Kolosej
Film distribucije Fivia

Slavna medvedja zasedba Sicilije

None
družinski
Podnapisi
Leto: 2019
Jezik: francoščina
Da bi rešil svojega sina, ki so ga ugrabili lovci v sicilijanskih gorah, se Léonce, medvedji kralj, odloči, da bo s pomočjo svojega klana napadel deželo ljudi. Film, ki temelji na knjižni predlogi Dina Buzzatija, govori o večnem boju med ljudmi in drugimi prebivalci kraljestva živali. Čudovita in pravljična zgodba, ob kateri ne boste ostali ravnodušni. Za tiste, ki imajo radi smeh, solze, legende in dogodivščine, Gedeone, pripovedovalec in glasbenik, princ komedije dell’arte ter njegova pomočnica, deklica Almerina, pripovedujeta zgodbo: Sicilija pred davnimi časi. Kralj medvedov, Léonce, se v reki igra s sinom Toniem. Mladiček naenkrat izgine. Medvedje ga iščejo in zasedejo dolino, kjer živijo ljudje. Ko Léonce končno najde sina, prevzame vodenje človeške dežele. Toda kmalu spozna, da medvedje ne morejo živeti v deželi ljudi. Priznani ilustrator, avtor stripov in animator Lorenzo Mattotti je film posnel po knjižni klasiki Dina Buzzatija iz šestdesetih let preteklega stoletja. Film sledi grafičnemu slogu knjige, z nadgrajeno izvirno estetiko, ki na velikem platnu ponuja izjemen užitek.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.