Kolosej
Film distribucije Continental Film

Simpsonovi SINHRONIZACIJA

komedija
Največja družinska pustolovščina vseh časov.
Na sporedu od: 26.7.2007, Kolosej Ljubljana
13.9.2007, Kolosej DeLuxe Kranj
1h 26min / 86min
Leto: 2007
Država: ZDA
Scenarij: James L. Brooks, Matt Groening, Sam Simon
Režija: David Silverman
18 let po nastanku ene najbolj uspešnih televizijskih serij se Simpsonovi končno selijo na velika platna, tudi tokrat s pomočjo nerodnega nergača Homerja, ki zavoljo svoje večne nesreče povzroči katastrofo svetovnih razsežnosti. Poleg jeze vseh meščanov Springfielda je nad njim razočaran tudi radoživi sin Bart, ki skuša novo družino najti pri vedno prijaznem sosedu Flandersu, ki želi prevzgojiti nagajivega dečka, a je to račun brez krčmarja. Homer si med tem prizadeva, da bi rešil svet in svojo družino, seveda kot vedno na svoj zelo nenavaden in zabaven način. Film je sinhroniziran v slovenščino.
Film je sinhroniziran v slovenščino. Na sporedu tudi kopije filma s podnapisi.

Slovenska zasedba glasov

HomerJernej Kuntner
LisaMojca Fatur
BartNina Valič
MargeVioleta Tomič
Medicine WomanLjerka Belak
Russs CargilPredrag Lalič
Ned FlandersMiha Alujevič

Pevci: Nino Kozlevčar, Samo Kozlevčar, Sandra Feketija, Katja Koren,Miha Rojko

Ostale vloge: Sebastjan Cavazza, Iuna Ornik, Uroš Potočnik, Jure Mastnak, Srečko Kermavner, Mira Berginc, Marko Potrč, Branko Završan, Tomaž Cuder, Boštjan Nipič, Štefan Kušar

Produkcija slovenske sinhronizacije: Studio Ritem
Prevod: Vesna Žagar
Prevod in priredba songov:Vesna Žagar
Režija slovenske sinhronizacije: Špela Kravogel
Tonski tehnik: Tristan Peloz

Po 18 sezonah, štiristo epizodah in številnih nagradah in priznanjih (med drugim Peabody, 23 emmyjev in Timov poklon, da gre za najboljšo televizijsko oddajo dvajsetega stoletja) so Simpsonovi dobili še celovečerni film. To je tudi dobro, saj samo veliko platno zmore pokazati veličino Homerjeve epske topoglavosti.

V filmski različici mora Homer rešiti svet prek katastrofo, ki jo je sam povzročil. Vse se začne s Homerjem, njegovim novim ljubljenčkom, pujsom, in silosom, polnim kakcev, ki pušča - kombinacija, ki povzroči katastrofo, kakršne Springfield še ni izkusil. Marge je zgrožena nad Homerjevim monumentalnim spodrsljajem, maščevalna drhal pa se zgrne nad domovanjem Simpsonovih. Družini uspe zbežati v zadnjem hipu, vendar se zaradi lokacije in sporov kmalu loči.

Prebivalci Springfielda si upravičeno želijo Simpsonove krvi. Razdejanje, ki ga je sprožil Homer, je pritegnilo pozornost ameriškega predsednika Arnolda Schwarzeneggerja in vodjo Agencije za varovanje okolja Russa Cargilla, ki skuje načrt, kako rešiti zagato.

Medtem ko usoda Springfielda in sveta visi v zraku, se Homer odpravi na osebno odisejado odrešitve - želi si Marginega odpuščanja, ponovnega snidenja družine in rešitve rodnega mesta.

Simpsonovi so oživeli pred dvajsetimi leti, ko so Matta Groeninga prosili, če lahko naredi animirane segmente za nadaljevanko The Tracy Ullman Show. Groening se ni hotel odreči pravicam za svojo priljubljeno risanko Life in Hell, zato iz nič ustvaril like družine Simpson. Simpsnovi so že od samega začetka, se pravi od leta 1988, navdušili tako občinstvo kot kritike. Polurna tedenska serija je postala fenomen pop kulture. Ostalo je televizijska - in zdaj filmska - zgodovina.

Groeningu je film Simpsonovi ponujal možnost, da ustvarjalci in občinstvo izkusijo nekaj, česar oddaja kljub številnim priznanjem in velikanskemu kulturnemu vplivu ni mogla ponuditi: “Hoteli smo povedati daljšo zgodbo Simpsonovih na velikem platnu kinodvoran in hkrati slišati, kako se smeje polna dvorana ljudi,” pravi Groening.

Že med prvo sezono je studio Groeninga in soizvršnega producenta Jamesa L. Brooksa nagovarja, naj televizijski fenomen spremenita v film. Zakaj, so se spraševale legije oboževalcev nadaljevanke, je bilo potrebnih 18 let, da so Simpsonovi prišli na veliko platno?

Al Jean, ki trenutno vodi nadaljevanko ter pri filmu sodeluje kot scenarist in producent, ponuja razlago: “18 let smo čakali, ker ga nismo hoteli posneti samo zato, ker ga lahko. Film smo hoteli posneti, ker je bilo tako prav. Hoteli smo oblikovati zgodbo, ki bi zahtevala veliko platno. Film Simpsonovi niso tri epizode, spete skupaj. Ima srce. Osredotoča se na sile, ki lahko pogubno vplivajo na družino in na mesto. Hkrati prikaže, kako si moški lahko ponovno sestavi življenje v taki situaciji.”

Producenti so sami sebi postavili zelo visoke standarde, ko so začeli pripravljati film. S studiem so se celo dogovorili, da lahko projekt povsem opustijo, če s scenarijem ne bi bili zadovoljni.

Največji izziv za ustvarjalce pa je bil čas. Ena epizoda Simpsonovih nastaja devet mesecev, za film pa so imeli na voljo leto in pol. Da bi vse posneli v določenem roku, je režiser produkcijo razdelil na več ekip, ki so imele režiserje posamezni sekvenc.

Homer Simpson
Homer je sanjač in neomajno optimističen možakar - optimizem je porojen iz dejstva, da lahko vsaki zadevi posveča pozornost le zelo kratek čas in dejstva, da se minulih spodrsljajev večinoma sploh ne spominja. Kot tak je Homer družini vdan človek in sicer v smislu, da družina porabi veliko časa, da ga varuje pred težavami.

Marge Simpson
Za vsakim velikim moškim stoji ženska. Marge se je slučajno znašla stoječ v napačni vrsti. Margin recept za družinsko složnost je vdan režim doma skuhanih podkupovanj, začinjenih z zdravo dozo krivde.

Bart Simpson
Čeprav ga mnogi gledajo postrani kot zakrknjenega zgago, ki nikoli ne naredi ničesar prav, Bart Simpson vsak dan bije hude boje s svojo vestjo. Pravzaprav se najbolj boji, da se ga bo nekoč polastila slaba vest.

Lisa Simpson
Lisa je primer vzornega obnašanja, državljanstva in ustvarjanja. Z drugimi besedami, družbena neprilagojenka. V šoli učitelji njeno marljivost nagrajujejo s samimi peticami in brezbrižnostjo. Doma je njena inteligenca obilno nagrajena - če seveda pripomore k Homerjevim ali Bartovim traparijam.

Maggie Simpson
Maggie je prikupen, crkljiv in zvedav otrok. Njene vedno stegnjene roke so v stalnem pričakovanju objema. Ali pa morda s stegujočima rokama želi povedati, da b rada ubežala svoji družini. Karkoli od tega že drži, če jo boste vzeli v objem, boste bogato nagrajeni s toplo slino.

Komentarji

15.7. 2007 ob 14:37

pravkar sem si ogledal odlomke.risanka je zelo smesna. upam da si jih bo cim vec ogledalo!

— pac en
23.7. 2007 ob 11:56

jernej kuntner homer? se vidi da vse skupaj vodi on! njegova mafija bi najraje čisto vse sinhronizirala! narod bo še bolj nepismen.

— zelo normalen človek
24.7. 2007 ob 23:19

"zelo normalen človek" BTK ZA DRUGE ŽIVI IN PUSTI ŽIVETI LP

— LEPOTEC
25.7. 2007 ob 13:38

Simsonovi za otroke - saj ne moreš vrjet! Pa najprej sinhronizacija beda - kot, da je to risanka za otroke - kaj vse kaj je risnaka je za otroke. Potem so Anime Hentai Manga tudi za otroke, čeprav so porniči - je narisano, dajmo jim predvajat!!

— Maja
25.7. 2007 ob 15:21

Moje osebno subjektivno mnenje o sinhronizaciji je: sinhronizacija sux!

— DiĐejMolečkar
25.7. 2007 ob 22:57

Ravnokar sem prišel iz predpremiere...sinhr onizacija totaln podn...sama ljubljanščina!!!Kata strofa! Idite raje gledat nesinhronizirano verzijo!

— Miha
26.7. 2007 ob 12:23

THE SIMPSONS MOVIE je najboljša risanka.Že od malega gledam veliko delov teh risank in še sedaj skoro poznam skoraj vse dele Simpsonovih.Všeč sta mi najbolj BART in HOMER saj vedno počneta nekaj smešnega.LIsa se ima za najbolj pametno MAGGIE pa za otroka ki nič nezna,oh posabil sem že MARGE,ona ne dovoli homerju piti duff beer-a in mora biti vse tako kaj reče ona! THE SIMPSONS ARE THE BEST

— domen
26.7. 2007 ob 14:11

kko lahk gdo sploh gleda tko glup film, če lahk temu sploh rečm film..groza #)

— bed girl
26.7. 2007 ob 21:14

full gaden fiml- ni besed...

— boo
27.7. 2007 ob 13:03

? še nisi slišal? jernej kuntner stalno lobira da bi se vse sinhroniziralo. ni sinhro filma kjer ta človek iz reklame za praške ne bi imel svojih prstov zraven!

— zelo normalen človek
28.7. 2007 ob 16:09

zakaj ne predvajajo nikjer samo filma (v angleščini in s podnapisi ?) sinhronizacija je gnoj !

— en tam
29.7. 2007 ob 14:10

En_tam, najprej se prepričaj pa potem govori. Film predvajajo tudi s podnapisi v angleškem jeziku. V koloseju Maribor in Ljubljana pa tudi v Planet Tušu tak da...;)

— simon
30.7. 2007 ob 21:28

To je risani film, ob gledanju pa se kr nasmejiš. mislm da je film vreden ogleda pa lih prov dolg je.

— Evchy
31.7. 2007 ob 15:18

to je tak vredi samo malo...

— mitja pak
31.7. 2007 ob 15:18

Pa kaj mislite, da smo preveč zabiti za podnapise? To ni risanka za otroke! Še malo pa bomo ratali kot Nemci & Co., ki ne znajo gledati filma brez sinhronizacije. Da ne govorimo o izgubljenih besednih igrah in podobno.

— Jure
5.8. 2007 ob 10:00

ne it gledat ker se ne splača.. zelo slabo sinhronizirano. Kak lahko Barta govori neka ženska, pa Nelson ma neki cvileči glas, torej se glasovi sploh ne ujemajo z osebnostmi...

— David
6.8. 2007 ob 7:00

nekatere stvari se pa res ne da sinhronizirat.simpso ni so super.ampak noben slovenski glas ali akter bo lahko kdaj odigral homer-ja risanka je itak za odrasle in nevem zakaj jo je blo treba sinhronizirat!

— jumi
6.8. 2007 ob 8:37

zakaj bi morali vsi hodit v Ljubljano in Maribor gledat film s podnapisi? Kaj smo na obali nižja rasa? Zakaj bi moral poslušat narečja ki jih ne razumem in isto plačati kot tisti, ki lahko gledajo film s podnapisi? Podobno sem spraševal po mailu odgovorne v Koloseju glede Shreka, pa očitno nimajo pravih razlogov zakaj je v Kopru samo sinhronizirana verzija. Očitno so res višja rasa...

— baltazar77
6.8. 2007 ob 22:44 zvezdica

Homer je oče družine ,ki je totalno deformirana ,sin bi rd mel novga fotra ,hčerka pa bi se rada šla Al gora ,potem je tukaj še mama ,ki se gre gospodinjo in tukaj imamo eno veliko srečno družino ,no dokler ne vstopi v zgodbo pujs,ki vse pokvar veliko poje in tudi veliko iztrebi. Iztrebi toliko ,da pod sabo pokoplje cel spingfeld in tako se meščani odločijo homerja spoditi ,če jim uspe pa si oglejte v filmu.Film je posnet v 2d grafiki in ta 2d grafika zgleda odlično ,zgleda več kot odlično,film je posnet tudi po seriji ,ki jo snemajo že 18 let in za njo nori cel svet.In še beseda ,dve o slovenski sinhronizaciji ,kije za slovenske razmere ,še kar uredu,vendar bi moral vanjo uložiti več truda in jo sinhronizirati že 18 let ,da bi bil učinek.

— Reziser
7.8. 2007 ob 16:12

sj je še kr ql tale risanka... ful je smešna pa tko...

— Dashy
7.8. 2007 ob 16:13

sj je še kr ql tale risanka... ful je smešna pa tko... ej pa folk - sinhronizacija je čist uredu! nwm kwa si kr neki zmišlujete, pa ful huda sinhronizacija je! :)

— Dashy
8.8. 2007 ob 22:26

kva kva kva kva kva! kot da gleaš žabe ne pa simpsonove! sinhro je katastrofa. sn šeu gleat tui podnaslovljeno verzijo in rečem: NE DA SE PRIMERJAT! tak da... Homer v ljubljanščini? raje ga sploh ne poslušam! da ne omenjamo barta ki ga oponaša ženska! DRUGAČE PA JE FILM ZAKON! VREDNO OGLEDA ***PODNASLOVLJENE VRZIJE*** POUDARJAM! PODNASLOVLJENE!!!

— kr_en
8.8. 2007 ob 22:39 zvezdica

Začnimo z vsebino. Vsebino lahko pohvalimo. Že dolgo nisem gledal tako dobrega filma. gledal sem že risanke in lahko rečem da je film narejen odlično! nekateri pravijo da to ni za otroke. zakaj? vprašajte se ali ni boljše da gledajo najbloljšo komedijo leta kot akcijske igre v kateri ne vidiš kaj drugega kot klanja krvi in preklinjajnja?! vrnimo se k temi. ko že govorim o najboljši komediji, naj povem da verjetno ni bilo trenutka, ko se ne bi smejal. res ogromno smešnih prizorov. pa tudi dolgočasno ni bilo. film je ravno prav dolg. edina pomankljivost je sinhronizirana verzija. preveč je ljubljanščine, zato se ti zdi kot da ne gledaš simpsonove saj izgubijo tisto po čem jih vsi poznamo. sinhronizacija tukaj res ne bi bila potrebna. mogoče je potrebna za manjše otroke vendar predvidevam da jih gledajo najmanj 9-letni, kateri pa že znajo tekoče brati. se pravi! FILM ZAKON, SINHRONIZACIJA NEPOTREBNA!!!

— MIHA
10.8. 2007 ob 17:14

Lep pozdrav! V nekaj komentarjih sem prebral zgražanje nad tem, da je Bartu glas posodila ženska... Dragi moji, tudi v originalni ameriški verziji za Bartom stoji ženska! Danes si grem ogledat Simpsone, v originalni verziji seveda!

— iztok
15.8. 2007 ob 10:28

Film je ful mega samo je slaba sinhronizacija je slaba...ful...!!!

— I
15.8. 2007 ob 13:31

dashy kje maš koleščke, neki govoriš pa ni res...bejž mi hitr gledat še original

— Venom
18.8. 2007 ob 20:08

pa dajte no meni pa je cist vseen vazn je da se smejim ko kmet

— ?
18.8. 2007 ob 20:09

ceprav je original bolsi,pri sih pa nerabs brat pa gladas film tam pa sam neki strmis v podnapise, (govorim za tiste ki ne znajo ang)

— ?
21.8. 2007 ob 14:21

Sinhronizacija je zanič. Sama ljubljanščina...Sode lavčevega otroka so zaradi tega (gledal je sinhronizirano risanko in je v šoli uporabljal nekaj izrazov ki jih je slišal v risanki) pretepli, ker je zvenel zelo gejevsko...

— ANDREJ
23.8. 2007 ob 23:44

Vsi slovenski glasovi so potrjeni in izbrani med najmanj 5 kandidati v ameriskih produkcijskih studiih! Tak da ni v Slo nikakrsnih lobijskih poslov.Barta v ameriscini tudi dela zenska!Poglejte si nemsko sinhro pa bote vidli kak je slo v redo.cao

— Mack
30.8. 2007 ob 11:38

ej to je en najboljsih filmov kar sm jih kdaj vidu se kksenga tazga!

— kasto
2.9. 2007 ob 19:33

Ta film je tako dober, da se lahko režiš dokler ne znoriš od smeha. En moj frend se je dejansko med gledanjem filma poscal od smeha. Vem ker sem videla, da ma mokre hlače. Sinhronizirana verzija je tok bedna, da sem potem šla še enkrat gledat s podnapisi. Ta je stokrrat boljši, ker ni bednih glasov. Ampak režiš se pa za umret tko k v njihovi risani seriji.

— Deja Vu
5.9. 2007 ob 19:18

Super...

— denis
7.9. 2007 ob 16:04

Simpsonovi film je najboljsi in najzanimivejsi film kar sem jih kdaj videl.

— FICKO TADEJ
17.9. 2007 ob 19:16

Z SINHRONIZACIJO SIMSONOVIH STE IZGUBILI OBČINSTVO IN STRAN VRGLI DENAR. NE SINHRONIZIRAJTE VEČ NOBENEGA FILMA/RISANKE. VSI PA SI PEJTE TO RISANKO OGLEDAT V ORIGINAL RAZLIČICI.

— Bart
6.10. 2007 ob 16:21

Ta film tok kul ,da bi moral podrazit vstopnice(samo za ta film!)Dober film je pa zato ,ker je smesen ,kulski in zanimiv.

— Jaka
6.10. 2007 ob 16:26

Se enkrat jz.GLEJTE FILM S PODNAPISI!

— Jaka
26.9. 2009 ob 19:47

men je ta risanka ccccccccccccccooooooooooollllllllllllllllllllll jz dam 1000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

— mihc
16.11. 2009 ob 17:31

mislm a ni super jz sn gledu 1,2,3,4,5,6,7,8 edin 9 pa 10 nism vidu najbolj j pa 6 k homr pa bart skejtata pol pa turnir nrdita sej j naslov the simpsons:skate show.

— duran
30.1. 2010 ob 12:06

Čvikan, čvikan, ČVIKANDA. Govori svoj komentar CCCCCCCCCCOOOOOOOOOOOOL

— Čvikland
10.5. 2010 ob 19:45

simpsonovi so kulski film!¨!!!!!!!!!!!!

— mykec
20.6. 2010 ob 12:37

simpsonovi so mi všeč zato ker je smešen in zabaven.

— niksa
9.1. 2011 ob 17:10

goo sinhronizacija

— niksa
22.7. 2018 ob 1:34

Prav KOL je v slovenscini (respect to je umetnost) heheheee

— PoLż

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.