Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Slutnja

psihološki triler
Ne domišljate si.
Na sporedu od: 13.9.2007, Kolosej Ljubljana
1h 50min / 110min
Leto: 2007
Država: ZDA
Scenarij: Bill Kelly
Režija: Mennan Yapo
Običajno življenje gospodinje Linde pretrga tragična smrt moža, a še večji šok sledi naslednje jutro, ko se znova zbudi ob njem. Ker nihče ničesar ne ve o usodni nesreči, Linda domneva, da so bile to zgolj sanje. Že naslednji dan se zopet znajde v času moževega pogreba. Zaradi njenega neobičajnega obnašanja so vsi prepričani, da je doživela živčni zlom, toda Linda se odloči skrivnosti priti do dna in spraviti potek dogodkov v časovno logično sekvenco. A njeni poizkusi imajo kmalu usodne posledice.

Sinopsis

Pravijo, da je šlo za nesrečo,
toda ta se pravzaprav še ni zgodila ...

Linda Hanson (Sandra Bullock) ima topel dom, čudovitega moža in dve krasni hčerki. Popolno življenje - vse dokler ji ne sporočijo strašne novice, da je njen mož Jim (Julian McMahon) umrl v prometni nesreči. To je najhujše, kar se ji je moglo zgoditi. Ampak ali je to le plod njene domišljije? Ko se naslednjega jutra prebudi, je njen mož povsem živ. Linda najprej pomisli, da gre za nočno moro. Toda ta se ponavlja - Linda se včasih prebudi poleg živega moža, drugič pa kot vdova.

Nepojasnljivo in brez kakršnega koli reda se Lindi vrstijo povsem različni dnevi. Njene slutnje vodijo v niz čudnih dogodkov. Svet se ji vedno znova postavlja na glavo, dokler je okoliščine nekega dne ne privedejo do odkritja, da njeno popolno življenje mogoče vendarle ni takšno, kakršno se zdi. V obupanem poskusu rešiti družino se poda v boj s časom in usodo, da bi ohranila, kar sta z Jimom zgradila.

TriStar Pictures, Metro-Goldwyn-Mayer in Hyde Park Entertainment predstavljajo film Slutnja v produkciji Ashok Amritraj / Offspring Production. V tem vznemirljivem trilerju v razkoraku s časom in polnem emocionalnega naboja igrajo Sandra Bullock, Julian McMahon, Nia Long, Kate Nelligan, Amber Valletta in Peter Stormare. Film je režiral opaženi nemški režiser Mennan Yapo po scenariju, ki ga je napisal Bill Kelly. Producenti filma so Ashok Amritraj, Jon Jashni, Adam Shankman, Jennifer Gibgot in Sunil Perkash, direktor fotografije Torsten Lippstock, scenograf Dennis Washington, montažer Neil Travis, skladatelj Klaus Badelt, kostumografka pa Jill Ohanneson.

Film nosi oznako PG-13 zaradi nasilja, vznemirljivih posnetkov in ostrega jezika.

Domišljanje in prividi

Producent Ashok Amritraj je, ko je prebral scenarij, dojel, da gre za neverjetno zastrašujoč film. Posebno mu je bila všeč možnost prepletanja hišne drame z napetim preskakovanjem v času ter možnost posneti triler, v katerem ni običajnih količin nasilja: "Napeti filmi vas ne smejo držati na trnih z velikimi količinami krvi, temveč s psihološkim pristopom, ki vas povsem razoroži - takšni so na primer Hitchcockovi filmi."

Kot vsi uspešni filmi je tudi Slutnja nastala iz zelo preproste ideje: kako bi se počutili, če bi izvedeli, da je najvažnejša oseba v vašem življenju umrla, ko pa bi se naslednjega jutra prebudili, bi ugotovili, da je živa? Bi bili prepričani, da so bile to samo sanje, ali bi pomislili, da je to nekakšen znak, slutnja tragedije, ki se bo šele zgodila?

Ko je producent Perkash postavil to vprašanje scenaristu Kellyu, je izhodiščna ideja dobila novo dimenzijo: kaj bi bilo, če bi bili dnevi v tednu kot igralne karte, vi pa ne bi mogli vplivati na to, s kakšnimi kartami razpolagate? Emocionalni napetosti izgube ljubljene osebe so dodali negotovost in nastala je zgodba o preizpraševanju usode.

Bill Kelly dodaja: "Linda se je zazibala v rutinsko zadovoljstvo z lastnim življenjem do te mere, da se ji zdijo vsi dnevi enaki. Prav s pomočjo te izkušnje pa naposled dojame, kaj je resnično pomembno v življenju."

Film temelji na negotovosti, ki jo izkusi neka ženska, ko nenadoma izgubi nadzor nad svojim življenjem in je prisiljena sprejeti drugačno usodo. Pomembno je bilo izbrati igralko, ki bo sposobna prenesti občutke ženske, ki se znajde v neobičajni in na videz brezizhodni situaciji. Amritraj pojasnjuje: "Film temelji na prekrasni zamisli o gospodinji, ki opravlja svoje vsakodnevne dejavnosti, nato pa se nenadoma sooči z možnostjo, da je njen mož mrtev, pa tudi s spoznanjem, da lahko to smrt morda prepreči. Prepričani smo, da se bodo gledalci in predvsem gledalke zlahka vživeli v to situacijo."

Ko je bil scenarij končan, je Amritraj začel iskati režiserja, ki bi film obogatil s posebnimi učinki, a bi bil hkrati dober v "konvencionalnem" smislu, nekoga, ki bi dobro vodil igralce in bi imel občutek za prepletanje dejanskosti in prividov: "Želel sem režiserja, ki bi temu žanru dodal novo dimenzijo, da bi bila Slutnja več kot običajen triler."

Izmed 35 režiserjev, s katerimi so govorili, so producenti izbrali nemškega režiserja Mennana Yapa, ki je režiral neobičajen, sanjski triler Soundless. Menili so, da bo Yapo filmu dal pravi ton in atmosfero. Perkash dodaja: "Mennanov film je neobičajen in eleganten, in kar je najpomembnejše, niti malo ni podoben tipičnim holivudskim filmom."

Izbiranje igralcev

Naslednji korak je bil najti igralko za vlogo Linde Hanson. Pomembno je bilo najti osebo, s katero se bo občinstvo takoj identificiralo, igralko, ki je sposobna prenesti širok razpon občutkov. "Mislim, da je Sandra Bullock odlična izbira. Ona je, za moje pojme, najbolj prepričljiva igralka. Zelo je pomembno, da Lindo igra nekdo, ki mu občinstvu verjame. Menim, da je to lahko naredila le Sandra," je povedal režiser Yapo.

Sandri Bullock ideja, da bi igrala v srhljivki, sprva ni bila všeč. A ko je prebrala scenarij, se je navdušila: "Film je grozljiv že zaradi same teme, pa tudi zaradi malenkosti, kot je škripanje stopnic. Že po prvih nekaj straneh scenarija sem vedela, da je to to."

Za Bullockovo je bila vloga velik izziv: "Linda je uresničila ameriški sen: ima dom, dva otroka, čudovitega moža, vse, kar si vsi želimo v življenju. Po drugi strani pa so tu hipoteka, enoličnost vsakodnevne rutine in občutek osamljenosti, ki ga izkusijo mnogi, ko začne ljubezen bledeti zaradi vsakodnevnega stresa in pritiskov. Tu se začne prava zgodba. Imate žensko, ki je v življenju že skoraj otopela, in čudne dogodke, ki zastavljajo pomembno vprašanje: Ali bi, če bi imeli priložnost vrniti se v preteklost, kaj spremenili, ali pa bi preprosto nadaljevali s svojim življenjem?"

Yapo je povedal še eno zanimivo podrobnost o glavni igralki: "Poleg tega, da je čudovita oseba, s katero je užitek delati, tudi govori nemško!"

Bullockova se je v svoji igralski karieri specializirala za komične vloge, hkrati pa je zanjo značilna tudi očarljiva melanholija, ki je bila ključnega pomena za vlogo Linde. "V Sandrinim očeh vidite nekaj skrivnostnega, občutek imate, da je preživela veliko več, kot kaže. Enako je z Lindo in prav zato je bila Sandra odlična," je povedal Yapo.

Pazljivo je bilo treba izbrati tudi igralca za vlogo Jima Hansona, skrbnega moža in očeta, ki do konca ostane praktičen. Ustvarjalci filma so se odločili za avstralskega igralca Juliana McMahona. "On je najzanimivejši igralec v svoji generaciji. Izjemno je prepričljiv," je povedal režiser Mennan Yapo.

McMahon pravi, da se je ogrel za vlogo takoj, ko je prebral scenarij: "Najprej sta me navdušila nelinearnost časa in potovanje likov. Ko sem petič ali šestič prebral scenarij, pa sem se poglobil v psihološke vidike in dojel, da je ta celotna situacija pravzaprav zelo izčrpljujoča. Jim je katalizator vsega, kar se v filmu dogaja. To je zame prva takšna vloga. Jim je povprečni Američan, ki nadaljuje s svojim življenjem, medtem ko njegova žena doživlja neobičajno izkušnjo. Res je bilo veliko stvari, ki so me pritegnile k temu filmu: lik, scenarij, režiser in, seveda, Sandy."

O sodelovanju s Sandro Bullock je Julian povedal: "Že dolgo sem občudoval njeno delo, zato mi veliko pomeni, da sem končno imel priložnost sodelovati z njo. Prepričal sem se, da je vse, kar sem mislil o njej, resnica. Je prijetna oseba in odlična igralka."

Tudi Sandra Bullock je bila očarana nad svojim filmskim možem: "Res mi je bilo čudovito delati z njim. Ko ga ni bilo na prizorišču, smo vsi komaj čakali, da se vrne in da spet prinese s sabo tisto svojo značilno energijo in veselje. "

Za vlogo Lindine najboljše prijateljice Annie so filmski ustvarjalci izbrali krasno Nio Long, ki jo je neobičajen scenarij takoj pritegnil: "Všeč mi je bilo, da gre za zamotano zgodbo, ki ji morate ves čas slediti. Vsi se včasih vprašamo, kaj bi bilo, če bi bilo, še posebej, ko gre za nepojasnjene dogodke. Film preizprašuje tisto tanko mejo med stvarnim in nestvarnim, med tem, kar vidimo, in tistim, v kar verjamemo."

Vlogo Lindine mame Joanne je dobila Kate Nelligan. Joanne se zaveda, da Linda preživlja težko obdobje, a je nezaupljiva glede čudnih podrobnosti. Nelliganovo je pritegnila kompleksnost filma: "Ves čas se izmenjujeta preteklost in prihodnost, tako da nikoli niste prepričani, ali se liki nahajajo v sedanjosti ali je to že prihodnost. To je zelo domiselno, kot sestavljanka. Le Linda se zares zaveda te nestalnosti stvarnosti."

Ohranjanje resničnosti

Film Slutnja so nameravali posneti v New Orleansu, a so morali zaradi orkana Katrina, ki je opustošil mesto, snemanje prestaviti v Shreverport. "Hoteli smo ostati vsaj v isti državi, saj nas je guverner Louisiane zaprosil za pomoč po strašni tragediji. Rezultat je bil odličen, saj je Shreverport čudovit in ljudje fantastični."

Scenograf Dennis Washington je dobil nalogo, da oživi atmosfero majhnega mesta, kar v Shreverportu ni bilo težko. Ustvarjalci filma so želeli, da imajo gledalci občutek, da bi to lahko bilo katero koli mesto v ZDA. Yapo pravi, da se je želel "osredotočiti na like in ostati v stvarnosti. Želel sem, da je ta film karseda stvaren."

Amritraj dodaja: "Atmosfera je v tem filmu izjemno pomembna. Hoteli smo, da je resničnost 'resnična', da na primer sobe niso preveč klavstrofobične, a se občinstvo lahko kljub temu poistoveti z grozotami, ki jih preživlja Linda."

Eden najmočnejših prizorov v filmu Slutnja je prizor trka. Yapo pojasnjuje: "V tem filmu gre za izgubo in bolečino. Žena izgubi moža v prometni nesreči. Zato je trk moral pustiti močan vtis. To je edini prizor v filmu, pri katerem smo si dovolili pretiravanje."

Popolnoma brez reda

V filmu se dnevi vrstijo brez kakršnega koli reda, zato je bil izziv sestaviti urnik snemanja, ki bi igralcem omogočil, da spremljajo delo. "Želel sem, da snemanje poteka bolj kontinuirano kot sam film. Sandra je morala biti pozorna tudi na emocionalno linijo. V spalnici se na primer zbudi šest- ali sedemkrat, in tega nismo posneli naenkrat - ker bi bilo preveč izčrpavajoče in ker bi nam zmanjkalo idej", je povedal Yapo.

Sandra Bullock dodaja: "Imela sem občutek, da bom znorela, a Mennan mi je na to odgovoril, da se natanko tako počuti tudi Linda. Vsakogar fascinira razpad osebnosti, ko se vprašate: 'Kdo je tu nor?' Treba pa je biti previden, da se ne izgubi tok zgodbe."

Vsi so si želeli napraviti napet, zanimiv in emocionalno nabit film. Yapo pravi: "Želel sem, da po ogledu filma ljudje pomislijo: 'Vau, to bi se lahko zgodilo tudi meni.' Psihološki trilerji so zanimivi prav zato, ker prikazujejo, kaj se dogaja v glavah ljudi."

Od nekdaj obstajajo zapisi o ženskah s čudnimi slutnjami. Na snemanju so mnogi opisali slutnje, ki so jih imeli; najzanimivejša je bila zgodba Kate Nelligan: "Verjela sem, da bom rodila dečka in ko se je rodil, je bil točno takšen, kakršnega sem videla."

Slutnje

Beseda "slutnja" (ang. premonition) izhaja iz latinske besede pramonere, ki pomeni "vnaprej opozoriti." Dr. Richard Broughton je življenje posvetil preučevanju tega, čemur pravimo šesti čut: "Večina ljudi sanja čudne sanje, za katere verjamejo, da se bodo uresničile. To se pogosto tudi zgodi. Včasih ljudje zaradi kakšnih sanj spremenijo načrte in na koncu se izkaže, da je bila to dobra odločitev."

Fizik Dean Radin je skušal delovanje tovrstnih vizij opisati z naslednjimi besedami: "Obstajata dva v temelju različna pogleda na prihodnost. Prvi pravi, da prihodnosti ni mogoče spremeniti, saj obstaja usoda, namenjena vsakemu človeku. Drugi pa pravi, da je prihodnost niz naključij in obstaja samo verjetnost, nič ni določeno vnaprej."

Možnost predvidevanja dogodkov je vedno vznemirjala ljudi in številni so prav zares imeli nepojasnljiva videnja, ki so se uresničila. Sunna Roulston je na primer imela strašne vizije o tem, da se je znašla sredi begunskega tabora, obkrožena z izčrpanimi in lačnimi ljudmo. Med njenim potovanjem na Tajsko je deželo prizadel cunami. Američan David Booth pa je znan po tem, da je večkrat sanjal letalske nesreče, ki so se uresničile.

O glavnih igralcih

Sandra Bullock (Linda Hanson) je ena najbolj iskanih holivudskih igralk. Med drugim je igrala v filmih Usodna nesreča, Infamous in Lepotica pod krinko, zaslovela pa je z vlogo v kino hitu Hitrost iz leta 1994. Zelo uspešna sta bila filma Mreža in Ko si spal, videli pa smo jo tudi v filmih Naravne sile, Romanca ob jezeru, Hitrost 2, Številke za umor in drugih. Prejela je številne nagrade in nominacije, med drugim nagrado Blockbuster Entertainment in dve nagradi MTV Movie Awards za vlogo v filmu Hitrost, nominacijo za zlati globus in American Comedy, tri nagrade People's Choice in dve Blockbuster Entertainment za film Ko si spal in nominacijo za zlati globus za Lepotico pod krinko.

Julian McMahon (Jim Hanson) v svoje vloge vnaša karizmo in intenzivnost. Igral je v filmu Fantastični štirje in nadaljevanju Fantastični štirje: prihod srebrnega letalca, vloga v priljubljeni nadaljevanki Nip/Tuck pa mu je prinesla nominacijo za zlati globus. Opažene so bile tudi njegove vloge v nadaljevankah Profiler, Charmed in Home and Away ter v filmih Another World, In Quiet Night, Another Day in Love Letters.

O režiserju

Mennan Yapo se je rodil leta 1966 v Münchnu v Nemčiji, kjer je tudi začel kariero režiserja. Leta 1995 je začel pisati scenarije v angleščini in nemščini. Pojavil se je v filmu Zbogom, Lenin. Filma Framed in Lautlos je režiral, produciral in zanju napisal scenarij.

Komentarji

31.8. 2007 ob 11:17

Film sem videla že pred časom. Meni je bil zelo všeč, sploh zato, ker sem pričakovala, da bo podoben ostalim na isto temo, PA SPLOH NI BIL!! Ocena: slaba 4 od 5. Priporočam ga tistim, ki radi malce razmišljajo med filmom. Kot že rečeno: film je zelo dober:)

— Mary L.Z.
4.9. 2007 ob 1:03 zvezdica

Film je kr v redu, mislim, je drugačen od večine (v pozitivnem smislu), a zato malo 'čuden'. Sicer pa Sandra ne pokaže vsega kar zna! Ocena: 7,5/10 (pr nas v kinu šele septembra!?! Ste pa hitri!)

— Gregjuicey
4.9. 2007 ob 4:22

film sem si ogledal ze par mesecev nazaj in me je zelo pozitivno presenetil.zelo gledljiv triler

— ian
4.9. 2007 ob 11:25 zvezdica

film sem pogledala, ocenila bi ga z 8+ od 10. traja neki časa da pogruntaš. :D da ne bom preveč povedala :) mislim da ne bo noben razočaran nad filmom, tudi če psihotriler ni vaša najljubša zvrst. definitivno sa splača pogledat.

— maša
12.9. 2007 ob 22:42

Tko sama zgodba se mi je zdela ful v redu. In je kr lepo narjen film. Sam se mi pa zdi da je bla pa to mal pretržka vloga za Sandro Bulock. Drgac pa vredn ogleda!

— Besht
16.9. 2007 ob 10:38

meni ni bil všeč konec. film se tako razvija, da mislis, da mora konec biti pa sigurno nekaj, kar te bo presenetilo..

— nina
17.9. 2007 ob 15:57

Meni je bil film zelo všeč, ker ni "že videno".

— Staci
18.9. 2007 ob 22:47

res hud film... od začetka ti ni nč jasn, tm nek na sred ti je še mn, ampk na konc se mi pa zdi tko hud point... ful mi je res ušeč sporočilo filma. pa tut nasplošno dobra zgodba, dobr odigrana... se splača pogledat.

— chiara
20.9. 2007 ob 9:49

Eh, še en izmed ameriški filmov... je za pogledat, za kej več pa ne...

— kotek
22.9. 2007 ob 12:30 zvezdica

Film sem gledla že dvakrat in mi je ful všeč, tudi zaradi igralske zasedbe. Sicer rabiš nekaj časa, da ugotoviš za kaj gre, drugače pa je nekaj čisto novega in posebnega. Splača se ga pogledat

— Ful dober film
22.9. 2007 ob 15:19 zvezdica

Film se mi zdi zanimiv, nekoliko drugačen, opremljen z odlično igralsko zasedbo, motil me je edino konec, sicer pa toplo priporočam. Ocena:8/10

— Lolypop
22.9. 2007 ob 21:49 zvezdica

Film je super, zgodba zapletena in ji morš sledit. Na momente ne veš kaj točn in kje se dogaja. Pravi psihološki triler, treba študirat. ;)

— Samy
26.9. 2007 ob 16:25 zvezdica

pri tem filmu res ne rabiš kej dost razmišljat... tud konec je predvidljiv. nič posebnega, Bullockova je pa zmer bolj bleda igralka... nobene karizme več...

— MITJA
27.9. 2007 ob 23:06 zvezdica

...ampak ne za vse...film,ki ne ponuja nič novega v scenariju,vendar te nekako prevzame zaradi mračnega šarma vprašanja kot je "Ali lahko predvidimo prihodnost?" in ali se lahko z njo sprijaznimo,še preden se ta sploh pojavi in ali lahko kaj naredimo,da jo spremenimo? Skratka,Sandra Bullock ima dramo zapisano na svojem obrazu,samo poglejte izraz njenih oči,ko se prebudi ob možu,jutro po tistem,ko je podoživljala njegovo smrt...obožujem to igralko,je takoj za Cristino Ricci,ena najbolj nepravično zapostavljena zvezda,ki ima ogromno potenciala,vendar ji pišejo na kožo podobo povprečja,ki pa ji vsekakor ne odgovarja...v Premonition pa je znova dokazala fleksibilnost njenega igralskega talenta in predvsem njena prilagodljivost tako delikatni tematiki... Ocena filma?7+...ocena igre?9...ocena scenarija?3..toda kot sem že rekel,oglejte si oči Sandre,pa vam bo jasno,zakaj je vredno film gledati...

— Dario
29.9. 2007 ob 22:50 zvezdica

film je zelo dober, napet .. vendar ga morate pozorno spremljat. igralska zasedba je tudi odlicna... sandra bullock je pac prfesionalka in ta vloga ji je bila pisana na kožo. idi te ga gledat nebo vam zau. res kr je film špica... ženska pokaze koliko ji pomeni družina in dom pa tudi ljubezen do moza. ocena 10!

— MAJA
1.10. 2007 ob 19:56 zvezdica

Film me je razočaral. Trailer je obetal veliko več, kot smo dobili v kinodvorani. V scenariju so predvidljive luknje, ki nastanejo vedno, kadar se holivudski producenti odločijo, da bodo posneli film o "kajpačebizavrteliča snazaj". By the way: je to naključje, da je bil eden zadnjih filmov Bullockove tudi Romanca ob jezeru, kjer si s Keanujem pošiljata pisma skozi čas? V glavnem: zasnova Slutnje je po mojem skromnem mnenju povsem v redu; če je ne bi razvlekli v povprečno zgodbo, bi ji res lahko rekli psihotriler. Na trenutke si rečeš: ja v redu, smo dojeli, enkrat je husband mrtev, drugič ne ... Vse skupaj se ponavlja do momenta, ko se vprašaš, kje je sploh vrh. Mrtvi ptiči, scary stopnice, malo treskanja in to je to. Običajna scenografija, potem pa sledi še neinovativen nauk, ki ga ima Holivud pač rad: Treba se je boriti. Po možnosti za ljubezen. (In novorojenčke.) Oh, ja. Še vedno mi ni jasno, koliko tednov je Sandra vse to doživljala, ampak meni je bilo čisto dovolj. Pa da ne bo pomote: strinjam se, da igralka zasluži boljše vloge, ker je nadarjena. Pa še producentka je! Daj no Sandra, sproduciraj si spet en nadpovprečen film.

— Kiki
4.10. 2007 ob 17:02

kr uredu filmček, sn pričakovala malo več od sandre (lohk bi pokazala kay več= drgač pa ni tko slabo ... vreden ogleda.

— jass- smotka =P
8.10. 2007 ob 23:53 zvezdica

Film je sprva veliko obljubljal. Ok, gre za zgodbo, ki zaradi fizike in njenih lastnostni ni drugače možna kot na filmu. Tudi to dejstvo prebavim, ajd, umetniška svoboda pač. Ampak, ko se pojavi župnik s svojimi flancami o nevernikih, je film v trenutku zgubil vse. Skratka, razumeti je, da se ji je čas malo zmešal zato, ker je bila nevernica in da ji je ta zmešnjava možnost, da popravi svoje življenje tako, kot ji reče župnik. Ah, je res potrebno povsod vlačiti institucionalizirano vero? Kot da se zahodni človek in njegov umetniški čut ni skozi zgodovino že dovolj ukvarjal s krščanskimi nebulozami.

— ateistek
13.10. 2007 ob 2:47

film me je navdušil! dobra zgodba, zapleti ;) pejte ga gledat

— DamonDash
14.10. 2007 ob 18:21 zvezdica

Film se mi je zdel dolgočasen, predvidljiv, ne le da nam gledalcem ni bilo treba dosti razmišljat, tudi liki so zastavljen zaplet razvozljali mnogo prepozno, ko nam je bilo že bistvo (zaplet) servirano... Glasba je bila edina zadeva ki je bila v smislu žanra. Mnogo je tudi nejasnosti in nasploh da ne bom filozofirala: eden najslabših filmov, kar sem jih kdaj šla gledat!

— Limita
19.10. 2007 ob 21:52

konec je malo čudn drugače pa je vreii :P

— rit
20.10. 2007 ob 20:49

ateistek, ne bi mogu povedat bolje!

— Nina
25.10. 2007 ob 23:43

.film je zelo všeč,čeprav sem ga s "težkim" srcem gledala...spominja me na določene trenutke,ki sem jih preživela s pokojnim fantom,in se z njegovo smrtvijo nikakor ne morem sprijazniti.res je dober!!lp***

— **
24.1. 2010 ob 18:28

men je full dober film...ker je ful napet in neveš kaj se bo zgodilo

— i like films
29.1. 2014 ob 22:53

Film je ze zu lvdilo ke mi sifi obcasnitov naglas

— mitja

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.