Kolosej
Film distribucije Fivia

Spovedi

Le confessioni
triler, drama
Podnapisi
Na sporedu od: 2.3.2017, Kolosej Ljubljana
1h 43min / 103min
Leto: 2016
Država: Italija
Jezik: italijanščina
Scenarij: Roberto Ando, Angelo Pasquini
Režija: Roberto Ando
V razkošnem hotelu na nemški obali poteka sestanek skupine G8. Najvplivnejši gospodarstveniki sveta so se zbrali, da bi sprejeli določbe, ki bodo korenito spremenile svetovno ekonomijo. Med gosti je tudi skrivnostni italijanski menih, ki ga je na sestanek povabil Daniel Roché, direktor Mednarodnega denarnega sklada. Roché se želi še isti večer skrivaj spovedati menihu, naslednje jutro pa ga najdejo mrtvega.

KRITIKE
“Zagonetni menih morda ve, kako je umrl direktor Mednarodnega denarnega sklada v zadnji stvaritvi italijanskega režiserja Roberta Andòja, ki je še ena izjemna študija življenja, smrti in moči."
- Pamela Pianezza, Variety

“Roberto Andò je ustvaril prepričljiv film, ki gledalca prisili v soočenje z lastno vestjo in moralnimi načeli. Film Spovedi se odvija na dveh vzporednih ravneh: na realistični, ki prikazuje potek mednarodnega gospodarskega vrha, in na metafizični, ki odraža notranje glasove vseh vpletenih v mračno skrivnost."
- Chiara Spagnoli Gabardi, Shockya

NAGRADE /FESTIVALI
Italijanski sindikat filmskih novinarjev 2016 – nagrada za fotografijo, nominaciji za režijo in zvok
Karlovy Vary 2016 – nagrada žirije

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.