PREDSTAVLJEN BO DOKUMENTAREC O BEŽIGRAJSKEM KONCERTU 2003! PREDVAJAN BO V VSEH KOLOSEJIH PO SLO (različni termini) V LJ BO PRED OGLEDOM DOKUMENTARCA DIREKTEN PRENOS IZ MTV EUROPE, KJER BO PREMIERNO PREDSTAVLJEN NOV VIDEOSPOT SIDDHARTE - MY DICE (Ring) ZABAVA PO MOJE ZAGOTOVLJENA! NAVALI NARODE :) več info na www.siddharta.net (novice)

— Ne Drama, Podoživljajski film :)
7.9. 2004 ob 21:52 zvezdica

To pa bo prijetno - podoživeti tisti večer z dodatkom zakulisja, ki ga je redkokdo videl ter seveda predpriprav, ki so verjetno za vse udeležene mejile na dramo (ali tragikomedijo). Konec dober, vse dobro pravijo, in takrat je res bilo dobro. V nasprotju z predhodnimi komentatorji, jst se veselim:))

— stadion
8.9. 2004 ob 13:44

rad poslusam siddharto in sem bil en vijak od 30, mislim dober izveden koncert(seveda edina slaba stran je blo ozvocenje), sam men ni prekasal krizank leto prej. drugac pa 1000sit za to? hm ...

— ethan
9.9. 2004 ob 14:18 zvezdica

hudo :) v ponedeljek bom tm :) full bo dobr še enkrat si ogledat vse pa podoživet to tko d Siddharta res ste nm prpravl prijetn presenečenje :) se vidmo v ponedelk pred Kolosejam :)

— Maja
9.9. 2004 ob 18:27

film ni kak =work of art= .morebit zanimiv le za kake sidda fane.mene osebno ne gane

— .::[MC_dude]::.
9.9. 2004 ob 21:39 zvezdica

Komi čakam tole!!! Že tkrt v lublani nism dubla kart za koncert :(( 2 sta bla pred mano je blo pa pol razprodan :(( tega pa ne smem zamudit... čeprov bi blo boljš d bi naredl še en tak koncert k je biu lan sam usejen tut tole je zakon!!! mejčkite se low ya all :)) papa

— ellow
9.9. 2004 ob 22:03

Hy vsem! Blagor vm, k si boste dokumentarc lahku ogledal. Js pa ne morm v LJ, še mn na km drgm, tku da se bom mogu zadovoljit s spotom! Neki je! "Mogoče pa kdaj pride v Nm!" :) P.S.: Uživejte še zame! siddfan

— s_matija
10.9. 2004 ob 11:01

komi čakam film!

— mašek
10.9. 2004 ob 11:03

a se kje dobimo?sj boste mel key-chaine na seb,da se bomo najdl a ne? no,js pridm tja obvezno(karte že mam)... pa se probimo najdt,a prou? an lep Sidd pozdrav!

— S.A.M.O
10.9. 2004 ob 15:51

Komi čakam, de bo ponedeljek!!! Lani je blo na koncertu tok dobr, de morm to še enkrat doživet (malo drugače). Upam da ne bojo vse karte pobrane, men pa ne bo pol nic ostal. Vsi fani – se vidimo!

— Ursy
10.9. 2004 ob 18:24 zvezdica

Sidarta je zaslovela zaradi tomija oz. zaradi njegovega očeta saj si sami ne bi morali privoščiti niti demo kasete. Zdi se mi da nimajo nobene posebne glazbe in je toliko ljudstva zaradi Kreslina saj sim je napisav tudi veliko pesmi kot je njihova najboljpopularna Od višine se zvrti. Sidarta mi ni ušeč saj preveč ponavljajo za drugimi zato bom narediv v bližnjem velik krog okoli koloseja.

— Psinonim
10.9. 2004 ob 22:04 zvezdica

Dokumentarc o bežigrajskem koncertu, premiera Ringa z MTVja, v kinu, s kokicami, prisotni člani Siddharte... STRUP V ČAJ! Tega ne bi za nič zamudla! Pridte vsi ker bo žurka!!! Na stadionu je blo nepozabn, zakaj torej ne bi še enkrat to dožvel?! Siddharta- the best!

— ursula
11.9. 2004 ob 10:23

jao kaj mi gre na živce k ma folk tolk proti siddharti... pač usak ma svoj okus ane :) sej lohka priznate d so carji, d jim je lan ratal nafilat stadion pa tko naprej :)) no uglevnm komi čakam pondelk :)) pa upam d nov useh kart takoj zmankal :)) lada vs mam :)) bodte taki k ste :*mwa*

— ellow
11.9. 2004 ob 10:30

citiraj: "Sidarta je zaslovela zaradi tomija oz. zaradi njegovega očeta saj si sami ne bi morali privoščiti niti demo kasete." ja in če je.. a si jim fovš... hwala bogu d je vsaj ena pametna slovenska skupina... drgač je pa itq slovenska glasba čist u podnu. naprimer atomik harmonik: besediu če ga poslušaš nima nobenga tapravga pomena... kr neki je ... zgleda da je slovencem res zelo ušeč d je besediu bedn kokr je lohka pa se najbolj vrti ... no sej ni važn... whatever :P p.s: siddharta ustante takšni k ste pa ne uzerite se na "negativne komentarje" :)) lada vs mam

— jst
12.9. 2004 ob 19:27

Osebno se zelo veselim ogledati dokumentarec. Zgrozi me le, ko pomislim, da bom imel okoli sebe publiko prepotentnih obsedencev, ki poleg sovražtva ne znajo prav nič drugega, kot čreda ovac slediti nekomu, ki je "in". Saj preživel že bom.

— Matej
12.9. 2004 ob 21:54

V četrtek sem bil že ob 10.05 minut pri blagajni in glej ga zlomka, pred mano ni bilo nobene vrste, zasedeno pa točno v sredini po en do šest sedežev (6 vrst skupaj). Le kdo bo tam sedel?!? lp, gregor P.S.: Bommelpapirinsvinčni kssebojinčakalnaavto gram :)

— Gregor
13.9. 2004 ob 14:57

tole ne smete zamudit! MTV je razglasil Siddharto za Artist Of The Week na njihovi spletni, tko da si lohk obetamo mogoče še kej več... 1. u Evropi???

— MIHC
13.9. 2004 ob 16:08

...končno...kakšn dokumentarec! komaj čakam..res.. siddharta legende...

— roCkon
13.9. 2004 ob 18:54

Psinonim, Od višine se zvrti za Siddharto ni napisal Kreslin. Jo je napisal pred časom, zase. Komad je klasika za vse tiste, ki se z glasbo (ja, s sjem se napiše) malo bolj resno ukvarjamo. So pa komad priredili. Tako kot je Eminem priredil že vsaj en komad (Sing for the Moment), ali pa Cake, ki so priredili prav tako klasiko, I will survive. Anyway, tale film bi znal bit hud, če niso šli preveč v svoj zadnje čase opazen "snobovski" stil.

— theBurek
14.9. 2004 ob 10:36

ob tej prilki bi skritizirala vse k delajo na rtv, ker niso prej povedal d se bo ta dokumentarc vrtiu. In kuk nej pol jst vem , d se je vrtiu, če pa ne visim vsak dan na netu?? budale jedne!! In jst sm tu zamudila.. jst se bom šla fentat :)... :(

— jst
14.9. 2004 ob 19:59 zvezdica

Koncerta nisem gledal. Sem pa vesel, da sem si mogel ogledati film o njem. Koncert se po pravici imenuje spektakel. Vloženega je bilo ogromno truda in naporov. Sprašujem pa se o smiselnosti, sporočilu in vsebini koncerta samega.

— kaj pa sporočilo?
15.9. 2004 ob 8:21 zvezdica

Saj ne vem, kaj naj rečem - hud dokumentarc. Dober prikaz dogajanja za vse nas, ki žal nismo bili na tem koncertu. Najlepši so bili občutki -zelo čustveni - fantov po koncertu. In ogled ter poslušanje v kombinaciji z plesalci njihovih komadov na velikem platnu - res čudovito.

— Suzana
15.9. 2004 ob 10:51

Ojla!! js sm zalostna k nism mogla vidt dokumentarca k mam popoldan solo... tko da lahko samo povem da je blo na stadionu res dabest in nam nikol pozabla!! Nc, to je to ce pa uspem vidt filmck pol se pa seveda se oglasim da ga pokumentiram=) Uzivite folk, siddharti pa valda se velik uspehov (ce je sploh mozno=)) cao!!!

— atrahddis
15.9. 2004 ob 11:11

kot prvo nej povem, da nimam nc proti folku k siddharte nemara! pac, vsak ma svoje mnenje.. Ampak mam pa proti ce je tko brez razloga... Da nimajo dobre muske?? Aja, ti pa vrjetn poslusas avsenike in podobne ki nimajo komada brez besede "pijmo vince..." vrjetn ti siddharta ni vsec ker pac ne dojames njihovih besedil, njihovga pomena! In tud ni res da jim je Kreslin pisu komade! Ce bi kupu ksn cd od Siddharte bi mogoce lahko prebral da v veliki vecini besedila pise Tomi isto velja za musko... Poleg tega pa je komad od visine od Kreslina in je tud ze dost star.. Tko da ce niti tega neves pol se nimas kej uglasat se mn pa ocenjevt musko (o kateri niti pojma nimas)... Najprej se pozanimi pol pa govor pa kritizeri! Pa rec mamici da ti da za poslusat original od visine...

— atrahddis
15.9. 2004 ob 20:44

Čaw! Js tokrat nism mela priložnosti, da si ga ogledam, tko k marsikdo. Upam, da bodo v Koloseju še ponovitve tega dokumentarca. Tudi na -siddhartini strani piše: VEČ POVPRAŠEVAJA BO, VEČKRAT BO FILM PONOVLJEN.

— Ponovitve dokumentarcev
16.9. 2004 ob 9:07

siddharta zakon!

— orli
16.9. 2004 ob 9:13

R.es I.n T.udi O.gromno željo imam da bi dokumentarec ponovili ker nism utegnil takrat,bil sem namreč na severu v črnem audiju in si zdaj dajem strup v čaj ker sem to zamudil.To je tudi razlog da sem se tako ignorantsko odpeljal mimo(sorry girls).Upam da ste vsi uživali v ogledu tega spektakularnega dogodka!

— johan s.
16.9. 2004 ob 9:41

PSINONIM - predno začneš kritizirati, se pravilno nauči napisti SIDDHARTA. JST - preden se fentaš naj ti povem, da niso krivi RTV za objavo tega filma, ampak si kriva sama, ker premalo spremljaš dogajanje okoli Sidov in premalo poslušaš radio - so bila obvestila tudi tam. Drugače pa so sami fanjte povedal,da ne bodo dajal velike reklame za film, ker bo njihov pravi fan že vedel za objavo filma in ga šel pogledat.

— Suzana
16.9. 2004 ob 17:42

Zakaj pa je bilo tako malo reklame??? Zamudili smo vse predstave. Kdaj bo naslednja???

— severina
20.9. 2004 ob 15:44

videospot ring je d best!ampak tok pobčeu v enem spotu...detektor mi že piska.hehe.

— bloomy
22.9. 2004 ob 16:01 zvezdica

Zanimiv film, dobro vidni plesalci, kar na koncertu nismo doziveli. O muziki pa sploh ne bi izgubljala besed: Siddarta so fenomenalni. Hvala jim, da so z nami delili obcutke pred, med in po koncertu. Iskrene cestitke in veliko uspeha se naprej. Film bi radi tudi na rednem sporedu!

— Cestitke
27.9. 2004 ob 15:56

Ampak tok dobrih pobčev kokr je moj izbranec pa na žalost ni! Čeprov na Bošta pa vseen piska, juhej!

— Landy
24.11. 2006 ob 13:39

men je ful vredi

— Jst
16.6. 2007 ob 14:38 zvezdica

Zanimiv film, dobro vidni plesalci, kar na koncertu nismo doziveli. O muziki pa sploh ne bi izgubljala besed: Siddarta so fenomenalni. Hvala jim, da so z nami delili obcutke pred, med in po koncertu. Iskrene cestitke in veliko uspeha se naprej. Film bi radi tudi na rednem sporedu! <h1></h1>

— Neznanec

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.