Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Spuži na suhem 3D

animirana komična pustolovščina
Sinhronizirano
Na sporedu od: 23.4.2015, Kolosej Ljubljana
1h 32min / 92min
Leto: 2015
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Glenn Berger in Jonathan Aibel po zgodbi Stephena Hillenburga in Paula Tibbitta
Režija: Paul Tibbitt
Zabavni animirani premetenec Spuži Kvadratnik prihaja v kinematografe v nepozabni avanturi, kjer mora združiti moči s smrtnim sovražnikom Planktonom, da bi rojstno Bikinsko Bistrico rešil pred uničenjem. Ko zlobni pirat ukrade skrivni recept za izdelavo priljubljenih rakarjevih kruhkov, se mora Spuži z zavezniki podati na suho, v svet resničnih ljudi. S pomočjo čarobne bukve morajo ustaviti pohlepnega gusarja, zato prijatelje čakajo številne nepričakovane, boleče in spužvasto zabavne prigode.

Spuži Kvadratnik (originalno SpongeBob SquarePants) je priljubljena ameriška risana serija, ki jo je leta 1999 ustvaril morski biolog in animator Stephen Hillenburg. Od takrat je nastalo 9 sezon s 189 epizodami, dva televizijska filma in en celovečerni animirani film iz leta 2004, ki je sedaj dobil nadaljevanje v filmu Spuži na suhem, ki obeta največjo superherojsko dogodivščino vseh časov. Zaradi zlobnih dejanj skrivnostnega zlikovca bo namreč ogrožen obstoj Bikinske Bistrice, zato bo dobrodušen in prismuknjen Spuži moral združiti moči z zapriseženim sovražnikom Planktonom in vstopiti v naš svet, da bi rešil svojega.

Večni optimist Spuži uživa življenje v Bikinski Bistrici s svojimi prijatelji: zvesto morsko zvezdo Patrikom, zajedljivim Markom Kalamarom, znanstveno navdahnjeno veverico Sanči Biks in kapitalističnim rakom gospodom Rakarjem. Njihova najljubša jed in temelj bikinskobistriške prehrane je legendarni slastni Rakarjev kruhek. Prodajajo ga le v eni restavraciji na svetu, v Rakarjevem raju, kjer strogo varujejo njegovo skrivno recepturo.

Ko ta nekega dne izgine, sprva vsi sumijo, da jo je ukradel Rakarjev zapriseženi tekmec Plankton. Spuži tega ne verjame, temveč ve, da je Plankton edini, ki mu lahko pomaga rešiti skrivnost. Večna nasprotnika združita moči in se odpravita na lov za pravim tatom, medtem ko Bikinska Bistrica zaradi pomanjkanja Rakarjevih kruhkov potone v pravo postapokaliptično zmešnjavo. Spuži in Plankton na popotovanju skozi prostor in čas spoznavata popolnoma nove kraje; opazovalno palubo na medgalaktični vesoljski ladji z govorečim delfinom, sladko notranjost Spužijevih možganov in nazadnje še najbolj noro in nepredstavljivo dimenzijo - naš svet. Skušata vpreči svojo notranjo supermoč in se spopadeta z zlobnim piratom Burgerbradom, ki ima z okusnimi kruhki posebne načrte.

Po besedah režiserja Paula Tibbitta film ponuja vse, kar si lahko želite. Znani liki se odpravijo v popolnoma novo smer in svet, za nameček še v 3D tehniki!

Slovenska sinhronizacija

Sinhronizacija : STUDIO RITEM
Prevod: Mitja Prah
Režija: Jernej Kuntner
Režija pesmi: Vojko Sfiligoj
Glasovi: Aleksander Volasko, Gaj Trček, Daniel Bavec, Primož Ranik, Nino Ošlak, Jakob Kapus, Sara Lednik, Eva Mihelič, Jernej Kuntner, Matevž Mueller, Aljoša Kovačič, Uroš Buh, Rok Kuntner, Filip Leskovar

Junaki in njihovi superherojski alter egi

Spuži Kvadratnik je Nerazblinljivi
Otroška, igriva in prismuknjena morska spužva, ki živi v ananasu v podvodnem mestecu Bikinska Bistrica. Spuži je izjemno vešč pražilec, ki pripravlja slastne kruhke v Rakarjevem raju. Marsičesa ne ve in nenehno nadleguje vse okrog sebe (predvsem Marka Kalamara), vendar je zelo dobrodušen.

Patrik Zvezda je Gospod Supermegacar
Patrik živi pod skalo v podvodnem mestecu Bikinska Bistrica. Je nespametna in prijetna morska zvezda ter Spužijev najboljši prijatelj. Je pa tudi precej pretežak, zelo rad liže sladoled in uživa več vrst nezdrave hrane.

Marko Kalamar je Gniloton
Marko živi v glavi z Velikonočnega otoka med Spužijem in Patrikom. Je blagajnik v Rakarjevem raju in svojo službo naravnost prezira. Marko je sebičnež, ki neupravičeno daje vtis večvrednosti. Ima tudi preko 500 avtoportretov in zmotno prepričanje v svoje talente.

Gospod Rakar je Sir Ščipfalot
Gospod Rakar je skrajno pohlepen in sebičen lastnik Rakarjevega raja, ki je povsem obseden z denarjem. Njegov zagrizen sovražnik in poslovni tekmec je Štefan J. Plankton, ki nenehno skuša izmakniti skrivno recepturo za rakarjeve kruhke.

Sanči Biks je Nagloda
Sanči je veverica. Izstopa zaradi teksaških lastnosti in znanja karateja ter naravoslovja. Bržčas je najpametnejša in najrazsodnejša od vseh likov.

Štefan J. Plankton je Plank-Tona
Štefan J. Plankton je zagrizen sovražnik gospoda Rakarja. Vodi klavrno restavracijo Njamkibla, ki leži nasproti Rakarjevega raja. Njegov glavni cilj je ukrasti skrivno recepturo za rakarjeve kruhke in gospoda Rakarja spraviti ob posel.

Komentarji

10.4. 2015 ob 16:05

jaz sem največji oboževalec spužija in komaj čakm na ta film

— adel
10.4. 2015 ob 16:06

jaz sem naj večji oboževalec spužija in komaj čakam na ta film

— adel
15.4. 2015 ob 19:00

viiii, komi čakam. upam da bo zanimivo. :)

— spužvi bob
17.4. 2015 ob 15:07

sem oboževalka spužija kvadratnika odlična risanka in odličen režiser ODDDDDDDDDDDLLLLLLLLLLLLLLLLIIIIIIIIIIIIIČČČČČČČČČČČNNNNNNNNNNNNNOOOOOOOOOOOOO

— špela
18.4. 2015 ob 10:02

ta film je best ever

— spuži
26.4. 2015 ob 10:23

ZAKON FILM!!!!!!!!

— SPUŽI KVADRATNIK
10.5. 2015 ob 16:26

Naj naj film Sanči je zakon!!!!

— SANČI 💖

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.