Kolosej
Film distribucije Cinemania group

Rock'n'Roll vrača udarec: Mi nismo angeli 3

komedija
Na sporedu od: 19.10.2006, Kolosej Ljubljana
1h 30min / 90min
Leto: 2006
Država: Srbija
Scenarij: Srđan Dragojević, Petar Pašić in Dimitrije Vojnov
Režija: Petar Pašić
Scenarist Srđan Dragojević (Rane, Lepe vasi lepo gorijo) se še v tretje vrača s svojo nenavadno parodijo na račun življenja, kjer angel in vrag s svojimi stavami postavljata na glavo življenja vsakdanjih ljudi. Tokrat se lotita dveh pevcev: Dorijana, ki je že davno prodal svoje ideale in izvaja narodnozabavno glasbo le iz želje po denarju, ter alternativnega rockerja Marka, ki v glasbi sicer uživa, a je brez prebite pare. Resnične slabosti in ugodnosti njunih življenj uvidita šele, ko s pomočjo višjih sil zamenjata identiteti.

Borko Pavić Dorijan je sredi sedemdesetih let prejšnjega stoletja prodal dušo Hudiču, da bi v socialistični Jugoslaviji postal rock zvezda ter postal bogat in slaven. Toda rock 'n' roll v današnji Srbiji ne prinašata več slave in uspeha.

To najbolje ve Marko, vodja garažne skupine TV Moroni, nekdanji Dorijanov oboževalec, ki se je Dorijana odrekel, ko se je njegov idol podal v vode turbo folka. Ker sta Angel in Hudič vedno v akciji, pripelje Markova velika želja po Telecaster kitari do tega, da je tudi on prodal dušo Hudiču.

Angel ima 66 ur in 6 minut časa, da prepriča Marka, naj ne podpiše pogodbe z njegovim zlobnim partnerjem. Hudič pristane, da Dorijan in Marko zamenjata vlogi, da bi mladi rocker občutil breme slave. Istočasno naj bi rešila problem s težavnim Dorijanom, ki se pritožuje, da ga je Hudič prevaral, saj se ni držal pogodbe.

Tako se Marko znajde v telesu velike zvezde turbo folka, prodana izkušena rockerska duša pa v telesu mladega neuveljavljenega rockerja.

Ali bodo slava, seks, droge in turbo folk pokvarili Marka? Ali bodo hrepenenje, težavna starša in garažni rock rešili Dorijana?

Angel in Hudič se vnovič borita za duše svojih junakov. 66 ur in 6 minut se neizprosno izteka ...Večni ogenj pekla ali odrešitev, to je vprašanje!

O produkciji...

Snemanje filma je trajalo devet tednov, od 25. maja do 26. julija, na približno 40 lokacijah v Beogradu in okolici ter v kamnolomu Venčac pri Aranđelovcu.

Rock’ n’ Roll vrača udarec: Mi nismo angeli 3 je pretežno glasbeni film s številnimi originalnimi skladbami, za katere je glasbo napisal Igor Perović, besedila pa Srđan Dragojević.

Ekipa

Petar Pašić - režiser

Režiser in scenarist, rojen v Beogradu leta 1973. Diplomiral je na oddelku za filmsko in televizijsko produkcijo fakultete za dramske umetnosti v Beogradu.

Kot scenarist in režiser je debitiral leta 2000 s celovečernim filmom Soliter, ki mu je na mednarodnem festivalu neodvisnega filma v New Yorku prinesel nagrado za najboljši rediteljski debi.

Kot scenarist in režiser je posnel tudi dva kratka igrana filma Zadnja želja (2003) in Svadba (2006). Film Zadnja želja je bil med letoma 2003 in 2004 prikazan na številnih festivalih: na festivalu slovenskega filma v Celju (Slovenija), Eclipse v Utahu (ZDA), Alpe Adria v Trstu (Italija), Sarasota (ZDA), Short shorts (Japonska), La Cittadella del Corto (Italija), Foyle Film Festival (Irska) ... Pašićev kratki igrani film Svadba je bil do sedaj prikazan na mednarodnem filmskem festivalu v Locarnu (Švica) in na festivalu kratkega filma v Amanu (Jordan).

Ukvarjal se je tudi z režiranjem reklamnih spotov (Toyota Avensis, Western Wireless International, Mobtel, Cosmofon, Union pivo, Nicola’s, Cera di Cupra, Mobis mobilna telefonija, Lek Novartis Ljubljana, Imlek, Kolinska, Alpina…)

Film Mi nismo angeli 3 je Pašićev drugi celovečerni film.

Srđan Dragojević - koscenarist, producent

Rodil se je 1. januarja 1963 v Beogradu. Diplomiral je iz klinične psihologije na filozofski fakulteti v Beogradu in iz filmske in TV režije na fakulteti dramskih umetnosti v Beogradu.

Dimitrije Vojnov - koscenarist

Rodil se je 29. avgusta leta 1981 v Beogradu. Na filmskem festivalu v San Sebastianu leta 1992 je osvojil specialno srebrno školjko za glavno vlogo v filmu Tito in jaz. Diplomiral je iz dramaturgije na fakulteti za dramske umetnosti v Beogradu leta 2004. Naslednje leto je bil izbran za študenta generacije na FDU. Od leta 1998 dela kot filmski kritik v dnevnih časopisih in revijah, med katerimi so Evropa, Svetigora in Playboy. Njegov celovečerni prvenec je bila drama Velika bela zavera, napisana v tretjem letniku študija. Premierno je bila izvedena decembra 2004 na malem odru Ateljeja 212, potem so jo marca leta 2006 postavili tudi v sarajevskem Komornem teatru 55. Na tretjem programu hrvaškega radia so predvajali njeno radijsko adaptacijo. Na drugem programu Radia Beograd je debitiral z radijsko dramo Član 642. Napisal je scenarije za šest kratkih študentskih filmov, od katerih sta bila dva uvrščena v program festivala kratkega in dokumentarnega filma v Beogradu leta 2003. Napisal je scenarije za več dokumentarnih in igranih oddaj za RTV Srbije, kot dramaturg je delal tudi pri projektih televizije Pink. Živi in dela v Beogradu.

Igralci

Nikola Pejaković – Borko Pavić Dorijan

Igralec, scenarist, skladatelj, režiser, slikar. Rodil se je leta 1966 v Banjaluki. Študiral je gledališko režijo. Poleg režiserskega in dramaturškega dela v gledališču nastopa tudi kot igralec.

Napisal je več filmskih scenarijev in igral v številnih filmih. Je avtor scenarija za film Ledina (2003) Ljubiše Samardžića ter koscenarist filmov Vojna v živo (2000) Darka Bajića in Lepe vasi lepo gorijo Srđana Dragojevića. Korežiser je televizijske serije Složna braća (1995). Napisal je glasbo za kratki igrani film Svadba Petra Pašića in igrani film Normalni ljudi (2001) Olega Novkovića.

Piše glasbo za film in gledališče, aktivno igra in sodeluje z umetniki na raznih področjih (televizija, reklame, scenaristično delo itd.)

Igral je v televizijskih serijah: Lift, Kazneni prostor, Crni Gruja, Otvorena vrata, Složna braća, Dva sata kvalitetnog programa.

Srđan Todorović – Hudič

Rodil se je leta 1965 v Beogradu. Študiral je igro na fakulteti za dramske umetnosti v Beogradu. Nekaj časa se je vzporedno ukvarjal z igro in glasbo. Igral je bobne v skupinah Radnička kontrola, Bezobrazno zeleno in Disciplina kičme, leta 1987 pa je prišel v enega najpomembnejših jugoslovanskih bendov, EKV. V začetku devetdesetih je zapustil skupino in se vse bolj posveča igranju.

Sodi med najbolj iskane mlade beograjske igralce. Prvo vlogo je dobil že pri treh letih v filmu Ima ljubavi, nema ljubavi. Igral je tudi v gledališču in na televiziji (U ordinaciji, Bila jednom jedna zemlja, Zaboravljeni). Nastopil je v filmih Mi nismo angeli, Črna mačka, beli mačkon, Tri palme za dve bitange i ribicu, Jagoda u supermarketu

Uroš Đurić - Angel

Umetnik, igralec, grafični oblikovalec in DJ.

Študiral je umetnostno zgodovino na filozofski fakulteti v Beogradu. Diplomiral je leta 1992 in magistriral leta 1998 na likovni akademiji v Beogradu. Sodeloval je v beograjskem punkovskem gibanj na začetku osemdesetih (Urban Guerrila). Z ustanavljanjem avtonomističnega gibanja (1989) s Stevanom Markušem in z objavo Manifesta avtonomizma leta 1994 postane aktivni član beograjske umetniške scene. V svoji pomembni mednarodni karieri je razstavljal v Bruslju, Ljubljani, Antverpenu, Edinburghu, Barceloni, na Dunaju v Pragi, Chicagu, Parizu …

Sodeloval je v več dokumentarnih filmih in pri underground strip projektih. Od leta 1992 je sodelavec radia B92. Je ustanovitelj in član neodvisnega umetniškega združenja Remont.

Zlatko Rakonjac - Marko

Rodil se je leta 1983. Na akademijo za umetnost v Novem Sadu se je vpisal leta 2003 in študiral igro pri profesorju Borisu Isakoviću. Do sedaj je igral v več študentskih filmih ter v igranem filmu Bod, diplomskem delu režiserja Dušana Popovića. Z vlogo Marka v filmu A3 - Rock’ n’ Roll vrača udarec je debitiral v celovečerni igrani produkciji. Hkrati je to Zlatkova prva glavna vloga. Igra kitaro in je zapel vse rockovske skladbe v filmu. Ko je prišel na avdicijo za film, ni slutil, da bo dobil prav glavno vlogo. Že od nekdaj je sanjal o vlogi v filmu na temo rock’ n’ rolla. Po nastopu v komediji bi rad igral tudi dramske vloge.

Nada Macanković - Sara

Rodila se je leta 1982. Diplomirala je iz igre na fakulteti za dramske umetnosti v Beogradu pri profesorici Biljani Mašić. Igrala je v štirih gledaliških predstavah: Pinokio (Boško Buha), Sabirni centar (Narodno pozorište), Don Kihot (Madlenijanum) ter Spletka i ljubav (Beton hala teatar).

Nastopala je v televizijskih serijah Košarkaši in Ljubav, navika, panika.

Poleg filma Mi nismo angeli 3 v njeno filmografijo spada tudi Stvar srca. Za to vlogo je dobila priznanje na festivalu igralskih dosežkov v Nišu. Videli jo bomo tudi v filmu Fantom.

Zoran Cvijanović - Momčilo

Igralec in producent, rojen leta 1958 v Beogradu. Diplomiral je na fakulteti za dramske umetnosti v Beogradu na oddelku za igro. Igral je v številnih gledališčih in ustvaril več vlog, za katere je dobil nagrade (Hrvatski Faust, Mali princ, Tetovirane duše...).

Nastopal je tudi v televizijskih dramah in serijah (Sivi dom, Policaj s Petelinjega hriba, Crni Gruja, Dva sata kvalitetnog programa, Otvorena vrata, Složna braća, Gospa ministrica ...). Med vsemi njegovimi televizijskimi vlogami najbolj izstopa tista v seriji Mile vs. Tranzicija.

Njegova bogata filmografija vključuje filme: Lepe vasi lepo gorijo, Mi nismo angeli, Bolje od bekstva, Dogodilo se na današnji dan, Ko bom velik, bom Kenguru... Je solastnik produkcijske hiše Yodi, ki je producirala filme Karavla Rajka Grlića (2006), Sijaj v očeh Srđana Karanovića (2003) ter dva filma Radivoja Andrića Ko bom velik, bom Kenguru (2004) in Munje! (2001).

Milorad Mandić Manda - major

Rodil se je leta 1961 v Beogradu. Diplomiral je iz igre pri profesorju Vladimirju Jevtoviću na beograjski fakulteti za dramske umetnosti. Po končanem študiju je postal član otroškega gledališča Boško Buha, kjer še vedno občasno dela. Leta 1989 je posnel več kot 270 epizod serije Pravljica za lahko noč, ki so jo predvajali na RTS.

Od 1989 do 1995 je vodil otroško oddajo S one strane duge na 3. kanalu RTS, zaradi katere je pri otrocih zelo priljubljen. V dolgoletni karieri je ustvaril številne gledališke in filmske vloge. Med najboljše spada vloga v filmu Lepe vasi lepo gorijo Srđana Dragojevića, ki je bil proglašen za enega od petih najboljših jugoslovanskih filmov vseh časov. Nastopa tudi na televiziji (Idealne veze, Dangube, Kazneni prostor 2, Naša mala redakcija, Laža i paralaža, Dva sata kvalitetnog programa, Ožalošćena porodica, Tovarišica ministrica, Boljše življenje, Vuk Karadžić...).

Komentarji

18.10. 2006 ob 16:16

kr neki kok ponavlajo za tihi bob vrača udarc

— masy
18.10. 2006 ob 16:20

ful dober film čeprov je iz srbije. lol

— huharca
21.10. 2006 ob 20:28

Zelo smesen in zabaven film totalno priporocam in se seka je carica!

— Hud film
30.10. 2006 ob 0:04

Edn boljših filmov,mogoče ga bo edino borat prekosil v smehu drugače pa samo kapa dol: smeh zagotovljen,obvezen ogled meni ni bilo žal unga jurja bi dav tudi 4 če bi blo treba,resnično nobenega hollywoodskega sranja,oz prežvečenih for vse ,ampak res vse je smešno smejali se boste tudi brez prestanka po 6 minut

— žiga
31.10. 2006 ob 9:58

film si bom šla obvezno ogledat, ker sta prvi in drugi del totalno odštekana. :)

— Pikica
1.11. 2006 ob 17:30

film je res zakooon!priporočam usm ka bi se radi nasmejal :-)

— Sm0kviica
4.11. 2006 ob 11:09

tok kr enga filma p se ne k je tok glup p res zaspis zrawn!

— any
4.11. 2006 ob 15:25

...sem videla že slabše ampak tud FUL (povdarek na ful) bolše filme.Majo vmes kake take fore d ne veš al bi se smeju al joku ampak kul :P.Sicer pa-če film ni zanimiv,si zanimivga nardiš :D.

— Amm...
8.11. 2006 ob 17:36 zvezdica

zelo priporočljiv če vam je všeč srbski humor. nekatere ''finte'' ne izpadejo tako dobro v prevodu, zato se splača malce skoncentrirat in posvetit tut jeziku. zal prvega in drugega dela nisem še gledala, ampak mi je bilo všeč pri filmo da ne rabiš vedeti nikakršne predzgodbe. igralska zasedba tudi zelo dobra in v vsakem si opazil neko tipično etnično karakteristiko. všečna je tudi glasba, zelo. v stilu zaklonišče prepeva, garažni rock. seveda niso pozabli niti na malce romantike, vendar je ta zelo pomembna pri zgodbi, saj postavi nekatere komične situacije, brez katerih film ne bi bil kar je. priporočam.

— Kaya
5.2. 2007 ob 11:58

butast drugi del je bolši

— misa
19.2. 2007 ob 18:21

a gdo ve kera besedila so to .drgač je pa film men ful cool morte si ga ogledat je zabaven in smešen.scenarist je men ful dober ker sm gledu rane pa mi je bil tut un film ful dober.no uglavnm morte si ga ogledat.prašu bi pa če gdo ve kera muska je to

— miki
3.4. 2007 ob 4:28

Niti ena fora ni slaba ali da bi clovek rekel da je prezvecena, skratka navdusen nad filmom. Priporocam. Vsec so mi filmi s toplimi barvami, ta je eden tistih!

— aljosa
4.1. 2008 ob 23:12

mi nismo angeli je naj fenomenalan film sva 3 dela su mi dragob posebni i tako samo nek produze nek ima i 4 i 5 deo i t.d

— aneta
14.6. 2009 ob 22:02

Res gledala sem vse 3 dele svetovno. Ko sem gledala 1 del mi ni blo nič jasno saj sem bla še mala druga dva pa sta rasturala vse pohvale

— kajek
13.10. 2013 ob 17:09

omg srđan todorvič igra hudiček ain ej ful lepi pa smešn haha

— hudiček

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.