Kolosej
Film distribucije Fivia

Rojeni za ples

plesno glasbeni film
Podnapisi
Na sporedu od: 28.7.2016, Kolosej Ljubljana
1h 36min / 96min
Leto: 2015
Država: Nova Zelandija
Jezik: angleščina
Scenarij: Steve Barr, Hone Kouka in Casey Whelan
Režija: Tammy Davis
Mladenič Tu od nekdaj sanja, da bi postal profesionalni hip-hop plesalec, toda ker mu primanjkuje ambicij in se ne želi vpisati v šolo, ga želi oče poslati v vojsko. Ker ima na voljo le še šest tednov, se Tu odloči poskusiti svojo srečo na iskanju novih plesnih talentov izkušene skupine, ki se želi pomeriti na velikem tekmovanju. Čeprav nadarjeni mladenič vse navduši s svojimi inovativnimi gibi, se mora še veliko naučiti in spoznati, kako svoje plesne korake prilagoditi celotni skupini. Kljub nenehnem rivalstvu, mu misli vedno znova uhajajo k postavni soplesalki Sashi, toda čas, da se izkaže, se neusmiljeno izteka.

Rojeni za ples, v koreografiji svetovne prvakinje Parris Goebel, je najboljši letošnji plesni film, v katerem nastopajo vrhunski hip hop plesalci.

Tu Kaea (Tia-Taharoa Maipi, prvak v hip hopu) se udeleži avdicije za sprejem v Klapo K, najboljšo hip hop postavo v Novi Zelandiji, kar pa mora prikriti svoji plesni skupini in najboljšemu prijatelju Benjyju (Stan Walker, novozelandski X Factor). Zadeva se še bolj zaplete, ko se Tu zaljubi v Sasho, punco vodje Klape K.

Ko se njegova stara plesna skupina sooči z novo, mora Tu sprejeti odločitev, ki mu bo spremenila življenje. Razpet med svojo pravo naravo in lastnimi željami mora najti moč, da sam nekaj doseže.

FESTIVALI/NAGRADE Nominacija za kristalnega medveda (Generacija 14plus) na mednarodnem filmskem festivalu v Berlinu 2016, TIFF,

KOREOGRAF: Parris Goebel (koreograf Jennifer Lopez, osemkratni svetovni prvak v hip hopu)

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.