Kolosej
Film distribucije Ljubljanski kinematografi

Slepa pega

drama
Na sporedu od: 21.11.2002, Kolosej Ljubljana
1h 28min / 88min
Scenarij: Hanna A. W. Slak
Lupa najde narkomana Gladkega, ki je zbežal iz bolnice. Zapre ga v najeto sobo z namenom, da ga bo rešila zasvojenosti. Toda med zidovi izolirane sobe se kmalu zabrišejo meje med jetnikom in ječarjem. Na dan prihajajo grozljive skrivnosti in Lupa se poda v boj za lastno svobodo.

Igralci

Manca Dorrer - Rojena 1977. Študentka na Fakulteti za družbene vede. Obiskovala Gledališko in lutkovno šolo pod vodstvom Metke Zobec. Kot igralka nastopala v kratkih filmih ROP STOLETJA (režija Urška Kos), KAJ BI ŠE RAD? (režija Martin Srebotnjak), celovečernih filmih OUTSIDER (režija Andrej Košak), LJUBLJANA (režija Igor Šterk), MARMELADA, 3. del (režija Hanna A. W. Slak), VLADIMIR (režija Zoran Živulovič) in TV nadaljevanki PREŠEREN (režija Franci Slak). Nastopala je tudi v gledaliških predstavah NOČ (režija Anja Medved) in CUREK KRVI (režija Bojan Jablanovec).

Kolja Saksida - Rojen 1981. Vloge v kratkih igranih filmih NAPREJ (režija Boris Petkovič), ROP STOLETJA (režija Urška Kos), VRVOHODEC (režija Hanna A.W.Slak) in celovečerni film JEBIGA (režija Miha Hočevar). Drugi asistent režije na snemanju fikma NO MAN'S LAND (režija Denis Tanovič). Asistent režije na snemanju filma MARMELADA 4. del (režija Zoran Živulovič). Avtorski prijekt: EKSPERIMENTALEC (eksperimentalni film), LET'SSS GO! (kratki animirani film). Obetaven slovenski VJ.

Lotos V. Šparovec - Rojen 1971. Eden najobetavnejših slovenskih igralcev mlajše generacije. Celovečerni filmi: TEMNI ANGELI USODE (režija Sašo Podgoršek), JEBIGA (režija Miha Hočevar), SJAJ V OČEH (režija Srdjan Karanovič). Stalni aganžma ima v Mestnem gledališču Ljubljanskem.

Silva Čušin - Rojena 1957 v Ljubljani. '87. leta izbrana za igralko leta v filmu LJUBEZEN NAM JE VSEM V POGUBO, režiserja Jožeta Galeta. Nastopala v mnogih slovenskih filmih, nazadnje v študentskem kratkem filmu Z LJUBEZNIJO, režiserja Žmarka Naberšnika. Članica Slovenskega narodnega gledališča v Ljubljani.

Jožica Avbelj - Rojena 1951 v Postojni. Nastopala že v več kot petnajstih celovečernih filmih in številnih gledaliških predstavah. Članica Mestnega gledališča Ljubljanskega.

Uroš Fürst - Rojen 1974 v Ljubljani, kjer je dokončal Akademijo za gledališče, film in televizijo. Član stalnega ansambla SNG Drame. Nastopil v filmu LJUBLJANA (režija Igor Šterk). Član Slovenskega narodnega gledališča v Ljubljani.

Ustvarjalci

Karina M. Kleszczewska - direktorica fotografije
Rojena 1972 v Varšavi. Leta 1996 je diplomirala na oddelku za kamero Visoke filmske šole v Lodzu, Poljska. Kot direktorica fotografije je sodelovala pri osmih kratkih filmih in šestih dokumentarcih ter številnih video glasbenih in reklamnih spotih. Kot snemalka je sodelovala pri celovečernih filmih "Gledam te, Marija" L. Barczyka in "Zvestoba" A. Žulavskega. "Slepa pega" je njen celovečerni prvenec v vlogi direktorice fotografije.

Marko Japelj - scenograf
Prvič se je s filmsko scenografijo srečal v filmu "Blues za Saro" režiserja Borisa Jurjaševiča. "Slepa pega" je njegov drugi celovečerni film. Znan po številnih monumentalnih gledaliških scenografijah pri predstavah režiserja Tomaža Pandurja v mariborskem gledališču.

Sabina Buždon - kostumografka
Kostumografka pri številnih kratkih in študentskih filmih. Pri filmu "Ljubljana" je prvič samostojno oblikovala kostume za celovečerni film. Trenutno sodeluje pri filmu "Rezervni deli" Damjana Kozoleta.

Alenka Nahtigal - maskerka
Celovečerni filmi: "Outsider" Andreja Košaka, "Rane" Srdjana Dragojevića, "Sladke sanje" Saša Podgorška, "Zvenenje v glavi" Andreja Košaka. Sodeluje pri novem celovečernem projektu Janeza Burgerja.

Berden / Preuss - oblikovalca zvoka
Avtorski zvočni tandem Studia Ritem. Celovečerni filmi: "Outsider" Andreja Košaka, "Jebiga" Miha Hočevarja, "Ekspres, ekspres" Igorja Šterka (nagrada za najboljši zvok na 1. slovenskem filmskem festivalu, Portorož 1997), "Varuh meje" Maje Weiss. Kratki filmi: "Adrian", "Hop, Skip & Jump", "Atorzija". Hanna PREUSS je sodelovala kot tonski snemalec in oblikovalec zvoka pri številnih uspešnih "jugoslovanskih" filmih, za katere je prejela več festivalskih in drugih nagrad.

Franci Slak - producent
Kot režiser znan po celovečernih filmih iz osemdesetih let: "Krizno obdobje", "Eva", "Butnskala", "Hudodelci". Leta 1992 ustanovi filmsko podjetje Bindweed Soundvision in producira celovečerne film "Ko zaprem oči", "Outsider", "Slepa pega", ter številne kratke in dokumentarne filme ("Adrian" Maje Weiss, "Tito" Janje Glogovac, "Piščalka" Naška Križnarja, "Križišče" skupaj z Milošem Radosavljevičem). Režiser TV nadaljevanke "Prešeren" in TV filmov "Nasmehi" in "Pet majskih dni" za TV Slovenija.

Komentarji

8.12. 2005 ob 18:45 zvezdica

Film baje traja slabo uro in pol. Ko sem ga gledal, se mi je zdelo, da ga gledam že tri ure. Sicer odlična fotografija, to je pa tudi vse. Zgodba je kratkomalo dolgočasna, preveč mračna in nasploh zgrajena tako, da se ti zeha. Zakaj ni več nobenega Trainspottinga?

— Independent Dude
24.4. 2006 ob 10:53

Hi! I don't understand anything on this page :))) But I have seen this movie once when there was a EU countries movie festival in my city. I liked this film, but I can'n find it in my country (Russia). So can you help me? Where can I download the trailer or anything and find info about this movie?.. Its official website doesn't work anymore.

— Anya
26.2. 2011 ob 13:30

Film je dolgočasen. Spomnem se ko se je vrtel leta 2002 v koloseju, vem, da smo bli notri skupaj z mano trije ljudje in je eden od prisotnih rekel, zakaj ni večje podpore slovenskemu filmu, po predstavi sem mu rekel, zato ker snemamo taka jajca. Film ni vreden pozornosti.

— Diego Menendes
5.9. 2022 ob 9:37

diego tebi je mogoče bil dolgočasen ni pa nujno da bil vsem v dvorani sej zato pa zaradi takih komentrjev so slovenski filmi premalo cenjeni

— nina

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.